Friday, October 28, 2016

Pelancaran Aplikasi SEND Delivery Bersama Jorge Lorenzo

Hi Korang,

Ni aku nak citer ni mengenai satu aplikasi servis terbaru iaitu SEND Delivery secara online iaitu ianya merupakan aplikasi penghantaran barangan secara murah dan cepat. 


Majlis pelancaran ini juga mengumumkan bahawa Jorge Lorenzo, 3 kali MotoGP Juara Dunia 3 kali MotoGP, sebagai rakan kongsi perniagaan mereka dan juga Duta Jenama Global SEND.

Aplikasi servis penghantaran ni di ilhamkan oleh oleh seorang usahawan muda Malaysia, Dato 'TP Chin, yang memulakan perniagaan ini setelah mengenal pasti trend, gaya hidup dan permintaan untuk aplikasi penghantaran yang membolehkan pembinaan komuniti sejagat.Aplikasi SEND yang mewujudkan komuniti secara online ini kini boleh di dapati iOS dan Android, yang bertujuan untuk merevolusikan bagaimana orang ramia melakukan penghantaran. Fokus aplikasi ini adalah penghantaran dalam permintaan, yang item mungkin tiba di depan pintu dalam masa 2 jam atau kurang. Aplikasi SEND juga percaya bahawa menggunakan platform dan teknologi itu akan memberi kemudahan kepada orang ramai di mana rata-rata kita menghabiskan masa yang kurang tujuan mereka sendiri demi untuk menghantar dan menerima barangan keperluan mereka.


“SEND is an on-demand delivery application-based platform that connects the Creator, SENDer and Recipient which we coined it as CSR. SEND utilized state of the art matching technology to allows the creator to choose the individual preferred SENDer to perform the job requested at the tip of the fingers and have the delivery done in secure and speedy manner.” kata TP Chin, pengasas dan CEO kepada SEND.

SEND menyediakan pelbagai perkhidmatan serba boleh dari segi apa yang boleh dihantar sebagai platform masyarakat yang mempunyai pelbagai jenis kenderaan; seperti basikal, motosikal, kereta, van, dan lori. Oleh itu, SEND menggalakan orang ramai untuk menggunakan penghantaran besar-besaran seperti perabot bergerak dan menyampaikan produk dalam kuantiti yang tinggi.

Beliau menambah “We want SEND to be your day-to-day application which brings convenience to a person’s lifestyle. Our focus revolves to three results – efficiency, empowerment, and opportunity.” 

Sebagai sebahagian daripada wawasan SEND, TP mahu memberi kuasa kepada lebih ramai orang untuk menggunakan platform bagi menjana pendapatan tambahan kerana kos sara hidup semakin meningkat setiap tahun.

penghantar SEND di pantau melalui sistem GPS

Untuk memastikan Creator dapat mengesan barang-barang mereka dan mempunyai ketenangan fikiran, permohonan Aplikasi SEND dilengkapi dengan sistem GPS hidup yang dapat memantau pergerakan Penghantar apabila kerja penghantaran dilakukan. 

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif SEND, TP Chin, menyebut bahawa, “With the ecommerce continuously growing in Asia, consumers expect to have more convenient options for delivery and at a cost that suits them. SEND is already working closely with few major ecommerce partners in Malaysia to integrate this innovation.”


The Global Duta SEND, Jorge Lorenzo, menambah, “I like the idea when it was first shared with me. I could see the opportunity of this technology going very far. I am looking forward to see how SEND financially empowers people, because it has always been my desire to contribute something back to the society, and I believe this is the right opportunity. I want to even introduce this platform to my own country to increase more job opportunity.”

Pada masa ini, saiz komuniti SEND mempunyai lebih daripada 10,000 orang. sasaran TP meningkat sehingga 300,000 menjelang akhir tahun 2017 dan kini pasukan pemasaran telah mula mempromosikan ia di Lembah Klang sejak suku kedua tahun ini.SEND telah menetapkan beberapa rancangan untuk memperluaskan pasaran global pada masa akan datang. Dan Malaysia tapak permulaan untuk mereka ke ke pasaran Asia pada 2017.

SEND merupakan aplikasi yang bakal menjadi gelombang besar didalam industry penghantaran dan memecahkan halangan dan memperkasakan masyarakat.

1 comment :

Suria Amanda said...

Macam2 applikasi ada dh sekarang