Monday, November 17, 2014

Grand Finale of WATSONS Face Of Youth 2014

Hi Korang,

Event Watsons ni di adakan di Sunway Piramid ahad lepas. Sempat jugak ktorang pergi kan. Alah orang dah jemput so pi jelah.


Perjalanan untuk mengubah belia kempen Face Of Youth 2014 kempen telah berakhir pada 9hb November 2014. 

Sebagai rakyat Malaysia generasi muda semakin lebih terdedah dan berpengetahuan, menjalankan tahunan untuk mendekati dan membantu golongan muda Malaysia bersedia untuk mengambil langkah seterusnya untuk menggalakkan hasil positif daripada pakar-pakar dari jenama yang boleh dipercayai pasaran sedia ada. Menurut Faktor Belia 2012 Tinjauan Pendapat Belia Malaysia, belia merupakan segmen yang besar, 43 peratus daripada jumlah penduduk di Malaysia. Anak muda Malaysia pasti akan terus menjadi faktor penentu dalam usaha Malaysia untuk mencapai status negara maju disokong oleh pemimpin inovasi.


Tahun ini, muka Belia 2014 kempen menarik lebih daripada 400 belia muda Malaysia antara umur 18 - 25 untuk menyediakan platform untuk membentuk penampilan dan kesihatan mereka. Kempen ini disasarkan untuk menjadi salah satu daripada rakan-rakan terbesar dipilih carian Belia Duta Discovery; dengan pengambilan yang merangkumi 30 universiti di atas tanah, digital dan platform media mudah alih.


Sepanjang kempen ini, ujibakat telah pun di adakan bermula dari bulan September di universiti-universiti utama, di mana pada akhirnya hanya 18 peserta akhir telah dipilih untuk berada dalam perjalanan untuk menjadi Face Of Youth 2014. Mereka di kehendaki menjalankan sebanyak enam (6) cabaran lengkap dan di seluruh cabaran-cabaran ini, peserta membangunkan dan meningkatkan kemahiran kepimpinan, pengurusan masa, kerja berpasukan dan menghasilkan persembahan yang berkesan yang berguna dalam menyediakan mereka untuk masa depan.


"Kami telah melihat peningkatan besar dalam finalis kami di mana kita melihat mereka berkembang melalui setiap cabaran mereka ditugaskan untuk. Menjadi peneraju dalam industri, kami mengambil langkah-langkah untuk membimbing dan membantu mereka dan menunjukkan kepada mereka bagaimana untuk membawa keluar yang terbaik dalam diri setiap hari", menurut Danny Hoh, Watsons Malaysia Pengawal Pemasaran semasa peringkat akhir.

Pada pusingan akhir, beberapa acara kemuncak persembahan khas oleh peserta akhir, persembahan popular Warner Music artis dan pertabalan tajuk anak dan Pemenang Grand. Sebanyak tiga belas (13) anugerah telah diberikan kepada finalis dan mereka masing-masing membawa pulang hadiah.


Para pemenang yang mendapat adalah:

1. Ms. Charismatic by Bio-essence - (Winner Female – Jelita Chai Shing Yin)

2. Ms. Lip Style by LipIce - (Winner Female – Ili Ruzana Iqbal)

3. Ms. Dream Girl by L'Oreal - (Winner Female – Michelle Yap Weng Yan)

4. Ms. Model Look by Maybelline - (Winner Female - Amallina Binti Latfi Amir)

5. Ms. Energetic by Nivea - (Winner Female -Siti Amira BR Amang )

6. Ms. Gorgeous Hair by Sunsilk - (Winner Female -Tan Wan May )

7. Mr. Charming by Garnier Men - (Winner Male - Ryan Tan Jzu Earn)

8. Mr. Model Look by Gatsby - (Winner Male - Cody Foo Jia-Hou)

9. Mr. Masculine by Horleys - (Winner Male -Choo Jian Tatt) 

10. Mr. Charismatic by Watsons (D'Tox Tea) - (Winner Male -Vincent Low Tze Shiang )

11. Mr. Healthy by Watsons (Naturals) - (Winner Male -Nikhil Theva Raj ) 

12. Mr. Energetic by Watsons (Vitamin C) - (Winner Male– Lester Yee Fook Kit - )

13. FB Fans Choice by Watsons - (Winner Male - Lester Yee Fook Kit)

14. Best Talents – (Winner Male – Cody Foo Jia-Hou)

15. Best Talents – (Winner Female – Tey Theresa)


Ia merupakan satu malam yang luar biasa sebagai (Grand Pemenang Lelaki - Ryan Tan Jzu Perolehi) & (Pemenang Perempuan - Jelita Chai Shing Yin) telah dinobatkan Face Belia 2014. Pemenang Lelaki & Perempuan Kategori. Kedua-dua mereka membawa pulang hadiah sehingga RM30,000.

Berikut merupakan badan-badan korporat yang sudi menberikan tajaan untuk kempen Youth Of Face 2014 ini, di antaranya adalah Bio-Essence, Garnier Men, Gatsby, Horleys, LipIce, L’Oreal, Maybelline, Nivea, Sunsilk, Watsons Brand, Hypp TV, EC Inspirasi on Channel 111, Modenas, Facial First, Celebrity Fitness, Warner Music Malaysia, Holiday Villa Hotel & Suites Subang, Malaysia, Sunway Pyramid, Simones Models, Diva Production, Hair Zone Studio by Michael Poh, Syopz Mall; Taylor’s University, KDU University College, Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan Juanshack Creation.

2 comments :

Unknown said...

RM30K???? Memang berbaloi sapa yg menang

Sherry said...

same day I got go, but wit sis in law she shopping, and me with kids..