Wednesday, June 18, 2014

Gelaran RAJA TARIK F & N 2014 dinobatkan kepada Syed Khaidir

Hi Korang,

Last week rasa hari rabu lepas aku cuti coz nak kena attend yang banyak dan melambak-lambak on that day. So terkejar-kejar ke sana kemari dibuatnya.


Ini acara kemuncak majlis yang diadakan di e @ Curve, Petaling Jaya hari ini menyaksikan 9 peserta akhir dari enam kawasan di seluruh Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur menyahut cabaran untuk menunjukkan kemahiran menarik yang paling menghiburkan dan berseni di negara ini.


Untuk prestasi yang lebih meriah, finalis juga disuntik tarian tradisional dan adat tertentu mengikut kawasan-kawasan mereka ke dalam persembahan mereka.


Raja Tarik F & N 2014 ditabalkan kepada Syed Khaidir dari Johor Bahru, selepas dia berjaya berjuang jalan melalui acara kemuncak majlis. F & N Dairies Malaysia, No.1 Susu Pekat Syarikat di Malaysia memegang Cabaran Raja Tarik F & N untuk kali kesembilan tahun ini. Ini menandakan satu lagi tahun yang berjaya untuk acara tersebut, yang mempamerkan cinta sejagat negara untuk minuman Malaysia, teh tarik, sebagai tambahan kepada peningkatan nilai seni menarik teh, yang telah menjadi warisan budaya Malaysia.


Turut hadir pada acara kemuncak majlis untuk berasa gembira pada sembilan peserta akhir mahir adalah Fizo Omar, pelakon, model dan hos TV dan Farah Fauzana, juruhebah radio Malaysia, hos TV dan TV pengeluar popular. Kedua-dua Fizo dan Farah menjadi tuan rumah 2014 program Cabaran Raja Tarik F & N di TV3 dan TV9, yang ditangkap keseronokan tindakan menarik oleh para peserta dari seluruh enam wilayah. Program TV juga dipaparkan hidangan tandatangan tempatan dan resipi dibuat lebih kaya dan lebih lazat dengan F & N Krimer Manis dan F & N Krimer Sejat.

“The Cabaran Raja Tarik F&N has been a fantastic experience and an exciting opportunity for me. Hours of practice have gone into perfecting my moves. I have always aspired to be the next Raja Tarik F&N and I am happy the hours of practiced paid off. I definitely had a lot of fun during this competition. I would also want to congratulate the other contestants that have come this far with me” kata Syed Khaidir, pemenang yang baru sahaja di tabalkan Raja Tarik F&N 2014 yang memenangi hadiah utama RM10,000.


F & N Dairies Malaysia berbangga dalam menyampaikan produk yang berkualiti bersama pertandingan menghiburkan dan budaya untuk menarik rakyat Malaysia. The Cabaran Raja Tarik F & N berjaya mencapai semua lapisan masyarakat pelbagai budaya Malaysia mempamerkan bagaimana seni tarik-ing dan menyediakan teh tarik bergema dengan semua lapisan masyarakat. Lebih daripada sekadar pertandingan, Program Cabaran Raja Tarik F & N juga merupakan platform untuk mendidik rakyat Malaysia dan memupuk keusahawanan peserta melalui kaedah penyediaan yang berbeza dengan mengguna pakai kedua-dua F & N Susu Pekat Manis F & N Susu Sejat - menghasilkan F & N Teh Tarik Kahwin, kombinasi yang terbaik untuk mencapai merasa cawan kurang manis namun rasanya lebih berkrim daripada teh tarik.


Seperti dapat diagak daripada awal persembahan, Encik Syed Khaidir telah dinobatkan sebagai Juara pertandingan akhir ini. Kemahiran dan kareografi persembahan beliau memang menarik hati juri dan penonton. Tempat kedua jatuh kepada kumpulan 2 beradik dari Kuantan yang menggelarkan diri mereka Team X-Power. Tempat ketiga pula dimenangi oleh Team Kungfu Rebels dari Lembah Kelang.


Syed Khaidir membawa pulang hadiah utama RM10, 000 dan tajuk didambakan Raja Tarik F & N 2014. Yang pertama dan kedua naib juara membawa pulang hadiah wang tunai masing-masing sebanyak RM5, 000 dan RM3, 000. Enam peserta akhir selebihnya tidak pulang dengan tangan kosong, kerana mereka menerima hadiah wang tunai sebanyak RM1, 000 setiap satu. Baru Raja Tarik F & N telah dinobatkan oleh Khun Somsak Chayapong, Ketua Pegawai Eksekutif F & N Holdings Bhd dan Tan Hock Beng, Pengarah Urusan F & N Dairies Malaysia.


Juara Raja Tarik daripada Thailand juga turut dijemput. Beliau juga berjaya memukau mata penonton terutama dengan aksi teh tarik berapi.

Ok nampaknya kalau nak jadi raja tarik F&N ni, kenalah join tahun depan ek. Boleh start pracice dari sekarang ye..
3 comments :

hazman fadzil said...

perghhh.... untung besar siot - hadiah bolot sensorang , rezeki dia laa

Maria Hasun said...

pergh stail gila teh tarik berapi

brohantu said...

fuh dashyat