Wednesday, October 17, 2012

Rip Curl 6-Star Pro Surf Contest 2012 Akan Menggegarkan Terengganu Tidak Lama Lagi


Hi Korang,

Rip Curl ini salah satu brand yang terkenal dengan pakaian sukan air dan sukan luncur di Malaysia ni. Cantik-cantik barangannya dan harga pun amat berpatutan.

Malaysian Top Surfers Sealed The Deal With Rip Curl Malaysia As Official Riders


Rip Curl (Malaysia) hari ini mengumumkan bahawa telah menandatangani kontrak rasmi selama 1-tahun di antara Rip Curl Malaysia Riders dengan dua pelayar utama negara iaitu Bryan Ng dan Brenda Lee.Brenda menjadi surfer wanita terkemuka di Malaysia, manakala, Bryan adalah Pelayar Rasmi Rip Curl  (Official Rip Curl Riders). Dengan pencapaian bersama-sama dan sumbangan mereka kepada senario pelayaran tempatan  menjadikan mereka sebagai aset kepada jenama mereka.Rip Curl Malaysia melihat terdapat banyak potensi dan percaya bahawa kedua-dua pelayar atas boleh berkembang bersama-sama dengan jenama dengan mendekati sasaran penonton wanita dan mendidik wanita mengenai segala-galanya tentang pelayaran (surfing), semakin masyarakat tempatan melayari , ianya menyediakan peluang besar kepada semua rakyat Malaysia dan berkhidmat sebagai platform kepada sesiapa yang bersedia untuk memberi melayari pergi dan sehingga mendaki melayari sukan di negara kita. Acara 6-star Pro Surf yang pertama untuk tahun ini jelas menunjukkan bahawa kita sedang berjalan di landasan yang betul "Vivian Chew, Penolong Pengurus Besar Rip Curl Malaysia menjelaskan mengapa jenama telah memilih kedua-dua pelayar atas Malaysia sebagai pelumba rasmi dan pembangunan jenama bersama-sama dengan pelayar.


Selain itu, Rip Curl Malaysia juga memperbaharui kontrak pelumba rasmi untuk surfer muda berusia 17 tahun dari Cherating, Mohd. Suhaimi (Semmy).

Terengganu Rip Curl 6-star Pro Surf Contest Set to Hit the Monsoon Season

Jenama terkenal surf dari Australia, Rip Curl (Malaysia) dengan bangga mengumumkan projek usahasama dengan Kerajaan Negeri Terengganu di untuk pertama kalinya  pertandingan 6-star pro surf yang akan diadakan pada 30 November hingga disember 2 di Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu.


The Terengganu Rip Curl Pro surf contest 2012 adalah satu acara pelayaran dipersetujui oleh Kejohanan Asia Surfing (ASC). Semasa 3-hari berlangsungnya  acara 6-star pro surf ini, pelayar berasal dari kawasan-kawasan yang berlainan di Asia Tenggara dijangka untuk bersaing dalam lima bahagian yang berbeza iaitu Lelaki Terbuka Wanita, Terbuka, Master Bahagian dan Bodyboard Terbuka, dan Longboard Terbuka. Terdapat jumlah hadiah yang dianggarkan bernilai lebih RM 40,000 hadiah untuk dimenangi setiap  peserta.


Selain pertandingan pertandingan tersebut , juga akan diadakan beberapa aktiviti bercorak pendidikan yang menyeronokkan telah dirancang untuk orang awam dengan tujuan untuk mendidik orang ramai dari semua lapisan masyarakat tentang aktiviti surfing ini. Artis pelayar top dari Indonesia, Encik Rizald dari Bali akan menjadi artis tetamu untuk the Surfboard Art Exhibition. Juga, akan ada gerai yang akan menunjukkan demonstrasi secara langsung dalam keseluruhan proses sebenar untuk membuat papan surfing. Sebuah surf clinic akan ditubuhkan untuk orang ramai merasai pengalaman dan belajar bagaimana untuk melayari. Jonni Morrison - Deaker, dari Sekolah Rip Curl Surf Bali, akan menjalankan surf clinic tersebut.


Sepanjang acara surfing Antarabangsa, Rip Curl set kraf Malaysia sebagai salah satu destinasi melayari kalangan pelayar profesional dari kawasan-kawasan yang berlainan dan juga untuk menarik lebih ramai orang merasai pengalaman belayar. Yang paling penting ia akan memberi pelayar tempatan peluang untuk menimba pengalaman dalam bersaing di peringkat Antarabangsa.


Terengganu Rip Curl Pro 2012  dianjurkan oleh EC Extreme Sumber disokong oleh SUK Terengganu, Tourism Malaysia, Kementerian Pelancongan Terengganu dan Rip Curl Bali Surf Sekolah.2 comments :

hazman aka species1980 said...

yeaahh.... hopefully kita akan dapat buat live coverage kat sana pulak hujung bulan depan nanti

Luqman Zakaria said...

bz betul cik lily nih..patut la xsempat nk g event kat berjaya times square besok..hehe