Showing posts with label ubat ketiak. Show all posts
Showing posts with label ubat ketiak. Show all posts

Wednesday, April 6, 2016

NIVEA Pearl & Beauty Deodorant Boleh Guna Untuk NIVEA EMPOWER RUN 2016

Hi Korang,

Deodorant ermm


Ada orang panggil ubat ketiak, spray ketiak lah tapi fungsinya tetap sama untuk memberi kesegaran pada badan kita tang ketiak la kan.

So memperkenalkan


NIVEA Pearl & Beauty Deodorant keluaran produk Nivea yang terkini yang mengandungi ekstrak mutiara yang boleh menjadikan ├írm-pit' kita lebih licin bak mutiara putih. Selain itu ia juga dapat memberi perlindungan 48 jam terhadap peluh dan juga lembut pada kulit kerana ianya tidak mempunyai bahan kimia. 

Paling penting ianya menjadi kita sentiasa segar dan berkeyakinan! Itu sudah pasti.


Aku dah pun mencuba sendiri kedua-dua produk NIVEA Pearl & Beauty Deodorant ni, ternyata ianya sangat bersesuaian untuk aku yang senantiasa busy tak henggat ni. Deodorant ini dapat bertahan sehingga 48jam, bayangkan time peluh-peluh nak naik train tuh balik keje rasa segar je kan. So tak delah malu takut badan korang berbau. 



Ada 2 jenis pilihan samada spray atau pun roll-on, ikut kesesuaian korang lah. Bagi aku spray je senang, sumbat dalam handbag dan bawak kemana-mana. Bukan tak suka yang roll-on tu but aku prefer roll-on tu letak kat umah sebab botol kaca, aku ni clumsy sket kang tengah nak simpan dalam handbag terlepas dari tangan dan jatuh pecah kan hhuhuhuhuhuhu

Apa pun fungsinya tetap sama iaitu menyegarkan dan melembut kulit tiak kite hehehehe

NIVEA juga percaya bahawa apabila kita yakin, tiada apa yang boleh menghalang kita daripada mencapai impian yang ingin direalisasikan. NIVEA memberi kuasa kepada wanita dengan membantu mereka merealisasikan potensi dalam diri mereka dan menggalakkan orang lain untuk melakukan perkara yang sama!

Ni aku nak share dengan korang ni,

Jom kita sertai larian NIVEA EMPOWER RUN 2016, keterangan lanjut dan pendaftaran boleh klik pada pautan link di bawah:-




So wanita luar sana, jom kita berlari ek…

Saturday, August 23, 2014

REXONA Spray for Women with FRESHPROTECT Untuk Kita-Kita Aje



Hi Korang,

Comel kan tagline untuk kita-kita aje.. 

Itulah


Hari tu aku dapat jemputan ke media launch Rexona Spray for Women ni di Sunway Piramid. Amik cuti ½ day sebab teruja sangat nak pergi kan.


Sampai-sampai je kat Blue Concourse dalam Sunway Piramid ni dah nampak dah ada big giant bubble kat tengah-tengah, ermm mesti dapat masuk dalam ni punya lah. Nasib baik masa register ramai plak kengkawan blogger dan media yang kenal ada sekali so tak delah rasa segan silu kan.


Sementara nak tunggu event start, mari bergambar dulu. Tengok apa yang terbaru di rangkaian Rexona ni. Kemudian sempat jugak aku pi cuba deodoran ni sendiri. Diaorang ada siapkan ruangan kecil yang bertutup untuk kita cuba sendiri. Apalagi, terus sebelah ketiak kan nak tengok samada betul ke tidak lebih wangi ketiak kita.


Sambil tu, meh aku citer pasal deodoran terbaru Rexona ni ek


Rexona telah melancarkan produk Rexona Spray baru (improved) untuk Wanita dengan Freshprotect ™ yang dirumuskan dengan mikro badan yang responsif teknologi (body-responsive microcapsules technology) yang melepaskan aroma tahan lama yang membolehkan wanita aktif seperti kita ni untuk menikmati kesegaran di sepanjang hari.


Bila dah senantiasa segar dan wangi sepanjang hari, haruslah sifat keyakinan kita akan bertambah untuk bergerak aktif. Bolehlah pi meeting, berkerja, pi gym even pi event lepas kerja pun rasa semangat je tau.



Acara di mulakan dengan persembahan magician menggunakan bubbles atau buih sabun. Kira first aku tengok ni, normally yang aku perasan ada kat Tasik Kepong tuh petang-petang. Best jugak ni tau.


Majlis pada petang tu di rasmikan oleh Ms Ashlee Ng, Personal Care Director, Unilever (M) Holdings Sdn Bhd


“As the world’s leading deodorant brand, Rexona understands that women want a dependable and long-lasting solution to overcome those everyday moments of increased adrenalin and sweat – whether at the office, at the gym, or with friends. The new Rexona Spray for Women with Freshprotect™ is designed especially to provide women with burst of long-lasting fragrance for all-day freshness,”


“This unique patented technology, makes the new Rexona Spray for Women with Freshprotect™ the only antiperspirant that reacts directly to body movement with underarm friction that triggers the microcapsules to burst and release fresh fragrance when you need the most. Now, women are assured of a deodorant that won’t let you down.” kata Ms Ashlee Ng.


Habis je perasmian, ktorang para media dan bloggers ada special mini treasure hunt. Wow, best tuh. Ktorang dibahagikan kepada beberapa team yang mewakili rangkaian deodoran Rexona. Aku team powder dry terdiri daripada Cindy, Ashley, Nani dan aku. Sepatutnya 6 orang tapi ade plak yang tak nak join ermm its ok je.

matchingkan gambar 

kena memerize semua ni tau

best duk dalam bubble ni

Di antara task yang ktorang kena buat adalah jawab serba ringkas mengenai Rexona FrestProtect, matching gambar, buat jumpshot, bergambar dengan itik comel, main game bubble dan simple shopping spree barangan Rexona, alah dekat-dekat situ jelah.

Walaupun 5 task je, tapi penatnya masyallah meleleh keluar peluh jantan.

jump shot task

bergambar dengan itik comel

Tapi ktorang berjaya menyiapkan semua task tanpa menggunakan button penyelamat tuh. Tapi ada jugak salah sket kira cam hiccup gitulah sebab nak cepat.


Siap semua task, jom berehat kejap. Tengok magician buat belon bubble ni ek


Kemudian ada sharing session, aku dengan Innanie di panggil untuk naik ke pentas untuk share our experience menggunakan produk terbaru Rexona Women ni. Kan tadi aku dah spray sebelum event, so citer lah semua sekali. Sangat sesuai untuk kita-kita kaum wanita aktif yang mempunyai hectic lifestyle sebab kita bebas bergerak ke sana kemari, ianya mengeluarkan bau kesegaran yang berpanjangan dan juga mengurangkan bau badan. Memang freshprotect sungguh!


Okla tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang Rexona mini treasure hunt. Memasing muka berdebar ni, yelah dah penat bersungguh-sungguh siapkan semua task kan. Dalam hati, tersimpan jugaklah rasa nak dapat hadiah. Tak kisahlah tempat ke berapa pun janji dapat hadiah kan. 

Tup-tup team ktorang merupakan juara mini treasure hunt tuh. Hah ko dapat bawa balik voucher Guardian sebanyak RM500. Happy sungguh time tuh, seriously memang tak sangka betul lah.

Rexona Shower Clean

Rexona Free Spirit

Rexona Passion

Rexona Powder Dry

Rexona Spray untuk Wanita dengan Freshprotect ™ boleh didapati dalam lima varian untuk disesuaikan dengan gaya hidup yang berbeza - Shower Clean, Free Spirit, Passion, Whitening and Powder Dry.

Rexona Whitening

Rexona Spray for Women with Freshprotect™ Shower Clean, Free Spirit, Passion dan Powder Dry didatangkan botol 150ml berharga RM11.90 manakalah untuk Whitening botol 150ml pada harga RM12.90. Korang boleh dapati kesemua varian ni di farmasi terkemuka, hypemarket, supermarket di seluruh negara.


Oh ye lupa plak, Rexona Women kini sedang mengadakan roadshow selama 5 hari di Blue Consourse Sunway Piramid. Alah tempat yang aku pergi ni lah. Korang akan diberi peluang untuk mencuba sendiri betapa powernya responsive microcapsules technology ni dalam Rexona Spray for Women with Freshprotect™ di dalam huge giant bubble ni. Di samping tu ada permainan, aktiviti, pertunjukkan dengan pelbagai hadiah untuk dimenangi.


Aku kalau tak de apa-apa hal ahad ni, singgah la ke sini sekali lagi kan. Tak puas masuk kat giant bubble hari tuh lah

Nak tau lebih lanjut mengenai Rexona Women Spray ni boleh layari www.facebook.com/RexonaMY






Sunday, June 15, 2014

TOTAL IMAGE Smelly No More Deodorant, Hilang Bau Badan!

Hi Korang,

Tengah syiok duk berborak dengan kengkawan lain, tup-tup terbau plak menda yang kurang menyenangkan. La rupanya ada seseorang ni bau badannya ermm sangat sangat mengharumkan. 

Aiyo!

Nak tegur salah, tak tegur salah. Sudahnya kenalah tahan hidung selama mungkin ek. Itula namanya kawan kan, tapi aku mesti nak tegur jugak mamat ni satu hari nanti. 


Aku mesti nak introducekan mamat tu Deodorant Smelly No More dari Total Image. 

Deodorant ni mengandungi iaitu Garam mineral semulajadi yang mampu menghalang pembiakan bakteria yang merupakan punca utama bau badan.

Apa Itu Total Image Smelly No More

Deodorant yang diperbuat daripada garam mineral semulajadi

Berfungsi 300% lebih berkesan berbanding deodorant yang hanya menutup dengan wangian. 

Menghalang pembiakan bakteria punca bau badan. 
Menghapuskan bau badan dengan efektif! 

Tambah lagi sket, ianya Hypo-allergenic, bebas alcohol dan wangian, Tidak melekit dan tidak berminyak, Tidak menggelapkan kulit dan tidak mengotorkan baju.

Sesuai untuk golongan lelaki dan wanita


Punca bau badan adalah dari gabungan peluh dan bakteria. Peluh sebenarnya tidak berbau dan proses ini berfungsi sebagai satu cara semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Bakteria merupakan punca utama bau badan dimana bakteria memecahkan peluh kepada asid lemak berbau. Kebanyakan deodorant komersial di pasaran sama ada berfungsi dengan menghentikan proses semulajadi perpeluhan atau dengan menutup bau dengan wangian. Oleh itu, deodoran komersial kebanyakannya kurang berkesan dalam mengatasi punca utama bau badan.

Produk ini boleh digunakan pada kawasan bermasalah seperti ketiak, leher, belakang lutut, tapak tangan dan tapak kaki. Ianya juga disyorkan untuk korang yang kerap berpeluh atau mereka yang sering melakukan aktiviti-aktiviti berat seperti atlet sukan.

Sesuai untuk semua, produk ini semula jadi, selamat, ekonomikal and merupakan penyelesaian bau badan yang berkesan.


Cara penggunaan Deodorant Smelly No More

Mudah je nak guna deodorant ni. Basahkan tip ketulan deodorant tu, gosokkan pada bahagian yang dikehendaki. Bukan setakat kat ketiak kita boleh pakai malah kat belakang lutut, leher dan juga di kaki. 
Produk Total Image Smelly No More ni boleh didapati di Guardian, Watsons, Caring, Vitacare dan semua farmasi utama seluruh negara. 


Harga Total Image Smelly No More
Pek 60gram RM16.90
Pek 120gram RM24.90


Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

No.phone : 03-62721111 
facebook : 



Korang yang rasa-rasa ada masalah teruk macam ni, baiklah pi cuba ek, mana tau berkesan untuk kurangkan apa yang patut kan