MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, May 31, 2016

Bandar Rimbayu Happy Family Day 2016

Hi Korang,



Ingat tak aku pernah ke Bandar Rimbayu di Teluk Panglima Garang Banting 2-3 bulan yang lepas kan? Alah yang pi tengok rumah contoh IJM Land ni kan. So kali ni aku pi lagi sebab ada Happy Family Day 2016.

Masa dulu pergi rasa cam jauh je, hari tu aku pi rasa sekejap je sebab dah tau tempat kan jadi awal aku sampai. Orang suruh datang 10.30pagi aku kul 10pagi dah sampai, ermm bersemangat waja sungguh.




Sesampai je, orang dah mula ramai.


Ada yang sibuk masuk ke The Gallery untuk tengok tapak-tapak rumah untuk dibeli, ada yang bawak anak-anak masuk 5D motion movies, main Zorb ball, shopping kat flea market dan ada jugak yang sibuk beli makanan kat FnB Station.














Memacam ada lah..


Aku ni tak de apa tujuan so jejalan terus je tempat voting interior design tu ek

Kali ini, IJM LAND mempersembahkan iLDA 2016(IJM LAND Designer Award 2016) di Penduline showrooms di Bandar Rimbayu. Ada 2 designed showrooms yang unik yang disediakan oleh 2 peserta dan orang ramai akan memilih secara undian.


Wah hebat jugak kita-kita rakyat marhaen jadi juri ek hehehhe



Sebelum masuk ke showroom, kenalah mendaftarkan diri untuk dapatkan token undian. Alah isi contact details je bukannya kena jawab soalan 101 interior design scheme pun. Dah siap register, jom kita pi tengok umah.

Showroom A






Showroom A merupakan rumah double storey linked 3 bilik yang aku rasa sangat cool dan trendy rekaannya.

Showroom B









Manakala Showroom B merupakan rumah double storey linked 4 bilik dan 3 bilik air yang designnya modern dan simple.

Kedua-dua finalist ni diberikan budget RM150,000 setiap sorang yang ditaja oleh Platinum Sponsors Signature Kitchen Sdn Bhd dan Urban Culture by Fella Group as well as Gold Sponsors Philips Malaysia Sdn Bhd, Jotun Paints (M) Sdn Bhd serta Inovar Resources Sdn Bhd untuk menukarkan daripada ruang kosong kepada sesuatu yang lebih menarik dan cantik.


Aku vote yang mana ek?
Of courselah Showroom A sebab aku suka rekaannya especially partition di antara living hall dan kitchen.. its so cool.


Abis je voting session tuh, aku pun apa lagi mengenjoykan diri dengan aktiviti yang disediakan kat event ni. Tengok 5D motion movies, pekena urut-urut badan sket dan shoppingggg

Apa pun terima kasih kat Bandar Rimbayu kerana sudi menjemput aku sekali lagi ke event kekeluargaan yang best ni. Semua orang boleh enjoy!


IJM LAND’s Bandar Rimbayu Happy Family Day

Date: 
28 and 29 May 2016

Time: 
10am to 5pm

Venue: 
Bandar Rimbayu Show Gallery Address:
No.1, Jalan Flora 3
Bandar Rimbayu
42500, Teluk Panglima Garang
Selangor

Untuk info lanjut,
call them at 1700 81 8686 

U.S Fries and Burgers Fiesta At The Burger Factory Cyberjaya

Hi Korang,

Bagi menyokong U.S Fries and Burgers Fiesta yang sedang berlangsung sekarang ni, aku sempat merasai di The Burger Factory Cyberjaya last week. Selalu ni aku selalunya lalu lalang kat area Shaftbury Square tapi tak berapa perasan pun ada kedai burger yang awesome tak henggat ni tau.


Bawah sekolah Aakif anak sedara aku je restoran burger ni



Masuk-masuk je dalam restoran ni, deconya sangat-sangat simple, sampai aku ingat tempat lepak bebudak student kat Cyberjaya ni kan. Rasa cozy dan selesa je dan yang penting restoran ni HALAL ek. 


Aku ingatkan menu burger biasa-biasa je macam daging, ayam dan kambing tapi rupanya menu burgernya memang sangat awesome yang sampai korang akan pening nak memilih mana satu nak makan.

So jom cuba 2 jenis burger yang dihidangkan sempena U.S Fries and Burgers Fiesta nie.

Beef Burger On Fire – RM15.90

Di perbuat daripada 100% daging burger Australian ground beef patty yang HALAL yang dihidangkan sekali bersama sos Bolognese pedas, ham, gherkin, jalapena, cheddar cheese dan fry sauce. Gabungan sos pedas jalapenos dan Bolognese memang memberikan seri buat burger daging ni. Kalau tak kuat pedas jangan gatal-gatal nak order ye. Huahauhauha

Putrajaya – RM12.90

Comey kan nama burger ni. Burger rasa tempatan yang didatangkan dengan kari ayam, telur, cheddar cheese, waffle fries (U.S lattice cut fries), Japanese cucumber, onion dan di tambah dengan sos kari istimewa. Kentang U.S tuh di letakkan di tengah-tengah untuk menambahkan lagi keenakan kentang pada burger tersebut.

Salted Egg Yolk Fries
(Hidangan istimewa sempena U.S Fries and Burgers Fiesta – masa terhad)

Sangat-sangat sedap terangkat oooo. Telur asin di sira di atas kentang goreng dan dihidangkan panas-panas. Kena plak dengan sos istimewa tuh so lagilah angkat mengangkat ek

Apmacam? Awesome kan…


U.S Fries and Burgers Fiesta promotional menu ni boleh di dapati dari sekarang hingga 31 Mei 2016, korang join gak instagram contest kan. Untung-untung boleh menang hadiah menarik. Caranya korang upload gambar ke instagram dengan hashtag #usfries&burgerfiesta, 3 pemenang bertuah akan dipilih.

Ini hah tempatnya:

The Burger Factory @ Cyberjaya
P1-01, Shaftsbury Square,
Persiaran Multimedia,
63000 Cyberjaya

Tel : 03-8322 0912
Opening Hours (MON-SUN) : 12.00pm – 12.00am

Dah cuba ke makan kan sini, la kenapa tak bagitau aku ek!!


Monday, May 30, 2016

REVIEW |OSHAN Infinite Collagen Beauty Drink

Hi Korang,


Yeah citer pasal #maucantik lagi yeyeyye I like!

Korang masih mencari-cari lagi minuman kesihatan yang bersesuaian dengan keadaan kesihatan korang kan.. ermm biasalah kita kan suka mencuba dan mencari produk yang sesuai dan boleh dijadikan amalan.

Ni aku nak share ada produk yang aku baru cuba ini, iaitu


OSHAN INFINITE Collagen Beauty Drink

Aku amik sedikit info ye mengenai beauty drink ni ek

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

The TRIPLE ACTION of OSHAN INFINITE:- PROTECT, RETAIN AND REGENERATE uniquely provides the profound effect on one’s outward appearance as well as on physical well-being. PROTECT as what it means literally, providing a strong shield for the skin from free radicals, harmful ultraviolet light, sunlight, inflammation & toxin with the content of DECORUS 5 COMPLEX™ which are the active compounds extracted from Oligomeric Proanthocyannidins, Olive Fruit, Ascorbic Acid, Yeast and Astaxanthin. 


The grape seeds extracted Oligomeric Proanthocyannidins is the novel and potent antioxidants that effectively protect skin cells against UV-induced oxidative stress and also benefits in chronic venous insufficiency, a condition closely related to varicose veins. 

Meanwhile, Olive Fruit Extract provides Hydroxytyrosol which is the major anti-inflammatory compound in aqueous olive extracts and impairs cytokine. Hydroxytyrosol at low doses is able to reduce oxidative stress consequences, induced by aging and pollution. With the addition of the powerful antioxidant and detoxifier - Yeast Extract, you are also protected from free radicals, oxidative stress and boost the immune system.


Also, to sooth your skin from sunlight, the content of Astaxanthin is compiled in DECORUS 5 COMPLEX™ to protect you from ultraviolet radiation with its well-known natural sunscreen characteristic as well as its tremendous ability to reduce free radicals. In addition, DECORUS 5 COMPLEX™ also contain Ascorbic Acid (Vitamin C) that plays important role that maintain the health of skin, cartilage, teeth, bone and blood vessels.

Other than that, Ascorbic Acid is also known as an antioxidant that able to protect you cells from damage. After you skin health is protected, the RETAIN features in OSHAN INFINITE help retains the moisture content and the texture of the skin layers with the contents of Hydrolized collagen and Hyaluronic acid. Hyaluronic acid in OSHAN INFINITE is the extraction from Tremella Mushroom where it is expected to have durable effect to retain moisture in the skin from both inside and outside the skin.


Meanwhile for the most important ingredient in a collagen drink, OSHAN INFINITE provides you with Nippi Collagen from Japan (Hydrolyzed Marine Collagen) that represents the best suit for human body’s absorption as its structure is the closest to that of human body. At 1/60 the molecular weight of regular collagen, OSHAN INFINITE is capable to restore youthful vitality to skin – not only on your face but entire body. To restore the health of your skin, the OSHAN INFINITE also helps in REGENERATE the skin as well as other part of our body cell with the contents of ROSE PLACENTA, APPLE AND GRAPE STEM CELL with its natural healing property. The Rose Placenta Extract found at the heart of young plant, is able to increase cells' turnover and helps rejuvenate skin that significantly improve dry, flaky, wrinkled skin from illness or aging. Rose placenta extract also proven for its superior antioxidant and free radical removal effect. Skin cells uptake of oxygen increased 70% with the plant placenta. In addition, protein synthesis was increased 40% and become more active and regenerates like much younger cells.

On the other hand, APPLE & GRAPE STEM CELLS responsible for 80% of skin aging. Epigenetic factors and metabolites help to delay the senescence, or the biological aging of essential cells. APPLE & GRAPE STEM CELLS also capable to repair and replace damaged cells by dividing almost limitlessly, as well as counteract the negative effects of UV radiation.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nampak tak betapa bagusnya produk OSHAN INFINITE ni ek.

Cara nak minum?

Senang je


Minum 1 sachet yang dicampurkan bersama secawan air sejuk sebelum sarapan pagi.

Rasa masam-masam manis beries tau… sedap

Kesan penggunaan OSHAN INFINITE ni

Untuk dapatkan kesan yang baik, memang kena amalkan collagen drinks ni setiap hari terutamanya di ambil pada waktu pagi. Macam aku memula tu asyik terlupa nak amik je sebab kotak Oshan ni aku letak jauh dari mesin air umah aku ni. Lepas dah alihkan ke dapur hah terus setiap pagi aku minum.

Aku tunjukkan sket ek

Sebab kat muka tak berapa nampak so aku guna gambar kat belakang leher. Biasalah tempat ni kan banyak proses perpeluhan berlaku so nampak lah sket perbezaannya

Sebelum

Selepas

Nampak terus mengeringkan, jerawat dan kesan-kesan parut dah nak mula menghilang. 

Nampak perubahan sket kan, itu baru 2 minggu belum 2 bulan lagi hehehe. Kalau 2 bulan of courselah lagi bersinar kulit muka aku kan hehhhe

Harga untuk sekotak Oshan Inifinate yang mengandungi 20 sachet adalah RM243.80 sahaja. Aku syorkan 2 minggu pertama minum setiap hari dan selepas tu amik dalam sekali 2 hari.. Barulah jimat katanya


Nak beli di mana? Ermm klik kat bawah nie

Pembelian secara online : 


Pembelian fizikal beserta lokasi : 


Official FB page : 



Kita memang kena cuba dulu then baru tau keberkesanaan sesuatu produk tu ye...

#powerlifemalaysia
#alpropharmacy
#oshaninfinite
#oshaninfinitecollagen
#beautifulskin
#collagendrink