MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, March 31, 2016

DYNAMAX 18, Fat Burner Yang Sedap Di Makan

Hi Korang,


Sekarang ni musim orang kuruskan badan agaknya.

Rata-rata orang di sekeliling aku sibuk nak kuruskan badan even Mr Big pun bersungguh-sungguh lah nak bakar lemak. Katanya nak beli baju payah kalau saiz beso ni, yes yang tuh aku akui sebab aku pun sama gak cam dia. 


Aku pun cubalah Dynamx18 ni, ada orang rekemen kan so cubalah kan aku ni mudah terpengaruh hehehehe

Ok sedikit info mengenai Dynamax18

Dynamax18 antara supplement menjadi pilihan ramai untuk menguruskan badan, meningkatkan kecergasan serta menajamkan fokus. Kalau nak tahu , Dynamax18 merupakan supplement pilihan mereka para atlet dan profesional.

Selain khidmat nasihat serta aturan pengambilan selepad belian kepada pengguna. Jadi, kita tak perlu risau, kalau ada sebarang kemusykilan tentang pengambilan Dynamax18, boleh terus berhubung dengan mereka.


Di antara kandungan Dynamax 18:
Maltodextrin, Sipernat, Sucralose, L-Carnitine, Citric Acid, Dextrose, Caffeine, Vitamin C, Arabic Gum, Acaiberry, Cinnamon, Rock Salts, Dates, Green Tea , Blueberry Flavour

Cara Pengambilan Dynamax18 :

letak 1 scoop je

kemudian goncangkan 

Caranya mudah saja, hanya campurkan 1 scoop Dynamax18 dengan 100 - 150 air sejuk dan shake. Disyorkan minum semasa perut kosong iaitu sebelum sarapan, sebelum melakukan workout pada sebelah petang.

Pengambilan Dynamax18 tidak boleh melebihi 4 scoop sehari. Jangan minum 6 jam sebelum tidur. Banyakkan minum air kosong dan amalkan gaya pemakanan yang sihat.

Ermm amalkan gaya hidup sihat tu payah sket kan sebab aku ni malas sket nak work out hehehhehe

Kesan Penggunaan Dynamax18

Aku tulis dalam bentuk point ek, senang sket nak pahan

1. Mencuci perut

Bangun je pagi, buang semuanya segala lemak, air, semua sekali la kan hehehhe

2. Tenaga bertambah

Itu pun betul jugak, rasa jadi cergas setiap waktu. Even aku naik train tak de rasa layu-layu lagi dah kalau travel ke KL ek.

3. Jadi rajin

Dulu lipat kain, 2 minggu sekali sebab malas. Now every week ada je masa lipat kan, rasa cam sekejap je kan. Kerja rumah pun berjalan lancar gak lah.


Aku memang tak timbang pun berat badan aku sebab terlupa tapi aku dapat rasanya ada a few baju lelama aku dah boleh pakai balik. Kira macam kg tak turun tapi inci badan mengecil so nampak slim la sket kan hehehehe wei mau tak bangga kan.

Untuk korang yang rasa nak cuba pembakar lemak sedap ni, meh check it out

Facebook :

Instagram :

Email :
eighteenworld18@gmail.com
admin@dynamax18.com.my

Contact : 

013 - 3808 354 
017 - 6048 354


Set Dynamax18 ni di datangkan dengan shaker dan tshirt lagi tau so boleh pakai tshirt ni sambil work out ek hehehhe. 

Kalau malu nak call, whatsapp jelah kan. Diorang akan reply secepat mungkin so jangan bimbang kan.

Nak cantik, nak kurus boleh jadikan Dynamax 18 amalan tau..


Wednesday, March 30, 2016

Afternoon Hi Tea Di Sunway Putra Hotel Sempena Easter Day

Hi Korang,


Ahad harituh, lepas korang abis ride ke Lemang Toki terus je berdesup ke Sunway Putra Hotel coz ada Afternoon Hi Tea tengahari tuh.


Ermm makan lagi, memang tak abis citer makan kat blog aku ni kan

Sementara nak tunggu tetamu VIP lain sampai, ktorang dihidangkan dengan hidangan hitea yang marbelessss sebab apa banyak sungguh makanan sampai tak tau nak pilih yang mana untuk makan ni ek. Sedap – sedap belaka wei.

Di antaranya








Hah betul kan apa aku cakap! Memang rambang mata

Sambil makan sambil borak-borak sambil memacam lagi lah. Sampai tak larat nak bangun kan, dek makan banyak benau.

Tengok dessert ni plak











Sangat mengundang perasaan untuk makan-makan dan terus makan sebanyak mungkin hahahaha.

Nampak ni,




Memang tak berhenti makan at all, sedap bebenau ek hehehehe


Kebetulan pulak hari Ahad tu merupakan Easter Day so pihak Sunway Putra Hotel turut mengadakan aktiviti untuk kanak-kanak iaitu Easter Egg Hunt. Aku pun first time tau pasal aktiviti ni. Rupanya aktiviti mencari telur easter. Telur tu di warnakan dan di sembunyikan so anak-anak ni nanti pi carilah.




Pihak Sunway Putra Hotel pun turut menjemput anak-anak dari Yayasan ChowKit ni untuk menyertai Easter Egg Hunt ni, yelah bagilah mereka bergembira jugak kan.



Ok ok anak-anak di bahagikan kepada 2 kategori iaitu anak-anak berumur 6 tahun kebawah dan 7 tahun ke atas.


Dalam masa 7 minit, anak-anak comey ni mesti kumpulkan telur-telur yang di sembunyikan di tempat yang disediakan. Kemainlah memasing kan, lari sana lari sini sampai aku sendiri pun duk sibuk tolong diaorang carikan sekali hehehhee.

Ok majlis penyampaian hadiah

tempat ke lima

tempat keempat

tempat ketiga

tempat kedua

tempat pertama

Seronok anak-anak ni ek, yelah hasil usaha penat lelah mereka kan mencari telur tuh.



Selesai jer acara pemberian hadiah kepada pemenang yang bertuah dalam acara Easter Eggs Hunt tadi, tibalah masa untuk pemberian hadiah dan saguhati kepada anak anak Yayasan Chowkit tadi..Ada yang dapat chocolates dan ada juga yang dapat Cookies..Memang terpancar kegembiraan anak anak ni masa Puan Seri Serena Cheah sampaikan hadiah buat mereka..Puan Seri ni sangat lovely dan friendly..


Aku yang tak main kutip telur ni pun dapat chocolates jugak as door gift. 

Balik rumah sambung makan coklat lagi ek

Ok ok yang sibuk nak tau kat mana Sunway Putra Hotel ni, ni hah alamatnya:

Sunway Putra Hotel
100, Jalan Putra, 
50350 Kuala Lumpur 
[Berdepan PWTC]

No. Telefon: 03-4040 9888





Harga Hi-Tea: RM80 nett per pax


Memang setiap weekend ada hi tea, so dont worry ek. Just buat booking then boleh terus datang makan. Itu ajeee..


Tuesday, March 29, 2016

Teringin Benau Nak Makan BENTO BOX Di Sushi King

Hi Korang,


Bab makan memang aku champion!

Itu pasallah badan bagai di pam-pam dengan pam basikal kan, kejap naik kejap turun hehehhe.

Dah 2-3 minggu ni memang teringin benau nak makan BENTO BOX kat Sushi King tuh. Sushi King tau bukan Sakae Sushi ke Sushi Zamai ke kan. Specified nak Sushi King gak. Sebab pilihan Bento Boxnya mengikut tekak aku. 


So sabtu lepas, lepas Mr Big balik dari ride ke Seremban terus je aku cakap nak pi makan sushi sebab teringin benau dah tekak ni sampai mimpi-mimpi kengkononnya. Ishkk auta je lebih kan. 

Lepas maghrib terus pi Metro Point Kajang, itu je yang dekat dan senang parking kalau naik motor betul-betul depan mall. 

Nasib baik orang tak ramai dapat lah duduk kat conveyor belt tuh. 

Belum pun budak waitress tu sampai Mr Big dah amik 2-3 pinggan sushi dari belt tuh, katanya lapau benau padahal baru je balik dari kenduri umah kawan dia tadi kan. Tekak kan macam tong, nak senantiasa penuh je hahahahha aku pun cam tu gak lah ek. Bila dah makan sushi baru lah start order Bento Box ni. 

Tengoklah apa yang ktorang order


Kan macam-macam ada..

Yang sebelah atas tu Mr Big punye, Chicken & Salmon Bento Set. Ayam deep fried, salmon deep fried, salad sayur, nasi jepun dan miso soup.

Yang bawah ni pulak aku punya, Deep Fried Chicken Set tapi tak letak dalam bento box sebab bawah pinggan ayam aku ni ada dapur kecik panas. So ayam dan sayur aku makan tuh sentiasa panas. Dihidangkan sekali dengan nasi jepun, chawanmusi dan miso soup. 

Lantak ko, makan sepuasnya. Padahal bukan tak leh masak kat umah pun kan tapi saje malas nak masak hari tuh hahahaha...

Sudahnya kena RM94++ termasuk GST, dengan sushi 10 pinggan lagi kan, nasib baik ada member card so kena bayo RM74 je..

Dah lagi 2 bulan baru pi makan sushi lagi ek...


Sushi King Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

ENCHANTEUR PARIS EAU DE TOILETTE, Ermm Wangi Selalu La Nampaknya

Hi Korang,

Wangian, parfume memang jadi kewajipan kena sembur sebelum keluar rumah kan? Kalau tak rasa cam tak lengkap je lah, mulah rasa confident tu hilang on the spot. 


Kalau keluar date tak pakai parfume? alamak pengsan jap hehehhe..

Yelah kang keluar plak bau-bau yang tak menyenangkan dan BF ko rasa tak selera ek hehehe

Di antara deria manusia, deria bau adalah yang pertama untuk memberikan tindak balas terhadap persekitaran dan merupakan yang paling kuat serta sensitif. Menurut mirror.co.uk, manusia boleh mengingati dan mengenalpasti kembali sesuatu bau dengan 65% ketepatan walaupun selepas setahun manakala tahap memori visual mereka pula hanya sekitar 50% ketepatan selepas 3 bulan sahaja. Dalam kehidupan seharian yang sibuk dengan pelbagai cabaran dan serba digital ini, wangian dapat membantu seseorang individu menonjolkan diri dan mendapatkan perhatian.

Jojo Struys selaku pengerusi majlis, sesuai benau dengan perwatakan beliau kan jadi MC untuk event nie


Baru-baru aku sempat ke media launch untuk wangian Enchanteur ni di Bangsar Village. Seronok jugak wei dapat kenal produk wangian hebat ni kan.

Diinspirasikan daripada keindahan Kota Cinta Paris, wangian ENCHANTEUR Paris dicipta khas buat setiap wanita muda, romantis dan elegan. Dihasilkan daripada seleksi wangian inspirasi Perancis yang terbaik, ENCHANTEUR Paris akan memberikan transformasi kepada hari biasa agar dipenuhi detik istimewa yang tiada penghujungnya. Wangian ini adalah kombinasi sempurna pesona romantis flora dan buah-buahan manis yang membangkitkan semangat, mencetus keyakinan diri serta merealisasikan mimpi seseorang wanita.

Sejak wangian mula ditemui, ianya digunakan setiap hari dan bukan hanya pada situasi istimewa sahaja. Wangian juga sebahagian daripada elemen penting di dalam rejim harian kecantikan diri kita. Ia bukan sahaja melengkapkan pakaian yang digayakan atau solekan yang dikenakan malah turut memberi ruang untuk mengekspresi personaliti diri si pemakai. Wangian melengkapkan penampilan setiap wanita dengan sentuhan elegan dan menambahkan aura keyakinan diri mereka.

Ms Pan Choi Yen – General Manager of Marketing Wipro Unza (M) Sdn Bhd

ENCHANTEUR Paris Eau De Toilette kini hadir dengan wajah baharu yang menarik dilangkapi dengan kombinasi haruman tersendiri yang pasti memikat. Botol kaca yang anggun terkenal dengan penutup signatur berbentuk reben ini kini dipamerkan di dalam sebuah kotak yang cantik dan menampilkan illustrasi gadis berbeza bagi melambangkan haruman memikat Mon Amie, Belle Amour, Adore dan Magique. Berlatarbelakangkan keindahan panorama kota Paris dengan Menara Eiffel yang ikonik, sekaligus menghidupkan gaya hidup dan pesona wanita bergaya.

VIPs with the launched ENCHANTEUR PARIS EDT
(Left - Right)
Ms. Kazlina Kassim, Senior Product Executive ENCHANTEUR
Ms. Ooi Boay Khim, Product Group Manager – ENCHANTEUR
Ms. Tiffany Tang, Regional Brand Custodian – ENCHANTEUR
Mr. Loke Kar Yew, Sales Director of Wipro Unza (M) Sdn Bhd
Ms. Pan Choi Yen, General Manager of Marketing Wipro Unza (M) Sdn Bhd
Ms. Chen Eng Tean, Senior Product Manager ENCHANTEUR

Sejak setahun yang lalu, ENCHANTEUR telah bekerja rapat bersama pakar wangian dari Perancis untuk menghasilkan wangian Edisi Terhad daripada ENCHANTEUR Paris – Magique yang direka berdasarkan trend wangian antarabangsa dengan kombinasi haruman flora, buah-buahan dan Gourmand bagi merangsangkan deria para wanita moden dan pasangan mereka. Wangian edisi terhad ini amat sesuai dijadikan sebagai koleksi atau sebagai bingkisan istimewa buat insan tercinta. Ia boleh didapati dipasaran sementara stok masih ada.


Wangian yang memberikan sentuhan sofistikated Perancis ini, boleh didapati dalam:


· ENCHANTEUR PARIS Magique Eau De Toilette (Edisi Terhad)

Nikmati pengalaman romantis kisah fantasi yang hanya dapat dicipta oleh ENCHANTEUR Paris Magique! Tidak kira untuk pergi bersiar-siar, temujanji di taman tema mahupun mencuba sesuatu yang baru dan menyeronokkan bersama-sama, wangian dengan campuran epal, magnolia dan praline yang istimewa ini dapat memikat si dia untuk sentiasa terpesona dengan personaliti anda. Wangian ini amat sesuai untuk si gadis dalam cinta yang mekar.
 

· ENCHANTEUR PARIS Mon Amie Eau De Toilette

Mon Amie diinspirasikan daripada keakraban persahabatan wanita yang berkongsi isi hati dan detik istimewa bersama. Wangian ini dicipta dengan kombinasi Oren Lemon sitrus segar bersama Bergamot, epal merah, jambangan peony merah jambu, kuntuman segar bunga ros dan magnolia putih. Kombinasi haruman seleksi nota buah buahan ini pasti mengukir senyuman manis seranum rasanya dan menceriakan hari anda. Haruman ringan ini amat sesuai untuk aktiviti kasual bersama sahabat anda. 


· ENCHANTEUR PARIS Belle Amour Eau De Toilette

Menambah keindahan hubungan asmara yang membuat hati anda berdebar dan perasaan gementar. Haruman yang dicipta dengan penuh kelembutan daripada bauan epal tembikai, dilapisi bersama blackcurrant segar sebagai nota atas, disemarakkan dengan kelopak-kelopak mekar bunga ros Paris merah jambu yang menawan deria anda. Wangian ini mewakili kemekaran cinta dan asmara. Haruman menawan yang dipakai istimewa untuk cinta hati anda.


· ENCHANTEUR PARIS Adore Eau De Toilette

Adore adalah wangian unik dengan seleksi nota haruman tersendiri yang pasti menyerlahkan aura penuh keyakinan umpama seorang selebiriti. Serlahkan pesona dengan seleksi nota jambangan segar bunga melati liar, semalu merah jambu serta kemewahan nota buah laici, mempelam, buah delima dan pir emas. Haruman yang menawan ini akan memberikan daya tarikan dan keyakinan kapada anda untuk memikat hati si dia sama seperti temujanji pertama anda dan pasangan. Haruman sensasi untuk temujanji malam yang romantis.


Wangian ENCHANTEUR PARIS Eau De Toilette dipasarkan pada harga RM28.20 (termasuk 6% GST) untuk botol 50ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi. 

Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila layari 


atau 

laman Facebook rasmi ENCHANTEUR di