MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, December 31, 2015

REVIEW | IVIORA Moringa BioEnzymes

Hi Korang,


Lagi sekali aku nak sharekan kat korang pasal produk kesihatan yang baru je aku cuba beberapa minggu yang lepas. 

Bila time cuti ni, kita akan makan macam nak gilerrr betul tak? Ye lah nak-nak time balik kampung kan. Mak masak sedap so kita bedal sesungguhnya tanpa memikirkan apa pun dan akibatnya lepas makan perut senaklah, angina tak lepas, heartburn dan memacamlah. 

So memperkenalkan


Iviora Moringa Bioenzymes heart emoticon is a natural enzyme complex with 90 nutrients, multi vitamins, multi minerals, 18 amino acids, 46 types of Anti-oxidants, 46 types of Anti-Inflammatory compound, probiotics and other proteins naturally extracted from plant based foods hence suitable for all ages.

Hah ianya merupakan produk kesihatan yang mengandungi pelbagai jenis vitamin, minerals dan pelbagai lagi. Lepas ni aku tulis dalam English ye so senang korang nak paham lagi kan.


Iviora Moringa Bioenzymes is formulated by 5 elements (Enzymes, Fibres, Prebiotic, Probiotic, and Anti-oxidants) with 4 unique progress (Digest, Detox, Restore and Rejuvenate) and contain Moringa Oleifera (The Miracle Tree) with 46 anti-oxidants, 46 anti-inflammatory compound, 18 amino acids, multi Vitamins, multi Minerals, and other nutrients that can restore the natural immune and regenerative abilities of your body to fight against all kind of illness and disease. It also high in alkaline that effective and efficient in balance body PH.

STEP 1 : DIGESTION (Better Digestive Health)
STEP 2 : DETOXIFACTION I & II (Promote Immune System Regulation)
STEP 3 :RESTORATION (Improve of mineral and calcium absorption)
STEP 4 :REJUVENATION (High in ORAC-Oxygen Radical Absorbance Capacity)

Di antara bahan-bahan yang terkandung di dalam IVIORA Moringa BioEnzymes

25 times the iron (spinach)
15 times the potassium in nature (Banana)
17 times the calcium (milk)
10 times the Vitamin A (Radish)
9 times the protein (Probiotic)
4 TIMES CHLOROPHYLL (Wheat Grass)
1/2 cycle vitamin C (Orange)

25 Iron (Spinach)
17 Calcium (Milk)
15 Potassium (Bananas)
10 Vitamin A (Carrots)
9 Protein (Yogurt)
4 Chlorophyll (Wheat Grass)
1/2 Vitamin C (Orange)

Gituh! Banyaknya bahan-bahan berkhasiat ek!

Kebaikkan yang boleh di dapati daripada IVIORA Moringa BioEnzymes
- Enriched with 17 digestive enzymes for healthy digestion
- Rich in Phytonutrients complex
- High in alkaline and balance body PH
- High in ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) and antioxidants
- Enhance with 2 types of detoxification system
- Help neutralize and flushes toxins from human body through urination
- Regulate bowel movement
- Promote nutrients absorption and transport to every cell of the body
- Promote and strengthen immune system regulation
- Help increase energy and stamina
- Enhance in nourishing and healing the body and mind
- Help promote healthy skin
- Rich in nutrition for infants, pregnant woman and nursing mothers

Basically bagus untuk proses perkumuhan di dalam badan kita kan, yelah dah sumbat memacam so kenalah keluarkan menda-menda yang bertoksik tu kan.

Cara Nak Minum IVIORA Moringa BioEnzymes



1. Mix 1 sachet instantly with (150ml +) room temperature water


2. Stir until dissolve and drink immediately
3. 1-2 times daily after meal


Sonang by two ek! Jadikan amalan lepas makan yang heavy-heavy especially lepas makan malam ye..

Pengalaman 10 hari minum IVIORA Moringa BioEnzymes

Memanglah tak kan kurus pun sebab ini bukan slimming product ye tapi aku perasan senang nak buang air besar. Cuci habis setiap kali lepas minum produk ni. Lagi pulak rasanya tenaga bertambah dari semasa ke semasa. 

Elok untuk di jadikan amalan harian.

Harga sekotak IVIORA Moringa BioEnzymes ialah RM176.00. Tapi sekarang ni ada promotion RM20.00 rebate untuk setiap kotak sehingga 29th February 2016. Korang guna je promo code CLP20 dan buat order through www.iviora.com


Untuk details lebih lanjut korang boleh check it out:

Website : 

Facebook : 

Ok ada info tambahan ye, kemusykilan orang ramai mengenai IVIORA Moringa BioEnzymes

Q : Is Iviora Moringa Bioenzyme safe for daily consumption?
A : YES. It is safe for daily consumption because its fully natural , caffein free, laxative free and without any preservative, artificial colouring, animal contain and produced based on KKM guideline (Food Act 1983 & Food Regulations 1985)

Q : Is Iviora Moringa Bioenzymes suitable for everyone?
A : Definately suitable and safe to consume by adult and children above 12 years old. Iviora Moringa Bioenzymes formulation is clinically proven with natural and patented ingredients. It provide an optimum health benefits with combination of Moringa Oleifera Powder, 17 Digestive Enzymes, Dandelion, Milk Thistle, Bifidosbacterium Longum BB536, FOS, GOS, Konjac, Nutriose,and Psyllium Husk.


Ok ok cuba dulu baru tau ek!

Kekadang ada produk tu sesuai dengan aku tapi tak sesuai dengan korang dan sebaliknya kan. Usaha dulu, kalau bagus then kekalkan...


Wednesday, December 30, 2015

Makan Sedap Di KAMPACHI Japanese Restaurant, JPO KulaiJaya

Hi Korang,

Jauh betul aku bawak korang berjalan makan hari ni ek

hahahahaha pemalas nak update blog sungguhlah ek. Actually ni citer masa trip aku pi JB last 2 week. Ni baru ada masa nak tulis ek.

Ktorang dari Senawang pagi tuh sebab aku ada meeting kat sana, so lepas meeting terus gerak ke JB. Drive chill chill sajor coz tak de apa pun nak dikejarkan coz semua dah book malam sebelumnya. Bila lalu je depan Johor Premium Outlet (JPO) ni Mr Big cakap jomlah singgah, alah sesaje cuti mata dulu kan. 

Pada mulanya tak plan pun nak shopping dulu, ingat nak cuti mata je tup-tup orang tak ramai dan sale melambak-lambak kan so terbeli jugak. 

Ada setakat 4-5 pasang kasut, 2-3 handbag, baju sehelai dan perfume itu jelah hehehehe.


Perut pulak lapo, nak makan kat food court malas plak nak turun kan. So lalu depan KAMPACHI ni, then Mr Big cakap makan sini jelah. Oh japanese food, mak suka wei. Lagipun dan 2-3 kali kat sini masa aku duty travel ke JB bulan September hari tuh. 


Wah apa nak makan ek, belek menu dari depan sampai ke belakang tak nampak apa yang menarik. So panggil akak waiter tu, so dia suggest teppanyaki ermm order jelah aku amik chicken dan Mr Big amik beef. 

Cozy restoran ni, tak ramai orang. 


Relaks lah sambil layan youtube video, aku pun buat kira-kira total damage berapa spend tadi kan huhuhuhu.. tak nak cakap boleh pengsan sekejap..

Ok ok ni hah yang ktorang makan

Soft Shell Crab Sushi

Grilled Chicken Teppanyaki

Sirloin Beef Tepanyaki 

Walaupun set tepanyaki je tapi side dishnye melampau-lampau. Siap salad as appetizer, nasi putih,, miso soup dan buah-buahan as dessert. 

pickles apa ntah

miso soup

sos untuk ayam

salad

nasi putih jepun

Slow and steady je makan kira macam menikmati hidangan tu sesungguhnya lah kan. 

Harga wise of courselah harga japanese food lah, dekat RM200 gaklah tapi puas hati coz kenyang sampai malam. Tapi mesti korang akan cakap mahai benau tempat ni, baik pi makan kat Sushi King kan, ermm bagi aku experience tu yang penting. La sekali sekala je pun.

Ni hah tompek erkk..

Kampachi
Lot 506, Johor Premium Outlets,
Indahpura,
81000 Kulaijaya,
Johor Darul Takzim,
Tel: +60 7 590 9277

Operating Hours: 
Daily 11.00 am - 10.00 pm

Tak silap aku kat Pavillion pun ada jugaklah tapi tak ingat level berapa.

muke sedey sebab duit dah abis kat sini, kemain banyak

Sekali sekala pekena makan jepun sedap gak kan, special cara hidangannya itu yang aku suka tuh nak pi makan kat sini lagi. 

Ok aku share sket bagaimana nak ke JPO ye

Driving by Car:

From Singapore - Woodlands
Singapore → Sultan Iskandar Ciq JB → Jalan Yahya Aldatar → Lebuhraya Tebrau → Lebuhraya Utara Selatan → Exit 253 → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets

From Singapore - Second Link Tuas
Singapore → Tuas → Lebuhraya Hubungan Kedua Malaysia Singapore → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets
(Exit Lima Kedai Toll and drive to the Senai Airport Exit E304. After 600 meters, you will see the Johor Premium Outlet on your left)

From Kuala Lumpur (KL)
Kuala Lumpur → Lebuhraya Utara Selatan → Lebuhraya Hubungan Kedua Malaysia Singapura → Exit 253 → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets
(Exit the interchange to Nusajaya/Pontian/Tanjung Pelepas/Tuas Exit253 or the 2nd link to Singapore. Take exit to Senai Airport/Ulu Tiram Route E304. After 600 meters, you will see the Johor Premium Outlets signboard on your left)

GPS Coordinates for Johor Premium Outlets (JPO): 1º 36’31” N 103º 37’59” E 

GUARDIAN Sumbang GARFIELD ON-THE-GO, Semarakkan Keceriaan Musim Perayaan Dan Kembali Ke Sekolah

Hi Korang,

Semalam sempat ke event CSR anjuran GUARDIAN di Sunway Piramid. Seronok gak coz dapat melayan anak-anak istimewa jemputan mereka.


Peneraju rantaian farmasi, kesihatan dan kecantikan Guardian Malaysia meraikan musim istimewa ini dengan 100 kanak-kanak kurang bernasib baik di sebuah majlis makan tengah hari eksklusif hari ini. Setiap kanak-kanak diceriakan dengan beg sandang eksklusif Garfield On-The-Go, beg troli dan pelbagai keperluan persekolahan.

Hadiah kembali ke sekolah itu telah disampaikan oleh Peter J. Dove, Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, tuan rumah yang telah mengadakan majlis makan tengah hari istimewa untuk kanak-kanak tersebut dan penjaga mereka.

Dove berkata, "Kami amat berbesar hati kerana berpeluang untuk berkongsi dan memberi di musim perayaan ini. Dalam kemeriahan kita menyambutnya, ia juga budaya kita untuk membantu mereka yang kurang bernasib baik, selaras dengan program Syarikat untuk menyumbang semula kepada masyarakat."

Beliau berharap beg yang direka khas yang menampilkan salah satu ikon yang paling disayangi itu akan menaikkan semangat mereka untuk kembali ke sekolah.




Kanak-kanak berumur 7 hingga 17 dari Grace Community Services, Rumah Good Samaritan dan Parents without Partners, telah diraikan dengan makan tengah hari yang lazat dan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan yang disediakan khas untuk mereka oleh Guardian Malaysia.

Barangan Garfield On-the-Go boleh didapati secara eksklusif di Guardian, yang telah melancarkan program penebusannya baru-baru ini.


Christina Low, Pengarah Pemasaran Guardian Malaysia, berkata program itu telah mendapat sambutan luar biasa sejak ia bermula pada bulan November, dan Syarikat sentiasa mencari cara untuk memberi ganjaran kepada para pelanggan dan meningkatkan pengalaman membeli­ belah mereka di Guardian.

BUTIRAN YANG BERTERUSAN GARFIELD ON-THE-GO PROGRAM PENEBUSAN: 
Pengguna hanya perlumembuat pembelian RM20 untuk menerima satu setem. Apabila 20 setem telah dikumpulkan, mereka boleh menebus baragan Garfield pada harga diskaun. Pelanggan juga boleh mendapatkan setem tambahan denganmembeli barangan belian hebat (star buy).

Apabila 20 setem telah dikumpulkan, pengguna boleh:

Menebus sebuah Garfield overnighter pada harga RM29 (harga runcit RM79); 
Menebus sebuah beg sandang Garfield pada harga RM39 (harga runcit RM99); 
Menebus sebuah beg sekolah troli Garfield pada harga RM69(harga runcit RM199); 
Menebus sebuah bagasi beroda Garfield 18" pada harga RM129 (harga runcit RM399).

Penebusan barangan tersebut boleh dibuat sehingga 14 Mac 2016.

Di samping program penebusan Garfield On-The-Go, Guardian telah melancarkan promosi Kembali Ke Sekolah yangbermula hari ini sehingga 4 Januari 2016, bagi membolehkan para pelanggan dan peminat menebus dua barangan pada harga yang lebih menarik. Antara barangan itu adalah beg sandang pada harga RM31, bukan RM39 dan begsekolah troli pada harga RM59, bukan RM69.

Para pelanggan juga boleh membeli satu set dua organizer pelbagai guna pada harga RM19, dengan setiappembelian RM20.



Pelanggan turut berpeluang memenangi sebuah Vespa! Mereka hanya perlu membeli produk jenama Guardiansebanyak RM30 dan mengikuti akaun rasmi Guardian Malaysia LINE. Sembilan buah skuter Vespa, baucer Guardian,patung LINE dan pelbagai hadiah menarik lain untuk dimenangi jadi jangan lepaskan peluang ini!

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.guardian.com.my

Tuesday, December 29, 2015

Makan Di Bumbu Desa KLCC, Nak Rasa Masakan Original Indonesia.

Hi Korang,

Aku kan dah biasa makan makanan Sunda di Kajang yang dekat dengan umah aku tuh. So kali ni aku nak cuba plak makan ala Masakan Indonesia Padang, Sunda Dan Melayu.


So restoran yang aku nak cuba ni di KLCC iaitu Bumbu Desa. 


Nasib baik ada geng #bloggerkakimakan so lagilah bertambah seronok ek. 

Restoran ini terletak di tingkat 4 Suria KLCC. Memang level tu adalah tempat terdapatnya pelbagai restoran2 yang mewah2 dan dari serata negara. Termasuk restoran ini yang menghidangkan 3 jenis masakan utama di Indonesia iaitu masakan Padang, masakan Sunda dan juga masakan Melayu. Aku biasa makan nasi padang je so haruslah kena makan kaw-kaw nanti.






Nampak tak environment dalam restoran Indonesia ni?

Cozy je, seronok untuk lepak makan sambil borak-borak menanti makanan sampai kan. Mostly yang datang aku tengok family, friends da nada yang datang makan untuk meeting jugaklah sebab aku perasan siap ada kertas dengan laptop sekali kan hehehehhe. Tengok di mana-mana pun boleh meeting ek hehehehe






Betapa banyaknya lambakan makanan di buffet area ni kan. Tunjuk saje apa nak makan then nanti waiter akan hantar ke meja korang. 

Ok dah meh tengok apa yang menjadi santapan ktorang pada malam tu ek.

Order minum dulu

Soda Gembira, Es Cendol dan Es Jeruk Kelapa

Ini merupakan di antara minuman yang menjadi favourite pelanggan yang datang kemari. Yelah nama pelik-pelik mesti kita nak cuba kan. Aku order Soda Gembira, campuran sirap bandung dengan air soda, lepas minum terus gembira di awang-awangan hahahaha

Appetizer

Perkedel Jagung, Tempe Goreng dan Tauhu Goreng

Simple tapi marbeles, walaupun goring biasa je tapi bila dah cicah sambal hitam yang tak berapa pedas tu terangkat jadinya

Gado-Gado

Kira macam salad sayuran tapi gravynya kuah kacang. Once dah gaul semuanya sedap di makan gitu je

Main Dish

Talapia Goreng

Ikan tilapia yang digoreng garing dan di hidangkan bersama sambal kicap jugak, garing dan sedap. Even kita boleh makan tulangnya sekali langsung tak de rasa tercekik kan

Kari Kepala Ikan

Namanya kari tapi nampak warnanya macam masak lemak cilia pi kita kan, gabungan 2 rasa kari dan pedas-pedas cilia pi sket. Abis kepala ikan tu aku robek-robek sampai hilang pipinya

Ayam Cabai Ijo

Ok ini pedas sket bagi aku, cili hijaunya. Nampak cam biasa je tapi pedas ooo. Sudahnya aku tolak lada tu semua makan ayam sajo.

Sup Kaki Kambing

Aku rasa kuah je sebab aku mana makan kambing. Pekat oo baunya harum, kalau ada roti confirm aku cicah je dalam kuah tu.

Kambing Masak Hitam

Kira macam masak hitam style kita gaklah tapi ada strong smell yang harum semerbak tapi aku tak leh nak teka. Makan kuah lagi..

Tumis Kailan

Ok ini sekejapan licin, dihidangkan panas-panas so kerap kerup masuk dalam mulut.

Ingat ratah lauk begitu saje, ada nasi sekalilah. Ianya di panggil Nasi Liwet, tapi aku terlupa amik gambo sebab dah lapo sangat time tuh. Siap bertambah lagi semangkuk nasi sebab sedap sangat lauk-lauk yang dihidangkan

Dessert

Kuih Bakar Pandan

Pisang Saus Karamel bersama Aiskrim

Tak boleh nak describe kesedapannya, dah makan pedas-pedas kemudian pekena pulak yang manis-manis of courselah enak di makan. Sejuk sket tekak kan.

Ermm teringin dah tu kan.

Ni hah alamatnya aku share dengan korang ek

BUMBU DESA @ LEVEL 4 SURIA KLCC
Level 4, Suria Klcc, Jalan Ampang, 
50088 Kuala Lumpur
Phone:+60 3-2161 3532


Selain Suria KLCC ada outlet lain iaitu di Midvalley, The Curve, KL Festival City dan juga di Alamanda, Putrajaya.