MY HISTORIC MOMENTS

Monday, November 30, 2015

Kempen Kecantikan Demi Satu Tujuan Dari AVON

Hi Korang,


Baru-baru ini AVON Cosmetics (M) Sdn Bhd hari ini telah melancarkan kempen 'Kecantikan Demi Satu Tujuan' , satu mesej penjenamaan global yang memfokuskan komitmen berterusan syarikat dalam memperkasakan wakil AVON dan wanita seluruh dunia melalui kecantikan dan kebebasan kewangan. 

Majlis di adakan di Tanzini Restaurant G-TOWER sangat meriah dengan kehadiran orang-orang besar AVON tau. Aku pun of courselah happy dapat menjadi one of the guest ek.



'Beauty For A Purpose' atau Kecantikan Demi Satu Tujuan menyediakan suatu pelan rangka kerja yang menjurus kepada tiga fokus utama iaitu Menghasilkan barangan kecantikan berkualiti pada nilai terbaik; Peluang Pendapatan AVON; menyediakan platform kepada 6 jutaan wanita seluruh dunia berdikari mempunyai pendapatan sendiri sendiri dan meningkatkan tarat hidup keluarga ; serta jaringan hubungan antara wanita yang diperkasa menyokong serta memperkasa wanita lain.

Usaha penjenamaan baru ini akan dipergiatkan melalui pelbagai saluran kempen komunikasi yang direka untuk menyampaikan mesej keseluruhan mengenai AVON kepada pengguna dan wakil-wakilnya. 

Kempen ini juga akan disokong melalui pengiklanan dan dimanfaatkan melalui saluran digital dan media cetak. Kecantikan Demi Satu Tujuan merupakan suatu panduan visi jangka panjang AVON  yang berasaskan kepada sejarah AVON mengenai memperkasa wanita. Kebebasan kewangan merupakan pengerak utama dalam pemerkasaan wanita dan AVON telah menyediakan peluang menjana pendapatan kepada wanita lebih daripada 125 tahun.

Selain itu, komitmen AVON  kepada wanita adalah melalui usaha-usaha besar yang dilakukan untuk kempen barah payudara (Kiss Goodbye To Breast Cancer) dan keganasan domestik (Fight Against Breast Cancer). Usaha ini adalah untuk membantu wanita menjalani kehidupan yang lebih sihat, dan bebas daripada menjadi mangsa keganasan domestik. 


"Pada hari ini , soya ingin berkongsi rasa teruja dan bangga mengenai AVON dan juga usaha memperkuatkan lagi hubungan dengan penguna dan wakil-wakil AVON. Selain itu memperkenalkan kepada generasi baru wanita tentang jenama yang semua orang yakin dan suka", Menurut Aspalin Hj Sirat, Ketua Pemasaran Komersil AVON Cosmetics (M) Sdn Bhd. 

Kecantikan Demi Satu Tujuan - suatu penceritaan mengenai AVON secara keseluruhan: menghasilkan barangan yang diingini wanita, peluang menjana pendapatan dan sokongan rangkaian yang boleh mengubah dunia. Melalui kempen ini, Avon meraikan kecemerlangan yang diperolehi oleh 6 juta Wakil Avon - rangkaian terbesar wanita dalam memperkasakan wanita disekeliling mereka melalui kecantikan. 



Menuju ke hadapan, AVON baru-baru ini telah melancarkan aplikasi di telefon pintar. Melalui saluran inL wakil-wakil AVON dan pengguna boleh mendapatkan brosur AVON; aplikasi yang membolehkan pengguna membeli dan wakil-wakil AVON menjual barangan. Aplikasi brosur ini direka untuk membantu wakil -wakil AVON mengembangkan serta menguruskan perniagaan selain untuk pengguna membeli barangan AVON kegemaran mereka.

di antara mereka yang berjaya dalam AVON, daripada meniaga kecil-kecilan hingga sekarang dah jadi stokis besar dah pun tau

lntegrasi Sepenuhnya di Peringkat Syarikat

Syarikat telah mensasarkan bahawa kempen Kecantikan Demi Satu Tujuan ini akan diintegrasikan sepenuhnya dalam setiap aspek perniagaan termasuklah pencetakan brosur jualan yang diedarkan kepada pengguna. Syarikat juga telah melancarkan kempen ' Employee value Proposition melalui kempen Kecantikan Demi Satu Tujuan yang bertemakan "Inspiring Work. Empowering Women,". lni bertujuan menerapkan aspek pemerkasaan daripada perspektif dan pengalaman pekerjaan mereka. Melalui kempen ini AVON dapat memperkukuhkan lagi komitmennya untuk menyediakan skop kerja yang memenuhi keinginan dan kepuasan kepada pekerja untuk melakar hala tuju seterusnya.

produk terbaru AVON, fragrance mist.. ishkk tak sabar nak cubalah

ermm gold collection, cantik gak tau... nak cuba nak cuba

Ermm best kan mereka-mereka yang diberada di dalam keluarga AVON ni ek.. Bak kata diorang ni di mana ada kemahuan di situ ada jalan untuk berniaga kan...

Ok ok aku rasa-rasa boleh meniaga tak? hehehehe who knows kan...


Sunday, November 29, 2015

Smoothies Wellness KINOHIMITSU Sedap

Hi Korang,

Sape yang suke minum air kesihatan ala-ala warna rumput pepagi kan

Kalau tanye aku pun memang aku tak hinggin pungg wokeh...

Tapi cuba air rumput tu di jadikan smoothies dan warnanya menarik confirm-confirm mak minum nok 2-3 kali pun bolehhhh


So jenama KINOHIMITSU alah yang keluarkan produk kesihatan tuh sekarang ni mengeluarkan product kesihatan berbentuk smoothies dalam sachet yang di gelar kinohimitsu wellness smooth'D.
 

Sempat aku ke majlis pelancaran produk Kinohimitsu di pejabat 11street di Nu Sentral baru-baru ini. 


Majlis di rasmikan oleh Kino Biotech's director Marcus Chong, CFO Jenifer Chin dan 11street's general manager of merchandising Juhan Kim.





Ianya merupakan minuman kesihatan yang berfungi membantu mengeluarkan toxin yang terkandung di dalam usus. Yelah makan banyak tapi membuangnye sket so yang lelain tuh tersangkut tak boleh keluar di sebabkan usus yang tak berape bersih tu kan. 

Di formulasi daripada psyllium husk yang menghalang terjadinya sembelit, kaya dengan prebotic fructo-oligoasacharride yang memperbaiki kesihatan usus.

Sesungguhnya pendek kata sesuai untuk cuci usus!


Ada 3 perisa sedap Kinohimitsu Wellnes Smooth D ni iaitu:

1. Smooth'D Cleanse & BEauty (mixed berries)

2. Smooth'D Clean & Shape (passion fruit)

3. Smooth'D Cleanse & Boost (kiwi)


Kinohimitsu Wellnes Smooth'D dijual pada harga RM89.90 sekotak yang mengandungi 15 scahet di dalamnya. Boleh di dapati di farmasi dan pasaraya terkemuka. Ada promosi di 11street jugak iaitu rm79.90 sekotak dan Rm239.00 untuk pembelian 3 kotak under Shocking Deals.


Saturday, November 28, 2015

Promosi Istimewa Di TOUS Les JOURS Sempena Krismas Ni

Hi Korang,

Hari tu aku ada dapat jemputan mencuba menu makan untuk perayaan Krismas yang tak lama lagi di Bakery TOUS Les JOURS. Alah bakeri yang terkenal tuh, memang sedap wei roti-roti dan biskut kan.

Tapi aku tak dapat nak pi sebab komitmen kerja kan so melepas la nak merasa kan...

Anyway, aku tunjukkan kat koranglah beberapa promosi istimewa mereka ni ek


Christmas Set Dinner Menu from 1st to 31st December 2015

Tous les Jours Boulangerie & Bistro is featuring a delicious X’mas set dinner menu consist of 3-course at *RM48.90 per set. The menu is available from 6.00pm to 10.00pm.

In addition, you can enjoy a selection of X’mas beverages whilst dining at Tous les Jours Boulangerie & Bistro.


TOUS les JOURS Exclusive for Christmas … Christmas Cakes!

Joy to the season celebration, indulge in a selection of lovely Christmas cakes freshly baked exclusively for this occasion! Variety choices from Signature Cake, Butter Cream Cake, Cheese Cake, Mousse Cake to Fresh Cream Cake.

Signature Cake includes X’mas Red Velvet and X’mas Black Forest, whilst the butter cream cakes are X’mas Milk Chocolate Cake, X’mas White Chocolate Cake, X’mas Yule Log Cake and X’mas Chocolate Yule Log Cake.

For cheese lovers, the X’mas New York Cheesecake is a must. Mousse Cake presents its favourites X’mas Tiramisu and X’mas Berry Berry Tiramisu.

Whilst the ever-popular fresh cream cakes ranges from its X’mas Strawberry Fresh Cream Cake, X’mas Chocolate Strawberry Fresh Cream Cake, X’mas Mixed Fruits Fresh Cream Cake, X’mas Chocolate Chiffon and X’mas Strawberry Chiffon.

Advanced cake order is available at all Tours les Jours outlets in Bukit Bintang, Bangsar, Empire Shopping Gallery and Empire Damansara. 


Special X’mas Promotions from the Authentic Bakery

BUY 3 FREE 1 CASTELLA OR ROLL CAKES
16th November to 13th December 2015

The signature Castella and Roll Cakes at Tous les Jours are the perfect giveaways for this celebration season! 

Purchase 3 of either Castella or Roll Cakes and Get 1 for Free, you have a choice of Butter Roll, Strawberry Roll, Blueberry Roll, Castella, Chocolate Castella or Sponge Castella. 

COMPLIMENTARY MACAROONS
16th November to 13th December 2015

Make a purchase online and get a free box of macaroons. 
Terms & conditions apply.

Christmas Goodies
*18th to 25th December 2015

Free Goodies give out, only on Christmas *week. Limited to the first 50 purchases at Tous les Jours outlet on a first come first served basis. 

Tous les Jours Teddy Bear
18th to 25th December 2015

Exclusive this X’mas season, only at Tous les Jours, receive a free Tous Les Jours Teddy Bear with a purchase of RM120 and above. Limited stock only. Available only while stock last. First come first served basis.



Tous les Jours Outlets are located in Bangsar, Bukit Bintang, Empire Shopping Gallery Subang and Empire Damansara. Tous les Jours Boulangerie & Bistro is located at Empire Shopping Gallery Subang.

Visit Tous les Jours on:

Website: www.tlj.com.my
FaceBook: TouslesJoursMY
Instagram: @touslesjoursMY

Friday, November 27, 2015

Mee Bodo Tengkera Melaka

Hi Korang,

Aku ni nama je orang Melaka tapi Melaka celup je pun.

Even nak pi Melaka town daripada umah mak aku kena guna WAZE wokeh, yelah majoriti jalan kat Melaka ni one-way kan, salah masuk boleh bawak korang ke Muor terus ek hehehehhe…

Memang lama teringin nak pekena Mee Bodo ni, mak datuk ramai benau orang tanye aku tapi aku tak leh nak jawab bengang sehh. Buat malu orang Melaka sungguh ko la kan Cik Lily oit !


So masa ada tender briefing kat Batu Berendam few weeks back, sempat aku singgah ke warung Mee Goreng Hassan atau pun lebih di kenali dengan nama Mee Bodo or Mee Lambung. Sengal je kan nama mee ni, sampai anak sedara aku cakap tak nak pi makan kat situ sebab nanti jadi bodoh lepas makan mee goreng tuh. 

nampak parking depan kedai je kalau ada kosong kan

Dari Batu Berendam tuh, aku guna WAZE je. Just taip Mee Bodo Tengkera terus keluar kat screen ek, tekan GO so follow sajor lah. Memang dalam town warung ni cuma nak pi tuh jalan jauh sket coz banyak benau jalan one way.

ramai plak dah time kul 9 pagi ni ek,, wei tak keje ke hah

nampak pakcik tu tengah goreng mee lambung ek

Mak oi, ramai orang lah pulak warung ni. Dapat ke aku meja ni ek. Alah sebab aku sorang boleh je tumpang meja dengan orang lain pun, aku bukan kisah pun janji dapat makan. Eh ada meja kosong plak, duduk dulu usha line tengok cam ne style diorang order dalam 2-3 minit lepas tu baru paham.

Orderlah jelah kat waiter lalu lalang tu, mintak teh tarik dan mee bodo je.

Telur goreng kena beratur pulak sebab diorang goreng on the spot kira makan panas-panas gituh kan. Arr kuasa aku makan mee sudah.


Tengoklah mee ni, memang betullah di gelar mee bodo. Kosong sekosongnya cuma ada sambal dan timun je. Nampak cam pedas tapi tak delah pedas mana pun. Lagipun kicap dan cuka di sediakan kat meja so taruk jelah ikut kesedapan tekak korang.

letak kicap sket baru sedapp

nampak? bukti makan 2 pinggan. pelahap sungguhlah pompuan gemuk ni kan

Makan sepinggan tak cukup so aku order sepinggan lagi, lagipun belum sarapan time tuh so tambah sajorlah. Tak yah nak malu-malu pun lagipun bukan ada orang yang kenal aku kat situ kan. Aduiyai memang meletup perut ooo akibat kekenyangan kan

eh brader yang tukang kira nak interframe jugak dalam blog aku ni kan. ok nak aku glamer kan ko ek

Murah giler wei harga semua sekali, unsangkarable sungguh. Aku punyalah bawak duit kemain banyak lagi selit kat poket kan heheheh tak luak pun.

Korang yang tetiba teringin nak makan Mee Bodo ni bolehlah ke:

Kedai Mee Goreng Hassan
Jalan Tengkera (near Methodist Girl School)
GPS Coordinates: N2 12.183 E102 14.097
Business hours: 8am till finish (Closed on Friday)

Memang kedai tepi jalan besar tapi ada parking sebelah jalan, ada 2 lot beso lagi. Kalau malas sangat nak park boleh park tepi jalan sekejap kan tapi jangan sampai MBMB saman sudah lah ye..

Dah selamat makan korang.....


DETTOL – Hygiene School Challenge Closing Ceremony

Hi Korang,


Lama tak pi event Dettol kan, so hari tuh sempat jugaklah aku ke majlis penyampaian hadiah bagi Misi Kebersihan Sekolah – Dettol di Everly Hotel Putrajaya ni.

Jenama Perlindungan Kuman No.1* Malaysia, Dettol, dalam misi mendidik kanak-kanak sekolah mengenai kepentingan kebersihan tangan bagi mengekalkan tahap kesihatan dan kebersihan peribadi. Penerajukesihatan yang dipercayai ini bekerjasama dengan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk mendekatikanak­ kanak melalui program sekolah yang dikenali sebagai Misi Kebersihan, dengan janji untuk mencapai 1.5 juta orang kanak-kanak dalam tempoh lima tahun. Menerusi program ini, kanak-kanak sekolah belajar mengenai kuman dan bakteria yang terdedah kepada mereka melalui tangan mereka setiap hari dan kepentingan membasuhtangan,terutamanya sebelum makan. Selain pendidikan dan kesedaran mengenai kebersihan tangan dan sanitasi,program ini juga menggalakkan sekolah-sekolah untuk menjana kempen kesedaran mereka sendiri untuk terusmemupuk tabiat mencuci tangan yang baik.


"Misi Kebersihan Dettol untuk program sekolah adalah selaras dengan keutamaan 'Kebersihan diri' dalam Program 3K KPM- Kebersihan,Kesihatan dan Keselamatan. Apabila kita meningkatkan ketiga-tiga aspek utama, kita boleh menyerlahkan keindahan sesebuah sekolah yang mengambil bahagian. Sebuahsekolah yang 'cantik' bukan sahaja menjadi kebanggaan kepada masyarakat tetapi ia juga dapat melahirkanpelajarcemerlang di samping memupuk hubungan yang lebih rapat dengan ibu bapa mereka. Bersama-sama Dettoldalam Misi Kebersihan, kita dapat mendidik Jebih ramai kanak-kanak di Malaysia. Saya ingin merakamkan penghargaan saya kepada Dettol kerana berkongsi objektif yang sama seperti Program 3K kami," jelas VB. Tuan P. Kamalanathan P. Panchanathan, Timbalan Menteri Kementerian Pendidikan.


Rakesh Kumar Singh, Pengurus Pemasaran Dettol, RB Malaysia dan Singapura berkata, "Kanak-kanak mempunyaisifat ingin tahu dan mahu menyentuh dan merasa segala apa yang dilihat- itulah cara mereka belajar. Setiap hari,tangan anak-anak kita bersentuhan dengan banyak benda dan ramai orang, dan jika mereka tidak dimaklumkanmengenai cara yang betul untuk membersihkan diri, kuman dan bakteria pada tangan mereka dengan mudahnya boleh menyebabkan ketidakselesaan dan penyakit biasa seperti selesema,sakit perut dan cirit-birit dan seterusnya menyebabkan mereka tidak ke sekolah.

Malah, satu kajian di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa pelaksanaan kebersihan tangan boleh mengurangkan ketidakhadiran sekolah sebanyak 25%**. Pertubuhan Kesihatan Sedunia juga menyatakan bahawa mencucitangan sahaja sudah cukup berkesan untuk membunuh kuman dan menghentikan penyebaran jangkitan.



Tahun ini merupakan tahun kedua bagi Misi Kebersihan dan usaha ini telah berjaya mencapai 210,000 orang pelajar sekolah rendah tahun ini dengan penglibatan ibu bapa mereka, berbanding 54,200 orang pelajar pada tahun 2014. Program ini juga telah mendapat sokongan daripada Kementerian Pendidikandi setiap peringkat bagi memastikan ia berjalan dengan jayanya di sekolah dengan jangkauan yang lebih luas padatahun ini.



Dalam usaha untuk menjadikan proses pembelajaran ini menyeronokkan dan efektif, Dettol telah merancang beberapa aktiviti yang menarik untuk kanak-kanak, seperti: sketsa pendidikan kebersihan tangan (untuk melibatkan pelajar supaya mereka memahami akan kepentingan kebersihan tangan), demonstrasi UV kuman (untuk menggambarkan bagaimana kuman merebak dengan mudah melalui sentuhan), 7 langkah mencuci tangan(demonstrasi penuh untuk mengajar kanak-kanak cara yang betul untuk mencuci tangan),beg cenderahati (mengandungi risalah pendidikan untuk mendidik ibu bapa dan memastikan tabiat kebersihan tangan untuk diteruskan di rumah) dan peringatan berterusan (dengan poster di dalam tandas dan kantin yang bertindak sebagaiperingatan). Menjelang akhir tahun ini, Dettol akan turut menganjurkan Ceramah Kebersihan Diri di 200 buah sekolah dan Hari Kantin di 53 buah sekolah.

Untuk terus menguatkan mesej yang ingin disampaikan, Cabaran Sekolah Dettol telah diperkenalkan tahun ini,di mana sekolah-sekolah bersaing antara satu sama lain untuk mengada kempen kebersihan yang paling berkesan. Sekolah-sekolah yang mengambil bahagian perlu merancang kempen mereka sendiri, yang bertindak untuk meningkatkan kesedaran di kalangan pelajar dan ibu bapa tentang kepentingan kebersihan tangan. Para pemenang kemudian dipilih berdasarkan idea kempen dan aktiviti keseluruhan.


Sekolah Kebangsaan Perpaduan, lpoh dipilih sebagai juara Cabaran Sekolah Dettol dan pemenang untukcategori Kempen Kesedaran Paling Baik. Bersama dengan sekolah-sekolah lain yang menang, mereka telah dijemput ke majlis penutup kempen untuk menerima hadiah mereka daripada wakil Dettol dan KPM.

Sekolah Kebangsaan Bachang, Melaka membawa pulang Tempat Kedua Cabaran Sekolah Dettol, manakala Sekolah Kebangsaan Taman Semarak, Negeri Sembilan memenangi Tempat Ketiga cabaran tersebut. Pemenang hadiah pertama, kedua dan ketiga, masing­ masing akan menerima hadiah tunai berjumlah RM5,OOO, RM4,000 dan RM2,000 untuk sekolah mereka serta pengubahsuaian kantinsekolah daripada Dettol.


Pemenang yang lain termasuk Sekolah Kebangsaan Bukit Rambai, Melaka sebagai pemenang untuk kategori IdeaPaling Kreatif. Pemenang kategori Kempen Kesedaran Paling Baik dan Idea Paling Kreatif membawa pulang produk-produk Dettol yang berjumlah RM2,500 masing- masing.


Sempat jugak bergambar dengan hasil kerja anak-anak kecil ni ek. Nampak tak kreativiti diorang tu ek...




Thursday, November 26, 2015

Coffee Legend, Cawan Kopi Beso Bakhang!

Hi Korang,

Aku dah terperasan gerai ni sejak minggu lepas.

Time ktorang lalu tu lah, gerai akak ni mesti dah kemas-kemas nak tutup kan .

So sabtu lepas ktorang lalu lagi dengan harapan bukak lagi lah ermm hampeh tinggal payung gerai jelah yelah masa tuh pun dah pukul 6.30 petang. 

Sudahnya pagi ahad tu, lepas aku abis running event kat Putrajaya ktorang pi pasar tani Bangi. Alah pegi pun dah kul 11 cam tu so apolah yang tinggal kan. Beli barang dapur kering then terus balik. Sekali on the way balik lalu depan gerai Coffee Legend ni. Eh bukak plak... ada rezeki ye nampaknya kan.


Alah kecik je gerainya tepi jalan belakang PKNS tuh.



Ada variety flavour of coffee, ikut korang lah nak pilih yang mana kan. 



Tengok cawannye memang beso bapak giler arghh.. Seronoklah bagi pencinta kopi ni kan. Minum sepuasnya. Nampak cam ais banyak tapi sebenarnya diorang buat lebih pekat dan lebih manis so bile mix dengan ais tu boleh dilute la rasanya so tak delah korang minum kejap je dah rasa tawar leseh kan...



Berbaloi lalu lalang pagi ahad tu ek, nampak muka orang-orang yang happy dapat minum kopi cawan besoooooo

Fattah Amin - Duta SAFI Men Terbaru

Hi Korang,


Hari tuh sempat ke media launch bagi produk SAFI Men ni di Glasshouse Seputeh. Ya ampun cantik benau tempat tu lah, next nak pi lagi makan-makan kat situ lah kan...

Ok jom citer pasal produk SAFI Men ni ek...


SAFI Men diinspirasikan oleh gambaran seorang lelaki yang berjaya. Personaliti yang seimbang dan menyeluruh menjadikan mereka individu yang mudah bergaul, dihormati dan disenangi rakan- rakan. Bagi SAFI Men, keseimbangan dalam lapangan kerjaya, kewangan serta sukan dan rekreasi adalah faktor utama untuk maju kehadapan. Beliau tidak mementingkan urusan duniawi, malah menjadikan agama sebagai tiang utama dalam urusan seharian. Penampilan diri yang kemas dan rapi menjadi pelengkap diri agar tampil yakin di khalayak ramai.

Memahami impian semua lelaki untuk tampil segak bergaya tanpa kulit muka yang bermasalah, SAFI jenama halal no.1 tempatan berbangga memperkenalkan sebuah kelahiran baru dalam legasi keluarga SAFI, rangkaian penjagaan wajah khusus untuk lelaki- SAFI Men.


Mencoret lakaran baharu dalam salasilah keluarga SAFI, Ketua Pegawai Operasi Wipro Unza (M) Sdn Bhd, Mr Sriram Krishnamurthy berkata “Sejurus melihat keluasan pasaran penjagaan wajah lelaki yang semakin besar, SAFI mengambil peluang untuk mengembangkan portfolio perniagaan ini melalui kelahiran terulung SAFI Men. Kami percaya produk yang tepat serta didikan yang betul terhadap penjagaan kulit wajah lelaki di Malaysia mampu menyelesaikan permasalahan yang sentiasa membelenggu sang jejaka. Kini, SAFI Men adalah jawapannya”

Puan Mahsuri Sulaiman, Konsultan SAFI turut menerangkan, “Adalah menjadi tanggungjawab kami sebagai jenama halal no.1 tempatan untuk menghasilkan produk pencuci muka halal untuk kaum adam. Seiring dengan moto jenama SAFI, Selamat & Suci, SAFI Men semestinya memenuhi kehendak penjagaan penampilan mereka seiring dengan arus pemodenan tanpa mengkompromi kehendak syarak”.


3 variasi baharu SAFI Men yang mampu menentang 3 masalah kulit wajah lelaki hadir dalam kombinasi reka bentuk penuh moden dan trendy. Tiub pembersih wajah berwarna perak dengan seni hiasan khat kufi memberi gambaran islamik kontemporari terhadap rangkaian SAFI Men. Tampil dengan 3 rona maskulin; biru, jingga dan hijau amat selari dengan jiwa sang arjuna yang sentiasa aktif, bergaya dan berkeyakinan. 


“SAFI Men mengandungi formulasi baharu H2O Cool Cactus yang bukan sekadar melindungi kulit wajah, malah memberikan sensasi kesegaran berpanjangan agar diri kekal aktif dan fokus sepanjang hari. Kami memberikan yang terbaik kepada para lelaki dengan inovasi produk pembersih wajah yang dirumus dari formulasi terbaik oleh pakar dari makmal penyelidikan dan pembangunan Wipro Unza (M) Sdn Bhd. Setiap variasi SAFI Men kami padankan dengan bahan kandungan yang berbeza supaya setiap masalah kulit wajah lelaki dapat ditentang secara spesifik” Tambah Puan Mahsuri. 

Melengkapkan lagi majlis pelancaran ini, duta produk SAFI Men- Fattah Amin yang sedang meningkat naik dalam industri lakonan tanah air berkongsi pengalaman beliau menggunakan rangkaian produk SAFI Men.


“Sebagai seorang lelaki yang mengamalkan gaya hidup yang aktif, saya sentiasa menyiapkan diri agar berada dalam keadaan yang sihat dan bersedia. Perkara ini termasuklah penjagaan kesihatan kulit wajah agar tampil segar dan bertenaga. Walaupun sibuk di lokasi penggambaran, saya sentiasa memastikan kulit wajah segar dengan pembersih wajah SAFI Men. Formulasi H2O Cool Cactus memberi sensasi kedinginan yang optimum terhadap kulit wajah lelaki terutamanya ketika cuaca panas terik dan keadaan udara yang berhabuk. Kini wajah saya sentiasa segar dan tidak kusam.” Kongsi Fattah kepada tetamu yang hadir.


3 Variasi SAFI Men memberikan perlindungan yang spesifik serta kesegaran yang berpanjangan kepada setiap lelaki; Pembersih Wajah SAFI Men Dynamic White, Pembersih wajah SAFI Men Oil Control Clay, dan Pembersih Wajah Acne Buster. Kini panas terik, kotoran dan kulit kusam bukan lagi masalah! SAFI Men, terokai kekuatan diri.

Produk SAFI Men ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk farmasi, pasaraya dan pasaraya hiper utama. Bersama kesegaran yang nyata dengan formulasi H2O Cool Cactus!. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI dan SAFI Men sila layari laman web SAFI, www.safi.com.my

Sempatlah bergambar dengan diorang ni ek

selfie dari jauh sajor sebab Fattah Amin ada photoshoot

ok makan jap sebelum balik - Nannie, Sherry, Ayu, Amir, Khai

Tenkiu Hasif for this goodies

bukti ktorang berjaya jejak kaki di Glasshouse Seputeh

Ok thats all....