MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, September 30, 2015

DAK UBAN & WHISKAS National Cat Of The Year 2015 Contest

Hi Korang,


Sebenarnyalah #DakUban ni lagi ramai orang kenal daripada aku. Yelah kalau terserempak dengan sesiapa pun mesti semua tanya pasal #DakUban. Sihat ke tak, makin gemuk ke kurus. 

Kira femes gak kucing hitam aku ni ek hauhauahuahuaha


Si dia ni kalau bab makan memang tak kira, apa saja yang dihidangkan depan mata dalam mangkuk special dia tuh, hah abis semua dia ngapp.


Hari tu aku bawak balik makanan basah ‘wetfood’ dan biskut dari Whiskas ni.




Ishk dia boleh cium-cium plak makanan tu kan, nak je aku skeh kepala budak hitam ni ek. Makanan ko boleh hidu-hidu cam tuh, tapi apa ada hal kucing kan memang sifat semulajadi dia cam tuh. Memula cium-cium lepas tu tak sampai 5 minit ermm licin semangkuk. Lepas tu ada hati datang merayu kat aku nak lagi kann eeee…


Rupanya kandungan bahan-bahan dalam makanan Whiskas ni sangat-sangat bagus untuk kucing korang, ada Vital System yang memberi kebaikan seperti menjadikan kucing lebih sihat, mata lebih terang bersinar, bulu lebih cantik dan bertenaga selalu. Lagi pulak, dengan harganya yang berpatutan dan mudah untuk dibeli itu yang menjadikan aku beli je Whiskas ni.

Alah kucing seekor je pun apa ada hal kan, tak yah nak berkira sangat. Kucing ni pembawa rezeki tau.

Ok ada berita baik untuk tuan punye kucing yang comey lote tu kan.


Whiskas ini sedang menganjurkan pertandingan Whiskas National Cat of the Year 2015. Dengan hanya menghantar gambar kucing korang yang bulu bersinar, mata cantic dan aktif kan. Actually ada few kategori yang korang boleh join macam the Bright Eyes category, the Shiny Fur Coat category dan the Lively and Energetic category. Dengan mudahnya kucing korang bakal memenangi hadiah utama bernilai RM10,000 dan supply of barangan Whiskas untuk setahun. 

Yuhuuu… untung tu kan!

5 orang peserta bersama kucing comel mereka di senaraipendek untuk setiap kategori dan Grand Finale akan berlangsung pada 3th Oktober 2015 di AEON Ampang Utara 2(AU2) alah kat Setiawangsa tuh. 

Aku of courselah akan ke sana nanti tapi bukan sebagai peserta lah pun sebab last minit baru tau contest ni. Jadi datang as a media jelah dan rasanya cam nak bawak DakUban jugak sebab ada special activites untuk kucing-kucing ni kan. Tapi tak tau lagilah sebab DakUban ni cam mendiva sket, kalau kuar pi jalan je mulalah mengigil satu badan sebab takut nak jumpa dengan orang kan. Hauhauahua

Korang pun, di jemput hadir ye.


Seronok ooo dapat main-main dengan kucing-kucing comel ni. Keletah dia tu yang aku tak tahan tuh kan.




Tuesday, September 29, 2015

Makan Di The Ice- cream Project @ Jalan Dhoby, JB

Hi Korang,

Tempat makan best di Johor Bahru lagi...


Seronok plak bila citer pasal tempat makan ni ek, terus terbukak selera walaupun tak lapo kan.

Kali ni nak citer pasal kedai ais krim nitrogen yang quiet famous gak kat JB town ni. 




The Ice-Cream Project ni merupakan salah satu cafe indie yang terletak di Jalan Dhoby dalam JB town ni. Kecik molek ke kedai ni, dan kalau tak betul-betul memang tak perasan pun kedai ni kan hehehhe.




Order pun kat sini dan tempat buat ais krim pun kat kaunter ni gak, pendek kata segala urusan buat kat sini ek.

Perisa favourite aku hehehehhe 





of courselah coklat kan. Memang sedap benau. Yang lagi dua tu aku tak ingat plak. Harga lebih kurang macam air kat starbucks tu lah. Tak delah mahal sangat.



Bestnya kedai ni, di sediakan air kosong sekali secara percuma. So kira cam bilas tekak cam tu kan. Tapi lepas makan kena kemas dan buang sampah kat tempat yang di sediakan ye


Nak pi la tu kan? ni hah tompek ek

The Ice- Cream Project
31, Jalan Dhoby, 
Johor Bahru, Johor


Hours:
Monday  - Closed 
Tuesday - Thursday = 3:00 – 10:00 pm 
Friday - Sunday = 3:00 pm – 12:00 am 


Sedap oooo apa lagi jom singgah ek..

Monday, September 28, 2015

Makan Sedap Di BIG FOOD, Nong Chik Height JB

Hi Korang,

Tempat makan best di Johor Bahru  ermm 

Banyak sangat banyak sampai tak tercover aku di buatnya huahuahauha. Yelah boleh tak boleh pi review hari-hari, cuma takut perut makin beso dan beso kan hehehhehe gemuk wei. So kite pi review seminggu sekali la ek


Actually dah 3 kali aku pi makan di Big Food ni tapi la ni baru nak tulis review kan. Busy wei...

Sebab tak tau nak makan apa, kengkawan aku suggestkan makan di BIG FOOD ni. Restoran western yang namanya sering disebut-sebut kalau teragak nak makan western food. Alah dekat je dengan Nong Chik. Ermm senanglah nak pi dari jauh dah nampak restoran 2 tingkat ni ek.


Environmentnya best, meja dan kerusi pun selesa. Pilih nak duduk atas, nak duduk bawah, nak duduk luar, nak duduk dekat dengan playground bebudak semua boleh. 

Majoriti portion makanan kat sini semuanya besar-besar yang boleh di kongsi makan berdua. Arghh sweet gituh kan, sebab tu kedai ni namanye BIG FOOD pinggannya gadang-gadang. 

Tengoklah apa yang ktorang order

Mushroom Soup

Spagethi Bolognese

Carbonara Meatball

Parmesan Chicken

Masa first time tak tau portionnya cam ne so orderlah sorang satu, ermm amik ko tak larat nak abiskan sudahnya makan slow and steady jelah kan hehehhehe. Selain daripada main course, desert diorang pun not bad jugak. Nanti aku cuba lah ek..






Kalau weekend restoran ni sangat penuh kekadang tu sampai makanan cepat habis. Pernah sekali aku datang dengan Mr Big, masa kul dalam kul 11 coz tunggu Mr Big sampai dari KL. Makanan yang daging-daging tu semua dah habis tinggal pasta je, so melantak pasta sorang sepinggan yang beso tu kan hahahaha.

In terms of harga, bagi aku berpatutan lah. Sesuai dengan harga dan hidangan besar kan. Satu yang perlu diingat makan di sini kena membayar menggunakan duit cash. Sedikit sukar sistem kredit kad tidak disediakan. So standby duit cash kalau nak makan reramai, alah boleh je call dan tanya harga menu dulu kan so boleh lah bawak duit secukupnya hhehehhehe

Nak pi la tuh kan.

BIG FOOD
No. 2, Jalan Kolam Air, 
Nong Chik Height, JB.

Jemput makan semuanya....


Sunday, September 27, 2015

Kosmetik Dermablend™ Sesuai Untuk Cover Apa Yang Patut

Hi Korang,

Bagi siapa yang mengalami masalah tanda lahir, ke tatoo ke, parut jerawat teruk ke ini aku nak kongsikan sedikit info bagaimana nak hilangkan tanda-tanda tersebut ek.


Apabila tatu memperoleh penerimaan sosial yang lebih meluas pada masa kini, semakin ramai orang mendapatkannya sebagai seni tubuh atau ekspresi peribadi. Namun, walaupun ia tidak lagi dianggap sebagai budaya saingan, masih terdapat situasi di mana ia tidak sesuai untuk dipamerkan di khalayak. 

Di sinilah hadirnya kosmetik pembetulan Dermablend™ Professional kerana ia menyediakan salutan bebas noda dan tampil semula jadi bagi menyaluti apa sahaja, dari tatu seni tubuh kepada cela di wajah dan parut jerawat hinggalah kepada luka kebakaran serta keadaan perubatan seperti vitiligo dan hiperpigmentasi.

Pengurus Latihan Kebangsaan Dermablend™ Australasia, Marilyn Wearne datang ke Malaysia baru-baru ini bagi menunjukkan betapa berkesannya produk ini. 


Selaku Pengurus Latihan Kebangsaan Dermablend, beliau bertanggungjawab ke atas pengenalan, pendidikan dan promosi Sistem Pembetulan Dermablend™ dalam persekitaran yang pelbagai: Paramedikal (Pakar Dermatologi), Ahli Terapi Kecantikan, Sekolah dan Akademi Kecantikan, kumpulan Farmasi, Jurupulih Pekerjaan (dari Hospital-hospital utama Australia) dan organisasi The Red Cross.

Beliau juga kerap mengendalikan Klinik Penyamaran di hospital dan menyediakan latihan kepada jurupulih pekerjaan, di mana latihan itu menunjukkan kebaikan alternatif Dermablend™ yang begitu berkesan untuk mangsa kebakaran dan penghidap kanser dengan membantu mereka membangunkan imej baru dan meningkatkan harga diri.


"Cela pada kulit dan ketidaksempurnaan boleh menyebabkan seseorang menjadi rimas, terutamanya jika ia berada pada wajah. Parut, luka terbakar atau parut jerawat benar-benar boleh memberi kesan pada harga diri anda dan dalam sesetengah situasi, menghalang orang keluar dari rumah. Produk Dermablend™ direka sebagai topeng wajah dan menutup ketidaksempurnaan kulit, menjadikannya sesuai untuk kebanyakan kulit sensitif dan selalu disyorkan oleh pakar dermatologi dan doktor estetika," kata Eunice Lim, Pengurus Pembangunan Pasaran Sibro (Malaysia) Sdn Bhd yang juga pengedar rasmi Dermablend™ di Malaysia.




Dibangunkan oleh pakar dermatologi, produk Dermablend™ sesuai untuk kulit sensitif dan sifatnya yang menghalang pori tersumbat tidak menyebabkan jerawat timbul kerana ia membolehkan kulit bernafas, sementara asas lilin lebah semula jadinya meliputi wajah dan tubuh, tampak semula jadi.

nampak tak de apa-apa kan

tapi sebenarnya, nampak hebatnya Dermablend ni ek

Dirumus pada asalnya untuk bidang para perubatan bagi membantu menutupi ketidaksempurnaan yang teruk, Dermablend™ kini diiktiraf dengan ciri serba boleh dalam pelbagai bidang secara meluas, termasuk fesyen, televisyen, seni dan pengguna secara am. Malah ianya ideal untuk majlis perkahwinan dan acara istimewa, kerana ia memberikan rupa yang licin tanpa cela yang tahan beberapa jam. 

nampak, tanda tatoo yang di sembunyikan ek

Kalis air dan tahan lama walaupun dalam iklim lembap, Dermablend™ mudah digunakan dan sesuai digunakan setiap hari termasuk dalam negara bercuaca tropika seperti kita.

Produk popular dari jenama ini adalah Dermablend™ Cover Crème, Dermablend™ Intense Camo Powder Foundation, Dermablend™ Leg & Body Cover dan Dermablend™ Loose Setting Powder.

Rangkaian produk Dermablend™ didatangkan dalam pelbagai pilihan warna yang serasi dengan semua ton kulit dari cerah kepada sawo matang, dan dijual secara runcit di semua klinik estetik dan dermatologi terkemuka. Untuk maklumat lanjut, layari www.dermablend.com.my atau Dermablend Malaysia di Facebook.


Dermablend™ Cover Crème (RM 183)

Dermablend™ Cover Creme adalah krim asas perlindungan penuh unggul yang sesuai bagi menutup cela kulit dari sederhana hingga ketara seperti parut, tanda lahir, hiperpigmentasi, vitiligo, kebimbangan selepas pembedahan, lebam dan luka kebakaran.

Formula ringan krim ini mengandungi pigmen yang benar-benar tulen bagi menyediakan penyamaran penuh yang dipercayai dengan kemasan licin seumpama baldu untuk rupa yang licin sempurna dan tidak bertompok.

Dengan spektrum lebar SPF30, bedak asas ini juga melindungi dari sinaran matahari selain kalis air, menjadikannya ideal untuk cuaca dan pantai Malaysia.

Tampil menawan dengan Dermablend™ Loose Setting Powder (RM 138) bagi mengekalkan perlindungan licin berseri selama 16 jam. Ia juga tahan noda lantas membolehkan anda melakukan aktiviti dengan yakin dari pagi hingga malam. 


Dermablend™ Intense Powder Camo Foundation (RM 165)

Dermablend™ Intense Camo Powder Foundation menyediakan perlindungan sederhana hingga penuh dengan kemasan yang licin dan semula jadi. Bedak padat semua dalam satu yang mudah digunakan ini mengurangkan sinar kusam sebaliknya memberikan kemasan ultra mewah, licin dan semula jadi. 

Tekstur mampu dibentuk dan diadun ini menjanjikan penyamaran sepanjang hari untuk ton wajah yang kemerah-merahan dan tidak sekata, akne, tanda lahir dan wajah bertompok.


Dermablend™ Leg & Body Cover (RM 150)

Dermablend™ Leg & Body Cover adalah bedak asas pelindung tubuh sepenuhnya yang menyediakan perlindungan benar-benar legap dan lengkap, lantas menjadikannya ideal bagi melindungi ton kulit yang tidak sekata, tatu, tanda regangan, vena varikos dan labah-labah, luka kebakaran dan parut. Formula ringan pelembap yang dipertingkatkan dengan SPF 15 ini bersebati dengan mudah dan sekata, memberikan rupa yang sempurna tanpa cela seperti sutera yang kekal sehingga 16 jam apabila digandingkan dengan Dermablend™ Loose Setting Powder.

Friday, September 25, 2015

INNERSHINE® Menyinari Keceriaan Korang Dengan Pakaian Baru Selama Setahun

Hi Korang,

Ada info menarik bagi peminat InnerShine ni ek

InnerShine® menawarkan ganjaran kepada penggunanya menerusi kempen yang menyatukan kejelitaan, kesihatan dan fesyen dengan memberi anda terapi membeli-belah bersama ZALORA, sebuah laman web fesyen dalam talian terkemuka di Asia.

Kolaborasi ini merupakan yang pertama antara InnerShine® dan ZALORA yang mana sementara anda mendapat manfaat mengekalkan kesejahteraan tubuh badan dengan pati buah-buahan semula jadi, anda kini akan lebih teruja kerana berpeluang untuk memiliki pakaian baru setiap bulan selama setahun.


Hadiah Utama akan dimiliki oleh pembeli tertinggi InnerShine® Pati Prun dengan Camu Camu atau InnerShine® Pati Beri pada mana-mana bulan sepanjang peraduan ini berlangsung. Peraduan bermula dari sekarang hingga 30 November 2015.

Sementara itu, pembeli ke-2 dan ke-3 tertinggi setiap bulan bakal menerima baucar ZALORA masing-masing bernilai RM500 dan RM200. Juga, 30 pemenang hadiah sagu hati yang lain bakal menerima baucar ZALORA bernilai RM50 setiap seorang. 

Selain peraduan ini, setiap pembeli akan menerima baucar ZALORA secara percuma. Setiap pembelian pek InnerShine® pati buah 6 botol dan 12 botol akan menerima baucar ZALORA bernilai RM20 dan RM40. 

Tiada perbelanjaan minimum dikenakan bagi menggunakan baucar ini yang sah sehingga 30 April 2016 sekali gus memberikan anda masa yang mencukupi untuk membeli-belah dalam talian dan mendapatkan barang yang diidamkan.

Butiran penyertaan disertakan pada setiap pek InnerShine® Pati Prun dengan Camu Camu dan InnerShine® Pati Beri. Pek ini boleh didapati dari farmasi dan pasar raya terkemuka di seluruh negara.

“Peraduan InnerShine® ini memberi ganjaran kepada pengguna dengan menambah nilai pembelian mereka. Disamping itu, pengguna dapat menikmati manfaat kesihatan dengan meminum pati buah-buahan semula jadi kami. Produk kami dirumus dari buah-buah premium dari seluruh dunia,” kata Naib Presiden dan Pengurus Besar Cerebos Malaysia, Koh Joo Siang.

"Apabila alam sekitar semakin tercemar dan gaya hidup semakin sibuk penting bagi kita untuk menjaga kesihatan badan. Kita perlu mengekalkan kesejahteraan menyeluruh melalui pengambilan minuman tambahan kesihatan secara konsisten yang mudah diserap oleh tubuh," tambah beliau. 

Kaya dengan fiber dan Vitamin C, InnerShine® Pati Prun dengan Camu Camu adalah penyelesaian semula jadi untuk penghadaman dan membantu menyahtoksik kekotoran dari tubuh yang menyerlahkan seri wajah. 

InnerShine® Pati Beri pula diformulasikan daripada campuran tujuh buah beri premium yang kaya dengan anti-oksida dan Vitamin A untuk menyubur dan melindungi mata, menjadikannya kekal segar dan bersinar sepanjang hari.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk dan promosi terkini, layari laman InnerShine® Club di Facebook.

Thursday, September 24, 2015

‘Rasa-vaganza’ di Foodie Fest the Curve

Hi Korang,

Berita baik untuk semua pencinta makanan! Bersiap sedia untuk pesta makanan terunggul bertempat di tengah-tengah Mutiara Damansara anjuran the Curve yang menjanjikan nikmat kelazatan dan kepelbagaian jenis makanan kepada anda.

sumber : google.com

Berlangsung dari 2 hingga 4 Oktober 2015, Foodie Fest selama tiga hari ini merupakan pesta aneka jenis makanan yang menampilkan 18 gerai yang menawarkan pelbagai jenis makanan ringan, minuman, pencuci mulut, pastri, kuih muih lazat dan banyak lagi! Pengunjung pastinya akan rambang mata dengan segala pilihan kulinari yang disediakan sambil bersiar-siar di Centre Court the Curve sambil menikmati makanan di gerai makan ala jalanan yang didirikan.

Daripada ais krim kelapa Thai, pelbagai jenis teh tempatan yang unik, makanan berkonsepkan ‘fusion’ yang cukup meliurkan, pai-pai enak, kek dan aneka waffle, kepada kopi yang dipaketkan khas, keropok lekor dan banyak lagi, Foodie Fest pastinya akan menjadikan hujung minggu anda cukup menyelerakan.

sumber : google.com

Namun, semua keseronokan untuk pembeli-belah tidak terbatas hanya kepada makanan yang lazat! Chef-chef amatur juga berpeluang menyaksikan bakat yang akan ditonjolkan oleh dua chef terkemuka Malaysia. Mereka bukan sahaja akan berkongsi kepakaran dan bakat dalam demonstrasi memasak, malahan akan turut meluangkan masa bersama peminat dalam sesi Meet-and-Greet.

Finalis MasterChef Malaysia 2011, Chef Nik Michael Imran akan turut serta dan menyediakan Caesar Salad, Kari Kapitan Ayam dan Crème Brulee Pandan pada hari Sabtu pada jam 5.30 petang. Di samping itu, personaliti TV antarabangsa yang serba berbakat, Chef Sherson Lian akan berada di atas pentas pada hari Ahad pada jam 5.00 petang dalam sesi demonstrasi masakan menampilkan Kacang Pool dengan Telur Rebus, Roti Goreng dan Pan Fried Miso Orange Cod dengan Asparagus Putih.

Pengurus Besar the Curve, Jazmi Kamaruddin, berkata, “Dengan senarai pilihan destinasi makanan yang sentiasa bertambah termasuk restoran-restoran terkenal, kafe, pub dan bistro, dan tidak ketinggalan ruang makan al-fresco kami sepanjang The Street, makanan sentiasa menjadi satu aspek utama di the Curve. Foodie Fest merupakan satu inisiatif kami untuk meraikan minat rakyat Malaysia terhadap makanan ala gerai jalanan yang unik lagi enak, dan kami berharap semua pengunjung akan menikmati masa yang hebat sepanjang hujung minggu ini!”

Tambahan pula, apa yang lebih seronok ketika menikmati makanan enak selain disertakan sajian hiburan yang mengasyikkan? Pesonaliti sensasi Youtube Malaysia, Elizabeth Tan yang telah menarik ramai peminat menerusi bakatnya akan mengadakan penampilan istimewa di Foodie Fest dan akan mempersembahkan beberapa lagu secara langsung di atas pentas pada hari Ahad, jam 2.00 petang.


Chef Nik Michael Imran menambah, “Tiada apa yang lebih baik selain menikmati hidangan makanan yang lazat bersama rakan-rakan dan Foodie Fest merupakan satu kesempatan unik untuk kita berbuat demikian. Setelah melalui satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan bersama MasterChef Malaysia, saya amat teruja untuk berkongsi beberapa tip kegemaran yang telah saya pelajari. Saya juga berharap semua pencinta makanan akan turut sama menyertai kami di the Curve!”


Chef Sherson Lian turut memuji idea kreatif di sebalik Foodie Fest dengan menyatakan kegembiraannya dengan acara tersebut. “Saya gembira kerana telah dijemput oleh the Curve untuk mengambil bahagian dalam pesta ekstravaganza makanan selama tiga hari ini! Saya telah mewarisi semangat cinta akan masakan dari ibu saya dan amat gembira kerana berkesempatan untuk berkongsi minat akan makanan bersama semua menerusi acara ini. Saya benar-benar teruja untuk berjumpa dengan semua peminat dan pencinta makanan di demonstrasi masakan ini,” ujarnya.

Pembeli-belah boleh bersiap sedia menunggu ketibaan Foodie Fest dengan Apron Masterculinary ekslusif yang disediakan untuk penebusan seminggu lebih awal! Daripada 28 September sehingga 4 Oktober 2015, pelanggan hanya perlu berbelanja dengan jumlah minimum RM150 dalam dua resit terkumpul pada hari yang sama dari mana-mana kedai di the Curve untuk menebus dua set apron yang ditempah khas ini. Penebusan adalah tertakluk kepada terma dan syarat.


Sebarang soalan tentang Foodie Fest? 

Sila hubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan the Curve di talian 03 7710 6868 
atau 
atau 
laman Facebook the Curve di www.facebook.com/theCurveShoppingMall