MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, September 30, 2014

MayFair Bodyline - I Want Free Trial Sebab Nak Cantik!

Hi Korang,

Aku kalau menda pelik-pelik yang mencantikkan diri mesti aku nak cuba punye.

Macam baru-baru ni, aku sempat cuba-cuba nak kuruskan badan. Yelah Mr Big dah start membebel ade bonjolan kat perut kiri kanan ni kan.


Serius aku memang tak de masa nak manjakan diri pi spa ni, dengan everyday daily job yang menimbun-nimbum, nak attend blogging event lagi, nak kemas umah lagi, nak bawak bebudak 2 ekor tu vet memang tak de masa, yelah family no. 1 so priority untuk diaorang dulu baru untuk diri kita sendiri. 

Bila dah kena bebel cam tu, so marilah ke Mayfair Bodyline

‘Mayfair Bodyline has been in the slimming, beauty and spa industry for over 29 years. The popularity of its brand has contributed in making it Malaysia’ most established homegrown beauty salon’

sebelum masuk bilik treatment

Walaupun Mayfair ada 31 outlet seluruh Negara, dari KL, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor tapi aku tetap ke Mayfair Pavilion ni, sebab diorang ada promotion yang korang cuma bayar RM29 untuk 5 treatment. Aduiyai terbaek tuh, yelah kalau normal price haruslah beribu so janganlah lepaskan peluang ni

minum green tea dulu


Masuk-masuk area Beauty Hall kat tingkat 7 ni, rasa cam exclusive sangat. Cantik sangat, aku di sambut mesra staff-staff mereka ni sambil dihidangkan secawan green tea dan aku kena isi borang pasal butir-butir perabadi kat consultant room ni.

consultation room 

Ms Avril selaku consultant menerangkan mengenai keadaan kulit muka aku, melalui scanning machine yang ditunjukkan. Rupanya, aku mempunyai kulit jenis kombinasi tapi dehydrate.

eee kotoran degil kat muka, takut plak aku la

bila dah tengok tuh, naik takut dibuatnya. Eeee baru aku tau keadaan kulit muka aku cam ne kan bila dah mula di mamah usia ni.

gemuk!

alah kan korang dah tau berat aku berape ek

Kemudian datang plak Ms Cherrie untuk buat analisis keadaan badan aku, biasalah tanya itu ini. Diet cam ne, apa aku makan, semualah dia scan

Jom masuk ke bilik facial yeah!


Untuk kulit kombinasi macam aku ni, trerapist mencadangkan aku menggunakan Orchid Facial Kit set.


Meh aku terangkan serba sedikit mengenai Orkid Facial Kit (Using IST Machine)

Di antara kebaikkannya (dalam English la ek) adalah:-

1.It cleanses the skin and eliminates death cells,
2.tones up and moisturisers in depth,
3.regenerating at cellular level,
4.Antioxidant,
5.firming,
6.tightening,
7.whitening,
8.protecting,
9.enhances both density and firmness of the skin,
10.non-irritating or changing the skin pH,
11.It protects and repairs damaged DNA,
12.reinforces the functions of epidermal regeneration.
13.Keep smooth and tender,
14.Increase the elasticity of skin and transparency.

basic cleansing foam

hah equipment untuk facial

Di antara bahan yang terkandung di dalam Orchid Facial Kit ini adalah:- 

1.Cotton Extract
It is obtained from seeds. It has 18 types of amino acids, carbohydrates and proteins. Carbohydrates have the ability to absorb and retain water under certain conditions.

2.Grape Seed Oil

3.Stabilised Hyaluronic Acid
It acts as collagen developer, water retainer and filling material, creating a kind of net that provides high levels of moisture and elasticity

ermm rasa bersih plak kulit muka ni ek

Ada pelbagai rangkaian produk dalam Orchid Facial Set ni, so kenalah ikut satu persatu. Ada 2 kali mask, cuci, stimkan muka untuk buka lubang pori-pori. 


hehehhe disposable bra and panties

sempat lagi kan

Kemudian buat plak body sliming treatment.

Untuk treatment ni, ada 3 jenis treatment yang bersesuaian dengan aku. Mehlah aku citer satu persatu ek



Vibe-KT Exercise Machine

Sebelum nak start proses kuruskan badan ni, aku kena exervise kat Vibe-KT Machine ni. Ini untuk bukakan ruang-ruang lemak untuk bakar lemak. Nampak cam sekejap je 10 minit kan tapi rasa macam 60 minit tapi pembakaran kalori memang lebih cepat daripada normal exercise. Dalam masa 10 untuk setiap session, mesin VKT ni akan membakar lebih 500 kalori yang bersamaan dengan 2 jam exercise tau.




Walaupun diri atas treadmill tuh sambil bergerak kiri-kanan je tapi ade infra-red function yang start bakar tuh. Nampaklah lemak kat peha bergetar-getar kan hehehehhe


Urutan Slim Master

Abis je exercise tuh, terus je masuk kedalam bilik treatment balik untuk mulakan treatment guna Slim Master Machine yang bertujuan untuk mengurangkan lagi lebihan lemak untuk dapatkan immediate results. Lagipun dapat bentukkan balik bentuk badan kita, yelah ko mesin ni target untuk hilangkan lemak-lemak yang degil dan selulit yang macam kulit oren tuh.

sapu gel dulu kat lemak-lemak tuh

kat atas mesin tuh, alat-alat untuk mengurut hehe

10 minit untuk urutan dengan menyapukan gel dan memanaskan lemak badan dan 10 minit lagi untuk menarik lemak-lemak badan ke bahagian bawah untuk senang di keluarkan melalui perkumuhan nanti.



CLA Chili Slimming dan Heat Circulation Blanket Treatment

Rawatan CLA Chili Slimming ini merupakan salah satu rawatan yang paling berjaya di Mayfair dan juga yang pertama di dalam industri slimming industry di Malaysia. Dengan essence yang di ambil dari chili pepper seeds, bahan-bahan ini menjadi sangat efektif dan dapat meyerap lemak badan


Wei bungkus cam tu je, kena sapu special krim ke seluruh badan dan kemudiannya di balut dengan plastic wrapper. Dah macam hadian pun ada gak hehehhehe.


ermm panasnya bila dah berbungkus ni

Lepas tu barulah aku baring kat dalam Heat blanket tu selama 30 – 40 minit bergantung badan keadaan badan untuk melegakan muscle, membaikpulih pengaliran darah dan mengurangkan water retention.

bilik treatment VIP

lorong ke bilik-bilik treatment

Memang best buat treatment di Mayfair sangat best dan selesa. Kemudahan seperti bilik persalinan, washroom yang besar dan lebih privacy. Nak mandi pun boleh sebab semuanya dah disediakan. Korang datang bawah badan je. 



Lepas je habis ke semua treatment ni, aku rasa lebih segar dan muka nampak bermaya lively gituh. Yelah badan dan sedapkan, tak de rasa berat je, kira macam hilang lemak berkilo-kilo rasa bangga gituh ek. Ermm maybe ada terfikir nak ke sini lagi.

Ok ada berita baik untuk pembaca CikLilyPutih.Com

Korang cuba treatent ni tak?
Mehlah komen kat entry ni ‘kenapa korang nak sangat merasai sessi manjakan diri di Mayfair’

10 orang pembaca bertuah akan dapat merasai Customized Treatment Slimming or Facial yang bersesuaian dengan korang. Yelah tahap rawatan mana boleh sama di antara setiap individu, orang kata ikut keserasian dengan keseluruhan badan korang ek

Jangan lupa tulis sekali butir-butir peribadi korang.

Nama :
Email: 
Jawapan: 

Ermm senang je kan. 


Korang kalau interested, boleh check it out service Mayfair ni di


Apa lagi, meh lah cepat-cepat komen ek, untung-untung kulit muak berseri cam aku kan hehehhehehe....




Monday, September 29, 2014

Dinner di SAGANO Restaurant, Renaissance Hotel Sempena MIGF2014

Hi Korang,

Lama betul tak ke mari.

Last time promo makanan arab dengan mereka ni.


So sempena Malaysia International Gourmet Festival (MIGF2014), SAGANO dan DYNASTY Restaurant di Renaissance Hotel mempersembahkan hidangan bertemakan ‘Red Hot Chefs’ iaitu Executive Sous Chef Kok Chee Kin dari Dynasty dan Chef de Cuisine Michael Koh untuk Sagano Restaurant.

Meh kita tengok apa yang dihidangkan pada ktorang para media pada malam tu ek

APPETIZERS

Salmon sashimi on cold inaniwa udon with ikura

Live tiger prawn, capelin tempura, Chicken jibuni style dan BBQ mackerel with roe

SOUP

Hokkaido scallop and seaboass in dashi broth

MAINS

Grilled lobster with homemade cream gratin accompanied with grilled marinated cod dan miso

Beancurd rolled in pan-seared wagyu sirloin with moromiso sauce

Unagi and mushroom rice wrapped in egg with honey teriyaki glaze

DESSERT

Grean tea ice cream pancake and selection of mochi


Untuk buffet “RED HOT CHEFS MIGF2014” ni, ianya bermula dari sepanjang bulan Oktober 2014. Korang boleh boleh tempahan di 03- 2162 2233 atau email ke rhi.kulrn.fb@renaissancehotels.com


Harga hidangan “RED HOT CHEFS MIGF2014” di RENAISSANCE Hotel ni adalah

RM188++ per person (without Sake)
RM238++ per person (with Sake)
RM158++ per person (without alcohol drinks)

Jom kite ke



Sagano Restaurant
RENAISSANCE KUALA LUMPUR HOTEL
Corner of Jalan Sultan Ismail & Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

T: 603.2162.2233 
DL: 603.2716.9968

Selamat menjamu selera uolls!

Sudah tuh, aku pun menjejes air liur masa tulis entry ni

Sunday, September 28, 2014

Philips VISAPURE Beauty Pampering Session @ Vila Manja SPA,KL

Hi Korang,


Dapat lagi jemputan dari Philips, yeah suka suka suka..

awal sangat sampai

Kali ni untuk produk kecantikkan terbaru mereka iaitu Philips VISAPURE. Media launch di adakan di Vila Manja SPA kat Jalan Damai KL ni. Ermm sebab dah biasa pergi tak delah sesat barat pun cuma jem teruk kat Jalan Ampang tapi managed jugak sampai awal ek.

makan-makan dulu

Sepatutnya aku masuk second session tapi di sebabkan tersampai awal, malas nak buang masa joinlah 1st session ada beauty bloggers yang lain macam YanaYassin, Liza Razak, Ashley, Rane dah 2-3 orang bloggers lain.


Terus je aku masuk masa product briefing di jalankan oleh pakar aesthetic physician Dr Christina Chea mengenai kulit muka kita secara umum. Maklumlah bila umur meningkat ni,kulit nak kena jaga especially bahagian muka, kang orang kata umur baru 30an tapi bila tengok muka dah macam 50an ermm korang nak ke? Haruslah tidakkkk


So Philips VISAPURE ni merupakan alat pembersih muka yang sangat-sangat lembut dan mencuci kulit muka 10 kali lebih efektif daripada tanah. Hah gituh sekali! Produk VisaPure ini direka oleh pakar dan technical experts dari Philips sendiri dan diuji oleh expert skincare laboratories, digabungkan dengan dermatological expertise melalui smart technology untuk kita-kita ni.


Menurut kata Dr Christina, memang kita semua basuh muka dengan tangan je kan,of courselah bersih tapi di celah-celah lubang pori-pori ke, parut jerawat ke kita tak nampak kan. So VisaPure ni membantu kita bagi membersihkan lagi kotoran-kotoran degil tu ek.

Ermm seronoknya bila dengar menda-menda kecantikkan cam ni. Tapi tak guna jugak kalau teori saje praktikal tak de kan.

amik gambar dulu

So abis je product briefing, ktorang di bawa ke atas Villa Manja untuk sessi tutorial plak. Wah tutorial gituh, ktorang di tempatkan di beauty station sorang satu. Siap ada beautician sekali ek.

Aku di terangkan satu per satu cara menggunakkan VisaPure ni.


Tengok ni aku cuba sendiri kat tangan, memula lukis dulu garisan guna eyeliner


tengok hasilnya yang sebelah kanan tuh guna #VisaPure la

Kemudian letak pencuci muka pada kedua-duanya, lepas yang satu tu guna jari dan satu lagi guna VisaPure ni. Ermm hilang terus daki kan.

letak foundation kat kulit orange tuh

tengok #VisaPure bekerja, abis licin semuanya

Yang kedua, cuba plak pada kulit orange. Kita sedia maklum yang kulit orange kan cam berlubang-lubang tu. Now kita test letak foundation kat sekeliling orange tuh.

kyushuk benau menengoknya

Hah ko terus hilang segala kotoran degil termasuk di celah-celah lubang di permukaan kulit orange tuh. Power kan.


Ikut je step by step cara bersihkan muka menggunakan Philips VisaPure ni ek


buat kat dahi 20 saat je

kat pipi plak, 20 saat ye

Terus cuba di muka sendiri plak, nampak kesan-kesan di bahagian yang kelam-kelam tu hilang. Rasa cam bersih betul kulit muka ni.

Meh kita tengok apa yang terdapat didalam kotak comel ni ek

set Philips #VisaPure yang aku dapat

Model SC5275/10 (orange color) Rm799
2 speed setting
Normal brush head and Sensitive brush head


Model SC5265/12 (blue color) Rm699
1 speed setting
Normal brush head

The brush head normally have to be replaced after 3 – 6 months.



Normal skin replacement brush head SC5990 RM59

Sensitive skin replacement brush head SC5991 RM69

Exfoliating skin replacement brush head SC5992 RM69

Korang kalau minat sungguh dengan Philips #VisaPure ni, pergi je ke memana Harvey Norman Outlet yang berhampiran dengan korang ek, tak pun layari laman web www.philips.com.my

Nanti aku citer apa kesannya setelah menggunakan Philips VisaPure selepas sebulan ek..

Tunggu..