MY HISTORIC MOMENTS

Saturday, May 31, 2014

Selamat Berhujung Minggu

Hi Korang,

Hujung minggu ni kemana je...

Ermm cuti sekolah haruslah keluar dari rumah, dari taman kan pi jejalan sekeluarga. 

Ibubapa sekarang bawak anak-anak bercuti oversea je dah tak main balik-balik kampung ni, betul kan. La bukan apa, kengkawan aku semua cam tu. Dah tak main balik kampung uolls..

hehehhe tapi tak semua parents la. aku agak je lah hehhehehehhe


Anyway,

Selamat berhujung minggu ye korang..


ermm aku?

haruslah langsung tak lekat dirumah, banyak nau event kena attend cam biasa...

Thursday, May 29, 2014

EPHYRA TREASURE HUNT 2014 Terbaek!!

Hi Korang,


Perasan tak social media aku macam nak giler hari sabtu lepas? Ermm itulah rasanya lebih dari 40 gambar aku update untuk hari tu je sempena EPHYRA Treasure Hunt 2014.


Actually tak de plan pun nak join, tup-tup Shakiddo duk tanya so aku pun join jelah dengan harapan dapatlah berkenalan dengan blogger lain sambil buang-buang masa di hari sabtu tu memandangkan Mr Big ada project dengan team Alza dia kan.





Ktorang berkumpul di Dewan Puspanita Presint 10 Putrajaya ni, seramai 27 orang blogger lain turut serta, ermm ada plak yg last minute cancel, sangat no attitude at all. Cian kat team yang cuma bertiga tuh. 



Ktorang di bahagikan kepada 7 kumpulan yang consist of 4 orang. Aku team 5 sama dengan blogger EjamOthman, Nannie Isa dan Emilly Tang.

Once dapat group je terus ktorang kena buat Task 1 iaitu buat istavideo tentang cara minum Ephyra ni ek. Hehehe memang kelakar-kelakar video yang aku tengok tapi yang paling kelakar video aku lah, dengan suara hilang gambar kelam. Tapi heheheh best!




Pn Amiza Amiruddin selaku tuan punya produk Ephyra ni juga turun padang untuk merasmikan Ephyra Treasure Hunt 2014 ni. Ini first time aku jumpa dia, walaupun dah banyak kali bekerjasama dengan team Oceanlife Marketing ni.

Orite untuk Task 2, ktorang kena ke Taman Botani Putrajaya ni. Memula lagi dah terlepas simpang untuk masuk ke taman ni. Nasib baik driver berhemah ktorang Ejam buat big circle satu Putrajaya ni dan masuk balik ke sini.





Sesampai je Kidd dah tunggu untuk berikan task. Rupanya ktorang kena mengenali beberapa jenis pokok yang terdapat di perkarangan Taman Botani ni. Hah ko yang panjat pagar, yang pijak lecak semua ada demi untuk siapkan task. Aku kan payah nak melangkah pagar tuh so aku cari nama-nama pokok kat sebelah atas je. Penat oo lari sket dah nak semput, walaupun berzumba banyak tapi still stamina kurang gak.

Settle terus ke Task 3.


Ini memang best, ktorang kena selfie kat billboard Ephyra di PLUS Highway ni. Ermm nasib baik aku familiar tempat ni so tak jadi hal lah. Guide je Ejam drive ke tempat yang dituju kan, park tepi jalan. Nasib baik jugak aku bawak monopod ni, so dapatlah ktorang selfie berempat kat billboard ni.


Tengah syiok selfie, ramai plak kereta-kereta hon ktorang kan. Mesti fikir yang bukan-bukan punya, apalah yang ktorang baut tengah panas mencarak bagai ni.


Ok settle, jom ke lokasi Task 4. Yeah!! KLIA2 #EphyraTreasure5Tomato datang…


Kat sini memang menduga akal betul. Once masuk ke area parking KLIA2 cam dah pening-pening sket. Ok nasib baik signboard ada so cepat-cepat ktorang cari mana plak Starbucks ni kan, sempat tanya kakak petugas kat information counter tuh ok sambung berlari ke kepi kopi favourite aku ni.


Task yang ktorang kena buat kat sini:-

1. Jawab soalan yang diorang dah sediakan



2. Selfie dengan signboard KLIA2, dalam 1 group, dengan pelancong asing

3. Buat penerangan sket mengenai EPHYRA kepada lelaki yang pakai baju biru

4. Buat penerangan sket mengenai EPHYRA kepada perempuan rambut panjang dan pakai baju turquoise.


5. Buat cheer tagline untuk group TOMATO di hadapan pelancong asing.


6. Bawakan makanan paling pedas untuk urusetia makan.



Hah apmacam? Kalau korang sanggup tak, ermm belum tentu lagi kan. Tapi ktorang Berjaya menyiapkan kesemua tugasan ni dalam masa yang ditetapkan sampai ada masa terlebih 1/2jam lagi untuk rehat-rehat. Kena tebalkan muka, confident level yang tinggi baru boleh siapkan tugasan ni.


Abis semua task, ktorang ke Petronas di KLIA ni untuk makan tengahari. So timelah amik kesempatan untuk upload kesemua social media sharing tu, yelah setiap kumpulan kena siapkan 100 social media sharing. Ermm dengan internet cam siput dengan masa yang tak cukupkan maka siapkan la jugak.



Untuk beberapa task terakhir ni, ktorang kena ke booth EPHYRA di Jom Heboh Presint 2 Putrajaya. Kalau ikut arahan kena park kereta dan ambil shuttle bus ke tapak pesta ni namun disebabkan tak de parking, so ktorang dibenarkan drive terus ke karnival Jom Heboh ni.



Ermm gagah jugaklah ktorang berempat berjalan dari Jambatan kat Presint 9 tu ke Istana Kehakiman. Ma koi dengan jauhnya, dengan ramainya orang, dengan hujannya dapat jugak diharungi jua. Letih wei…



Finally sampai jugak, rupanya tak abis lagi task. Ktorang kena main bola ‘blind futsal’ dan buat cheering di hadapan duta EPHYRA iaitu Norman Hakim dan Memey Suhaiza. Ya ampun, ni lagi tergelak-gelak, dahlah tak reti main bola kena plak tutup mata lagi. Memang sangat kelakar, abis semua task ni barulah boleh rilek-rileks sampai makan-makan kan.



Tibalah masa yang di tunggu-tunggu, penyampaian hadiah. Yeah…

Team ktorang berjaya mendapat tempat ketiga, hehehhehe rasa berbaloi jugak lah berpenat lelah daripada pagi sampai ke petang kan. Semua lebar memasing sebab menang.

Tempat pertama – Team Glutathione

Tempat kedua – Team Acai Berry

Tempat ketiga – Team Tomato

Memang seronok betullah.


Ermm terima kasih kat EPHYRA kerana sudi menganjurkan Treasure Hunt untuk bloggers ni dan juga kepada team Denaihati Network yang berpenat lelah menguruskan kami dari segala segi kan.


Ni aku letakkan beberapa blogger blog link yang korang boleh singgah dan baca gak pengalaman mereka gak tau.


















Yelah setiap orang pengalamannya berbeza kan.


Bagi korang yang masih belum merasakan perubahan Ephyra, bolehlah mencubanya hari ini dengan tawaran harga yang cukup berpatutan untuk kesihatan yang optimum.

Apa itu Ephyra?

EPHYRA adalah minuman supplemen yang didatangkan dalam kombinasi hebat yang mengandungi 9 bahan dari alam semulajadi yang berkualiti dan bergred super AAA. Gabungan mantap seperti kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat dirumuskan dalam satu rumusan terunggul menjadikan Ephyra berpotensi tinggi menyerlahkan lagi kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran kita.
EPHYRA bukan sekadar menjaga kesihatan kulit kita, malah ia turut membantu dalam mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolisme tubuh. Selain itu, ia juga meningkatkan sistem imunisasi badan dan melegakan artritis dan sakit-sakit sendi.


Kelebihan EPHYRA

Memperbaiki keanjalan kulit, melembutkan dan menyinarkan
Memperbaiki keadaan kulit yang berjeragat dan bintik-bintik hitam
Mencegah kedutan dan mengurangkan kesan garisan di kulit
Memperbaiki kualiti rambut supaya lebih sihat, lembut dan bersinar
Memperbaiki sistem penghadaman
Membantu mengurangkan kadar kolestrol
Meningkatkan tenaga dan konsentrasi
Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
Mengawal berat badan dan membantu meningkatkan kadar metabolisme tubuh
Melegakan artritis dan sakit-sakit sendi

Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?

Berumur 25 tahun dan keatas
Mempunyai kulit yang kering dan kusam
Mempunyai kulit yang pucat dan kendur
Pigmentasi dan masalah jerawat
Mengalami proses penyembuhan yang perlahan
Mudah berasa letih
Sukar mengingati sesuatu
Sakit-sakit badan/ sendi
Kadar metabolisme tubuh yang rendah

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan set Ephyra, bolehlah mendapatkannya dengan harga promosi RM180/1 premium pack (30 sachets).

Untuk maklumat lanjut, anda boleh dapatkan di :

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u

Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238






Nak Menang 1 Truck Gong Cha Drinks

Hi Korang,

Kan ada hari tuh aku pi butterfly walk kan?

Hah ko dapat minum minuman Gong Cha yang bukan main sedap lagi. Itulah kira first time aku cuba tuh. Memacam flavour plak aku cuba, itu yang tambah sedap lagi.


Bila The ButterflyProject buat contest 'Win a truckload of Gong Cha drinks to your party' so haruslah join kan. 

Sebab nak menang?

Biasalah dah dekat nak musim perayaan ni, so haruslah kita sambut kan. Aku plan nak buat open house untuk raya nanti. Lagipun aku belum pernah buat lagi rumah terbuka kan. 

So why not, Gong Cha datang rumah aku untuk sponsor minuman kan. Mesti best punya. Dahlah airnya sedap-sedap belaka.

Memintaklah Gong Cha dapat tunaikan permintaan aku ni ek... 

pls pls pls...

Thank you The Butterfly Project tau..


Bahang Fenomena Mega EH EH BAZAAR 2014 Kini Semakin Hampir

Hi Korang,

Ingat lagi dengan entri EhEhBazaar2014 aku yang hari tuh? 

Yesza, yang tuh lah.

Tinggal tiga minggu saja lagi untuk kita semua memeriahkan sejarah bazaar terbesar di Malaysia, Eh Eh Mega Bazaar 2014 yang menghimpunkan lebih 1000 vendor termasuk lebih 50 selebriti terkenal.


Bayangkan betapa meriahkan bazaar anjuran syarikat Eh Eh Bazaar Sdn Bhd yang bakal berlangsung pada 21 dan 22 Jun depan bertempat di MAEPS Serdang ini?

Kenapa kita perlu pergi? Kerana hanya di sini saja sepanjang dua hari kesemua vendor akan memberikan diskaun istimewa selain menawarkan pelbagai pakej jualan dengan hadiah istimewa kepada semua yang datang 'bershopping'. 

Malah kesemua selebriti terkenal seperti Neelofa, Yana Samsudin, Adi Putra, Adira, Hanez Suraya, Eira Syazira, Ameer (Forteen), Kaka Azraff, Rosyam Nor, Sharol Shiro, Afdlin Shauki dan ramai lagi akan turut sama menemani anda semua untuk membuat persiapan Ramadan dan Aidilfitri di booth mereka. 

Mega EH EH Bazaar 2014
(Bazaar Usahawan Melayu Online) 
Terbesar Di Malaysia

Tarikh : 21hb dan 22hb Jun 2014 (Sabtu – Ahad)

Masa : 11 pagi – 7 malam

Tempat : Malaysia Agro Exposition Park Serdang, MAEPS

Pihak penganjur sendiri sudah pun mengaturkan pelbagai aktiviti menarik dan cabutan bertuah kepada mereka yang hadir pada 21 dan 22 Jun depan. 

Menurut Pengarah Urusan Eh Eh Bazaar Sdn Bhd, Puan Iffah Zaimi, hanya tinggal 50 booth saja yang masih kosong untuk sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada sejarah ini.

"Kami akan menyediakan pelbagai aktiviti menarik bagi mereka yang hadir seperti cabutan bertuah dengan hadiah-hadiah istimewa termasuk barangan elektrik dan pakej percutian, sesi minum petang ekslusif dengan selebriti terkenal dan macam-macam lagi

"Hanya tinggal 50 ruang niaga yang kosong dan ramai-ramai hadir untuk memeriahkan Mega Bazaar 2014 ini nanti," katanya. 



Jangan tunggu lagi dan fikir panjang. Dapatkan gerai anda sekarang dengan menghubungi +60 12 292 0131 atau ikuti kami di laman instagram @ehehbazaar. 

Jumpa anda di sana!

NISSAN ELGRAND - Kemewahan Dalam Segmen MPV


Hi Korang,

Nak citer mengenai kereta MPV Nissan Elgrand keluaran Tan Chong Motor ni la ye..


Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) hari ini memperkenalkan model import sepenuhnya, Nissan ELGRAND baharu. MPV premium 7 tempat duduk itu memiliki penampilan mengagumkan dan ciri baharu yang menyerlahkan rasa kemewahan sebenar. 


Gayaan luaran Nissan ELGRAND baharu mempunyai penampilan yang mantap dan tegap bersama gril hadapan disalut krom penuh gaya serta disempurnakan lagi dengan rim aluminum aloi multi-jejari baharu bersaiz 18 inci. Dengan lampu utama jenis LED projektor baharu dengan sistem lampu hadapan aktif adaptif (Active Adaptive Front-Lighting System), pandangan pada waktu malam dipertingkatkan.



Setiap ciri dalaman Nissan ELGRAND baharu memiliki sentuhan mewah bermula daripada Paparan Multi-Informasi (MID) dan Kawalan Jelajah Automatik. Meter Fine Vision dengan Paparan Bantuan Pemanduan bersaiz 5 inci diletakkan di antara meter kelajuan dan takometer, menawarkan pemandu maklumat penting dengan hanya satu satu sentuhan. 


Nikmati keselesaan Nissan ELGRAND baharu dengan kabin lebih luas yang telah ditambah baik. Ia menampilkan tempat duduk berasingan jenis kapten dengan Ottoman dan sokongan pada bahu yang boleh dilaras. MPV premium 7 tempat duduk itu turut menampilkan tempat duduk kuasa yang boleh dilaras sehingga 8 cara, sekali gus menawarkan versatiliti terbaik dan selesa bersama ruang kaki yang cukup luas. Untuk menambah ruang kargo, tempat duduk baris ketiga boleh digerakkan ke hadapan sehingga 240mm, biarpun ketika digunakan, memberikan ruang luas untuk meletak barang. 


Nissan ELGRAND baharu menampilkan ruang dalaman mewah berwarna hitam dengan kombinasi kemasan kayu. Tempat duduk yang dibalut kulit itu hadir dengan corak berbentuk berlian dan jahitan berkembar berwarna coklat bagi meningkatkan lagi kemewahan Nissan ELGRAND baharu. 


Nissan ELGRAND baharu dilengkapi enjin 3.5 liter dan transmisi automatik. Ia didatangkan dalam empat lilihan warna - Imperial Umber serba baharu, Putih Mutiara (Brilliant White Pearl), Perak (Brilliant Silver) dan Hitam (Phantom Black). MPV ini ditawarkan pada harga di atas jalan RM 388,000 (tidak termasuk insurans), bersama jaminan selama tiga tahun atau perbatuan sejauh 100,000km (mena-mana tiba dahulu). Tempahan kini diterima di mana-mana bilik pameran Nissan di seluruh negara. 

Maklumat lanjut mengenai model-model Nissan di Malaysia, sila layari laman web: www.nissan.com.my.

Ermm itu je...