MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, April 30, 2014

Beli Pek Masak Ria MAGGI


Hi Korang,

Kuasa membeli barang dapur memang 100% di tangan aku, yelah aku kan juara masak Maggi hehehhehe. Haruslah kena dengar cakap sang juara kan. 

Yesza..

Aku boleh beli apa je yang aku suka dan Mr Big jadi ATM machine aku. Tak kira apa barang pun janji barang memang dia tak kisah. Cuma dia tau, ada je menda nak makan ke nak masak kat dapur bila time lapo.

inilah dia 'Pek Masak Ria MAGGI'

Tengah duk jalan hullu hilir kat rak rempah-rempah dalam Giant ni, aku ternampak ni. Ermm 'Pek Masak Ria MAGGI'. Nampak cam menarik je.

Rupanya ada macam-macam bahan masakan dalam pek ni. 

Ada

maggi ayam sebungkus

dapat tupperware free lagi

ada perencah masakan pelbagai jenis

Best kan. 

booklet menu untuk 7 hari

Yang paling aku suka menu masakan tuh untuk 7 hari. Kira kalau dah tak de idea nak masak, aku boleh refer kat booklet ni. 

Harga dalam RM9.90 kot, ntah aku pun lupa. Tak sampai RM10.00 pun, kira worth it gak la coz semua ada.

Ermm masak briyani lah esok, rempah dah ade. 

Ewah kemain lagi kan..










L’Oreal Techi.ART Artistic Hairshow For KLCC Fashion Week


Hi Korang,

Ini kira tahun pertama aku attend launch of Techni.ART di KLCC sempena KLCC Fashion Week.


Ermm selalu by special invite je, now diorang buat di public plak. Kira orang ramai dapat tengok sekali lah kan, cuma ktorg ni je special coz ada tempat duduk gitu.







Stylers L' Oreal Professionnel Wild Dengan Techniart memperkenalkan pelbagai produk yang membolehkan korang mengubah gaya penampilan seberapa kerap yang korang mahu. Dari " IT Selebriti" Trend rambut: Wild & Messy , untuk bertekstur, keriting , ombak, erm memacam gaya lah.

model-model hebat Malaysia pun ada

L’oreal Professionnel juga memperkenalkan 5 orang duta hairstyler mereka yang terkini dan diikuti dengan 30 minit hair show daripada mereka ini.







Sangat-sangat menarik gaya persembahan mereka ini, simple tapi hasilnya awesome betul.





L'Oreal Professionnel Wild Stylers By Techniart products boleh didapati di mana-mana L'Oreal Professionnel salons mulai April 2014.

L'Oréal Professionel Malaysia: https://www.facebook.com/lorealprofessionnel.my


It's like unleashing the Star In You.

Tuesday, April 29, 2014

KURIYA Japanese Restaurant Bangsar, Makan Ala Bangsawan Jepun Gituh


Hi Korang,

Lama betul tak makan makanan Jepun lah.

sila abaikan tangan pompuan gumuks tu ek

Sejak Mr Big asyik balik lambat keje ni, tak de pun menjenguk ke Sushi King for dinner. Selalunya sebulan 2 kali ktorang ke situ. Ermm busy cari duit betul laki aku ni.


Bila ada orang ajak ke Kuriya Japanese Restaurant kat Bangsar Shopping Centre ni, haruslah kena pi. So Mr Big goodbye lah ye coz ni single invite. Cuma ada 2 food blogger, Madi dan Hazman. Jadilah ktorang bertiga pun.



Tak yah citer banyak, meh check it out KURIYA Bangsar ni ek,

Kuriya - "dapur bangsawan " di Jepun. Hanya terdapat di rumah-rumah kelas yang mulia , ia adalah tempat di mana hidangan yang disediakan untuk tetamu penting.







Kuriya kini menawarkan korang pelbagai pilihan makanan jepun yang istimewa , setiap satu menggambarkan suasana yang unik dan menu yang memaparkan bahan-bahan pelbagai musim diterbangkan dihantar segar dari Jepun setiap minggu. Pendek kata, korang tidak akan menyesal makan di Kuirya dengan Jepun Master Chef ciptaan mereka sendiri sahimi menggunakan makanan laut segar kami diimport dari Jepun.

Sudah, meh tengok apa yang dihidangkan untuk ktorang bertiga malam tuh.

Seiro Edamame Mushi – RM8.00
Steamed Japanese Green Soy Beans


Jikasei Tofu - RM12.00
Homemade Tofu


Yaki Ebi Shumai – RM16.00
Grilled Prawn Meat Dumpling


Potato Mochi – RM10.00
Deep Fried Potato Stuffed with Sauce


Soft Shell Crab Salad – RM12.00
Soft shell crab deep fried with assorted vegetables



Sashimi Mori Utage – RM148.00
Assorted Sashimi specially prepared by MasterChef


Salmon Ikura Carpaccio – RM26.00
Fresh sliced raw salmon with Yukke Sauce and mayonnaise


Ika Teriyaki or Sioyaki – RM18.00
Grilled fresh squid with teriyaki sauce or salt

Dragon Roll – RM34.00 
Fried Prawn, Avocado and Spicy Sauce

Seiro – RM19.00
Cold buckwheat Noodles served with dipping sauce

Ermm memang banyak, sampai letih-letih nak abiskan. Siap bangun duduk, jalan depan pi amik gambar kemudian sambung balik kan. 

Ok, tempting tak peminat makanan Jepun? Ermm haruslah.

Aku memang kaki makanan jepun memanglah suka yang amat, sedap. Lagipun jarang dapat pi makan japanese fine dining. Itu yang suka sangat ni.

Bagi aku, in terms of harga. Refer kat harga yang aku letak tuh. Tak delah begitu mahal, malah ada menu yang harganya berpatutan dengan budget kan. Cuma yang harga tu sebab bahan-bahan segar macam salmon, landak laut, tuna semuanya di import dari luar Negara. So memanglah kena mahal sket.



Kuriya Japanese Restaurant
Bangsar Shopping Centre
T2, 3rd Floor,
285 Jalan Maarof,
Taman Bukit Bandaraya,
59000 Kuala Lumpur.

Business hour: 11.30am -10.30pm daily
Contact: 03 – 2093 9242



Kira kalau korang ada budget lebih atau company nak buat makan-makan ke, bolehlah cuba makanan Jepun ni. Kita orang melayu ni payah sket kan, so why not.

Selamat makan korang...