MY HISTORIC MOMENTS

Monday, September 30, 2013

Setelah 3 Minggu Dengan EPHYRA

Hi Korang,

Ni aku nak citer lagi pasal minuman kesihatan EPHYRA yang aku cakap kat entry yang hari tuh. Mehlah baca kat http://www.ciklilyputih.com/2013/09/ephyra-minuman-kesihatan-kolagen-terkini.html

La kenapa 3 minggu? 

Sebab aku dapat lambat daripada yang di jadualkan so aku kira 3 minggu la ek.


Buang tuang cam tu consume serbuk je, kenalah dibancuh dengan air sejuk mengikut sukatan 180ml dan di goncang. 


Sambil goncang tu, aku joget-joget lah sket kengkonon exercise lah. hakhakhakahkahaka

Ok minum.

Setiap hari sebelum sarapan aku minumlah sebagai pengalas perut. Bila dah minum ni kurang sket rasa lapar. Tak delah cam dulu, breakfast bukan main banyak lagi. Now just secawan kopi cup kecil dan biskut je will do.


Mesti korang tertunggu-tunggu apa yang jadi pada aku setelah aku mengambil EPHYRA ni.

Tak delah banyak sangat perubahan, maklumlah baru nak masuk 3 minggu. Tapi yang aku perasan

1. Tenaga bertambah
Yang aku perasan, tenaga semakin bertambahlah. Kalau dulu bila tengahari je aku jadi cam lembap-lembap sket sebab mengantuk but now lepas lunch je rasa segar semacam. Banyak kerja aku boleh abiskan. Balik rumah plak, selalunya aku akan lepak depan TV dulu then baru masak but now balik kerja terus sambung buat kerja rumah plak. sampai Mr Big cakap, cuma bawak-bawak berehat dulu kejap. Kehulu ke hilir cam lipas kudung. Hah ko cam tu sekali.

2. Melancarkan peredaran darah
Ni aku mesti nak bagitau korang. Actually period aku memang tak teratur langsung. Kejap ada kejap tak de, dah macam chipmores plak. Bila aku dah minum EPHYRA ni, period aku dah start keluar dengan konsistan. Aku pi tanya doktor pasal hal ni, dan dia cakap tak per darah awak dah nak mula bekerja, bagus ni. Mana tau, kot-kot dah boleh pregnant lepas ni kan. Wah satu lagi, miracle ni.

3. Rambut Gugur Dah Kurang
Nampaklah time sikat rambut tuh, sebab aku ni species rambut tebal dan banyak. Kang sekali sikat rasanya berpuluh yang gugur, kalau rambut panjang lagilah banyak. Now dah ok sket, gugur tu memang ada tapi tak de sampai segumpal macam dulu.


4. Memulihkan kulit muka yang bermasalah
Aku nak banyak pori-pori besau kat muka ni. Abislah segala jenis bedak pakai untuk cover lubang-lubang tuh. Now pori-pori tu dah mula mengecil sedikit demi sedikit, slow and stay je. Tanda-tanda hitam kat muka tu still ada lagi but dah mula pudar. Eye bag dah berkurangan, mengecil slowly

5. Kesan gatal-gatal mula berkurangan
Aku memang ada masalah kegatalan bahagian belakang badan ni. Eh bukan Eczema ye, itu dah teruk sangat. Biasalah bila orang-orang saiz comel cam ni aku berpeluh so mulalah bahagian pelipat tu gatal-gatal kan. Bila dah garu terus berparut dan sometime kulit jadi berdarah so ada kesan kudis kat situ. Now bahagian belakang ni mengering dan kulit makin licin plak dibuatnya.

Hah, apmacam? Itu baru 3 minggu kalau sebulan cam ne. Mau elok lagi kulit aku kan. Nanti bila dah cukup sebulan aku citer lagi ye kesan-kesan mengambil EPHYRA ni.

Korang,

Ada promosi khas utk pembaca www.ciklilyputih.com iaitu 2 kotak pada harga RM380 je. email pada kami dgn tajuk blog utk dapatkan harga promosi 2 kotak.

Lepas tuh,kalau korang nak cuba rasa sendiri boleh korang datang ke


Halfest Expo Exhibition 
( Ekspo Makanan Halal Terbesar di Malaysia )

Booth 0078

 2 October - 6 October

Mines Convention Centre Seri Kembangan Selangor.

Kat sini nanti, korang boleh cuba rasa kenakkan EPHYRA ni. Boleh tanya apa yang nak tau pasal minuman kesihatan ni. Ada cabutan bertuah bagi pengunjung yang hadir ye. Ishkk aku pun tak sabar nak pi lah cam ni

Lupa plak, nak bagitau yang status HALAL EPHYRA yang menjadi keutamaan untuk EPHYRA meyertai ekspo ini

Pentingnya HALAL kerana makanan yang baik, lagi halal memberikan kesihatan kepada seluruh tubuh badan, sebaliknya makanan yang tidak berkhasiat boleh menyebabkan penyakit. Oleh itu, Islam sendiri sangat mementingkan aspek khasiat dan kebersihan supaya yang dimakan itu benar-benar membawa manfaat dan bukannya kemudaratan. Begitulah juga Oceanlife Marketing Sdn Bhd selaku pengeluar produk EPHYRA sangat menitikberatkan kualiti dan halal produk EPHYRA utk kebaikan pengguna semua.

Yelah ko, kat luar sangat memang banyak produk kecantikan dan kesihatan ni tapi agak-agak diorang ni semua ada tak status HALAL yang sah dari Jakim.


Jakim sangat dipercayai sebagai badan kerajaan yang tentunya kalau status HALAL dikeluarkan JAKIM tentunya setelah membuat penilaian yg sangat teliti ttg tahap keselamatan produk & tahap halal setiap produk.

Lagiplak, setiap permohonan HALAL dari JAKIM memerlukan sijil kelulusan KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia ) baru boleh mohon status HALAL.

Kerana itulah Oceanlife Marketing Sdn Bhd menyertai ekspo HALFEST ini utk membawa EPHYRA ke tahap lebih tinggi dan mendapat kredibiliti dan kepercayaan pengguna sbg produk yang berkesan dan tentunya SELAMAT dan HALAL.

Ok ini ada testimoni terbaru dari pengguna EPHYRA ni,


Di mana EPHYRA banyak membantu mereka dalam menambahkan kuantiti susu badan. Mmg menjadi satu masalah utk ibu2 yang dalam proses penyusuan , tapi susu badan tidak mencukupi atau pun sedikit. Oleh itu EPHYRA dapat membantu ibu2 ini utk menambahkan lagi susu badan. Tentunya EPHYRA sangat sesuai dan selamat di minum oleh ibu2 yang baru bersalin dan yg masih lagi menyusukan bayi.

Selain khasiat yang bagus yang dapat menambahkan kuantiti susu ibu, EPHYRA juga terbukti memberi manfaat pada bayi yang disusukan dimana bayi akan jadi lebih sihat, kulit baby jadi lebih cerah & gebu.

Korang bacalah testimoni tu, kira sangat elok lah produk EPHYRA ni untuk ibu-ibu menyusu.


Untuk maklumat lanjut, boleh layari
1)website official - www.oceanlife2u.com
3)instagram- ephyra2u


Untuk info @ pembelian boleh email kami di info@oceanlife2u.com atau hubungi HQ 0341417889 atau sms 019 3999 238

Kalau nak cantik, segalanya mungkin kan...

Majlis Menandatangani Memorendum Persafahaman AL ANSAR HEALTH Sdn Bhd

Hi Korang,

Terima kasih team Denaihati Network coz sudi menjemput aku ke sini.


Minggu lepas aku sempat ke Majlis menandatangani memorendum persefahaman di antara Al Ansar Health Sdn Bhd bersama 2 syarikat suplemen kesihatan iaitu Sinar Permata Resourses dan Magnetik Aura Sdn Bhd.


Ia telah berlangsung di Danau Golf Club UKM Bangi dan dan dirasmikan oleh Yang Berhagia Tan Sri Muhammad Ali Hashim iaitu Presiden Dewan Perdagangan Islam Malaysia. Ramai juga tetamu terhormat Al Ansar Health yang hadir termasuk media dan blogger gak. 



Majlis di mulakan dengan bacaan doa dari Ustaz Azli dan diteruskan dengan kata-kata ucapan dari Tuan Haji Muhammad Khanafi. Kemudian ucapan dari Yang Berbahagia Tan Sri Muhammad Ali dan seterusnya merasmikan acara pada petang tuh. Bagus gak lah ucapan dari Tan Sri Muhammad ni, kata-katanya merangsang orang melalyu supaya senantiasa berusaha untuk berjaya dalam bidang perniagaan.




Memeterai Memorendum Persefahaman Al Ansar Health bersama Ustaz Azli (Pengasas Sinar Permata Resorces dan Encik Adnan Abd Wahab (Pengasas Mahnetic Aura SB) telah pun selesai disaksikan oleh Tan Sri Muhammad Ali,  Tuan Haji Amir Hassan, Tuan Haji Muhammad Khanafi dan tetamu yang hadir. 
Sekejap je, browse dan sign memorendum tuh.


Daripada ucapan Tuan Haji Muhammad Khanafi Kumpulan Al Ansar telah meluaskan perniagaan mereka dengan memperkenalkan produk-produk kesihatan yang halal dan selamat digunakan. Al Ansar telah mensasarkan 12 juta ringgit untuk jualan pertama pada tahun pertama dan mempunyai stokis2 di Pekan Rabu Johor Bharu, Setiawangsa Kuala Lumpur, Jalan Reko Kajang, Sungai Petani Kedah, Wakaf Che Yeh Kota Bharu dan Cabang Tiga Kuala Terengganu.


Aku sempat gak ikut Tan Sri Muhammad Ali ke booth-booth yang disediakn. Tekun sungguh Tan Sri Muhammad Ali mendengar penjelasan tentang produk Magnetic Aura dan Sinar Permata ditemani Haji Amir dan Haji Khanafi. 


Kemudian ada press conference session di antara wakil Al Ansar, wakil Sinar Permata, wakil Magnetic Aura dengan para media dan blogger. Memacam soalan yang di tanya oleh media mengenai kerjasama ini. 

Terima kasih pada Al Ansar Properties especially pada bro Denaihati dan bro Eizil coz sudi mengajak aku ke event. Memacam info gaklah aku dapat tau pasal kesihatan ni. Tak sempat nak bergambar pun diorang ni semualah. 


Memang tak sabar nak mencuba free gift yang dapat ni. Kata K NurMisnan memang sangat berkesanlah. 

Kepada korang yang ingin mencuba pelaburan bisnes jihad bersama Al Ansar Health Sdn Bhd atau ingin melakukan terapi boleh hubungi .:

Encik Sobri : 0134814971 / 0124734645
Ustaz Azli : 0192434888
Encik Adnan : 0127212184 / 0162011549

Laman web - www.alansarhealth.com

Friday, September 27, 2013

Ms Rosy Tea Party with L'Oreal Paris and The Bufferfly Projects Beauty Bloggers

Hi Korang,


Kalau korang perasan aku ada letak a few photos kat FB page aku pasal event ni. Kalau event beauty memang best sebab yang datang semuanya cantik-cantik belaka, aku tak lah biasa je.


Ms Rosy Tea Party ni di adakan last Saturday sebelum ktorang ke Tambun hari tuh di Angelic Tea & Scone House, Plaza Damas. First time aku ke sini, tak sesat cuma tak jumpa kedai ni yang mana satu. Nasib baik Illy ada bagitau depan TGIF terus jumpa.

Sebelum event start, haruslah bercamwhore dulu













Betul kan aku cakap diorang ni memang cantik-cantik belaka.

Event dimulakan dengan introduce beberapa orang dari L'Oreal Paris ni. Majoriti aku dah kenal, maklumlah selalu sangat jumpa dengan diorang event lain.





Ktorang di perkenalkan dengan Ms Rosy. Comey orangnya. Bijak dan cantik serta senantiasa up to date dengan technology ni. Ms Rosy ada share dengan ktorang pasal rahsianya jadi cantik dengan L'Oreal White Perfect. Nanti lah aku citer pasal Ms Rosy ni dalam entry lain ek, coz ada contest tau.



Ktorang di hidangkan dengan menu english hi-tea. Meh la tengok






Semua sedap-sedap belaka. Diorang hidangkan vegetarian tea sets dan green curry mushrooms.  Scones tu sangat terbaik bila makan panas-panas bersama-sama dengan jam yang disediakan.

Ada juga craft class dan karikatur session.




Tapi aku tak sempat nak buat pun ishkk rasa rugi sangat lah. huhuhuhuhu probally next time la ye.


Terima kasih pada L'Oreal Paris team dan juga The Butterfly Project Malaysia coz sudi menjemput aku yang comel ni. Sangat best event ni.

Nak tengok gambar lain bole ke:



Tada....

Thursday, September 26, 2013

Garnier SAKURA WHITE Media Launch

Hi Korang,

Kalau korang kaki tengok citer Jepun, mesti perasan pelakon pompuan diorang lawa-lawa kan. Dah la lawa, kulit flawless plak tu di tambah lagi dengan ke'pink'an sket kat pipi diorang. Betul kan.


Tup-tup masa event Garnier hari tuh, diorang memperkenal range terbaru Garnier ni SAKURA WHITE. Eh, baru je aku duk fikir pasal pipi nak kaler pink terus je dah ada produk keluar kat market. Ermm Impress sekejap.



Event ni di adakan kat Starhill Gallery's Culinary Studio. Curlass ko tempat. Sebelum event start sempat gak aku ke Sephora redeem birthday gift aku hari tuh.



Cam biasa registration dulu, then ada pre-cocktail. Diorang serve japanese food, wow my favourite. Berlumba-lumba makan dengan AfraYuri, maklumlah ktorang je blogger yang datang. 



Sempat gak berposing bagai dengan gadis sakura. Putih betul orangnya.


Garnier White Sakura ni di ilhamkan daripada bunga Sakura Jepun yang cantik cuma hanya berkembang mekar 7 hari setahun. bunga sakura yang sangat menarik dan cantik kerana nada merah jambu yang halus yang menunjukkan kualiti yang lembut serta penampilan yang berseri. Kualiti ini, kelembutan, kelembutan, seri juga boleh digunakan untuk menggambarkan kulit yang wanita mahu.


Rupanya ada satu bahan dalam Garnier White Sakura yang boleh menjadikan warna kulit muka seakan-akan 'pink' iaitu extract bunga Sakura lah.


Dengan bahan yang unik dan vitamin B3 digabungkan pada Garnier White Sakura, produk ini mempunyai keberkesanan yang mendalam dan secara perlahan menyuburkan kulit dan mengurangkan liang-liang pori untuk mendedahkan nada merah jambu dan berseri. Ia juga membantu untuk mengurangkan sintesis melanin, melawan kulit gelap, memperbaiki tekstur kulit dan keselesaan.


Untuk Garnier White Sakura range ni ada 3 bahan penjagaan kulit muka


Sakura White Pinkish Radiance Moisturizing Cream SPF 21/PA+++ (RM24.90 for 50ml)



Sakura White Pinkish Radiance Gentle Cleansing Foam
(RM6.90 for 50ml dan RM12.90 for 100ml)


Sakura White Pinkish Radiance Intensive Whitening Mask with Sakura Extract (RM9.90 per pc)


Abis je media launch ktorang ke section lain dalam Culinary Studio ni dan hari tuh ktorang belajar buat Sakura sushi dengan Chef Tommy Kuan.



Aku partner dengan Afra la. Bersungguh-sungguh ni memasing menunjuk bakat setelah Chef Tommy tunjukkan demo tadi. 




Hah ko bersilat sekejap, payah gak nak kepal nasi sushi ni kena sekuat mungkin.



Tada.. jadilah Sakura Sushi ktorang. Tengoklah saiz, ikut orang yang membuatnya lah.


Terima kasih pada Connie dan Garnier team coz sudi ajak aku ke event ni. Sambil belajar macam mana nak pink kan kulit muka dan gak belajar buat sushi kan.

Nanti bila aku dah cuba Garnier White Sakura ni, aku citer kat korang ek.