MY HISTORIC MOMENTS

Saturday, August 31, 2013

ASTRO – Your Malaysian Is Showing + Go Beyond, Mari Tunjukkan Kecintaan Kepada Tanahair Kita

Hi Korang,


Lama tak join event Nuffnang ni, so aku pun menjoinkan diri sabtu lepas ke Mid Valley untuk event Astro ni.

Sekali sampai je majoriti semua blogger baru but aku kenal dengan diorang ni. Apa lagi meh amik gambo dulu, bebanyak ye.



Acara dimulakan dengan sket speech dari Mr Henry Tan, Ketua Pengarah Operasi Astro mengenai kempen Your Malaysian Is Showing ni. “Kempen Hari Kemerdekaan tahun ini meraihkan pelbagai keunikan sebagai rakyat Malaysia dan kami menggalakan mereka untuk melakukan sesuatu yang positif dan pada masa yang sama berkongsi kegembiraan bersama rakyat Malaysia yang lain dengan menyertai kempen #gobeyond dan menggalakkan perkongsian hashtag #gobeyond di media sosial "

Positive Engine menampilkan pelbagai rekaan yang menampilkan mercu tanda unik Malaysia. Positive Engine kini dipamerkan di pusat membeli belah Midvalley Megamall di aras 3 untuk tatapan semua.





Astro meraikan ‘Best of 1Malaysia’ dan kepelbagaian budaya di Malaysia dengan mengiktiraf lingo kami yang unik seperti Syok!, Gostan, Brudder, Fuyoh, Macha, hanya difahami oleh rakyat Malaysia. Ye ko, memacam slanga ada. Alah yang selalu kita duk sebut tiap-tiap hari. Typical Malaysian memang cam ni kan. Semuanya diorang ni print kat T-shirt. Korang kalau nak beli pun boleh, ni klik je kat sini # UrMalaysianIsShowing Facebook app. Alah murah je lah RM25 sehelai dan hasilnya nanti akan di sumbangkan ke badan kebajikan. Good kan!

Selain daripada tu, ada gak pelancaran muzik video untuk kempen nie yang berjudul  “Excuse me Sir, your Malaysia is showing”.



Featuring artis-artis dari Astro. Ada  Zahid, Jane dan ramai lagi. Bestkan

Abis je launching, of courselah ada event untuk bloggers plak.

Yeah, I like!


Ktorang di bahagikan into groups which consists of 4 people. Kena siapkan 27 task mengenai Hari Merdeka Astro. Aku satu group dengan Janice, Liyana Lunia dan Hafiz. Ktorang Team 6.





27 task, ktorang bahagi 2. So aku dengan Yiying, Hafiz dengan Janice. Hah ko berhempas pulas nak menyiapkan semua task tuh. Kena nyanyi, kena kemas kat food court, kena sapa orang ramai kat situ, bergambar dan memacam lah. Hilang keayuan aku bila kena shout Merdeka 7 kali wokeh.




Abis je semua task, ktorg cari port untuk upload semua gambar dan video ni. Nasib baik ada broadband YES aku ni, terus bukak line kasi diorang ni upload gak kan. Malangnya semua tak sempat coz internet agak lembap. Ada team lain pun mengadu nasib yang sama gak, internet lembap.

Abis task ktorang terus ke Blu Med Restaurant untuk makan-makan. Yeah makan kat situ memang sedap, sebab tu cepat abis kan.


Terus di adakan penyampaian hadiah.  Berkat hasil usaha + Yes broadband aku, Team 6 dapat tempat kedua. Yesza, dapat RM400 Jusco voucher. Bahagikan kepada 4 orang, so dapatlah sorang RM100. Lepas beli baju dan seluar ni ek.


So terima kasih bebanyak kepada Astro dan Nuffnang for this special event. Selain dari dapat hadiah dan goodies pink, aku rasa bangga coz aku still boleh ingat Rukunegara, buat aksi spontan depan orang ramai. Ermm memang syiok lah!

Korang,

Sebagai tanda sokongan korang untuk projek Astro Go Beyond ni, korang boleh beli T-Shirt yang pilih Astro telah sediakan. Memacam wei, meh klik kat link ni


Inilah dia website nya


Pergi kat ruangan Chari –Tee


Pilih ayat-ayat yang korang rasakan sesuai dengan jiwa korang, then terus proceed untuk urusan pembelian. Alah murah je RM25 je dan boleh pilih nak hitam ke putih.

Kalau tak pun korang boleh create ayat korang sendiri, apa-apa yang penting tunjukkan kreativiti korang mengenai projek ni.

Senang je kan.

Ok ok lagi satu, hantarkan juga Positivity meter ke https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311


Tengok aku pun dah buat gak



Best kan

Seronok gak kita dapat tau menda-menda cam ni kan, rasa bangga plak dalam diri ni.


Korang yang mana nak tau lebih lanjut tentang kempen Astro Negaraku ni boleh layari di www.astro.com.my/negaraku Untuk buat  T - Shirt #UrMalaysianIsShowing sila layari aplikasi Facebook di laman berikut https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing. Untuk maklumat tentang Go Beyond boleh didapati di www.gobeyond.com.my dan dapatkan aplikasi Facebook Go Beyond dan tetapkan nilai positif diri anda di laman web https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311

Ermm banyak gak korang kena surf kan tapi tak per demimu Malaysia kan!


Thursday, August 29, 2013

Proses Rawatan LIPOSONIX Dijalankan

Hi Korang,

Ingat tak aku citer pasal LIPOSONIX hari tuh? Kalau tak ingat, korang boleh check it out kat ENTRY ni.


So now aku nak citer pasal cam ne proses LIPOSONIX ni berlaku.

1. Alat rawatan sistem Liposonix ® diletakkan di kawasan yang disasarkan.


2. Ultrasound berintensiti tinggi tertumpu (HIFU) tenaga memberi tumpuan kepada lemak yang disasarkan dan memusnahkan sel-sel lemak di bawah lapisan kulit.



3. Satu luka berterusan dicipta pada lemak yang disasarkan dan tidak membahayakan dilakukan untuk lapisan kulit.



4. Tisu lemak akan dikeluarkan melalui penyembuhan semula jadi badan dan proses penyingkiran.



Ermm cam tulah prosesnya.



Rasanya straight forward kot treatment ni. Langsung tak de pembedahan kan. Mudah dan cepat. Of courselah korang akan rasa tak selesa, sakit sket, kesejukan, macam kena semut-semut but stil tidak merbahayakan diri korang. Kesan sampingan tu biasalah macam merah sana sini, lebam, ketidakselesaan dan bengkak.

Lepas daripada rawatan tuh, tak de lagi follow up punye treatment. Tapi kalau doktor korang yang jaga korang tu cakap datang buat check up so ikut jelah ye


Selalunya keputusan biasanya boleh dilihat dalam 8 hingga 12 minggu cam tu, kiranya itulah masa yang diperlukan untuk badan secara semulajadi memproses lemak yang dirawat.


Itulah dia LIPOSONIX






Korang yang rasa agak-agak berani nak mencuba rawatan ini boleh dapatkan maklumat di specialist yang berhampiran dengan korang ye.


Wednesday, August 28, 2013

Rumah Terbuka OLDTOWN White Coffee

Hi Korang,

Its makan time, moh citer pasal makan plak.


Sabtu lepas aku dapat jemputan ke Rumah Terbuka OLDTOWN White Coffee ni. Yang best tu dekat benau dengan rumah aku, Seksyen 9 Bandar Baru Bangi. Tapi aku pi sorang je coz Mr Big ada gathering RC Tank plak kat Amcorp Mall.

Sorang pun ok, janji kerja jalan dan dapat makan.


Aku ingatkan cuma dalam cafe je diorang buat, la rupa-rupanya siap pasang khemah besau bagai. Ada anak-anak yatim, VIP, customer dan ramailah yelah dalam 2000 orang yang hadir. Hebat tuh.

Bukan makan-makan je tapi ktorang turut dihiburkan dengan pelbagai aktiviti permainan, pertandingan untuk anak-anak, persembahan pentas, ada badut dah macam karnival plak.








Seramai 100 orang anak-anak kurang bernasib baik daripada Rumah amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah (RACTAR), Yayasan Sunbeams Home dan Yayasan Chow Kit juga dijamu dengan hidangan yang menyelerakan dan diberi peluang untuk menyertai pelbagai aktiviti masa majlis ni. Pihak OLDTOWN, menerusi bahagian Tanggungjawab Sosial Korperatnya, OTLD Children Care Fund (OCAF) turut menyampaikan duit raya dan cenderahati kepada kanak-kanak yang hadir.

Meh tengok menu sket







Sedap kan, rasa terus nak makan time tu gak. Tapi respek sket majlis ye. Sabar..



Rumah terbuka OLDTOWN yang julung kali dianjurkan ini merupaka satu kejayaan dan syarikat OLDTOWN White Coffee berhasrat untuk menjadikan majlis ini sebagai acara tahunan di mana semua rakyat Malaysia boleh bersatu dan bersama-sama meraikan keharmonian rakyat Malaysia.

Dapat gak kenal ramai kengkawan baru kat event ni, best tuh.


Anyway, terima kasih kat OLDTOWN coz sudi ajak aku makan-makan kat rumah terbuka. Lain kali kalau ada event cam ni lagi ajak aku tau.

WOrdless Wednesday - Topi Comel

Hi Korang,

Wordless wednesday for this week



Cute kan!

Bagus gak cara ni at least tak de bersepah sangat kat conveyor tuh...

Jom pi makan sushi tengahari ni nak?

Tuesday, August 27, 2013

Buffet Durian Di SS2 Petaling Jaya

Hi Korang,

Sabtu lepas, abis je kenduri kat umah one of S.I.L kat Pantai Hillpark Bangsar sigemuk ajak ktorg pi jejalan ke SS2. Ingatkan nak ajak pi Murni rupanya tempat lain plak


Rupanya mama berhajat nak pi makan durian.


Ada plak buffet durian kat tengah-tengah town SS2 ni. Which is aku sendiri pun tak perasan.


Sesampai je punyelah ramai orang, ada banyak stall actually. So korang boleh pilih yang mana satu korang nak makan. Dengan harga buffet bermula RM9.00 seorang aku rasa amat berbaloi untuk kaki-kaki durian yang kuat melantak kan.


Korang duduk je, diorang terus serve durian. Tak yang susah-susah  nak pilih. Semuanya diorang hidangkan. Siap air kelapa lagi untuk penyejuk badan.

Cantiklah tu kan, tengok ni kaki durian makan







Sudahnya mama yang duk makan bertambah-tambah, diorang bertiga ni terus serrender.

Korang apa lagi pilah cuba, memang untung bebenor lah.


Dari kacamata orang tak makan durian. Aku sekadar duk peneman diorang je ni

Sebab apa aku tak makan durian?

NOT GOOD FOR HEALTH.... aahahaahahah skema betul ayat kan...