MY HISTORIC MOMENTS

Friday, November 30, 2012

Hidangan Chef EZANI Kini Di MyCHEF

Hi Korang,

Hari tu sempat aku ke pelancaran produk terbaru dari MyChef ni di Restoran Rebung, Bangsar ni.

Ada yang tak tau MyChef ni ape?

Ishk korang ni tak up to date ek


MyChef merupakan produk makanan segera yang amat mudah dihidang bagi kita-kita yang tak cukup masa ni. Sebanyak 17 jenis hidangan yang diinspirasikan daripada tradisional melayu, nyonya, western dan Asian yang dihasilkan daripada top selebriti chef di Malaysia ni. Ada Chef Zam, Chef Liza, Chef Dato’ Ismail, Chef Florence Tan dan yang terbaru iaitu Chef Ezani yang merupakan juara bagi rancangan realiti MasterChef Malaysia yang pertama.


Sementara nak tunggu VVIP sampai, Abg K (peserta MasterChef 1) selaku pengacara majlis adakan kuiz mengenai MyChef ni. Hah ko berebut-rebut tetamu yang hadir nak jawab soalan. Alah senang dan simple je. Aku pun cuba nasib gak but tak de rezeki plak. Alah suka-suka je pun.


‘Salah satu daripada MyChef key brand values ialah pentingnya untuk menghidangkan makanan segera yang berkualiti tinggi yang di perbuat daripada bahan-bahan yang segar dan berkhasiat’ kata Mohd Fairuz Abdullah, Chief Executive Officer of MyChef.

Di antara produk terbaru di dalam rangkaian MyChef ini ialah Fettuccine Marinara dan Sweet & Sour Fish dari Chef Ezani, Swedish Meatballs dari Chef Zam, Sambal Udang Petai dari Chef Florence dan Ayam Percik Nogori dari Chef Dato’ Ismail.


‘Setiap hidangan yang dilancarkan hari ini melambangkan MyChef yang sebenarnya. Ianya sihat, lazat dan yang paling penting ianya tradisional. Duta Chef kami sangat supportive dalam menyediakan resipi signature dish mereka, yang mana sekarang ni boleh di nikmati oleh semua orang’ ujar En Fairuz lagi.


‘Saya merasa sangat gembira dengan produk terbaru ini, ianya merupakan satu langkah besar yang saya ambil selepas saya memenangi Masterchef Malaysia. Saya memang tidak menyangka yang saya dapat melakukan apa yang saya impikan sejak dari dulu lagi’ kata Chef Ezani dengan gembiranya.

Hidang segera MyChef ini boleh di dapati di semua hypermarkets terkemuka di seluruh negara termasuklah Tesco, Giant, Jaya Grocer, Carrefour, Cold Storage, Mercato dan banyak lagi. 

Untuk info lanjut mengenai produk MyChef ni, boleh layari www.mychefreadymeals.com atau LIKE MyChef official facebook page di https://www.facebook.com/mychef.healthy.n.delicious


Eh mana boleh balik dengan tangan kosong, haruslah dapat produk Mychef yang terbaru ni kan.Rasanya tak sabar nak cuba tau. Mesti sedap punya lah.

Anyway thanks to Nuffnang and MyChef for this special invite ni. Dapat makan sedap kat Restoran Rebung lagi.


Thursday, November 29, 2012

Jom Ke Samsung GALAXY Y Hello Kitty Launch Weekend Ni

Hi Korang,

Aku tau ramai giler yang minat Hello Kitty ni kan. Bukan kata korang, aku pun sama. Kan dulu Mc Donald ada promotion Hello Kitty figure kan, hah aku still ada lagi collection Hello Kitty ni lagi tau sampai sekarang.


Tup-tup dengar plak, Samsung Mobile akan keluarkan handphone Hello Kitty (limited edition) lagilah syiok kan.

Dalam hati berfikir mesti comel sangat, siap aku google kat internet tengok cam ne rupa bentuk handphone Samsung GALAXY Y ni.


Ini lah rupanya Samsung GALAXY Y Hello Kitty ni.

Cantik wokeh, comel yang penting. Pinky gitu auchh girly sangat.

Ada plak launching untuk peminat tegar Hello Kitty ni kan, haruslah tak lepaskan peluang mestilah pergi punya.


Date : 1st December 2012

Time : 2.30pm – 7.00pm

Venue : GSC Pavillion, KL

Wei korang pun mesti terexcited sama cam aku kan, dah macam budak kecik plak aku rasa.

Nak dapatkan exclusive launch passes?

Boleh je dong. PERCUMA sahaja.

Just daftar kat http://goo.gl/8bzzQ (FB Samsung Apps)

Isi apa yang patut, details korang lah. Then tekan butang SUBMIT.

Itu je, senang kan.


Bukan setakat dapat pi launching je malah ada activities untuk girly-girly macam kita ni. Ada fashion show, manicure, theme party, movie screening dan memacam lagi yang sesuai di lakukan bersama BFF korang tersayang lah.

Apa lagi moh cepat kita register kat http://goo.gl/8bzzQ (FB Samsung Apps).

Hopefully dapat pas masuk ke Samsung launching nie ek.

Jomla korang ikut aku ek..



L'oreal Renewal Lash Serum, Bulu Mata Cantik Sangat

Hi Korang,

Dapat gak mencuba L’Oreal Renewal Lash Serum dari OnlyBeauty.com.my. Try je apply kat website diorg tup-tup dapat plak kan. Syioknya

Apa tu Renewal Lash Serum?

Lash Serum ni bukan mascara ye, ramai yang dah salah sangka ni plak. Aduiyai meh aku explain sket.


L’Oreal Paris Renewal Lash Serum merupakan rawatan intensif yang direka untuk meningkatkan kelebatan bulu mata dari akar hingga ke hujungnya. Serum ini berfungsi untuk mengurangkan keguguran bulu mata semasa mata dibersihkan dengan make-up remover dan juga untuk memanjangkan lagi bulu agar lebih melentik dan lebat.


Ia diperbuat daripada serum pekat yang diperkaya dengan Arginine, satu komponen utama Keratin dan Madecassoside agar bulu mata korang tampak subur dan menarik.

Cara Nak Pakai?

Alah sama cara cam pakai mascara je.


Memula sapu sket kat area akar (lash line) tu dulu.

Kemudian baru sapu mengikut bulu mata dari akar hingga ke hujungnya.

Itu je

L’Oreal Paris Renewal Lash Serum digunakan pada siang hari dan juga malam. Alah pakai sebelum maskara pun boleh, tunggu ianya kering seminit dua then boleh lah pakai maskara.


So far aku baru guna 2 hari so adalah nampak sket lah, tunggu lah nanti bila dah panjang ye aku tunjuk kat korang tau. Not bad jugak lah, nak pakai pun senang. Anytime and anywhere lah.


Korang pun nak dapat gak product FREE kan?

Alah korang ni, just check it out kat www.onlyBeauty.com.my dan https://www.facebook.com/OnlyBeautyMalaysia  untuk ketahui camne caranya dah dapat FREEBIES dan product reviews.

Hah, puas hati tak? Hehehehhe.. jangan lupa register tau kat OnlyBeauty ye.




Wednesday, November 28, 2012

Lepak @ Uncle Chili PJ

Hi Korang,

Mesti korang ingat ktorg pi hang out Uncle Chili yang dalam PJ Hilton tu kan.

Ermm TETTTTT! Salah…

Bukan kat situ lah, apa plak kan. Eh dah lama plak tak ke situ tengok LIVE BAND ek. Next time lah

Yang ni tempat makanlah. Apalagi itu je yang boleh hiburkan perut keroncong time hujan hari tu kan.

Memang tak tau pun restoran Uncle Chili ni wujud tau, semuanya secara kebetulan. MrBig duk sibuk ajak pi FLEA MARKET kat dalam Amcorp Mall ni. Dah 2-3 kali dia ajak but tak kena time, kebetulan aku kena jumpa orang pasal ade project kat blog ciput aku ni so cepat-cepat aku set up kat Amcorp Mall ni.


Sesampai kat sini je orang tu belum sampai lagi, terus je pi usha segala kedai makan kat area Flea Market ni. Ada kedai mamak, fastfood dan tup-tup ternampak plak kedai Uncle Chili ni. Perut dah lapo masuk je lah.


Uncle Chili ni macam kedai makan biasa-biasa je. Specialtynya all time Malaysian favorite food. Nasi ayam, nasi goreng-gorengan, segala mak neka mee, sampai ke western food pun ada.


So ktorg pilih menu yang simple je lah, lagipun time tu dah kul 3.30pm cam tu baru nak lunch kan. Orang lain agaknya dah duk membuta tidur coz dah kenyang.

Fried Wantan
crispy, isi dalam yang membuak, sosnya plak simple tapi sedap

Nasi Goreng Thai
nampak cam kosong but dalam udang berekor-ekor, tak banyak lada sulah, ada telur dadar comel sket dan papadom kecik

Cantonese Kuay Teow
kuahnya tak lah pekat sangat, sedap, rasa air rebusan udang, isi banyak, ayam + udang + sotong, sayur pun nampak segar je.


Sedap itu yang aku boleh cakap ikut tekak aku lah. Mr Big plak kemain suka lagi Cantonese Kuay Teow tu siap hirup licin abis kuahnya. Ktorg sampai order Fried Wantan tu 2 plate sebab suka sangat.

Harga pun tak delah mahal benau walaupun tempatnya kat PJ kan. Ktorg makan hari tu tak sampai RM30 pun. Dengan air bergelas-gelas lagi kan si unta ni minum.

tak de motif letak gambo pompuan gemuk ni la

Korang yang memana dekat dengan Amcorp Mall PJ ni boleh lah singgah ke Uncle Chili ni. Alah level bawah sekali, bawah escalator.

Sedap dan murah!

La cam ni je ending entry ni, nampak nau pemalas kan eeheheehehe..


WW – Spiderman Kepenatan


Hi Korang,

Wordless wednesday for this week. Jeng..jeng..jeng..


Cian plak aku tengok si spiderman ni ek. Letih nau agaknya tangkap orang jahat.

Eh, ni bukan ke patung spiderman yang teman Nabil masa Maharaja Lawak dulu tu kan.

Ermm…ye lah. Jap ek nak pi tengok kat youtube jap.


Tuesday, November 27, 2012

BRANDS InnerShine RubyCollagen Essence Sungguh Menakjubkan


Hi Korang,

Ramai orang ambil collagen semata-mata untuk mengelakkan kesan penuaan yang cepat ke atas mereka, aku pun cam tu gak lah. Tapi korang tak tau apa yang terkandung dalam setiap collagen yang korang amik tuh.

Jeng jeng jeng..


Memang aku tak baca pun ingredients yang terdapat dalam collagen drinks yang aku duk bedal tuh. Alah bukannya pentin pun janji cantik.

Eh, salah tu tau!


Atas dek kealphaan wanita masa kini, Baru-baru ni BRANDS InnerShine telah pun mengeluarkan produk terbaru mereka RubyCollagen Essence iaitu suplemen Suplemen makanan anti-penuaan yang menakjubkan ini mengandungi RubySignature™ yang unik untuk melambatkan proses penuaan dengan melancarkan 3 tindakan penting yakni, "mengekalkan, melindungi dan menyokong" kesihatan kulit.


Berbeza dengan minuman kolagen lain, formula RubySignature™ mengandungi adunan  mikro-kolagen berkualiti yang mudah untuk diserap daripada ikan, dan Astaxanthin, ekstrak  mikro-alga khas dari Sweden. Hah details sangat kan, penting tu tau untuk kita-kita ni.

Mesti korang nak tau Astaxanthin tu ape kan?

Ok jom kita belajar sains kejap ye


Astaxanthin melengkapkan nutrien bagi kulit dengan kesan mikro-kolagen. Ia satu antioksidan semulajadi yang amat berkesan kerana 500 kali lebih kuat daripada Vitamin E, 800 kali lebih kuat daripada CoQ10, dan 6000 kali lebih kuat daripada Vitamin C.

Tengok superb kan!


InnerShine RubyCollagen Essence membekalkan kolagen kepada kulit untuk memulihkan ketegangan dan keanjalannya dengan lebih efektif. Di samping itu, dengan kehadiran Astaxanthin yang berfungsi sebagai pelindung semula jadi, ia dapat melindungi kulit daripada sinaran matahari yang boleh merosakkan kolagen.  Astaxanthin juga menyokong peredaran mikro untuk menyalurkan nutrien kepada sel-sel kulit dengan berkesan.


Disahkan halal tanpa pengawet, pewarna atau gula, InnerShine RubyCollagen Essence 100% diperbuat daripada bahan semulajadi. Diadun dengan jus delima yang asli, minuman lazat lagi berkhasiat ini merupakan suplemen harian untuk melengkapkan rutin penjagaan kulit  dan kecantikan wanita yang holistik.


Dalam majlis pelancaran tersebut, pelakon dan model terkemuka, Carmen Soo, diumumkan sebagai wajah baru untuk kempen 360-darjah pemasaran produk baru itu, yang termasuk  iklan televisyen dan cetak. Carmen dipilih sebagai duta kerana kejelitaan dan sofisikasinya mencerminkan keunikan minuman kecantikan baru ini. 


Sebab apa aku duk sibuk citer kat korang kebaikan RubyCollagen Essence ni?

Sebab aku di antara beberapa peserta yang jadi testimonial untuk produk ni. Selama 28 hari aku minum Essence ni sebelum tidur. Walaupun ada skip beberapa botol coz terlupa tapi aku dapat nampak perubahan kulit dan badan aku tau.


Kalau korang perasan, lately gambar-gambar muka aku agak comel-comel gituh kan, hah sebab minum InnerShine RubyCollagen Essence ni lah. Walaupun korang tak leh nampak sangat dalam gambo but bila korang jumpa aku in person mesti korang boleh perasan lah. Kekadang bebudak blogger cina yang selalu aku jumpa pun perasan yang kulit muka aku less minyak time amik gambo. Pori-pori yang cam kawah gunung berapi kat tepi hidung aku ni dah start mengecil sket demi sket lah.

Tak de lah nampak sangat perubahan ketara cantik cam penyanyi Adira AF tu kan but oklah not bad aku rasa. So rasa lebih confidence lagi la bila jumpa orang kan.

Alah penatlah aku membebel, korang cubalah sendiri nanti ek.


InnerShine RubyCollagen Essence boleh didapati di farmasi dan pasaraya terkemuka pada harga RM 142.90 untuk 14 botol x 50ml. Untuk maklumat lanjut mengenai keajaiban produk anti-penuaan yang baru ini, sila hubungi Khidmat Pelanggan di talian 1300 228 300 atau layariwww.innershine.com.my/rubycollagen.

Walaupun bagi sesetengah orang agak mahal sket but hasilnya menakjubkan bagi aku.

Alah korang leh cuba sendiri ek kalau tak caya.




iPhone 5 Gadget Impian : Teruskan Usaha

Hi Korang,

Aku baru je ada masa untuk tengok entry aku pasal iPhone 5 Gadget Impian ni. 

Rupanya ramai gak yang dah klik G+ di entry aku ni.Syukur sangat, korang ni memang baik sangat. Tak tau nak cakap cam ni lagi ni.


So tadi, aku ambil masa untuk mengklik balik kengkawan yang dah klik entry aku. Bukan main ramai lagi but  I gagahkan jua walaupun internet maha lembap yang amat sangat.

Apa pun terima kasih tau korang.

Sempat gak aku check entry iPhone 5 Gadget Impian aku ni kat page berapa kan?


Rupanya di google page 2. Kira okla tu kan. So now kena kerja kuat lagi untuk jadi Top 10 lah ye.

Kepada kengkawan lain yang join contest dari Denaihati.com ni jangan bimbang ye, akan aku singgah dan klik G+ kat entry korang nanti ye..

Apa lagi, jom tingkatkan traffik la ye..



Monday, November 26, 2012

Shopping Hasil Laut Pulau Pangkor Dan Lumut

Hi Korang,

Citer outing kat Lumut tu tak abis lagi tau. Ni ada sket lagi sambungannya.

Mahu berkenalan? kena tanye abang saya dulu ek Mr Big dan citamok ye

Ramai yang tau kalau pi Pangkor or lepak kat Lumut je, tak sah kalau tak beli hasil-hasil laut diorg ni kan. Ktorg pun tak ketinggalan gak, maklumlah murah katanya.

mana satu nak pilih ni ek

Meh tengok sini

abalone original, mahal tu

ikan bilis banyak jenis

keropok sotong

keropok warna-warni

perut ikan

sotong kering

udang kering

Ini plak jajan yang ktorg beli buat kudap-kudapan dalam kereta on the way balik KL harituh.

jajan ikan

murah-murah ooo

Betul tak apa aku cakap ? Daripada nak beli sket je, ntah apa-apa yang aku beli. Naik angin Mr Big asyik duk bawak kuar masuk wallet dia kan. Alah dia gak yang makan semua ni nanti. Aku tukang masak je.

boleh rasa secara FREE lagi tau

Korang pun kalau ke sini memang boleh tergoda dibuatnya. Dah lah murah boleh dapat dalam kuantiti banyak plak tu, siap boleh tawar harga lagi.

Cuti-cuti sekolah ni confirm ramai ke sini lah.


Join Yuna On Samsung GALAXY Wonderland


Hi Korang,

Apa plak GALAXY Wonderland ni ek ?


Ramai yang fikir ni mesti smartphone baru keluaran Samsung kan. Ermm tidak sama sekali ye. Salah tu jangkaan korang.


Will Quah as a host untuk event ni yang aku minat sejak dulu lagi, tapi nampak dia cam dah tua sket kan.. tak per I like him!

GALAXY Wonderland ni merupakan satu project khas di antara penyanyi YUNA Zarai dan Samsung untuk menghasilkan muzik video yang akan dengan menggunakan Samsung GALAXY Note II. Alah sama macam SPARKLE Project yang dulu tuh.


Sekali lagi Yuna akan bekerjasama dengan Samsung dan juga orang-orang yang talented serta para peminatnya yang kreatif dalam menghasilkan video klip berkisar kisah hidup orang kita.


“We are very excited to collaborate with Yuna once again. She is a unique srtist who embodies the unique and inspirational stories we wanted to showcase on GALAXY Wonderland. Samsung is committed to provide people with enriching experiences and creating this beautiful collection of inspiring personal stories with everyday Malaysian is yet another avenue for us to do so” said Vincent Chong, Head of Mobile Phone Division at Samsung Malaysia Electronics.


Sambil tunggu nak interview sket dengan Yuna, sempat gak aku amik  a few shot dalam Renoma Café Gallery ni, cantik sungguh interiornya. Rasa macam la kat galeri perabut yang unik.


Yuna sempat perform lagi tau, nyanyi lagu Terukir Di Bintang secara akustik. Rilek je rasa bila dengar.

Kurus + gemuk = ktorg memang comey ehhehe

So apa lagi korang pun boleh submit segala inspirasi korang di GALAXY Wonderland’s online portal galaxywonderland.my so Yuna boleh gunakan segala inspirasi korang ni sebagai idea untuk menulis lagu baru nanti.

Best kan, glamer lah korang nanti ek.


Perjalanan kisah seni Yuna ni korang boleh tonton secara berseries di Astro Ria tau. Nanti dia citer lah apa yang menarik untuk dalam kisah di Wonderland tu ek.


Tengok aku pun dah di Galaxy Wonderland kan. Comelnya gambo aku di edit dengan Samsung GALAXY Note II.


Untuk lebih info pasal GALAXY Wonderland dan juga Samsung GALAXY Note II, korang rajin-rajinlah ke galaxywonderland.my atau ke Facebook (FB) Samsung Mobile Malaysia https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia

p/s : Some photos by SONY a300. Cantik gak ek.