Friday, September 30, 2011

Pengalaman Menakjubkan Dengan HTC Sensation

Hi Korang,

Sepanjang 2 minggu aku menggunakan HTC Sensation ni, memang tak terkata kepuasannya. 


Dari segi keupayaannya, aku rasa HTC Sensation ini sangat sesuai bagi korang yang menjadi internet sebagai medium perantaraan di dalam kehidupan seharian korang. Segalanya semua di hujung jari korang je.

Charge dekat laptop pun boleh

Selain dari itu, dengan segala shortcut function yang di sediakan lebih memudahkan lagi korang menggunakan HTC Sensation ini.



Korang boleh check it out, segala yang aku cuba, uji, test di entry-entry ini.


1. Jatuh Cinta Pandang Pertama Dengan HTC Sensation.

2. Mari Kenali HTC Sensation Secara Dekat

3. Cantik Bergambar Dengan HTC Sensation 

4. Not Bad Jugak Bervideo Dengan HTC Sensation

5. Surfing Dengan HTC Sensation, Syiok Ooo
http://www.ciklilyputih.com/2011/09/surfing-dengan-htc-sensation-syiok-ooo.html


Ada cermin lagi tau


Rasanya dengan harga dan speksifikasi yang ditawarkan untuk HTC Sensation ini, aku mungkin akan memilikinya secepat mungkin.


HTC Sensation sangat menakjubkan kerana membuka mataku ke dunia luar.


Terima kasih kepada Digi dan Nuffnang atas pengalaman yang berharga ini.



Surfing Dengan HTC Sensation, Syiok Ooo..

Hi Korang,

Meh aku sambung lagi pasal HTC Sensation ni lagi. Kali ni aku nak citer pasal betapa bestnya


Internet Surfing Dengan HTC Sensation

Aku ni bukanlah kaki internet sangat, tapi sejak bergelar blogger tegar nie bagi internet adalah segalanya. Kemana-mana saje aku pergi mesti nak berinternet, so senang nak update blog or cerita2 terkini kan. 

Meh sini, aku tunjukkan..

Tengok sempat aku update FB status aku kan

Boleh baca facebook status kengkawan kat sini gak

Lepak baca twitter pun boleh kan

Surfing baca blog aku jap lah

Dalam HTC Sensation ni jugak, ada satu button 'ALL ITEMS'. Bila klik je button ni, terus je korang boleh baca blog kengkawan korang yang korang subscribe senang je, tak payah bukak  susah-susah kat internet google.

Nampak? siap ada gambar lagi, time baca blog

Memang seronok betul lah bila bersurfing dengan HTC Sensation ni. Semuanya di hujung jari korang je. Tak yah susah-susah nak nak on laptop kan. Anytime dan anywhere je boleh surfing kan.

Kagum kan, aku lagi lah suke. Kalaulah aku dapat kan best.

So stay tune untuk review yang seterusnya


Anyway,
Korang boleh klik link kat bawah ni entry aku mengenai HTC Sensation ni.

1. Jatuh Cinta Pandang Pertama Dengan HTC Sensation.

2. Mari Kenali HTC Sensation Secara Dekat

3. Cantik Bergambar Dengan HTC Sensation 

4. Not Bad Jugak Bervideo Dengan HTC Sensation



Not Bad Jugak Bervideo Dengan HTC Sensation

Hi Korang,


Kita sambung lagi citer pasal HTC Sensation. Kali ni aku nak citer plak pasal videoshoot. 


Ini button video

 Video supported formats:

  • Playback - 3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3)
  • Recording - 3gp


Aku sempat rakamkan beberapa video guna HTC Sensation ni. Not bad jugak lah. Meh layanlah video2 kelakar aku ni.

Citer pasal kucing ktorg yang gemuk malas nie.


Belajar amik video waktu malam plak


Car drifting jugak sempat aku amik


Hah, ok tak? alah biasalah aku kan baru-baru je berjinak dengan HTC ni kan so tergagap sket lah. Yang bestnya function video senang je. Tekan je button merah tu terus dia rakam je video lah.

That's it. Nanti aku sambung review lagi ek. Ada lagi ni.

So stay tune untuk review yang seterusnya

Anyway,
Korang boleh klik link kat bawah ni entry aku mengenai HTC Sensation ni.

1. Jatuh Cinta Pandang Pertama Dengan HTC Sensation.

2. Mari Kenali HTC Sensation Secara Dekat

3. Cantik Bergambar Dengan HTC Sensation


Tiru Cara Make-Up Gaya Liyana Jasmay

Hi Korang,

Nak cantik macam Liyana Jasmay? Of course lah kan. Dia tu dah lah cantik comey plak tu kan. 

Baru-baru ni, aku kan dapat join Maybeline Beauty Workshop tu kan, so diaorg yang cerdik pandai pasal make-up ni turunkan ilmu kepada ktorg yang tak berape reti nak make-up kan. 


So aku pilih cara make-up G.I. Jane Style. Nampak macam boyish but cantik menawan okeh.


Inilah antara barang-barang yang diperlukan untuk G.I. Jane Style. Ada lipstick, eyeshadow, eyeliner, compact dan mascara.

So mula-mula:-


1. Sapukan 'ANGELFIT' Flawless natural liquid foundation kat muka. So kulit muka nampak lagi licin dan berseri lah. So tak nampak lah kesan-kesan jerawat kan.


2. Sapukan Clear Smooth all in one Compact Powder. Nampak kulit muka lebih rata. Tak yah tebal-tebal sangat tau.


3. Letak kan Eye Studio Diamond glow quad in Fresh Green Eyeshadow. Gunakan colour cerah as base kat seluruh mata. Kemudian yang gelap sapu kat kelopak mata yang sket tuh. Jadi nampaklah tone warna kan. 


4. Lukiskan garisan di atas dan bawah kelopak mata dengan HyperSharp Eye Liner. Ini untuk nampakkan mata kita lebih besar dan cantik lagi.


5. Untuk nak cantikkan mata lagi, sapu lah 'Magnum SuperFilm' Mascara ni. Supaya bulu mata nampak lebih panjang dan melentik lagi.


6. Last but not least, sapulah 'Pink Blossom' Lipstick ni. Cantik je colour dia kan. Tak terang or gelap sangat kan. Sesuai dengan kulit muka aku.

Dah lepas berhempas pulas, menconteng muka so inilah hasilnya


Apa macam, ok tak? Aku bukan pandai sangat bab make-up ni. Ikut instruction dan teknik yang diorg ajar boleh lah kan.

Segala bahan make-up yang di gunakan adalah produk dari Maybeline.

Cantik tak? Mestilah cantik kan.

Anyway, terima kasih kepada Maybeline dan Nuffnang coz bagi aku peluang make-up2 ni kan.


Thursday, September 29, 2011

Open Drift Championship @ Bukit Jalil

Hi Korang,

Hari tu kan aku ada citer pasal aku pi berdrif kan, hah ini nak sambung balik ni. Aku dapat naik kereta drif tu sebab last week ada Open Drif Championship kat Bukit Jalil. Husband kawan baik aku memang kaki drift2 ni, itu yang dia ajak ktorg ke sini suruh tengok cam ne sukan mendrif ni kan.


Mr Big as usual suka event2 cam ni, coz dia dapat practise amik gambar yang angle2nya menarik. Itu yang beria dia charge battery camera. Bila ktorg sampai sana, not bad jugak orang yang datang but tak lah semeriah Jom Heboh kan, aku rasa ini closed event kot, cam tak de promotion je diaorg buat. 


Pelbagai jenis kete yang masuk drifting ni, mostly kete-kete lama yang dibarukan. Di angkat enjin, di tukar itu ini, di cat, di hias dan memacam lah. Bila korang tengok, boleh terus jatuh cinta plak dengan kete-kete drif ni.

Member aku yg hubbynya kaki drif. Belakang tu kete dia lah

Time nielah, aku dapat bergambar sakan. Amik kat situ, sini, dengan awek hot sexy, tuan punya kete lah memacamlah lagi sampai tak tercakap lah orang kata. 

Alah korang layan gegambar dalam entry nie ek.

Memacam colour accesories dalam enjin

Hah, memang hot dan sexy kan gadis-gadis litar ni

Inilah kete yang nak masuk drif nanti

Banyak piala, pelbagai kategori di pertandingkan

Di antara aksi yang di pertontonkan

Mr Big pun sibuk interview jugak. Media Blogger sungguh lah

Aku mendrif? Belum ada guts lagi. Setakat duk kat dalam kete drif tu ok lagi kot. Dahlah on the spot kawan aku tu ajak, dengan pakai selipar je bagai mana mungkin aku nak mendrif. Safety first beb. So berangan duduk dalam kete tu je. 

Anyway, drifting ni memang satu experience yang menakjubkan lah. Salah satu sukan yang aku rasa agak ekstrem sungguh tapi safety wise tetap ada.




Cantik Bergambar Dengan HTC Sensation

Hi Korang,

Kita sambung lagi citer pasal HTC Sensation nie.  Di sebabkan ia merupakan 'multimedia superphone', maka salah satu function yang aku suka dengan HTC Sensation ni ialah

CAMERA

8 megapixel color camera - Auto focus and dual LED flash
- Front camera - VGA fixed focus color camera


Camera Sebelah Depan



Camera Sebelah Belakang, siap flash lagi tuh

Bukan nak cakap lawak lah but camera yang ada dalam HTC Sensation ni bagi aku memang dah cukup terbaik lah. Meh tengok gambar-gambar yang sempat aku capture guna HTC Sensation nie.


Camera style yang best sungguh, pilih je yang mana satu.



Ambik gambar biasa - tak de special effect pun. Cantik kan

Amik gambar guna 'Aqua' Effect

Amik gambar guna 'FISH EYE'

Ni amik gambar dari camera sebelah depan. Cantik jugak kan


Yang paling best, once dah amik gambar tu kalau tak nampak jugak tengok kat screen. Korang boleh tengok kat TV dengan guna USB cable yang ada tu kan.

Hah, apa macam? Teruja tak, memang best kan. Aku pun turut kagumlah dengan function camera  nie. Banyak lagi style gambar yang boleh kita gunakan bila amik gambar dengan HTC Sensation ni.  

So stay tune untuk review yang seterusnya

Anyway,
Korang boleh klik link kat bawah ni entry aku mengenai HTC Sensation ni.

1. Jatuh Cinta Pandang Pertama Dengan HTC Sensation.

2. Mari Kenali HTC Sensation Secara Dekat











Wednesday, September 28, 2011

Layan Video kat Samsung Galaxy S II Fun Site Lagi Best!

Hi Korang,

Dah layan ke, video-video kat Samsung Galaxy S II fun Site nie ek? La belum coz tak de masa, ishkk. Meh click kat sini lah http://www.samsung.com/my/lovegalaxysll/  ( http://bit.ly/pa8JrF )







Hah, kelakar-kelakar kan videonya. Aku sendiri pun tergelak-gelak bila tengok kan, best sungguh. Tapi ada lagi yang part yang happening tau. 


Korang tengok gambo yang aku attach atas ni. Perasan tak ada kotak kecil sebelah kiri bawah yang aku bulatkan merah tuh? Hah yang tu lah. Korang trylah taip apa-apa perkataan pun. Nanti video kat atas tu bertukar ikut apa yang korang taip tadi. 

'Cuba taip perkataan sex or certain or hug, mesti kuar video-video yang mencuit hati koranglah'

Eh, ada lagi yang menarik lah. Tunggu jap lah, meh aku attach gambo lagi jap.


Hah, tengok plak bulatan merah yang aku buat kat sebelah kanan nie plak? Hah ini ruangan 'Action Request Board'. Di mana lepas korang check out video-video kat website ni, rasanya tak de yang mengancam di jiwa dan hati korang, boleh lah korang buat request kat ruangan ni. 

Aku suka dengan 'Paras Laut' ni coz dia request untuk Samsung gunakan SII as pistol dan mainkan a few action dalam film James Bond. For sure mesti kelakar lah. 

Eh, korang pun boleh send request jugak. Just fill in the form kat column bawah tuh.


Apa tunggu lagi meh lah, click http://www.samsung.com/my/lovegalaxysll/ kat sini pun boleh  -http://bit.ly/pa8JrF. Taip perkataan yang korang suka dan klik PLAY NOW (kat kotak belah kiri bawah) dan enjoy the video okeh. 

Jangan lupa LIKE Samsung Univez on Facebook too!  http://www.facebook.com/SamsungUnivez.

Mari Kenali HTC Sensation Secara Dekat

Hi Korang,

Hari tuh aku dah citer mukadimah pasal HTC Sensation ni kan, so hari ni nak sambung lagi lah.


HTC Sensation ni lebih dikenali dengan 'Multimedia Superphone' kerana ciri-ciri dan specifikasinya yang amat canggih. Meh aku list downkan apa kecanggihannya:

1. CPU Processing Speed - 1.2 GHz, dual core

2. Storage1
    Internal phone storage - 1 GB
    RAM - 768 MB

3. Expansion Slot
    MicroSD memory card (SD 2.0 compatible)


4. Connectors
    Micro USB port with mobile HD video link / HDMI connection

5. Multimedia
  • Gallery, Music, and FM Radio
  • SRS virtual surround sound for wired headphone
  • DLNA for wirelessly streaming media from the phone to your TV or computer

6. Audio supported formats:

  • Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
  • Recording: .amr

7. Video supported formats:

  • Playback - 3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3)
  • Recording - 3gp
8. Power & Battery3
    Battery type - Rechargeable Lithium-ion battery
    Capacity - 1520 mAh

9. Talk time:

  • WCDMA: Up to 420 minutes
  • GSM: Up to 500 minutes

10.Platform - Android™ with HTC Sense™

11. Camera
     8 megapixel color camera - Auto focus and dual LED flash
     Front camera - VGA fixed focus color camera
     HD video recording - 1080p HD video recording

12.Internet6 -  3G

  • Up to 14.4 Mbps download speed
  • Up to 5.76 Mbps upload speed

     GPRS - Up to 114 Kbps downloading

     EDGE - Up to 560 Kbps downloading

     Wi-Fi® - IEEE 802.11 b/g/n



Hah, apa macam bunyi cam canggih kan? La tak paham ke, meh aku terangkan secara ringkasnya:-

Dengan speksifikasi yang canggih ni aku rasa HTC Sensation memang salah satu smartphone yang terbaik dunia. Korang tak yah nak beli memory card coz internal memory card pun dah 1 GB, segala gambar dan video yang di ambil adalah secara HD, boleh di tonton terus ke tv korang coz USB cable yang di sediakan memang multifunction lah. 


Ok aku akan sambung review lagi HTC Sensation ni lagi. Tak sabar nak cerita dengan korang keunikan camera dan videonya serta multimedia application yang lelain seperti facebook, twitter, foursquare dan memacam lagi lah.

So stay tune with me...

WW - Awek Hot & Sexy

Hi Korang,

wordless wednesday for this week is...


Hah, seksi kan amoi-amoi nie. Tapi yang baju pink tu lagi hot kot..

Hahahahahahahha

Happy Wednesday..


Tuesday, September 27, 2011

Aksi Blogger Driffter Yang Pertama Di Malaysia

Hi Korang,

Bila citer pasal drif je, mesti orang assume that driffer kebanyakan lelaki. Memang aku tak nafikan betul but ada segelintir je perempuan yang bersungguh-sungguh jadi drifter, salah sorang nya Leona Chin. Aku kagum dengan dia nie. Dari kecil belajar cara driffting ok. Kalau nak tau siapa Leona Chin nie, meh klik sini.

Korang tau tak, yang blogger jugak ada yang tengah sibuk duk belajar mendriff ni tau. Tak caya, meh tengok sini.


Hah, betul kan? Aku tak tipu tau. Nampak kan. Dengan muka aku tetiba leh jadi putih kan siap tersengih lagi plak tu. Maybe flash DSLR mr Big kot. Itu yang boleh putih kan.


Ini plak tengah nak bersiap sedia, untuk belajar drifting ni. Memula kenalah pakai helmet dulu. Kang tengah syok2 mendriff, terhantuk kepala kan payah. 

Betul tak?

Ok ok nanti aku citer lagi pasal event drifting ni. Memang terbaek lah.. Seronok ok.

P/S : Tak lama lagi, aku plak jadi driffer pompuan pertama di kalangan blogger ek.

Selamat Tinggal SayangKu

Sayangku,

Terasa berat hati ini
Meninggalkan mu
Ke tempat asalmu

Walaupun dikau telah banyak berjasa
Hampir bertahun hendaknya
Namun apa kan daya

Jodoh kita tak panjang
Bukan kerna kau melukai hatiku
Tapi aku inginkan pembaharuan dalam hidupku


Jadi selamat tinggal sayangku
Semoga kau akan lebih bahagia di sana
Bersama rakan-rakanmu yang lainnya

Aku redha dengan pemergianmu itu...

Huhuhuhuhuhuhu,,


Monday, September 26, 2011

Bila Retis Bertembung Dengan Artis @ Maxis Open House 2011 Celebration

Hi Korang,

As setia dengan Maxis, diorg hantar jemputan ke rumah terbuka diorg @ KLCC Convention Centre Jumaat lepas. Heheheh bukanlah sebenarnya aku kan one of the contestants yang  join contest ‘Now You Can’ dulu, itu yang diorg jemput tuh thru Nuffnang.


Dengan Public Bank Bankers.. Kengkawan Mr Big nie tau..

Cuma yang datang aku, blogger retis Jejai dan Kak Jem vogue tu kan. Actually Maxis Open House ini majoritinya golongan korporat yang ada relation dengan Maxis macam bankers, advertiser, business associate, Dato, Datin, Tan Sri dan memacam lagi lah.Terasa kecil plak aku time tu kan. Yelah orang tak de pangkat, Cuma ada title ‘blogger retis’ je kan.

Makan nasi beryani dulu lah

Persembahan muzikal lagu-lagu raya


Menu di hidangkan juadah hari raya lah. Ada lemang, ketupat, biryani, pelbagai jenis dessert dan memacam lagi. Aku makan gitu2 je, coz leka duk tengok orang lalu lalang depan mata aku dah tu plak sempat gossip2 sket dengan budak berdua tu. So kenyang gossip je dari makan.



Lepas Kak Jem Vogue balik (biasalah dia tu banyak nau aktiviti) ktorg berdua, sempat lah bertawaf dalam banquet hall yang besar tu kan. Dah nama pun blogger, so kejenya snap sana sini gambo lah kan. Tengah duk syok snap2 tuh, si Jejai buat signal suruh datang kat tempat dia. Oit ramai plak kat situ ek, siap cameraman duk bersidai2 kat situ. La rupanya ada penyanyi Rossa yang kecil molek dan cantik tuh. Patutlah macam di hurung semut je kan.

Tengok aku dah macam one of Rossa punya P.A. kan.


Sempatlah ktorg berdua ni bergambar dengan Rossa walaupun, hassle nak mendapatkan nya. Baru je nak snap Dato ni panggil, Tan Sri ni ajak sembang plak. Tapi usaha tangga kejayaan dan hasilnya aku rasa muka aku dan muka Jejai berlambak dalam big screen dalam hall tuh.

Lebau muka aku kan.. ishkk


Oit mestilah seronok jumpa artis kan, maklumlah ktorg nie retis je. Itu yang cam happy semacam je tuh.


Anyway, terima kasih Maxis dan Nuffnang for this special invitation nie.  Kalau boleh tahun depan jemput lagi ek. Selalulah kasi ktorg masuk Maxis punya contest ek.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails