MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, August 30, 2011

Settle Hari Raya Pertama

Hi Korang,

Rasanya lama tak update blog nie. 

Sedeyyyy okeh..

So maghrib2 nie luangkan masa sket untuk merapu meraban kan. So 2 hari ni busy benau dengan hari raya punya preparation. Masak itu masak ini. Gosok baju raya. Salam-salam raya, pegi jalan raya dan memacam lagi lah.

Photoshot for the whole family pun sempat gak buat walaupun pagi tadi hujan renyai2 sket kan. Gambo nanti2lah masukkan ek. Cable lupa nak bawak balik

Eh, lupa nak wish kat korang Selamat Hari Raya Aidil Fitri dari aku dan Mr Big. 

So, settle hari raya pertama..


p/s : check2 email, ada plak event invitation dan sponsored post. Aduh raya2 pun kene keje.. huhuhuhu

Sunday, August 28, 2011

Sunday Post : Subuh Hari Dah Berjalan

Hi Korang,

Hari ni sesubuh hari dah kuar berjalan dah. Pergi keje pun tak macam ni bangun punya awal. 

Mak aku ajak pi pasar tani Alor Gajah. Apalagi shopping barang-barang untuk nak masak lah kan. Tak payah nak tulis list bagai, semuanya dia dah ingat.

Subuh kan, betul aku tak tipu okeh

Sesampai je, orang dah pun ramai. Oit biar betul diorg nie. Mak aku pun start order, daging 5kg, limpa 2kg, paru 2kg. Terperanjat gak aku dengar. First time dia beli daging bebanyak cam nie. Yelah nak masak memacam kan. 

Tengok rangka lembu ni, besau sungguh

Orang-orang yang datang beli pun bukan main calang2 lagi. Semuanya order berkilo-kilo tak dengar aku dengar nak 1 kilo. Rasanya paling sket beli mak aku kot. 

Harga kawalan daging lembu untuk raya nie:

Daging batang pinang : RM22.00 sekilo
Daging biasa : RM20.00 sekilo
Hati lembu : RM20.00 sekilo
Limpa / Paru : RM20.00 sekilo

Hah harga tu aku baca kat papan tanda kat pasar tani tadi. Mahal siot, kata mak aku sebelum puasa dulu RM18 je sekilo. Ala dah nama pun raya kan. bagi chance sket lah peniaga nak untung.

Rasanya bertambah lagi lemak aku bila nak keje balik ni. Yelah hari2 bedal daging masa raya kan.

Ok ok, daging dah siang now nak potong ayam plak.

Anyway, 

Happy Sunday Korang



Saturday, August 27, 2011

Buka Puasa With DiGi @ The Bee PJ One

Hi Korang,

Lambat sket update blog hari ni coz busy tolong mak aku buat kuih bahulu. Penat siot tapi worth it sungguh. Eh lupa nak cakap, aku dah balik kampung tau.


Khamis lepas, aku dapat jemputan buka puasa dengan DiGi. Nuffnang yang jemput okeh, bukan sesuka nak pegi tau. Di sebabkan single invitation so kenalah pi sengsorang huhuhuhu.

As usual, aku mesti orang pertama yang sampai dulu. Biasalah puntual ok. So lepak2 dengan Nuffies dulu. Then sorang demi sorang datang kan. Ramai jugak yang datang AmySweetdarling, Diese, Uzair, JeJai, Mat Joe, Farah, Myvitrd, Elywen, Ben dan ramai lagi lah. Ada jugak blogger baru yang datang, so sempatlah mingle around dengan diorg nie.


So memula ktorg order makanan dulu. Semua tengok sedap je tak tau pilih mane, bantai jelah. Bila sampai wow, banyak sungguh portionnya. Sedap betul bila dah rasa. Letih2 nak abiskan. 


After that ada presentation dari Mr Soon from DiGi. Rupanya HTC ada kuar phone baru, HTC Cha Cha dan HTC Evo 3D. Not bad jugak featuresnya. Harga not bad if subscribe dengan DiGi lagi murah. Rasa cam tergoda juga but sabo dulu lah. 


Kemudian, ada 2 games which hadiahnya peluang untuk review kedua HTC phone tersebut. Apalagi jangan lepas peluang, aku join dengan dinnermate aku Hairy dan Mie. Nasib baik gamenya senang dan ktorg terpantas so dapat jugak merasa pakai HTC Sensation baru eventho dapat review 2 weeks je kan. Hehehehe

Abis semua game tu, apalagi acara bercamwhore lah. Snap sana snap sini. Tukar-tukar URL blog. Sempat sambung borak2 lagi. Time ni aku dapat kenal dengan semua orang dan dapat jugak small gift dari HTC.


So thank you DiGi coz sudi belanja kitorg DiGi Angel Bloggers nie buka puasa. Hopefully tahun depan ajaklah ktorg lagi ek.

Anyway, Nuffies you're awesome...






Saya Ingin Sertai ‘My Selangor Story 2011’

Hi Korang,

Rasanya ramai bloggers yang tertunggu-tunggu kehadiran pertandingan ‘My Selangor Story’ yang akan di adakan tidak lama lagi. Saya juga begitu teruja sekali dengan pertandingan ini.


‘My Selangor Story’ ini merupakan pertandingan tahunan yang di anjurkan oleh Tourism Selangor dengan kerjasama beberapa badan korporat yang sudi menjadi penaja untuk pertandingan kali ini.

Peta_negeri_selangor

Pertandingan ini di buka kepada bloggers dari Malaysia dan juga dari Singapura, Indonesia dan juga Thailand. Panel dari ‘My Selangor Story’ akan memilih 30 peserta dari 4 negara tersebut untuk mengembara seluruh negeri Selangor selama 5 hari 4 malam bermula dari 28hb September 2011 hingga ke 2hb Oktober 2011. Sepanjang pergembaraan ini, para bloggers di kehendaki menulis dan juga membuat video mengenai segala bentuk kegiatan yang di lakukan di blog masing-masing untuk di kongsikan dengan pembaca mereka.

Kenapa Saya Ingin Sertai ‘ My Selangor Story 2011’ ?

Setelah membaca pelbagai kenangan manis pahit para peserta yang menyertai MSS 2010, saya telah menyimpan angan-angan untuk menyertai pertandingan ini sejak dari tahun lepas lagi.


Saya rasakan pertandingan ini mencabar saya untuk berfikir ‘out of box’ dari kotak pemikiran saya. Selalunya saya menulis mengikut emosi dan perasaan dan kali ini saya dikehendaki menulis mengikut fakta yang disediakan.

Walaupun saya tinggal di Selangor tetapi saya belum pernah lagi berkunjung ke daerah-daerah di seluruh negeri Selangor. Dengan ini saya dapat lebih mengenali mendalam lagi tempat bersejarah, budaya, tempat peranginan, pantainya, tempat makan yang sedap di dalam negeri yang saya tinggal sejak 3 tahun lepas ini.

paya indah wetlands
Paya Indah Wetlands, salah satu tempat rekreasi di Negeri Selangor

Bagi saya, ianya bukan sekadar pertandingan biasa tetapi ia lebih merupakan percutian pengembaraan yang di taja sepenuhnya untuk mengenali lebih dekat lagi mengenai Negeri Selangor ini. Melalui pertandingan ini juga, saya dapat menjallinkan persahabatan dengan lebih erat lagi dengan para bloggers dari negara lain.




Semoga saya terpilih ke Top 30 untuk pertandingan ‘My Selangor Story’ bagi 2011. Di harapkan kengkawan bloggers yang lain sudi menyokong saya untuk pertandingan ini.

Untuk info lebih lanjut mengenai pertandingan ini:

Friday, August 26, 2011

Terbayang-bayang

Hi Korang, 

Aku dah tak de mood nak tulis apa-apa pun lagi for today.

Dalam otak tengah berangan benda nie

mende nie

Handphone nie dapat pas raya. Bukan sekarang pun. Semalam diorg cakap.

dan jugak


Oreo sebanyak 10 kotak

Cam ne aku nak bawak balik nanti ek, banyak giler tuh. Mana dapat 10 kotak? la aku belum citer ke. Nah baca sket je dari entry nie ek. Nantilah ek. Esok ke lusa ke lepas raya ke aku citer lah.

Oklah nak balik dan siap2 nak pi buka kat Mek T plak petang nie



Thursday, August 25, 2011

Rezeki Bulan Puasa, Blogger Belanja Tengok Wayang

Hi Korang,

Hari isnin hari tuh, ada blogger kaki makan kat hotel belanja aku tengok wayang. Memandangkan nak tunggu buka kat Enak KL tu awal lagi, so ktorg plan tengok wayang before that. So ktorg tengok citer yang di janjikan

Zookeeper

Sorry, aku malas nak translate ke Malay, korang bacalah nie ek

Griffin Kayes ( Kevin James ) may not appeal to young women but for the animals the zoo inhabitants Franklin Park Zoo, Griffin is a very considerate man. Therefore, when Griffin plans to resign, the animal was felt it was time they pay all the goodness of Griffin and help this man get what he expected.

Griffin felt that his job as caretaker zoo is the main cause why he never had a boyfriend. If Griffin wanted to get the woman he craved, the first step he should do is find a new job that much more 'good'. Unfortunately, this decision makes animal zoo residents feel uneasy.


The animal is not going to lose Griffin. They already regard Griffin as part of them. Because Griffin did the attention of these animals even though they did not feel constrained to live in a cage. Finally, the only way is to unload their secrets over the years. The animal could actually talk like human beings and it's time to teach them how to attract the opposite sex Griffin animal way.

Kalau tak paham, citer Zookeeper ni lebih kurang cam Night at Museum dan citer Zoo keluaran MIG yang Mazlan Pet Pet jadi hero tuh. 

Jalan citernya pasal haiwan-haiwan yang saling bantu membantu supaya keepernya tidak berhenti untuk bekerja kat situ coz keeper diorg ni sangat baik dan take care semua haiwan yang ada dalam zoo tuh. Yang best tu semua binatang dalam zoo nie boleh becakap dengan manusia. Totally hilarious sungguh, ada ke keeper boleh bawak gorilla pi makan kat TGI Friday. Best betul lah

Di sebabkan aku pi tengok bukan dengan Mr Big, so nampaknya aku lah yang kena bagi rating filem nie. Ermm oklah 3.5/5 sebab kelakar sangat. Rasanya dalam panggung tu aku yang gelak paling kuat kot di antara orang lain.

Anyway, TQ to food blogger tuh. Semoga rezekinya bertambah-tambah lagi hendaknya. 

Premiere Screening Of 'The Smurf' @ TGV KLCC, KL

Hi korang,

Rasanya minggu nie banyak plak invitation untuk tengok wayang free. Malam tadi ktorg ke KLCC plak untuk tengok premiere screening 'The Smurf'. So datang lambat jawabnya dapat tiket bawah kan, since ktorg dpt 4 tiket so bolehlah main tukar-tukar sorang duk depan sorang duk belakang.


Tapi sebelum masuk panggung tuh, sempat gak lah bercamwhore dengan gadis-gadis comel lagi cun ini. Ada Tia, Anne Darkbatman, Ery, Cik Epal dan ramai lagi lah (Nanti dpt gambo aku masukkan ek)

Ok, jangan nak membebel, meh layan sinopsis citer The Smurf nie:-

Ahli keluarga Smurf hidup tenteram dan damai di desa tercinta mereka. tanpa gangguan anasir jahat pun hinggalah pada suatu hari, ahli sihir Gargamel (Hank Azaria) dan kucingnya dapat tembus desa Smurf yang tersembunyi ini. Dek kerana ketakutan, para Smurf pun berusaha melarikan diri dan mencari tempat persembunyian yang aman.

Dalam keadaan panik Clumsy Smurf (Anton Yelchin) masuk ke dalam gua kecil yang sebenarnya adalah gua terlarang. dan demi menyelamatkan Clumsy beberapa Smurf lain turut ikut masuk Clumsy Smurf masuk ke gua itu yang sebelumnya Papa Smurf (Jonathan Winters) sempat memperingatkan agar tak ada Smurf yang memasuki gua terlarang ini.
Rupanya gua ini adalah sebuah portal yang mengantar para Smurf ini masuk ke dunia lain. Tanpa disedari, para Smurf ini terlempar ke New York dan tak boleh mencari jalan untuk pulang. Nasib baik, para Smurf ini berjaya dapatkan perlindungan di rumah pasangan Patrick Winslow (Neil Patrick Harris) dan Grace (Jayma Mays). Sambil berlindung, para Smurf ini berusaha mencari jalan untuk pulang ke desa mereka sebelum Gargamel berhasil menemukan mereka.
Berjaya tak, para Smurf ni kembali ke desa tercinta mereka, jeng jeng jeng... jom pi tengok The Smurf kat wayang bermula September nanti.
Bagi aku, jalan citer simple,citer cam fairytale gituh. boleh tau endingnya cam ne. Kisah orang baik lawan orang jahat, confirmlah orang baik menang kan. Watak2 each Smurf ni memang kelakar, masing2 ada lawak yang tersendiri. Sesuai sessi keluarga pi tengok. 

Comel plak tumbler CARS ni, siap dapat popcorn satu. Terus beli tanpa dakwa dakwi lagi

Peminat tegar citer kartun, Mr Big kasi 4/5 coz dia suka watak Clumsy mengingatkan dia tentang bininya yang  comel lagi clumsy bila duk kemas rumah kan. Ada je benda yang nak di langgar..


Andai Ini Aku Punya

Hi Korang,

Cuba korang bayangkan, kalau korang dapat ini.. Cer tengok gambo nie


Bayangkan sebahagian daripada nie, korang punya. Agak-agak apa korang nak buat ek. Kalau aku ari-ari buat Oreo Smootie. 

Tak pun sesapa nak duit raya nanti aku bagi Oreo jelah sorang satu kan..

Anyway, entry nie ada citer yang tersendiri. Later kalau dah confirm, baru aku citer kat korang...

Lalalalalalallala lalalaalla...(nyanyi ikut lagu Smurf ek)

Wednesday, August 24, 2011

Premiere Screening Of CARS 2 @ GSC Mid Valley, KL

Hi Korang,

Aku memang jarang tengok citer kartun kat wayang ni kan, sebab tak berapa minat sangatlah. Memula ingat malas nak pi but Mr Big beria-ria sangat nak tengok citer nie so ktorg pi lah tengok malam tadi kat Mid Valley. Nuffnang kasi tiket.


Sempat amikkan tiket untuk Shahrol dan sempat sembang2 dengan Shila Shower gak lah sebelum masuk panggung tuh. Sempat gak say hi to Jenthi dan Shema dan her kids. Comey sungguh diorg.

Meh aku citer sket sinopsis pasal CARS 2 nie:-


Ianya merupakan sequel dari filem CARS terdahulu. Setelah Lighting McQueen jadi johan dalam berapa world race, so dia plan nak berehat selama sebulan di kampungnya untuk hangout dengan kengkawan dan girlfriendnya Sally. Atas ke tidak berapa pandai goofrendnya iaitu 'Tow Mater', Mc Queen rasa tercabar dan kembali untuk race semula. Mereka ke Tokyo, Jepun untuk GP World Race.

Di sebabkan Mater yang tak pernah keluar dari kampung halamannya, dia rasakan seperti terkena culture shock dan mula berperangai yang memalukan Mc Queen dan menyebabkan Mc Queen kalah dalam pertandingan tersebut. Akibat terlalu marah, Mc Queen telah menyuruh Mater pulang ke kampungnya sendiri. 

Dalam perjalanan Mater pulang ke kampungnya, pelbagai kejadian aneh berlaku dan dengan tiba-tiba Mater jadi buruan orang jahat... 

Hehehehehhe.... endingnya.. korang pi tengok sendiri kat wayang ek


Ini kira first time aku tengok citer kartun  CARS nie, yang first dulu tak tengok pun. So karektor aku tak berape familiar sangat lah. Scenenya cantik2 walaupun kartun kan. Track untuk race tu superb lah. 

Jalan cerita memang best. Pasal persahabatan, kawan baik yang bergaduh di sebabkan benda kecil je. At the end baik semula. Baguslah. Aku recommend citer nie kat parents yang nak bawak anaknya pi tengok wayang nie memang sesuai.

So mr Big kasi 4.5/5.. Sebab dia suker sangat. Kalau citer kartun memang dia minat giler lah


WW - Yang Pertama

Hi Korang,

Inilah first kad raya yang aku dapat tahun nie. Datangnya dari blogger kaki makan kat hotel je ni



Anyway, thank you tau Hazman. Cantik kad raya ko, ada kapal terbang lagi ek. MAS tuh. Tapi lagi cantik kalau ko bagi aku tiket kapal terbang free kan...

Hehhehehehehe just kidding

Tuesday, August 23, 2011

Buka Puasa With Samsung & Nuffnang @ Enak KL

Hi Korang,

enak KL starhill gallery

Semalam aku dapat jemputan buka puasa with Samsung dan Nuffnang kat Enak KL Starhill Gallery. Pada mulanya tak dapat but suddenly check email ada plak. So apa lagi suka lah kan.

food and drinks
Main Dish dan Drinks, semua aku bedal

dessert yang lazat
Dessert memang terbaik sungguh

Aku rasa dalam 30 orang bloggers di jemput untuk majlis. Majoriti semuanya aku kenal, yelah coz selalu sangat jumpa kat event kan. 

nuffnang bloggers
Semuanya aku kenal

Acara di mulakan dengan makan, mestilah buka puasa dulu. Doa makan di baca oleh Darkbatman. Uishk dengan rela hati dia baca doa. Lepas tu apa lagi bedal lah. Macam-macam masuk dalam perut ni. So masa ktorg tengah makan tuh, staff Samsung sempat jugak menginterview ktorg lah, alah sembang2 kosong je. 

laksa johor sedap
My favourite 'LAKSA JOHOR'

Semua sedap-sedap belaka, yang paling aku suka Creme Burlee dan Laksa Johor. Woo memang mantap, terasa lemak2 kuah laksa tuh, yang Creme Brulee tuh rupanya lagi sedap dan manis dari puding caramel lah.

games

Dah kenyang, ada acara game plak. First game team ktorg 'LEMANG' yang diketuai oleh Mat Tiger, Hazman, Daydeck, aku dan Zuriey. Kalah uols coz cluenya cam payah sket. Second game aku ada lagi tapi tak menang pun coz mata aku tak nampak nak baca pamplet tu lah. Last sekali ada pop quiz baru lah aku menang hadiah kan. Jadilah untuk suka-suka je.

sporting bloggers

Anyway, terima kasih Samsung dan Nuffnang yang sudi jemput aku blogger kaki event nie. Hehehehehhe lain kali jemput lagi ek. Confirm ktorg meriahkan lagi event-event havoc nie kan 

P/S : Actually banyak lagi gambo but agak payah untuk insert dalam 'Window Live Writer' nie.. First time guna katanya.

Janganlah Gelakkan Ek

 

lalalalalalalalla…lalalallala

Aduiyai rasanya cam payah gak belajar buat video nie ek. Lagipun aku bukannya Tech Savvy… Ishkk leceh betul lah..

Kalau korang tau software untuk kecikkan video before upload ke YouTube nie.. habaq mai ekk

Monday, August 22, 2011

Montagne Jeunesse Mud Masque, I Love It


Hi ladies,

I have tried already this Mud Masque from Montagne Jeunesse.


Its a Strawberry Delight mud masque to Moisturise and Purify my face and leaves skin Hydrated and really deep cleansed. My face really fresh after using this mud masque.

The strawberry pure in this mud masque is Rich in Vitamins such vanilla is for calming, Aloe Vera to make my skin Soothes and Peach Kernel Oil is to moisture the face.


What really I like about this mud masque is the smell are so yummy until I feel I want to eat the masque. I use it for 15 minute and after that I really feel so freash and so relaxing.


Montagne Jeunesse Mud Masque are available at leading supermarkets like Watson’s Personal Stores and Guardian Pharmacies throughout Malaysia with the price of RM5.90 each. Cheap right?

Come and get it now..

'R U Ready' Campaign & Music Video Contest Launch @Laundry Bar, The Curve

Hi Korang,

Last week sempat jugak aku ke Laundry Bar, The Curve iaitu majlis pelancaran kempen 'R U Ready' and Video Music Contest anjuran Prudential assurance Malaysia Berhad (PAMB). 

Sessi Q & A Media and BUSCO

PAMB sekali lagi memilih pendekatan lain daripada yang lain bagi meningkatkan kesedaran kewangan di kalangan generasi remaja dengan melancarkan perduan klip video 'R U Ready' yang menawarkan hadiah wang tunai sehingga RM30,000. Ianya berdasarkan lagu 'R U Ready' yang dicipta bersama Prudential dan kumpulan muzik indie tempatan 'BUSCO'. Coretan lagu itu telah dipromosikan di udara sejak 25 Julai 2011.

DJ Ean from Hitz.FM as MC untuk event ni

Matlamat utama peraduan itu adalah untuk menggalakkan golongan belia supaya mula memikirkan pelan hayat mereka dan mengatur langkah bagi mencapai matlamat hidup golongan remaja ini.


"Setiap penyertaan terpilih akan memenangi RM1,000 tunai dan dimuatkan dalam klip video 'R U Ready' BUSCO, yang merupakan klip video pertama kumpulan itu" kata Ms Fiona Liao, Pengarah Penjenamaan dan Komunikasi PAMB


Penyertaan boleh dibuat melalui laman web Facebook 'R U Ready' di www.fb.com/rureadymy. Secara alternatif, gambar atau video berkenaan juga boleh di hantar melalui MMS ke 36633 atau email kepada contest@ruready.com.my. Tarikh tutup peraduan adalah pada 26 September, 2011.


So terima kasih Prudential kerana sudi jemput ke press launch nie. At least kenal jugak aku dengan BUSCO tu kan. 

Apalagi korang meh lah join contest nie, senang je amik gambo dan upload je..

Sunday, August 21, 2011

Sunday Post : Siapa Peduli

Hi Korang,

Meh aku nak citer sket pasal ada satu album ni.

Album terbitan Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) yang berjudul 'SIAPA PEDULI' yang memuatkan 10 buah lagu termasuk sebuah puisi oleh Sasterawan Negara, Datuk A.Samad Said mengandungi lagu-lagu khusus mengenai Palestin dalam pelbagai sejarah penting perjuangan Palestin.


Dana ini akan digunakan untuk pembinaan Hospital Kanak-Kanak di Gaza kerana separuh daripada populasi Gaza adalah kanak-kanak.

Di antara penyanyi yang menjayakan album ini ialah Mawi, Azhan, Putera, Mila Jay Jay, Liza Hanim, Syafinaz, Alyah, Hafiz AF dan Datuk A Samad Said yang menyumbang satu puisi yang bertajuk 'Anak-anak Palestina'


Aku dah dengar dah semua lagu dalam album ni ternyata lirik-liriknya sangat menyentuh hati dah jiwa aku lah. Yelah dalam bulan-bulan puasa ni kita bukan main sedap makan sana sini dengan juadah yang enak but mereka kat Palestin ni terpaksa redha dengan apa yang ada di sana. So apa salahnya kan....


So korang, meh la kita reramai beli album ni dan dengar sendiri lagu-lagu yang dimuatkan dalam album nie, bukan apa dalam bulan-bulan puasa ni baiklah jugak kita menderma kan. Alah bukannya mahal pun cuma RM21.90 dan kesemua kutipan album 'SIAPA PEDULI' ini akan di salurkan ke tabung GAZA.


So apa salahnya kan..

Mari Berkenalan Dengan Bloggers Geng Tali Barut Yang Havoc

Hi Korang,

Ini entry suka suki

Meh aku nak tunjukkan muka-muka blogger yang senantiasa gempak dan havoc tak kira di mana jua diorg nie berada.

Ini Zaid. Sambil makan pun sempat buat peace lagi. Selalu dapat jemputan makan2 tau

Ini Didie, Peminat no.1 Ning Baizura tau. Kelas ko noks!!

Ini Jejai dan wifenya K Maz. Pantang nampak makanan mesti nak di snapnya. Tapi bila pi Manila langsung tak termakan kan.

Ini K Ina KL,ketua geng tali baruts mesti ada dalam setiap event lah. Tapi tak leh nak kalahkan aku lah kan.

Ini Daydeck, pengemar kaki ayam no. 1 tau. Bila time makan, cermin mata pun hilang

Hah, inilah ktorg yang sempoi. Pantang ada camera nak bercamwhore jelah. Yang baju biru tu Eyriqazz a.k.a Mat Tiger.

Hah, itulah dia gambo yang Mr Big sempat snap gelagat bebudak geng tali baruts ni. Sentiasa kecoh walau di mana jua berada.

Aku sesaje nak masukkan muka-muka diorg ni, mereka ini lah tempat aku nak gossip2, update2 story dan memacam lagi. Tapi bukan diorg ni je, ada ramai lagi tau geng blogger tali barut yang aku belum citerkan lagi. Nantilah, kalau ada memuka diorg ni aku masukkan lagi lah

Anyway,

Happy Sunday Korang...


Saturday, August 20, 2011

Majlis Buka Puasa 'Universal Music @Shazana Pau Cafe KL

Hi Korang,


Semalam sempat jugak aku sampai on time untuk majlis meraikan anak-anak yatim Rumah Maahad Tahfiz Baitul Ummah anjuran 'Universal Music' di Shazana Pau Cafe, Kg Baru. Di sebabkan ktorg selalu makan kat kedai ni so tak jadi masalah untuk sampai dan jadi tour guide untuk bebudak blogger yang tak pernah ke sini.

Bloggers havoc yang sempat hadir (cilok dr Blog Zaid)

Dengan Tuan Punya Shazana Pau Cafe (cilok dari Eyriqazz)

Banyak pilihan okeh

Bukan setakat bloggers sahaja di jemput malahan residen artis bagi 'Universal Music' juga turut memeriahkan majlis nie. Di antara rakan artis yang hadir seperti Ana Rafali, Man Kidal, Sixth Sense, Ahmad Ahmad dan Saujana.

Juan Danza MC malam tuh

Tuan punya Shazana Pau turut menyumbang kepada anak-anak yatim

Selain daripada acara berbuka puasa, persembahan daripada artis-artis dan juga pihak Universal Music dan Shazana Pau Cafe juga turut menyumbangkan duit raya dan goddies untuk anak-anak yatim ini.

Kugiran Tepi Pantai

Yazer menghiburkan anak-anak yatim

Kemudian ada acara execlusive untuk bloggers plak. Ktorg di hiburkan dengan persembahan dapipada kumpulan Ahmad & Ahmad dan kumpulan Saujana. Best jugak tengok perform kan. Yelah live gitu.

Kumpulan Ahmad dan Ahmad. Diorg ni sempoi betul lah

Comey Ana Rafali nie

Persembahan Saujana.

Man Kidal

Kumpulan Saujana

Semoga acara seperti ini akan menjadi acara tahunan dan  menjadi ikutan badan-badan korporat yang lain. Syabas 'Universal Music'. Kami bloggers sentiasa menyokong usaha-usaha murni ini.