MY HISTORIC MOMENTS

Monday, January 31, 2011

Sepanjang January 2011

Hi Korang,

Hari nie 31hb January 2011.Sekejap je rasanya. Pejam celik pejam celik dah sebulan kita di tahun 2011.


Macam-macam yang berlaku kat aku dalam bulan January nie. Di antaranya:-

Event
Aku berkesempatan untuk menonton Atilia & Adibah Noor dalam Acoustic Nite di KL Pac. Aku jugak dapat lepak2 bersama Liyana Jasmay di Maybeline SuperFilm Party. Satu lagi dapat join Maxis Om Nom Nom Race dengan The Meletops Punya team. Ala yang macam amazing race tu kan.

Premiere Screening
Ermm bulan nie aku dapat satu invitation je from Nuffnang untuk citer Season Of Witch. Ermm not bad jugak kan.

Outing
Aku hampir berjaya untuk menakluki Broga Hill tapi tak kesampaian disebabkan kurang stamina. Aku jugak berpeluang untuk chill out kat Taman Rekreasi Sg Tekala. Best betullah

Skills
Aku rasa bulan aku banyak mencuba skill2 memasak yang aku tak pernah cuba sebelum nie. Aku dah cuba masak makaroni &cheese, nasi lemak, kantonis yee mee. Yang best tu, aku sempat buat kek coklat 2 kali atas permintaan bebudak opis dan jugak hantar kat umah mak mertua aku. Cuma aku x sempat nak buat entry pun sebab leka bedal sampai tak pandang kiri kanan kan.



Kebanyakan event or activities yang aku pegi nie adalah from Nuffnang. So thank you nuffnang. Walaupun aku bukan blogger famous/glamer yang jarang dapat B.E apatah lagi advertorial post tapi dapat pi event2 nie pun dah cukup bernasib baik rasanya.

Ini adalah hasil usaha aku berblogging. Aku bukan mementingkan duit atau traffic tapi pengalaman tu aku rasa lagi bermakna dari segalanya. Apa-apa aku bangga dan bersyukur dengan apa yang aku lalui dalam bulan January nie.


Semoga February ni lebih bermakna untuk aku.

P/S : Entry nie dibuat untuk menaikkan lagi semangat aku untuk berblogging.

Sunday, January 30, 2011

Awak Ni Cina Ke Melayu?

Hi Korang,

Hari nie aku berhibenasi je kat umah. Yelah kan hujan dari malam tadi sampai sekarang nie. Dah macam kat Cameron Highland dah cuaca kat umah aku nie.

Pagi semalam sebelum aku pi servis kete sempat jugaklah pi masukkan duit kat bank. Biasalah cukup bulan. Semu hutang2 mestilah kena bayar kan.

Hui, ramai jugak orang ek, yang masuk duit, yang kuar duit, yang masukkan cheque ermm memacam lagi lah. So abis je aku bank-in duit then nak kuar lah kan, tetiba aku kena tahan. Jeng jeng jeng... Ishk seram jugak kan. Pandang punya pandang rupanya ada satu auntie cina nie nak tanya aku something

Auntie Cina : dhskhfsfuF%#%%JSNCXKV (dia cakap cina, mana aku tau kan)
Aku : Autie wa po ming pai lah.. (Aku tak paham lah)
Auntie Cina : Eh, u bukan cina ke?
Aku : Eh, bukan lah saya melayu
Auntie Cina : Ayo.. dari saya ingat u cina lah. Ermm takpe2 mari tolong saya bacakan ini no account. Saya lupa bawak spek mata lah
Aku : Ooo ok ok saya tolong auntie..



 Lepas settle tolong auntie tu tadi aku terus masuk kete then terus citer dengan mrBig. Dia cakap apa, memang u dah muke cam cina, pakai pun dah macam cina. So cam ne orang tak ingat yang u tu melayu kan.


Cakaplah aku cini, aku kuntau korang nanti tau..

Tapi memang betul, kalau orang tak kenal aku mesti aku nie sabahan, sarawakian yang selalu tu orang ingat aku nie cina la kan. Eh, aku melayu tau.

Saturday, January 29, 2011

Dapat Email Dari PM

Hi Korang,

Weekend nie langsung tak de event okeh, aktivities pun bo liau..

Hehehehehhe seronoknya dapat rileks sepuasnya kat umah. Dapat bangun lambat, dapat tidur terbaring depan tv sampai petang.. ishkk seronoknya..

Tapi update facebook, tweeting, surfing on the net tetap tak tinggal. Penting tuh. Tengah syok2 baca email pasal masak2 nie,ternampak plak email nie.



Hehehehhe our PM Dato Seri Najib Tun Razak anta email gak tau. Ala wishing CNY kat aku. Efficient jugak administrator PM nie kan. Ada gak nak wish rakyat2 yang comel cam aku ni ek.

Anyway, TQ for the wishes PM.

By the way, jangan lupa our coffee date on 20th Feb ye PM... I Love U lah.

Friday, January 28, 2011

Minggu Yang Penuh Dengan......

Hi Korang,

Aku suka minggu nie sebab minggu ni penuh dengan limau. hahahahhahaahha


Start dari hari isnin hari tuh, office aku nie especially bilik aku nie penuh dengan limau. Maklumlah ktorg ni main contractor, so sub-con banyaklah kasi limau. Berkotak2 masuk kat office nie. Dari limau saiz M sampai ke XL. Limau bentuk petak pun ada tau.
Ni yang mahal punya. Kotak pun cantik.


Ini dah mix dah.

Korang bayangkan hari isnin hari tuh, ktorg dapat 10 kotak. So hari2 lain tu berapa plak kan. Banyak memang banyak tapi bukan makan sorang ek, divide2 lah untuk semua orang. End up setiap workstation nampak color orange je. Yelah plastik limau. Tong sampah penuh dengan kulit limau.


Yang bagi hamper pun ada but biasalah hamper CNY mestilah ginseng, buttom mushroom, wine, biskut raya, bird nest dan memacam lagi lah. Yang mana kotak2/packaging yang cantik2 diorg ni boleh bid untuk dapatkan kotak2 ni. Kelakar betul. Aku?? Sampai nak muntah2 lah tengok limau nie.

Bukan aku tak boleh kasi korang but polisi company kan, kena makan kat opis. Bawak balik tu boleh but takde 3-4 kotak sekali harung kan. Ishkk..

Bebudak kat sini cakap boleh buat mandi lulur lah dengan limau2 nie kan..

So hepi weekend korang.....

Thursday, January 27, 2011

Lagi Kisah Blogger Kena Saman

Hi Korang,

Kan aku cakap aku suka lepak kat blog Cikgu Dahlia kan, tadi aku lepak lagi kat blog dia. Dia ada story pasal bloggger kena saman wei.

Cilok : Google

Tup tup aku jadi cuak plak, bila terbaca pasal berita nie.

KOTA KINABALU: A popular Indian cuisine restaurant here that is recommended by travel guide Lonly Planet, is suing a blogger and Google for defamation.


Jothy's Fish Head Curry restaurant director Tharumaraj Sivaperumal filed a RM6mil civil suit at the Kota Kinabalu High Court here Monday, naming blogger Poh Huai Bin as first defendent and California-based Google Inc as second defendant.


The suit is arising from some allegedly defamatory statements about Jothy's Fish Head Curry restaurant posted in May last year by Poh, originally from Sibu in Sarawak and now residing in Kuala Lumpur.


Jothy's is also seeking an order from the court to remove the offending articles from Google and other popular search engines used on the internet

Source : The Star

Wei, bukan calang2 blogger yang kena saman tu tau, Poh Huai Bin atau blogger name dia Sixseal. Aku penah jumpa dia nie sekali. Ok je orangnya. Tapi aku rasa komen dia tak salah, dia cuma bagi pandangan tentang apa yang dia rasa. Itu hak individu. Mungkin dia rasa tak sedap but orang lain rasa ok je kan. Entahlah manusia susah untuk menerima kelemahan. Seharusnya diperbaiki kan.

So ini yang dia koman kat entry dia (slow sket, bila korang click, sabo tau)


Ermm ramai jugak bloggers yang komen pasal hal nie, antaranya :






Disebabkan aku suka buat review pasal makanan or restaurant nie so kenalah berhati2 mulai dari sekarang dalam memberi komen. Yelah takut2 menyinggung perasaan orang lain kan.

So kengkawan bloggers sekalian, sebar2kan lah ye...

Sekadar pandangan dari aku yang suka sangat makan.


Monday, January 24, 2011

Ladies Blogger Day Out for Maybeline SuperFilm Party @The Bee, Jaya One

Hi Korang,

Mesti korang ala-ala cemburu jugak kan walaupun korang cakap korang tak jeles sebenarnya bila aku dapat lepak2 dan borak2 dengan Liyana Jasmay dan jugak Blogger 1Juta tu kan. So ini ada sambungan lagi citer pasal event untuk ladies blogger nie tau.


Thanks to Nuffnang Gplusmy sebab sudi bagi invitation nie kat aku. Event ni especially for ladies. Sebab tu gambo2 semua bebudak pompuan je kan. Yelah, tak kan korang guys bloggers nak pakai mascara cam ktorg kan. So event ini berlangsung kat The Bee, Jaya One PJ. Ermm sesat2 jugak aku nak sampai ke sana akibat terconfius antara Jaya One dengan Jaya 33. But at last sampai jugak.


Event ini merupakan pelancaran produk mascara Maybeline yang terbaru iaitu SUPERFILM. Pelancaran oleh Duta Maybeline iaitu tak lain tak bukan Liyana Jasmay yang comel tu lah. Dia bagi some speech sket pasal product nie Ermm senang nak pakai mascara nie, lagipun water base kan. So anything nanti aku boleh melaram dengan mascara nie. 

Kurus gile kan Liyana Jasmay. Suka dia lah...

Sedapkan.. Kenyang gile aku lah. Makan tak henti.

Di samping tu juga, ada few activities yang best untuk ktorg enjoy lah. Ktorg dapat bermekap, bermain dengan FB aplication dan jugak bercamwhore dengan props yang telah di sediakan. Disebabkan event tu time hi-tea, so dapatlah ktorg bedal pelbagai makanan yang sesedap. Acara kemuncak iaitu best posing. So one of lady blogger Ms Jard menang dapat tempat no. 2. So dapatlah dia barangan make up Maybeline 1 set tau. Jeles aku kejap.

Jangan jeles korang tau. Aku pun dah macam artis2 gak lah.


Nuffies Team

Macam time sekolah2 dulu kan..

Disebabkan event tu abis cepat, so ktorg nie malas nak balik. Apa lagi duk borak2, makan2, bercamwhore2 bagai dengan Nuffies Team dan jugak bloggers lelain. Tak ketinggalan jugak, aku sempat duk beborak2 dengan Blogger 1 Juta lah sapa lagi kalau bukan K Red. Ala gossip2 artis je..


So sebelum balik, ktorg di bekalkan dengan goodies bag dari Maybeline. Dapat jugak aku mascara yang gaya nie lah. Ermm yang best tu dapat tapau donuts diorg ni yang sedap bersama chocolate brownies dan jugak a lots of marshmallow. Dapat aku kumpul setupperware tau. Seronok..

Its fun lah dapat hang out dengan ladies blogger nie Ruby, Jard, KInaKL, Fara-Eng dan Zuriey.  Korang memang best2 lah..

p/s : Gigi aku dah start berdenyut dah akibat bedal marshmallow setupperware kat opis nie sengsorang..

Kisah Liyana Jasmay & Blogger 1 Juta

Hi Korang,

Selamat hari Isnin. Aku tau ramai yang dah kene sindrom Monday Blues nie kan. So baik korang layan gegambar kat bawah nie untuk jeleskan korang hiburkan hati korang.



Akhirnya dapat jugak ambik gambo dengan Liyana Jasmay. Comel lah dia nie. Dahla comel cantik plak tu kan. Of courselah sangat peramah.



Ladies blogger dengan Blogger 1Juta RedMummy. Bukan main menyinga dia bila aku cakap dia Blogger 1 Juta. Murah rezeki ko K Red.

Citer lain, jap lagi aku update lah. Nie tengah buat editing nie.

Sunday, January 23, 2011

Cikgu Shida Yang Glamour Tuh

Hi Korang,

Sambil tengok TV3 cerekerama citer IQRA nie, sambil tu aku berblogwalking. Aku memang rajin lepak kat blog Cikgu Dahlia nie. Dia nie banyak story2 pasal apa2 yang berlaku skrg kat Malaysia nie. Yelah kan aku nie malas nak baca paper so kat blog dia nie aku dapat tau benda2 penting nie kan.

Korang ingat lagi tak dengan Cikgu Shida? La tak ingat. Nah check entry aku pasal dia nie.


Baca punya baca ada cerita pasal Cikgu Shida nie plak. Ala Cikgu Shida yang terrer buat miming tuh. Rupa-rupanya dia ada blog. Dulu blog dia nie diprivate kan, yelah ramai sangat yang buat propaganda pasal dia nie kan. So now dia dah open for public dah blog dia tu.

So sambil baca blog Cikgu Dahlia sambil lepak kat blog Cikgu Shida jugak. Rupanya Cikgu Dahlia dah buat review pasal blog Cikgu Shida. So now, aku dah tau lah kenapa Cikgu Shida suka buat benda2 miming nie kan.

By the way, Cikgu Shida dan glamour tau. Dia pernah jadi jemputan dalam rancangan DJ HotFm FBI tu, wah hebatkan. Dengar2 plak Dato Siti Nurhaliza pun berminat untuk menjemput Cikgu Shida nie dalam program temubual terbaru kelolaan Dato Siti Nurhaliza tau.

Apa-apa pun all the best untuk Cikgu Shida. Semoga more sukses in future. Now aku rasa, sesapa pun boleh jadi artis or celebriti kalau dia berbakat.

Saturday, January 22, 2011

Apa Yang Patut Di Buat Ek

Hi Korang,

Dah berhari-hari aku duk memikirkan pasal ni. Payah jugak lah. Penat dah aku baca tutorial2 yang mengugat jiwa di blogs blogger2 tegar ni but still benak jugak otak nie.


Di antara masalah yang aku facing sekarang nie ialah :

1. Camne nak kecilkan font dalam entry post
    Aku rasa font dalam entry ni besau sangat lah.


2. Camne nak lebarkan column tengah blog nie.
    Aku tak jumpa perkataan #main-wrapper dalam code nie

Ermm payah gak rasanya bagi blogger yang tak tau langsung pasal coding nie. Letih nak pahamkan segala mak neka benda pelik2 nie but still aku cuba jugak sampai dapat.

Anyway, kalau korang boleh tolong suggest memana website or blog yang boleh tolong aku nie, bagitau ek.. TQ sesangat tau.

So selamat berusaha untuk aku!

Thursday, January 20, 2011

Tengok apa tuh

Hi Korang,

Hari nie hari cuti yeah but ktorg kat site nie kena keje.. huhuhuhu.. nak nangis rasanya lah tapi ok jugak sebab banyak jugak keje2 pending dapat settle kan.

Tapi selain daripada buat keje, banyak jugaklah dapat buat aktiviti2 lain. Di antaranya ialah:-


Mengecheck facebook sambil mendelete profile photo



Sanggup  mencangkung sambil update facebook


Nie plak, berduet check status facebook.


Aku rasa bilik aku nie dah macam cybercafe. Sekejap2 orang nie sekejap2 orang itu. Actualy banyak jugaklah aku amik gambo but ini di antaranya. Tengoklah betapa kemaruknya diorg nie dengan facebook kan.  Apa-apa pun keje still jalan okeh.

Anyway, selamat berehat ye kengkawan..

Premiere Screening Seson Of Witch

Hi Korang,

Ermm hari nie hari cuti yeah!.. tapi aku plak kene keje. TQ kat bos aku yang paksa ktorg kat site keje. huhuhuhuhu..


Eh, terlupa plak nak citer. Aku dapat tiket free citer Season Of Witch nie. Ala Nuffnang bagi hari tuh. Cam biasalah premiere screening. Tapi citer tu pun dah kuar kat sekarang nie so aku buat review sket jelah kan.

On the way beratur nak collect tiket tu, ramai betul bloggers tak aku tak penah jumpa. Majoriti semua bloggers baru yang aku kenal cuma Zaid dan Jejai je. Aku rasa memasing segan kot nak tegur aku dan aku pun segan nak tegur diorg kan yelah, aku nie kan muka gangster buat bodo je beratur sambil makan ayam goreng kan.


"A 14th century Crusader returns to a homeland devastated by the Black Plague. A beleaguered church, deeming sorcery the culprit of the plague, commands the two knights to transport an accused witch to a remote abbey, where monks will perform a ritual in hopes of ending the pestilence. A priest, a grieving knight, a disgraced itinerant and a headstrong youth who can only dream of becoming a knight join a mission troubled by mythically hostile wilderness and fierce contention over the fate of the girl. When the embattled party arrives at the abbey, a horrific discovery jeopardises the knight's pledge to ensure the girl fair treatment, and pits them against an inexplicably powerful and destructive force"


So pada pandangan aku :

Jalan citer okeh, tapi aku kena tengok betul2 sebab tak silap aku x de subtitle masa aku tengok hari tuh. Lagi plak English accent dirog nie pekat betul, kene listen and understand every word yang diorg cakap tu. Ada aksi seram2 wei, terbang-terbang lagi. Memang ada terperanjat2 sket lah. Jangan tertipu dengan tajuk bukan witch yang kuar pun demon/setan yang muncul tau.

So not bad jugak lah citer nie.

Ok nak sambung buat benda2 yang patut bila bos tak de kan.. huahauhauhauahau..

Tuesday, January 18, 2011

Anda Pelajar IPG/Universiti Swasta/Kolej yang kami cari??

Hi Korang,

Ada sket infomation untuk korang lah.



Sahabat Blogger : Pelajar IPG/Maktab Perguruan



Anda Pelajar IPG/Maktab Perguruan??
Marilah sertai Sahabat Blogger : Pelajar IPG/Maktab Perguruan!
Klik SINI untuk ketahui syarat penyertaan.
Tempoh untuk tinggalkan link entry anda di SINI : 13 Januari 2011 - 20 Januari 2011 (jam 1 petang)


 

Sahabat Blogger : Pelajar Universiti Swasta

Anda Pelajar Universiti Swasta??
Marilah sertai Sahabat Blogger : Pelajar Universiti Swasta!
Klik SINI untuk ketahui syarat penyertaan.
Tempoh untuk tinggalkan link entry anda di SINI : 17 Januari 2011 - 24 Januari 2011 (jam 1 petang)


Sahabat Blogger : Pelajar Universiti Swasta

Anda Pelajar Kolej??
Marilah sertai Sahabat Blogger : Pelajar Kolej!
Klik SINI untuk ketahui syarat penyertaan.
Tempoh untuk tinggalkan link entry anda di SINI : 18 Januari 2011 - 25 Januari 2011 (jam 1 petang)



Teruja tak? Haruslah teruja kan. Hehe. So ape tunggu lagi, klik sajelah link yang berkenaan tu.


Sekian, memaklumkan.

~krew BPM~



Cerita Pasal Mayat

Hi Korang,

Semalam aku duk tengok berita TV3, banyak betul cerita2 pasal mayat nie lah. Yang kena tu semua remaja muda2, wanita, anak dara dan memacam lagi lah.

Salah satunya nie;-

Remaja 15 tahun


Wanita 34 Tahun


Pelajar 21 tahun


Ishk sekarang aku seram plak nak berjalan / drive sengsorang, lebih-lebih lagi pergi-balik keje kan. Dahlah aku selalu lambat balik. Eventho umah aku ni berguard 24 jam bagai but parking lot kat umah tu sunyi je bila lepas maghrib. Nak2 plak tempat aku nie ramai nau orang middle east, student international college ermm memacam lagi lah.

Ermm seramm..




Source : BeritaHarian & Google

Sunday, January 16, 2011

Semalam Bersama The Meletops Punya @ Maxis OmNomNom Race

Hi Korang,


Banyak betul aku post entry pasal event nie kan, jangan sampai korang bosan dah lah kan hehhehe.


Aku nak citer sket pengalaman aku bersama bebudak The Meletops Punya iaitu Daydeck, Shahroll dan HamzahIan.


Seorang co-pilot yang bijak. Berjaya menggunakan IPhone denga bijak sekali walaupun telefon dia cuma brand biasa2 je. Dia dapat adapt hp ni dengan cepat. Eventho IPhone yang diorg bagi tu asyik2 bateri dan sampai satu ketika langsung tak boleh on, dia still boleh guide aku untuk ke check point yang seterusnya.  Seorang pemegang passport yang baik, tak pernah hilang dari matanya. Pengemas clue yang teratur, abis satu task terus je dia asingkan ke tempat yang lain. So tak serabut lah jadinya. Walaupun clues macam jahanam but still dia dengan HamzahIan dan Shahroll manage to settle all the task. Dan jugak tukang beli air dan rokok masa jem kat Bangsar.


Seorang yang amat serius dalam berblogging. Even dalam kereta pun dia boleh menulis entry dengan baik. Ada satu ketika tu, dia terpaksa menaip sampai dalam jacketnya sendiri akibat cahaya matahari yang sangat cerah samapi screen dia x nampak. Itu yang aku kagum tuh, Orang melayu sejati, even makan kat restaurant beso pun dia boleh makan pakai tangan. Dalam keadaan pressure pun, dia still ada je idea untuk menulis.


Photographer dan jugak videoman untuk team ktorg nie. Assistant kepada HamzahIan dalam menulis entry. Sampai nak makan pun tak sempat. Suka buat lawak2 bengong + bodoh, suka borak2 utk release tension ktorg dalam kereta sampai kuar citer2 sinetron tau tak ketinggalan gossip2 hangat pun ada.

Clues yang cam payah gila nak cari sebab diorg bagi coordinat je. Nasib baik ada Blackberry HamzahIan


Eventho ktorg tak menang pi Hong Kong walhal dalam hati nak menang HTC je but still ktorg menang jugak goodies bag dari Maxis dan Nuffnang. Ktorg jugak menang makan dalam race. Tak pernah aku ada perasaan sampai nak muntah tengok makanan kan.

So guys, thanks to become a member of The Meletops Punya Team, korang memang super duper power lah. Sangat coorperative dalam segala hal.


30 Krew BPM Diperlukan

Hi Korang,

Sambil mengupdate blog pasal OmNomNom Race nie tadi, aku terpandang entry nie.




Rupa-rupanya diorg nie mencari 30 krew untuk Blog Pilihan Malaysia 2011. Ini syarat2nya

Tugas anda sebagai krew BPM:


 - Mempromosikan setiap kategori blogger yang bakal dibuat dalam blog anda dengan cara membuat entri supaya lebih ramai akan tahu nanti.
 - Boleh membuat entri tersebut tanpa perlu diberitahu.



Aku rasa aku boleh membuat tugas seperti di atas, so boleh lah join menjadi krew BPM. tapi ada syarat2 lain plak seperti:


- Blog mesti mempunyai follower seramai 200 dan ke atas - BOLEH KOT
- Anda rajin update blog - BOLEH JUGAK
- Anda sanggup membuat satu bloglist baru dalam blog anda yang akan diberitahu nanti - BOLEH JUGAK
 
 
Mintak2 dapatlah aku jadi one of the BPM 2011. Ermm hopefully...
 

Maxis Om Nom Nom - Station #5 Dancing Fish Restaurant @Bangsar Shopping Centre

Hi Korang,

Recap from Maxis Om Nom Nom Race semalam. Entry nie di copy paste dari blog Shahrol dan HamzahIan.

 
As salam to all, ( shahroll write up)


 
Sampai sudah kitorang ke restoren yang terakhir iaitu Dancing Fish di Bangsar Shopping Complex di Bangsar. Shahroll, Daydeck86, Cik lily Putih dan juga Hamzah Ian merasa masakan yang terbaik di restoren ini. Kudos!
 

Kami dijamu dengan Kerepok Malinjo dan juga sambal belacan. Pastu desert Gelato iaitu sejenis aiskrim yang berperasa durian dan juga laici.


Ikan Nila dan juga Tauhu telor didatangi dengan Nasi Kunyit dan juga Nasi Putih. Air yang diberi sangat cool sampai masuk ke dalam tekak nie hilang rasa haus sebab sesat jalan!!!huhuh~

Jom layan gambar2 dari Dancing Fish nie:-
 
Bedal jangan tak bedal, Cik LilyPutih kepenatan naik turun lift asyik tertinggal barang jelah.

Oi tinggalkan daydeck dgn ciklily sket oi
 
 
Overall Rating:


Taste : 8/10
Ambiance : 9/10
Service : 8/10
Value for money : 9/10

Ooooo sedap ooo ... ENJOY SEHHH MAKAN SINI!!!!
Sampai orang makan pakai tanganlah kan, sebabb ada sambal belacan..

Dah, dah balik balik, kang disqualified plak kan...

Maxis Om Nom Nom - Station #3 Sate Hj Samuri @ Damansara Uptown

Hi Korang,

Recap from Maxis Om Nom Nom Race semalam. Entry nie di copy paste dari blog Shahrol dan HamzahIan.

As salam to all, ( shahroll write up)


Kitorang dah sampai ke station ke 3 iaitu restoren haji samuri. Team kitorang berada di rank 10 untuk masa nie. Aiyarrkkkk!! Chaiiyoo2 lagi untuk 2 station lagi. Ok, meh aku bagi review apa yang makan kat restoren haji samuri.


Satay yang dibekalkan adalah Satay Rusa, Kambing, Daging dan Ayam. Dorang makan 2 set!! Bapak lapau! Aku je yang kena buat write up! Hampeh tol! Huhuhu


Sedap gila aku cakap kau satay nie. Pegawai Operasi untuk cawangan Petaling Jaya nie, korang leh contact Mr. Amran Suman ataupun korang tepon 03-89265624 dan alamat untuk satay kajang nie:-

Lot 3764-E Jalan Saujana
Sungai Ramal Dalam, Kajang, Selangor.


Overall Rating : 4/5

Taste : 5/5
Ambiance :4/5
Service :4/5
Value for Money : 4/5


Aduh, penat makan oi

Maxis Om Nom Nom - Station #2 Restoren Tarbush @ Sunway Piramid

Hi Korang,

Entry nie di copy paste dari blog Shahrol dan HamzahIan.

Lokasi kedua Om Nom Nom Race, iaitu Restoren Tarbush di Sunway Piramid... mula-mula pening juga nak mencari Tarbush ni siap kena tipu dengan Eyriqazz lagi.. grrr..

jadi ni dia tempat Tarbush Express.. Seyely tempat ni cantik gila-gila.. perghh...



tempat dia tersorok sedikit tapi bila dah sampai hambik lu.. seyesly macam orang kaya dah bila duk dalam.. grrr...

Tarbush.. Mesti makanan ala-ala arab kat dalam ni.. Dan kami dapat makanan ni!!!!! Cuma shisha je yang tak de


Grill Chicken (RM24)
Ayamnya garing, isi tak kering pun. Ratah cam tu je tak pun makan dengan roti yang kat bawah ayam tu. Sos nie aku rasa homemade nie, lain daripada yang lain



Felafel with Lebanon Bread (RM terlupa plak nk tgk menu)
Rasa cam nugget ayam goreng, tapi kacang kuda + kacang hijau sebenarnya. Sedap. Makan gitu lah tak yang dengan roti pun


Mix Pickles
Ala macam acar orang2 kita rasa. Makan gitu je or makan dengan ayam tadi.

gua yang tak reti guna pisau dan garfu.. mak ajar makan guna tangan je.. kan orang arab makan guna tangan juga.. har har



Kalau nak pegi, sini alamatnya :

Tarbush Express
LG2.37, Sunway Piamid,
46150 Petaling Jaya.

Tel no. : 03 – 5635 3830


Overall Rating :

Taste : 4.5 / 5
Ambiance : 3/5
Service : 4/5
Value for Money : 3/5


Ok, tugas dah selesai, off to next station.