MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, November 30, 2010

Premiere Screening The Social Network

Hi Korang,


Semalam aku dapat tiket untuk tengok citer The Social Network. Actually MSN bagi aku tiket nie coz menang online contest diorg. Aku perasan Nuffnang pun ada bagi tiket jugak but still kepada G+ member je. Ermm tak perlah maybe dah tak de rezeki kot.


So ktorg pi ke Tropicana City Mall, PJ. Senang je tempat dia. Dah pernah pi sekali dulu. Sampai2 trus pi makan dulu. Kemudian baru pi amik tiket. Tak ramai lagi orang amik tiket, so dapatlah seat cantik sket kan.



The Social Network nie mengisahkan suka duka pengasas/ foounder Facebook.Com iaitu Mark Zuckerberg. Ini based on true story tau. Mark nie merupakan student kat Harvard Uni. Di sebabkan dia nie frust coz baru je putus dengan awek dia nie, so dia pun dapat idea untuk menghasilkan online frens kat Harvard nie so that dia dapatlah tengok ex-awek dia punya profile.


Nie pelakon citer nie. Yang kanan atas tu lah Mark Zuckerberg. Justin Timberlake jadi jahat tau. Menyampah. Yang kiri bawah tu, hensem tau good fren Mark tu lah.

So semakin lama idea dia semakin berkembang dengan bantuan good fren dia. Diorg pun memperluaskan lagi facebook.com nie ke all over the country. So ramai jugaklah jeles, bangga, dengki dengan pencapaian mereka nie yang membuatkan mereka berdua nie berpecah belah. Eh dahlah penat aku citer. Nanti dah keluar 2nd Disember, korang pi lah tengok tau.




Rasa pelik juga, bila pi semalam langsung tak de yang kenal. Maklumlah ini bukan Nuffnang punya event kan. So lain sket lah.


Monday, November 29, 2010

Peter Pan The Musical @Sunway Lagoon - Gala Premiere!

Hi Korang,


Sorry lambar sket update, terlampau buzy weekend ari tu sampai nak amik cookies dengan K Ina pun x sempat. Sorry ek.. nanti kite amik tau.


So jumaat lepas, aku dapat invitation from AMBP ke Peter Pan The Musical kat Sunway Lagoon. Actually aku hantar je email bila AMBP put some notice pasal nie kat blog dia. Tup tup dapat plak invitation kan. Aku perasan gak yang Nuffnang ada bagi invitation nie but kat G+ member. So confirm2 lah aku tak dapat kan. Sapelah aku di matamu kan. huhuhuhu...


Yang best tu, dapat gala premiere show. Wah kembang2 hidung kan coz dapat tengok dengan free je. Tapi yang tak best, MrBig tak boleh teman sebab malam tu dia ada hal plak. So korang bayangkan lah aku cameraman aku jugak lah yang kene cover show tu kan. Jawabnya gambo yang ada muke aku satu je. Itu pun mintak tolong one of blogger yang kau kenal, tak silap aku nama dia Kevin kot. Dia pun dapat tiket thru AMBP jugak. Actually Peter Pan The Musical nie merupakan production dari London but design stage and some of the dancers are Malaysian tau. Kagum jugak aku tau.


La korang tak kan tak tau pasal kisah Peter Pan nie ek? Ala citer dongeng bebudak dulu-dulu kan. Ia mengisahkan Wendy yang selalu berangan untuk berjumpa dengan Peter Pan yang selalu diceritakan oleh ibunya. Satu malam Peter Pan yang realitinya muncul dihadapan Wendy dan terus mengajaknya ke Neverland. So dari situ pengembaraannya bermula. Wendy berkenalan dengan Tinkerbell, Lost Boyz dan juga musuh ketat Peter Pan iaitu Captain Hook. So dalam masa satu jam tu, memacam2 aksi dan gaya dipertontonkan. Sangat best. Sungguh real.

So, some of shoot yang sempat aku amik guna camera kecik aku nie.

Cantik kan, siap ada snow lagi tau..

Nampak tak? Peter Pan terbang dengan Wendy.

Captain Hook dan kuncu2nya

All the cast, Malaysian dancers pun ada okeh. Tabik lah

Tengok satu je gambo yang ada muke aku... ermmm.....

Best kan, baik korang pi tengok lah. Tak silap aku show nie sampai end of December 2010. Mombloggers sesuai bawak anak2 tengok citer nie. Maklumlah bebudak mesti suke sebab all the cast tu interact tau dengan bebudak. Lagipun bebudak boleh amik gambo dengan diorg nie. Orang tua susah sket lah. 

So, TQ AMBP. Lain kali boleh jemput lagi ek.

Saturday, November 27, 2010

B'day Supper @Concorde Hotel,KL

Hi Korang,

Pepagi nie terajin sket nak update blog plak. Bukan apa, aku x pegi keje ari nie coz sebab balik lambat sangat. Kul 3.00 pagi baru sampai umah.


Semalam lepas abis tengok Peter Pan The Musical kat Sunway Lagoon (nanti aku citer lagi tau, best ooo), aku terus ke KL. Mr Big ajak pi makan sekali. Aku ingatkan birthday dinner dah abis rupa2nya belum start lagi. Diorg ajak pi makan kat Concorde Hotel.Buffet for Supper.

Band In The House. Sedap ooo suara diorg nie.

Kononnya Glen Fredly lah sebelah aku nie kan. Ishk.. perasan

Mama yang kononnya baru pas pantang. Maklumlah Siti lahir 7.22pm kot.

Not bad jugak, makanannya ada steamboat lagi. Tapi aku terlupa nak amik gambo kat buffet area sebab dek penat nau drive tadi kan. Sampai2 terus makan. Semua bedal. Sambil makan sambil borak2. Not bad this place, Ramai jugak orang yang lapo dah malam2 cam nie kan. Di tambah lagi dengan hujan plak tu. So sedaplah aku menghirup kuah steamboat tu kan.


Tengah lepak2, datang plak in house band diorg nie kat meja. Rupanya untuk nyanyikan b'day song untuk si b'day girl. Jeng jeng jeng, b'day cake pun menyusul. Teperanjat gak lah si siti kan. Then, the band hiburkan ktorg dengan some of indonesian songs. Sedap2 jugak suara diorg nie.


Apa lagi, pas tu sambung makan lagi bedal b'day cake plak. Sedap cheesecake nie. Sedap lah. Sampai x boleh digambarkan.


Around 2.00am cam tu, ktorg kuar dari sini. Tapi sebelum tu sempat jugak check it out live band kat hotel lobby. Best2 jugak lagu yang diorg nyanyi. Tak ketinggalan jugak, ramai yang mabuk2 kat situ. Obviously malay. Agaknya nak release tension kot.

KLCC @2.00am. Cantik kan.

So that's it. Small celebration for the love one.

Friday, November 26, 2010

Untuk Yang Tersayang

Hi Korang,

Nie sambungan citer semalam. Actually aku pi Starbucks tu pun ada sebab jugak. Selain nak minum Hazelnut Hot Chocolate aku jugak beli nie




Untuk someone tersayang. Eh, Bukan MrBig sorang je la. Ada ramai lagi jugak yang aku sayang tapi mrBig no satu lah kan.


Actually untuk sister in law aku.

Dengan ucapan :


Happy Birthday to Cik Siti Radz May all you wishes come true. Ktorg mendoakan yang terbaik untuk awak je tau.. We love u..

Sorry tak dapat join birthday dinner malam nie coz ada keje sket nak kena settle. Please redeem your gift kat Along ek.



p/s: Keje sket? Ada kene review 'Peter Pan The Musical' lah.

Kopi 'O' Satu!

Hi Korang,

Semalam aku rasa hujan sepanjang hari kot. Kat office aku nie dah start hujan tghari sampai lah aku balik. Bila sampai area Bangi plak, lagilah lebat hujan turun. So tak de lah pi pasar malam lah gamaknya.

Mr Big balik dalam keadaan lencun kena dek hujan gak. Lepas mandi berdua2an, trus je kuar umah sebab perut dah lapo. Singgah bank jap, pi cucuk kat dinding kuarkan saki baki yang tinggalkan sebelum kuar gaji.


Then, lalu plak depan Metro Point nie, so apa lagi singgah jap Starbucks.Maklumlah hujan tak berhenti nie, pekena kopi pun sedap gak kan. Sampai2 kat Starbucks, ramai plak orang beratur. Adalahlah dekat 8 orang depan aku. So aku pun sabar menanti jelah kan.

So depan aku nie ialah seorang pakcik tua, pakai kain pelikat je tapi jam Nautica okeh (mahal tu tau). So aku budget pakcik tu  baru balik masjid, singgah beli kopi. Bila dia order je, ternganga mulut aku kejap, sebab apa? Nie..

Barista : Hi, can I help u sir?
Pakcik Tua : Dik, mintak kopi O satu ek, buat pekat tau.
Barista : Ok.

Aku boleh terlopong kejap. Kopi O? Ermm puas jugak aku fikir. La rupanya esspresso lah. Apa punya bangang betul lah aku nie. Betullah pakcik tu order, cuma dalam bahasa melayu je.

Itulah akibatnya banyak nau melepak kat Starbucks, minum kopi orang putih kan. Sampai kopi orang melayu pun boleh lupa.

Ishk ishk ishk.. Melayu mudah lupa!

Thursday, November 25, 2010

Cikgu Shida Buat Hal Lagi

Hi Korang,

Sambil tengok movie Toy Story 2 nie, aku layan lah youtube kejap.

Surfing punya surfing sambil layan video clip kelakar nie kan, aku terpandang video Cikgu Shida nie. Dulu dia pernah buat miming video clips lagu Stacy - Jahat. Memang menjadi lah dia buat. 2-3 kali aku ulang2 tengok balik.

Now, aku terjumpa lagi video clip Cikgu Shida yang terbaru. Kali nie dia miming lagu 'Kalau Berpacaran' tuh yang sekarang tengah hot kan.

Korang nak tengok gak,nak layan nie :-



Ya allah, tergelak2 aku bantai gelak. Cikgu Shida nie memang superb lah. Pandai betul dia buat editing video nie. Yang best siap tukar2 karektor lagi kan. Bagi aku dia memang creative lah. Aku suka watak pakwe yang pakai songkok tu. Kelakar.

Aku tau, ramai yang pertikaikan bakat dia nie. Tapi dia bukan buat benda2 yang senonoh kan.

Have fun guys!

Wednesday, November 24, 2010

TM EVERYONE CONNECTS BIRTHDAY BASH

Hi Korang,


Pada hari Ahad lepas , aku bersama geng2 blogger yang lain dapat invitation ke TM Everyone Connects Birthday Bash di Centre Court, The Curve Mutiara Damansara. Rupa-rupanya TM EC celebrate ulangtahun yang pertama.


Antara bloggers yang aku jumpa ialah K Ina KL, redlinda, Anakperak, Bean, Ruby, Zaid,Chearmster, Ery, Eleywn, Darkbatman, JMR, Jenthi,Shah, Eyiqazz, dan ramai lagi lah. Nuffies  like Fresh, Yuenny, Nicolas pun ada.


Sekejap je dah setahun kan? La korang ingat tak, tahun lepas ada satu konsert ala-ala karaoke yang ramai gila orang tu kat BIntang Walk, ala yang ada Bunkface tu yang nyanyi lagi ‘Through My Window’. Hah yang tu lah.

So emcee event nie ialah:

Ben dan Hunny Madu, DJ Fly Fm.. Kelakar betul diorg nie tau.

Memacam aktiviti lah yang TM disediakan untuk pengujung yang hadir. Semuanya menyeronokkan. Yelah lah boleh surfing website Everyone Connects, main guitar heroes, main Wii dan memacam lagilah. Bunkface pun buat performance, dah macam mini konsert plak time tu.


Dan acara kemuncak iaitu sessi potong birthday cake beramai-ramai. Wah seronok tau! So bernyanyilah ktorg beramai-ramai.

Dapat jugak berkenalan dengan Duta-duta Everyone Connects yang drop dead gorgeous tau.

Di antara nya :

Bunkface

Summer Ashley Khoo. Eh dia nie profesional gamer tau. Memang comel tapi ganas tau di game battle.

Zeffrey Chong & Family. Tak sempat amik gambo coz cari tak jumpa diorg nie.

Dia orang nie sesangat peramah dan mesra rakyat tau. Tak dapat nak borak lelama dengan diaorg nie. Ramai beratur panjang nak amik gambo dengan diorg nie tau.


Selain tu jugak, TM  memperkenalkan portal / website “Everyone Connects” yang baru iaitu http://www.everyoneconnects.net/.  Pelbagai feature yang best2 lah dalam website nie seperti

- Open House
- Sini Maa
- Jamming Garage
- EC Hall of Fame
- The Stadium

Dengan bertagline kan 3 C iaitu Connect, Communicate, Collaborate. Aku rasa TM berjaya merealisasikan bahawa dengan berhubung segalanya akan dapat dilaksanakan.

Anyway,

Congrats to TM Everyone Connects for 1st Birthday Bash.

Disclaimer: Ini adalah sponsored post.

Tuesday, November 23, 2010

Nestle World Walking Day 2010

Hi Korang,


Pagi ahad lepas, aku paksa jugak mr Big pi Nestle World Walking Day 2010 kat Tasik Titiwangsa nie before ktorg pi TM Everyone Connects B'day Bash kan. Awal jugak ktorg bangun dalam kul 5.30am cam tu lah.


Memandangkan dekat dengan umah MIL aku, so ktorg sampai kat situ dalam 6.35am cam tu lah. Rupa-rupanya dah penuh parking kat situ. So kenalah cari untuk selit2 kereta aku nie kan. So nasib baik dapat parking yang betul2 dekat dengan tempat register tu.

Beratur tau aku, ikut peraturan

Ermm dah dekat dah, tengok2 ramai yang potong que

Beratur memang panjang but moving, so tak perlah. But by the time aku rasa a few langkah nak sampai registration counter tu, diorg boleh announce yang registration dah penuh 2000 orang. So secara automaticnya, aku tak dapatlah t-shirt hijau yang cantik tu kan.

Lautan Manusia kat belakang aku tuh. Selori free gift tau dah siap menunggu.


So dengan rasa hampanya, ktorg pun blah dari situ trus pi tempat lain.Tapi sempatlah bergambo jugak kan untuk hilangkan rasa sedih tu.

Bagi menghilangkan rasa sedih aku nie, mr Big ajak pi b'fast tempat sedap kat area Kg Baru nie. Nah korang layan gegambo nie.

Nasi lemak untuk di bawak balik umah

English B'fast, sedap tapi aku boleh terlupa nama plak.

B'fast jugak nie, dalam roti nie ada sausage + cheese. Mengancam kan.

Apa macam, sedap kan? Hilang jugaklah rasa sedih aku nie..



Monday, November 22, 2010

Lepak Dengan BunkFace + Bloggers @ The Curve

Hi Korang,

Comel diorg nie tau!

Seronok dapat outing dengan bloggers semalam petang di The Curve. Di tambah lagi dengan Bunkface pun ada jugak. So double enjoy lah kan.

Tengoklah diorg nie kan

Cam ne boleh lepak2 dengan diorg nie semua? Tunggu entry akan datang okeh..

p/s : Pagi semalam aku pi world walking day kat Titiwangsa, ermm ternyata hampeh! Nanti aku citer gak lah.. Actually banyak benda gak aku nak citer kat korang nie.. Nanti lah ek

Friday, November 19, 2010

Case of the Stolen Keys to Tron: Legacy by TGV

Hi Korang,


Korang perasan hari ni, ada satu berita di webpage Nuffnang pasal TGV telah hilang kunci bilik projector yang mana tersimpannya filem Tron Legacy yang akan ditayangkan pada 15 november pada jam 7.30malam. So mereka sekarang ni sedang menjalankan siasatan terperinci. Pelik kan, cam ne boleh hilang ek? Nie mesti orang2 yang terlalu taksub dengan filem Tron Legacy nie kan.


Best sangat ke citer tuh sampai boleh hilang kunci bilik projector tu kan, ermm korang baca sinopsis nie.



Hah, apa macam? Best tak. Aku rasa pun cam best jugak lah. So berbalik pasal cam ne korang nak tolong TGV cari balik kunci yang hilang tu. Nah, korang baca plak:

1. korang kena like fanpage www.facebook.com/TGVCinemas dan register kat sini untuk mengetahui keadaan semasa kes kunci ni

2. korang kena selalu alert dengan clue2 yang diberikan di fanpage TGV cinema tu..

poster



Tengok, TGV bermurah hati nak bagi hadiah yang best, kalau korang jumpa kunci tu lah. La tak percaya, baca lagi bawah nie :

 
TGV Cinemas and partners are giving out A Private Screening Hall for any movie + a Panasonic 50” 3DTV and many other attractive prizes to the ones who manage to solve the case.

So, ada berani?