Thursday, October 28, 2010

Live-Dalam Keretapi


P281010_21.36.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih

Live ni tau. Pi bercuti over the sea.. 14 jam tau.. Ok nie je sempat ambik. Pas nie dah tak de line. Terlupa nak buat roaming lah..

Hehehehehe

Senyum Sket

PAK PANDIR NAIK FLIGHT



Ok..alkisahnya..hebohlah satu kampung..Pak Pandir mendapat tiket kapal terbang untuk menjadi tetamu Aznil dlm pagi di era.. ,

Walaupun hanya kelas ekonomi..tapi bagi pak pandir..itu sudah cukup mengembirakanya..

Dipendekkan cerita..hari dijanji telah tiba..pak pandir pun sudah menunggu seawal subuh di lapangan terbang..kapal terbang sampai..pak pandir pun naiklah..masuk jer kapal terbang.. pak pandir terus ambik tempat.

Sebelum kapal terbang berlepas..pramugari pun memeriksa penumpang supaya semua duduk ditempat masing masing dan bersedia untuk berlepas..

Sekali pramugari nampak pak pandir duduk kat kerusi bisnes klass.. setahu dia.. tak ada penumpang bisnes klass hari tu..dengan budi bahasa pramugari tu tegur.

"Pak cik, pakcik tak boleh duduk kat sini.. boleh pak cik pindah duduk dibelakang..."eh.. bagus sungguh orang kapal terbang nii pramugari).. takpalah nak..pak cik selesa dah kat sini.."

*Mana tak selesanya.. bisnes klass..mati akal pramugari tu.. semua pramugari dan pramugara (kecuali yang terlampau) datang silih ganti..sakit kepala..

Pilot yang menunggu lama nak berlepas..bengong kenapa masih belum ada isyarat kata ok dari ketua pramugari..dia pun keluar tengok..

Pramugari sorang tu cerita..pilot tu pun pi lah kat pak pandir."pak cik.. boleh tengok tiket?" pak pandir kasi tiket..

"Oo.. pak cik nak pi KL yer pak cik?"

"yer nak... "

"Taapi pak cik.. kerusi depan nii pi johor bahru pakcik.., kerusi belakang baru pi KL!"

"Yerker nak.. nasib baiklah nak bagitau.."


Ermm, mesti korang senyum2 kambing kan pagi khamis nie...

p/s: Entry ringan, itu pun amik kat google sebab aku tengah sibuk packing barang nie..

Wednesday, October 27, 2010

Korang Pandai Buat CPR Ke?

Hi Korang,

Quick update.



La bukan nak citer apa pun, cuma nak tanya, pandai ke korang buat CPR ek?


Aku dah reti dah. Dan tak lama lagi aku jadilah First Aider yang bertauliah dan bersijil serta berskill.

Nantilah aku citer lagi ek...

Tuesday, October 26, 2010

Gangguan Respirasi Seketika

Hi Korang,


Hari nie tak dapat nak pi keja. Ambik MC dari doktor tadi. Badan dah tak larat dah sebab 2-3 hari straight kena hujan je nie di tambah plak dengan sakit tekak dengan semalam berembun kat Mid Valley lagi kan



Walaupun kerja aku nie tak pakai suara pun boleh, tapi di sebabkan bebudak kat opis nie suka sangat melepak kat bilik aku so haruslah kena bercakap jugak kan. So doktor dah pesan jangan banyak bercakap dan makan pun kena jaga-jaga sket, so lebih baik aku rehat je kat umah nie.

Segala pesanan tentang kerja dah pun aku tinggalkan kat orang yang ganti aku hari nie. Penuh kerja sekajang dia tulis aku rasa.Maklumlah hari nie ada meeting dengan Client so haruslah banyak issue kan.

Oklah, nak berehat kejap. Tengahari kang sambung update lagi.

p/s: Nasib baik tulis blog pakai tangan kan, kalau pakai suara mampus aku rasa cam tercekik2 je



Monday, October 25, 2010

Nuffnang premier Screening You Again

Hi Korang,

Ermm terlambat plak citer pasal nie sebab last week sibuk pergi course untuk jadi doktor tau. La korang tak caya ke? Tunggu nanti okeh.



Jumaat lepas, dapat jugaklah aku tiket free from Nuffnang citer You Again nie kat Cathay Cineleisure Damansara. Aku di antara orang2 yang terawal sampailah. Sempat lah pi makan kat Ikea kan.


Citer You Again nie best gak. Kelakar tau. Ala citer time sesekolah dulu. Yang asyik duk kena buli je kan. Bila dah besar yang membuli boleh jadi bakal kakak ipar yang dibuli. Hah, terus terperanjat. Disebabkan takut abang dibuli nie kena buli lagi teruk so memacam caralah yang dibuli nie memprotect abangnya dari sipembuli nie. Padahal pembuli nie dah insaf sebenarnya.


Dengan Akuzle Ayu


Ramai jugak jumpa bloggers lain seperti akuzle Ayu, Ruby,Vinnie, Nia, makdara terdiva dan Amy. Geng2 tali barut pun ada gak seperti CheArm,Sumijelly,Jejai Fink, Anakperak,Redlinda. La abis movies baru jumpa RedMummy yang padahal sebaris je duk dengan aku. Hamzah, sejak ko ada CikShara nie, k lily pun ko tak perasan ek.. ishkk menyampah tau..

Memekak2 dalam panggung sebelum citer tu start. Maklumlah ktorg duduk semuanya dekat2 belaka. Kelakar betul lah...

p/s: sesape ada gambau muke aku, bagitau tau. Nak ek? plz...

Sunday, October 24, 2010

Aku Jatuh Cinta Dengan Blackberry Torch 9800

Hi Korang,

Semakin hari semakin aku terbayang-bayangkan Blackberry Torch 9800 nie. Eh bukan aku sorang je malah MrBig pun dah berjangkit angau dengan Blackberry Torch 9800 nie. Ini kerana dalam buletin blog Nuffnang ada cerita pasal Blackberry Torch 9800 yang di lancarkan tak lama lagi nie.


Sebab apa aku kemaruk sangat nak blackberry Torch 9800? Majoriti kengkawan aku semuanya dah ada Blackberry series yang lain dan diaorg nie sibuk api-apikan aku dengan mrBig suruh tukar ke Blackberry Torch 9800 nie.


 
Mula-mula aku nak cerita mengenai Blackberry Torch 9800 selepas itu baru aku cerita mengenai Celcom Blackberry Plan dalam blog comot aku nie tau..


Blackberry Torch 9800 ni adalah keluaran terbaru dari syarikat Blackberry yang tak asing dimuka bumi ini. Blackberry Torch 9800 ini adalah 1 smartphone hadir dengan keybord Blackberry dan dengan skrin sesentuh sebesar 3.2 inci, Antara kelebihan lain Blackberry Torch 9800 ini adalah seperti berikut:-
 

Dengan adanya Blackberry Torch 9800 ini kita semua boleh mengemas kini semua rangkaian sosial yang memang popular di seluruh dunia antaranya adalah Facebook, Twitter, Myspace, Flickr, dan banyak lagi secara mudah serta dimana jua kita berada tak kira masa.



Blackberry Torch 9800 ini juga boleh menggunakan kad memori sehingga 32 gig ini bermakna kita boleh menyimpan pelbagai data didalam Blackberry Torch 9800 anda tak kira apa jua sekali data yang ingin anda simpan seperti gambar, muzik, video serta pelbagai lagi.



Aplikasi kamera untuk Blackberry Torch 9800 ini pula dibina dengan 5MPkualitinya memang mengujakan kepada aku kerana aku memang sukakan telefon bimbit yang mempunyai aplikasi camera yang kualiti gambar terbaik. Selain itu kamera Blackberry Torch 9800 ini datang dengan built in flash ini bermakna kualiti gambar akan menjadi baik disertai pula dengan 11 mode imej bagi memudahkan kita mengambil gambar secara spontan.



Multi-tasks ini bermakna kita boleh membuka lebih dari satu halaman dengan tab browsing serta kita boleh "bookmark" halaman yang kita suka ini bagi memudahkan untuk kita memilih dan membuka halaman yang kita minati.


Kalau nak cerita pasal Blackberry Torch 9800 ni memang sampai bila pun payah nak abis kerana banyak sangat kelebihannya, sekarang aku nak mengomel mengenai Celcom Exec 50 yang sedang hangat diperkatakan
 


Antara kelebihan Celcom Exec 50 pula adalah :-

Diskaun outomatik melebihi 30% setiap bulan
Kadar panggilan cuma 15sen untuk semua rangkaian telekomunikasi
Komitmen bulanan serendah RM50
Percuma Celcom broadband basic plan selama sebulan dengan kelajuan sehingga 384 Kbps.


Pada 29hb Oktober 2010 ini Celcom akan melancarkan 1 plan yang terbaru iaitu Celcom Exec 50 ini bermakna apabila Celcom Exec 50 digabungkan dengan Blackberry Torch 9800 ianya adalah satu gabungan yang agak hebat kerana Blackberry Torch 9800 sememangnya smartphone yang canggih disatukan pula dengan plan yang menjimatkan.

Ishk, rasa memang betul2 tak sabau lah... Tunggu BB aku datang...

Saturday, October 23, 2010

50 Bloggers Diperlukan!

Hi Korang,

Lambat sket update hari nie coz busy dengan course nak jadi doktorlah. Betul lah? La korang tak caya ke? tunggu entry esok tau.

Sambil aku berblogwalking tengahari tadi, aku terperasan blog nie 100penulis.com


Bila dah baca, rupanya diorg cari 50 blogger yang blognya aktif. So apa lagi haruslah aku join kan? Ala bukan apa untuk tambahkan kawan then tambah traffic. Itu je..

Yang penting, cari kawan tau.Mana tau, jumpa yang sekepala dengan aku kan.

La kalau korang nak join gak, click link nie.

http://www.100penulis.com/2010/10/50-bloggers-diperlukan.html


Hah, best kan? Bolehlah aku korang glamour nanti...

Friday, October 22, 2010

Episod Akhir Siti Kelembai

Hi Korang,

Semalam merupakan episod akhir cerita Siti Kelembai nie. aku pernah buat review pasal cerita nie 2 ke 3 minggu yang lepas. Best kan.

Aku tak tau pun, malam tadi tu merupakan episod skhir. But bila aku perasan iklan ada cerita baru untuk gantikan cerita nie, trus je aku grab camera aku nie.


Endingnya, ermm haruslah happy ending lah. Lepas nek dara pulihkan suara mayangsari dan jalak, dia trus jumpa plak Siti Ratna untuk explain kan cam ne nak ubatkan ibunya dengan bagi ibunya minum darah si Siti Ratna nie. So budak berdua nie (Siti & Moin) pi lah hospital untuk process amik darah untuk nak bagi ibunya minum. So malam sebelum diorg nak pi bagi ibunya darah tu, si jalak dah pun bukak cerita yang si Tarang gemuk hip hop tu sebenarnya ada niat jahat terhadap family diorg nie.


So pepaginya dirog bertiga termasuk si Tarang dan Jehan yang ikut belakang diorg pergi ke pondok Mayangsari untuk transfer darah tu lah. But tak kesampaian sebab si Tarang dan bomoh Damak pun sampai gak time tuh. Damak terus rampas darah tu then minum. Tak sampai sesecond Siti Ratna marah dan terus jerit sampai mereka semua jadi batu.


Setelah Siti Ratna pulihkan ayah dan Jalak, mereka terus pulang ke rumah untuk pulihkan Mayangsari. Rupa2nya mak si Moin tu, adalah maknya Mayangsari. So Mayasari, Moin, dan kakak moin adik beradik dan mak Moin adalah nenek Siti Ratna. Hah kau, tonggeng terbalik kan.

Yang kelakarnya, si Moin tu tak dapatlah kawin dengan Siti Ratna. Tarang dan Damak dah jadi mercu tanda roundabout kat kampung diorg nie...


Apa macam? Korang paham tak aku tulis nie. Kalau tak paham tanya okeh.

That's it...

Thursday, October 21, 2010

Jerebu? Mana-mana Ada

Hi Korang,

Masa aku dengar berita kat radio pagi tadi, diorg cakap kat Muar jerebu teruk gila sampai tutup sekolah. Cian plak dengan bebudak sekolah kat sana kan.

Aku pun call la member sengal aku yang duk kat sana. Saja tanya khabar. Bila aku cakap je, sian anak2 dia x dapat pegi sekolah kan. Dia jawab apa? Anak aku suker betul x payah gi sekolah, dapat main puas2. La cam tu plak. Lantak lah.

Tapi bukan muar je kena jerebu teruk. Kat site aku nie, Nilai pun tak kurang hebatnya jerebu. Kalau pepagi sampai kat site tu for sure tak nampak lah jalan tar tu kan. Kena plak lori2 keluar masuk site. Wah, hebat debu2 terbang. Memang tak boleh bukak tingkap kereta lah.

Tengok cermin kete nie, terukkan debu. Padahal hari2 lap tau kat stesyen minyak.

Yang best part tuh, sampai dalam office nie pun berjerebu. Habuk bukan main tebal lagi. Even dah lap pun ermm kejap je then debu dia makin tebal plak melekat. So sekarang nie, dah ramai start batuk2 yang dah pakai mask pun ada.

Aku? haruslah amik langkah berjaga2. Kalau boleh aku tak nak sakit2 nie, susah nak buat kerja. Apatah lagi nak pi bercuti hujung bulan nie kan?

Wednesday, October 20, 2010

Blogger Mesti Idealistik

Hi Korang,

Satu ketika pada minggu lepas...


Ada 3 orang budak tengah duk lepak tak tau nak buat apa.

Ali: Apa nak tulis hari ni punya entry?

Amad: Aku pun bengong2 gak nie

Minah: Ala aku hentam je, janji ada entry untuk upload. Hentam pun biarlah ada faedah punya.

Ali: Aku x paham betullah orang yang update citer kat suratkhabar tu. Amik bulat2 copy paste je

Amad : Ala diorg kejar SEO dan naik kan traffic itu je

Minah: Yelah, janganlah melampau sangat, at least buat la summary or bagi pandangan tentang topic tuh.

Ali: Setakat amik gambo dan tulis cerita ikut style sendiri dah lah.

Amad: Aku lebih suka tulis pasal diri aku sendiri tak pun apa yang kat sekeliling aku. Kalau amik je citer kat suratkhabar tu, baik aku baca berita online. Yang banyak yang boleh tau, ye tak?

Minah: Blogger mesti kaya dengan idea betuk tak? Kekadang tu pasal ikan goreng dengan nasi panas pun boleh jadi modal gak kan.

Ali: Aku suka ikan goreng, sedap oo ratah cam tu je tapi kalau ada nasi panas lagi superb

Minah : Ko tu memang, ada makan-makan je ingat nasi. Event pepagi pun ko ingat ada nasi gak kan

Amad : Hah, tengok dah kuar pun satu idea.




Hah, korang cam tu gak ke? Selalu ketandusan idea. Ala senang je, fikirkan apa yang jadi kat sekitar korang. Confirm boleh tulis lah dengan bernas sekali

Pics : Credit to Google

Tuesday, October 19, 2010

Contest : Hadiah apa ya untuk mak?

Korang,

Tengah duk kemas2 blog nie sambil makan viennetta dgn lemonade sambil ditemani Mr Big yang kyushuk betul tengok concert kat tv nie, aku terperasan ada orang invite join contest kat blog dia.

Ala senang je, Contest : hadiah apa ya untuk mak? by Salmia. Syarat-syarat pun pun tak susah mana. Aku pun terus join lah.



Ini mak Salmia yang akan menyambut hari jadi yang ke 50 pada 15 November ini.

“Selamat Hari Jadi makcik, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki”

Aku rasalah suka untuk aku bagi cadangan pada Salmia hadiah yang boleh di berikan kepada maknya.


Bantal Sejuk

La bukan apa, Salmia ada mention kat entry dia yang maknya kurang tidur. So aku cadangkan guna bantal nie untuk tidur. Actually bantal sejuk nie banyak faedahnya jugak, nah baca nie:- 

"tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang membahayakan badan kita dan permukaan bantal adalah anti bakteria. Fungsi utama bantal sejuk kesihatan adalah untuk mengurangkan kepanasan badan yang disebabkan berlebihan makan makanan goreng atau pedas. Kesibukan harian menyebabkan badan rasa letih, tekanan kerja yang berlebihan menyebabkan sakit kepala (migrain), kekurangan tidur, sakit otot boleh dilegakan dengan bantal sejuk ini. Ia juga menolong mengurangkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan sakit sengal"

Harganya plak berpatutanlah. Tak sampai RM100 pun. Depend size yang dia nak lah. Nakbeli kat ne? Secara online lah. Senang kan. Nie antara web yang jual produk nie Shimazmir, Masnorhayati, dan juga  MsJualjual2u.

Senang kan? Apalagi korang, jom join Contest : Hadiah apa ya untuk mak? by Salmia

Tarikh tutup peraduan : 10 November 2010

Pengumuman pemenang : 15 November 2010
La tunggu apa lagi, jom lah cepat. sempat lagi tau...

Taylors University, Kami Cipta Sejarah - Last Part

Korang,

Seperti yang di janjikan. La korang tak tau ke? Nah baca entry aku pasal part1 nie. Walaupun camera canggih tapi sket je gambo orang aku amik sebab aku suke amik gambo view je. hehehhe

Ada lagi, amik nie.

Gplus Chairman, Tokey Teh Tarik.

Ishk budak lapo nasi nie lah

Kyusuk betul kan budak berdua nie

Eh korang nie ada apa2 ke

Jangan bagitau orang lain tau

K ina sukerlah tu kan
Apa yang ko tengok tu deck?


Best oo library nie, air con sejuk tau

Rehat lagi, sejuk tuh..

Ermm tengah panas photoshoot nie..

Itulah serba sket yang dapat aku uploadkan. Maklumlah aku tengah curi-curi masa nie. So apa lagi? cepatlah cilok. Aku tak include backlink pun sebab banyak sangat. So korang boleh refer frens list aku kalau korang nak link okeh.

Mesti orang muak tengok gambo je kat blog aku nie kan. So pas nie no more pasal Taylors University lagi tau. Aku nak citer pasal makan plak.. huahuahuahua


Orang yg lambat upload gambo

So thats it.. Hope u enjoy these photos!

Taylors University, Kami Cipta Sejarah - Part 1

Korang,


Ktorang bloggers picisan berjaya juga cipta sejarah di Taylors University nie. Eventho bukan register untuk study but berjaya buat photoshoot yang sesangat best.

Nah, korang layan gegambo nie

Suker betul diog nie dapat juga sharinginfoz

Jejai Fink, sibuk meregister diri

Ala comel2 je penyambut tetamu nie lah

Ko tunggu mak ikan ko ke?

Ooo baru pas isi borang kan? Ingat ko dah boleh jadi Glitterati Plus member ke

Sambil makan sambil isi borang sambil camwhore

Zaid ko senyum sama cam aku senyum gak, tak nampak mata kan

Chearmster, tak puas lagi ko bergayut hah

Ala x sedap pun, ko bedal jugak kan daydeck

Nak amik gambo sangat kan? Amik bebanyak tau

La, tak puas hati lagi? Tunggu sambungan selanjutnya.... Dah penat nie buat editing gambo. Sampai juling bijik mata nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails