MY HISTORIC MOMENTS

Monday, May 31, 2010

Aksi Ganas Di Digi Break Event Party

 Salam Korang,

Tak nak citer banyak. Korang layan je gambo2 nie dulu.


Us. Comel tak?

Para Banduan



We Are Prisoner!

With Julie Woon

The Villians


Si Joker



Macam FBI lah.



Di antara aksi2 yang dipertontonkan.

Banduan Terlepas.


Bonzer Malaya

Para pengganas yang tip top


Geng Makan


Bergaduh plak.


Si Alien Kene Cucuk Hidung


Si Joker Mantop!

Actually, ada banyak gambo lagi, still dalam process editing. Kalau korang come across lepak kat sini dan kenal2 sesape di atas, mintak tolong komen dan tuliskan url blog korang tau.

Ini baru gambo je, citer lom sempat nak fikir lagi nak tulis cam ne. Nak tau cerita lanjut, kenalah tunggu kan. Barulah cerita terkini hiburan sensasi betul tak?

Hari Susu Sedunia Di Pavilion-Penat Betul lah!

Morning Korang,

Terlambat update plak pasal hari susu nie. Semalam merupakan Hari Susu Sedunia. Eventho tarikhnye jatuh 1hb June 2010 tapi sambutan dibuat pasal hari semalam.

So dengan penat tak abis dari Digi Break Event Party, ktorg gagahkan diri bangun awal lagi untuk event nie. So sampai Pavilion dalam kul 9.40am camtu, nasib baik parking kete kat Grand Millennium tu, so dekatlah sket.

Lautan Manusia

Dapat no.

Sampai2 je, aku tengok ribuan manusia dah membanjiri dataran depan water fountain nie. Pelbagai rupa dan bangsa ade. Dari yang secomel2 baby sampai ke veteran2 atuk nenek pun ada, semata2 nak memeriahkan acara yam-cha susu beramai2 nie. Aku pun sibuklah cari registration counter dia, memang banyak tapi counter bergerak. Selepas register, kami diberikan nombor untuk ditampal dan juga goodies bag. Wow, sukanya.

Majlis pelancaran start dalam kul 11am. Bayangkan ktorg beratur selama 1 jam. Tapi tak per seronok, perhatikan ragam manusia yang ada kat situ sambil dihiburkan MCnya oleh Sharizat. Ala korang mesti kenal lah, artis okeh!.La sebab apa kene beratur ek? Rupanya ada live telecast from TV3 ermm patut pun.

Apa lagi bila MC start kira je, terus cucuk straw kat kotak susu then yam-cha reramai. Seronok oo minum reramai nie kan. Ktorg di bekalkan lagi dengan sekotak susu low fat untuk yam-cha nie, so tambah lagi susu dalam perut aku nie. Memang cuci abislah perut nie. Lepas abis acara, ktorg diberikan sijil MBR untuk event nie. La tambah lagi koleksi sijil aku ek, takper2 leh tunjuk time interview keje nanti kan.

So ktorg pun startlah bergerak ke booth yang disediakan. Sambil tengok2 sambil bercamwhore ok. Di antara yang aku jumpe adalah :

Amber Chia

Shasha Basher

Hah, Kak Red pun ada okeh! So sempatlah gossip2 sket kan.

Wah, terasa cam artis plak. Semalam pun glamour pun tak abis lagi. Tambah plak ari nie.

Goodies Bag - I like!

Apa-apa pun event susu nie memang best. Walaupun penat tapi seronok k!

TQVM Dutch Lady, aku membesar bagai johan dengan kamu!

p/s: alamak, entry untuk Digi Break Event Party lom buat lagi! So tungguuuu...

Saturday, May 29, 2010

Free Chocolate Buffet Di Beryl Bangi.

Morning Korang,

Chocolate buffet? biar betul ek. Ditambah lagi free plak tu. Oit mane nak dapat ek? Mulanya aku pun tak tau, tapi bile lepak2kat blog Pojiepooh baru perasan pasal makan chocolate free nie.

So aku pun pi lah dengan mr Big, ala dekat je dengan umah ktorg nie. Sebelum nie memang tak tau pun kilang Beryl nie kat sini. Sampai tu dah hujan rintik2, so kenalah lari2 anak sket.

Kilangnya boleh tahan besar jugak. Aku ingat bila time hujan2 nie tak ramailah orang, ya allah ramai gile manusia nak masuk ke kilang nie. Memula kene register dulu, then baru dapat masuk. Tapi sebelum nak ke buffet tu kenalah beratur dulu kan. Then bile dah sampai time baru lah dapat merasa buffet tuh.

So korang layan2lah gambo nie ek.

Nie time nak beratur, mak ai ramainya.

Kat dalam lagi ramai kan.


Aku yang dah penat beratur

Nie minah potong barisan, tengok control ayu lah kononkan.

Nielah chocalate buffetnya

BAnyaknya chocolate kan.

Nie chocolate yang dapat.

Sukerati dpt makan chocolate

Di dadaku ada hatimu.

Hahahaha hatimu akan ku makan.

Kalau korang beli pun ada gak. Tapi aku rasa harga lebih kurang dengan kat luar je, tapi boleh dapat quantity yang banyak lah. Aku malas nak amik gambo tempat yang diorg jual2 tuh, coz terlampau ramai orang sampai nak masuk pun payah.

Ini lah serba sket pasal chocolate buffet nie, hopefully dapat gak bagi info kat korang yang nak pi kan. Pesanan penaja baik bawak payung coz bangi nie tiap2 petang hujan. Kalau ada anak yang demam tu takyah nak bawak, korang bukan pun bukan boleh bawak kereta masuk kawasan kilang tuh. Parking luar, jauh plak tuh coz kete banyak.

Friday, May 28, 2010

Cekodok Udang Geragau

Morning korang,

Korang mesti kenal cekodok kan? Sedap apa makan time sarapan pagi. Cekodok nie memang jadi makanan sarapan ktorg bila time cuti nie. Maklumlah senang, pas tu kenyang sampai ke tengahari.

So ari nie cam biasa, walaupun aku baru balik dari opis tadi coz ade urgent case kat site yang bos aku suruh datang gak, aku tetap akan masak cekodok nie. Tapi ari nie letak udang geragau sket. La korang tak kenal udang geragau ke? Meh aku tunjuk kan.

Bukan udang baso lah, udang geragau nie kira cam anak2/cucu2 udang lah.

So sekarang dah start masak la ek:-


So tak sempat nak ambil gambo time bancuh tadi. Tengok licin semangkuk beso aku buat kan! NIe salah satu favourite mrBig nie.

Dah dalam kuali . Cantik kan?  Bukan kuali aku lah, tapi cekodok tu lah. Ishk korang nie lah

Tapis dulu minyak kang kolesterol aku naik nanti, sapa nak jawab? Aku gak yang susah kan.

Kene buat kopi dulu, yang beso untuk mrBig. Yang kecik tu akulah yang punye okeh!

Itu dia sarapan bagi orang2 yang malas cam ktorg pagi nie. Apa macam? Lazat tak?

So hopefully dapatlah bagi inspirasi kat korang yang tak tau nak buat sarapan apa kan. Simple je nie.

Alamak tak letak lagu lah, sebab asyik terlupa nie. Lain kali la ek!


Apa Yang Aku Miss Nieh!

Hi Korang,

Terasa lama betul tak update kan. Maklumlah next week ade signing ceremony unutk project baru nie. So banyak benda kena prepare.

Selain daripada contract document kene prepare, contract drawing pun kene check gak. Maklumlah aku nie di antara orang2 yang terlibat rasanya memanglah amat sibuk 2-3hari nie. Dahlah bilik aku kat opis nie dah jadi infomation counter. Segalanya ada di bilik aku nie.

Malas nak bebel pasal kejelah, penat dah seharian bekerja takkan nak citer pasal keje lagi kot.

So sepanjang aku 2-3 ari aku tak update blog nie, banyak jugaklah aku miss.

Di antaranya:-


1. Aku orang ke15 yang join contest Eyriqazz nie. Uik bangga gak nie, aku nie dah lah payah nak masuk contest2 yang memerlukan ketajaman pemikiran kan.


2. Majoriti kengkawan aku dapat tengok Prince of Persia. Sedey okeh aku x dapat. Takpelah harap korang enjoy ye!


3. Rupanya nie Digi Break Event Party. Costume? aku blom terfikir lagi.Aku dengar Tasha nak jadi catwomen.betul ke? ke dracula ek!. Si Bean plak nak jadi Ironman. Biar betul ko beb!. K ina, pojie, sumijelly korang nak jadi apa plak ek?


4. Event Hari Susu Sedunia Ahad nie kat Pavilion. Alamak, aku lom janji dengan sesape lagi nie.Tapi Sumijelly ade ajak aku tadi. SiPojiePooh ajak mr Big plak. Wah mengalahkan aku plak ek si budak Pojie nie. Tak per yang penting Redmummy ajak aku tau!

Nie aku baru baca sket, sampai sekarang masih mentelaah lagi.

Hopefully, aku dapat lakukan segalanya dengan sebaik mungkin. Insyallah.

Tuesday, May 25, 2010

I Wanna Watch Toy Story 3

Hi Korang,

Cerita Toy Story kembali lagi dengan Toy Story 3. Aku memang ikut siri kartun nie, maklumlah terpengaruh dengan mr Big yang kaki kartun. Eventhough dia besar gajah tapi dalam hati ada kartun tau.


Dalam bebanyak karektor baru,aku pilih si dia nie:-

Mr Pricklepants.

Memang comel kan, sama cam mr Big aku.

Banyak lagi karektor yang lelain, di antaranya:-


Apa-apa pun, contest nie di bawa kan oleh Nuffnang. Korang cubalah nasib. Mane tau boleh dapat tiket free kan ek!