Wednesday, March 31, 2010

Kereta Baru

Salam korang,

nampaknya dah dua ari aku update malam ni. Nampaknya payahlah aku nak memaintainkan traffic blog aku nie. Selalunya aku update tengahari, nie malam plak. Nasib baik ade Gengblogger, glamer sketlah blog aku nie kan.

Aku tertarik dengan komen2 dalam facebook aku semalam. Cuba korang tengok nie:
Ok, aku jawab komen2 diorg nie kat sini.

Byzura : Dapat discount 5% tapi tak dapat free gift lagi. Diorg dah change polisi dah. No more free gift but replace dengan rebate 5% if you renew dengan Kurnia Insurance lah. Kalau insurance lain, x tau plak

Shera : tukar kete? tobat aku tak nak azablah, tapi beli lagi satu aku sanggup. Jadi aku ade 2 kete. So nampak tak ketamakan aku kat situ. :-)

Jamilahwatie : Pandai je cakap duit aku tak luak, abis tu ari2 belanje tu ape? kalau tak luak jawabnya aku orang kaya baru la tu kan.

Noriedah: Kete mainan banyaklah mrBig beli, ishk nie lagi sorang, nak BBQ je baru nak ingat aku. Ingat aku nie tokey BBQ ke hah!


Yang sebetulnya aku tak tukar kete baru pun still dengan JAJA kesayangan aku lagi. Ishk tak nak aku tambah hutang lagi, yang ini pun gigil2 nak bayar tiap2 bulan nie kan plak nak kete baru.Semalam aku pi renew roadtax & insurance untuk kete aku nie, even dah dapat 55% NCD but still mahal lagi aku nak bayar. Maklumlah pakai kete berciri2 automatic dan bercc lebih 1.6 ke atas. Hah cam tulah gamaknya, kata mak aku nak berlagak sangatkan, rasakan. Kete kecik2 x pandang, nak pakai kete beso2, hah inilah akibatnya.
So renew kat Kurnia Insurance, kejap je process dia. Bawak geran kete ala kad warna pink tu, then tunjuk je kat kakak kat counter yang manis lagi baik tu. So dia yang tolong kirakan semua sekali. premium berape, windscreen berape, pendek kata macam2 lagi lah. Tup tup dia cakap RM789.60 siap dengan windscreen dan dah tolak rebate lagi dik. Aku dengan tangan yang agak gigil2 bagi je duit tu kat dia. Hah dia print resit dan cover note sambil cakap hah pas nie pi renew roadtax plak.

So aku ke JPJ Bangi kat Seksyen 7 nie, memang dekat giler dengan umah aku. Parking kete. Then masuk amik no giliran, tak sampai 5 minit no aku dah naik. Abang yg ala2 garang tapi baik tu trus mintak geran sambil tengok cover note. Dia tanya nak 6 bulan ke 1 setahun. Aku dengan muke ala2 risau terus cakap 1 tahun. Korang nak tau kenape aku risau? Sebab aku ade 5 saman polis yang lom  bayar lagi. Apa lagi speedtrap kat highway lah kan. Abang tu trus mintak RM90.00 dik. Ermm lega betullah, nampaknya saman aku still lom kuar warant lagi. Ishk kalau sangkut mampus aku nak settlekan saman tu semua.

So pas bayar, trus keluar sambil muke berseri sebab roadtax dah clear. Selamat untuk satu tahun lagi. Nampaknya aku kene kumpul duit untuk bayar saman dalam tahun nie gak lah.

Itu pengalaman aku deal pasal renew roadtax & insurance kete nie. Senang. Apa-apa pun aku suker sebab perkhidmatan gomen skrg makin bagus, makin cepat dan mudah, cuma maybe ade segelintir jabatan je buat2 lembab lagi kot.

p/s: la bende2 cam nie pun nak citer ke? korang plak camne? penah deal insurance & roadtax sendiri ke?

Tuesday, March 30, 2010

TQ Nuffnang For the Invitation

Salam korang,

Dah malam baru dapat update. Ari nie busy sket eventho cuti, tapi sibuk berjalan menyelesaikan apa yang patut. Terbanglah RM2-3K ari nie je. Uisk kuasa duit kan. Kejap je abis. Padahal baru je dapat semalam. Hari nie dah langsai abis. Tapi tak per janji hutang dah settle.

La bukan apa, aku balik tadi, check2 email dapat plak email dari Nuffnang pasal Project Alpha Seaseon 2 Bloggers Launch.

Terus hati jadi berbunga2 cinta. Dah cakap dengan mrBig tapi dia malas nak ikut so aku pi sorang. Ingat nak ajak sape ek?

So korang2 yang rasa2 nak ikut aku, meh tinggalkan komen. Kalau aku rasa sesuai jadi partner aku malam tu, then aku pilihlah.Tapi korang kene bagitau apa persamaan kite ek! contohnya: suke makan ke, suker jalan ke, suke marah orang ke kan.
So nanti korang bolehlah berjimba2 dengan Bean, Aus,K Ina KL, Tasha, Eyriqazz dan ramai lagi lah.
Ingat tau!

p/s: daydeck, dimanakah dikau!

Anugerah BuatMu KengkawanKu


Anugerah buat kamu
Wah... Aku dapat anugerah, hadiah, dapat award, best..best.. tapi award yang mcm ni yang buat aku pening kepala. Kenapa? jom usha kenapa? aku dapat anugerah ni dari sape lagi Cik Tasha
soalan 1 : 3 names in your massage inbox,hp ke social profile ?
My mrBig
• My Siblings
• My Gengs

soalan 2 : Your main Ringtone.
Michael Buble - Quando,Quando,Quando

soalan 3 : What u did at 12 last night?
Tengok Tv, baru abis tengok CSI NY

soalan 4 : Who was the last person you went out with? where?
Hubby a.k.a mrBig- Austin Steak House, apa lagi makan lah

soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.
white

soalan 6 : The last thing u did.
Masukkan swimsuit dlm laundry bag untuk dibasuh dalam washing machine

soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.

Astro,PS2,DVD

soalan 8 : The color of your bedroom.
Pink, sweet kan!


soalan 9 : How much money in your wallet now?
Ade RM2K coz esok nak renew roadtax dgn insurance kete

soalan 10 : How's life?
Happy, happy dan happy

soalan 11 : your favorite song..
Lagu-lagu yang menenangkan hati dan jiwa dan juga lagu2 yang boleh buat aku melalak2.

soalan 12 : What will you do next weekend?
Kuantan - Kuala Kemaman. nak pi makan Satar lagi

soalan 13 : When was the last time you saw your mum.
3minggu lepas, aku balik kampung bawak dia pi Mydin beli makanan kucing

soalan 14 : where is she now?
Dia ikut ayah aku pi berniaga karaoke

soalan 15 : when was the last time you talked to your parent?
La baru tadi, sesaje kacau tadi, tanye dah makan ke lom

soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?
Hubby aku lah

soalan 17 : where did you have dinner last night?
Kat umah, ade makan2 dengan family malam tadi

soalan 18 : The last surprise you got.
surprise ?? Nuffnang anta invitation.

soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.
X ingatlah coz dah lama x pinjam barang dengan orang

soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?
En Syaiful Ridzman a.k.a my lovely mrBig

soalan 21 : what do you feel now?
Rileks, enjoy depan PC nie sambil nyanyi lagi 21 Guns

soalan 22 : wanna share with who?
x nak share dengan sesape lah. lecehlah.

soalan 23 : who knows your secret?
secret ? nobody but you

soalan 24 : they keep your secret?
mane ade orang simpan rahsia aku nie.

soalan 25 : Are you angry with someone?
Tak delah, lom lagi rasa nak marah dengan orang

soalan 26 : what do you order at McD?
Spicy McChicken

soalan 27 : The last time you felt so sad..
Masa mrBig bising kat aku, asyik beli buku tapi x baca buat penuh rumah je

soalan 28 : mahu tag?
Haruslah, akan ku tag mereka yang sesuai.
Hah korang, sila jawab tag aku nie. 
Matjoe
Cik Nana 
Makdara Terdiva 
Asmahani 


Kengkawanku, sila jawab dengan tenang dan betul okeh. Jangan lupa, aku buat spotcheck tau! (Dah macam pengawas kat sekolah plak ek)


p/s: pas nie confirm, ramai gile akan tag aku balik. ishk padan muke aku kan!


Monday, March 29, 2010

Baru Balik Dari Le Paris, Paris.

Salam korang,

lama x update ek. Last week busy sket lah. Macam2 bende kena buat. Yelah surirumah kan. Banyaklah surirumah, last week aku berjalan a.k.a bercuti. Percutian yang langsung x plan, tapi menyeronokkan.

Suppose turn ktrog balik umah mak mrBig kat Setiawangsa. So packlah barang2, dah nama balik kampung kan. So pas pegi kenduri kawin Nia, ops adik Nia., mama call ajak pi melawat cousin ktorg yg accident kat PD, ktrog ok je. So sampai PD, tengah lepak2, tetiba terdengar sesorang cakap cam nie:-

Auntie Jie : Jom tido PD nak?
Mama : Hotel ke? Cari apartment lah. Senang nak lepak2 borak2 kan.
MrBig : Ktorg ok je. X kisah.
Org Lain : La korang je ke? Ktorg?
Auntie Jie : La jomlah, the more is the merrier.

Dah puas soal-selidik cousin ktorg tuh, so reramailah kuar cari apartment. Rupanya bukan mudah nak cari aptment yang kosong time2 weekend nie, even bukan cuti sekolah pun. At last dekat kul 10 barulah dapat. Costa Rica Apartments.Kira not bad gaklah tempat dia. Aku pun baru 1st time ke sini.

So pas check in, tak de buat apa pun. Melepak je borak2 sambil makan2 sambil minum kopi. Kemudian family ktorg yg lain pun datang gak menyinggah sesaje je. Borak punya borak, at last entah pukul berape tido pun x perasan.

Bangun awal, coz tv terlupa nak tutup. So semua orang kene paksa bangunlah. Sempatlah online kejap, memang sekejap pun x sampai 10 minit. Then our uncle bawak b'fast. So yang mane b'fast kat bawah dah turun, yg b'fast kat atas makanlah dulu. Budak2 kecik dah selamat terjun ke swimming pool.

So kenyang, ktorg reramai turun keswimming pool, nak bagi penuh lagi kolam tu dengan orang kan. Berenang pun ala carte je, coz ramai orang. Berenang kejap, berendam je lama. Kemudian dah bosan, jalan2 kat pantai gak. Pantai ok ok je. X mandi pun, malas. Dah jalan2 terjun balik ke dalam pool.  Mandi manda, then naik atas mandi lagi, kemudian pack untuk balik.

Terasa aku nie kecik kan!

Melompat untuk jadi tinggi

Ye, melompat lagi ek!

Us..
Anyway seronok gak, bercuti x plan nie. Senang x yang bende nak bawak. Kalau plan kang, Sibuk nak bawak BBQ set lah, nak masak2 lah. Nie senang je, semua beli kan pasar malam.

Its fun outing dengan family nie. Seronok jadi bebudak balik kan.

p/s: jom pi mandi laut nak?

Saturday, March 27, 2010

My Date Night

Morning korang,

Nie nak cerita pasal my Date Night antara aku dengan mrBig. Masa bercinta dulu memang kitaorang selalu dating malam disebabkan siang tu kitaorang busy kerja. So time malam lah masa untuk ktrog memadu kasih. Ishk korang nie, kesitu 18SX je kan korang fikir ek?

Normally atau port yang selalu ktorang hang out adalah dalam area Petaling Jaya. Nak tau sebab apa? PJ nie kawasan tengah diantara KL dan Subang Jaya. Masa tu mrBig duk KL, aku plak kat area Ara Damansara tu. So area PJ adalah tempat yang paling perfect untuk jumpa. Maklumlah masing-masing nak jimat, kumpul duit untuk kawinlah katakan. Lagipun mrBig training rugby kat Padang Utara, seberang jalan je dengan Amcorp Mall nie.
So selalunya dalam kul 9pm kitorang jumpe kat Amcorp Mall. Kitorang tengok wayang kat situ, kat sini crowd pun tak ramai dan harga tiket pun murah sket. Eventho masa tu umah mrBig betul2 dekat gila dengan KLCC, tahan ktorg melepak kat Amcrop Mall, semata2 nak jumpa aku dan semestinya nak jimat. Selalunya lepas abis wayang, ktorg akan dinner kat A&W restaurant kat dekat Amcrop Mall tu kan, sebab ia 24jam so lama boleh hang out sket, kekadang tu sampau kul 4-5pagi. Selalunya ktorg borak2 sambil makan. Sebab tu korang perasan tak, size badan ktorag sesame membesar bagai johan, mana taknya asal dating je supper kat A&W, dah sama besar dengan perut maskot tu kan.

Pas tu ktorg akan lepak kat tepi padang sebelah A&W nie. Actually ramai gak orang lepak malam2 kat padang nie. Ada yang jogging dalam padang nie, yang main RC car kat pathway nie. So ktorg leka melayan kerenah orang-orang yang berada kat sini. Korang ade ke dating cam nie? tak de kan. Nie experience tau.
 Ini adalah diantara my date night yang aku rasa pelik tapi best. Yelah masa tu, duk sorang diri kat KL ni, dengan tak de sesiapa kan, family aku kat JB masa tu. SO nasib baiklah mrBig ada untuk jadi peneman setia aku .

So bila dah kawin nie, terasa jarang plak ktorang kesana. Yelah nak buat apa lagi kan. Tapi bila ktorang lalu area PJ nie, mesti ktorang singgah lepak kejap untuk mengimbas kembali time2 masa bercinta dulu. Seronok tau sebenar nya. Amcrop Mall nie banyak menyaksikan kejadian pelik tapi benar, tragis, gembira antara aku dengan mrBig. Nak citer? Nantilah bile ade time aku citer kat korang tau.

Sebenarnya aku tulis entry pasal my date night, kerana ia merupakan contest untuk ahli-ahli Glitterati Nuffnang iatu untuk menonton Premiere Screening - Date Night ni secara percuma. Bila aku baca dalam sinopsisnya mesti kelakar kan.
Kalau korang nak tau lagi, nuffnang berikan pass2 percuma nie kepada 90 ahli Glitterati bersama partner mereka untuk menonton movie nie secara percuma di TGV I Utama. Segala details korang boleh click kat sini:


So cepat2 korang tulis entry nie, dan hopefully kite borak berjumpa di sana.

p/s: mintak2lah dapat tiket ek.


Beautiful Blogger Award

Morning bebs,

Aku dapat Beautiful Blogger Award. Hehehehehhe sukenya la hai.

Bukan sorang bagi aku award nie, tapi ade 3 orang bagi aku award nie tau. Jangan memain okeh. Bangga mak kejap tau!

Diorang yang bagi award nie ialah:-

IsaBelle

Aku rasa mesti ada lagi orang nak bagi award kat aku kan. Tapi tak perlah cukup2 la tu. Jangan tamak tau.



Wah!!! Cantik ke aku nie ek? anyway thks untuk semua yang bagi aku award nie


Ini adalah 7 fakta tentang diri saya....

1) Seorang yang suka sangat tengok tv, sampai kene marah dengan mrBig sebab dah tengah malam still tengok tv lagi. Dah nama gilatv kan. Haruslah menggila kat tv nie.

2) Isteri/Best fren/Geng gaduh dengan mrBig a.k.a hubby tercinta


3) Tak de Credit Card, bangga tau.


4) Suka online, sesubuh pagi. Time tu line streamyx best je, cepat je dapat download lagu.


5) Suka tengok ikan koi dalam kolam kat balkoni umah


6) Anak kepada seorang polis pencen a.k.a tokeh karaoke


7) Memang lahir kat Melaka tapi expert jalan2 short cut dalam JB Town. Tak caya? leh test aku tau!

okeh, aku dengan rasa besarhati untuk menganugerahkan award nie ke:-



Korang, jangan lupe jawab tau, walaupun lambat. I spotcheck okeh!

Friday, March 26, 2010

Meluat Aku Dengan Dialah

Salam korang,

Satu hari x menulis, mengigil plak rasanya kan? Bukan x de entry tapi x sempat nak tulis. Busy nau semalam lah. Sampai umah pun kat kul 11pm. Balik,mandi2 then trus tido. Makan pun tak. Itu yang aku meluat nie. Eh bukan pasal kejelah. Keje mane boleh meluat bahaya tau! Kang hilang periuk nasi kite.


Nie aku nak citer pasal pagi tadi,. on the way pi keje aku dengar SinarFM. La korang ingat SinarFM tu untuk orang tua je ke? Tolong sket eh. Aku pendengar x berape setia tau! So pagi nie pasal masalah, memacam masalahlah yang aku dengar, majoriti pasal keluarga lah.

So ada satu pendengar nie call, orang utara. So aku x bpe tangkap la apa yg dia cakapkan. Nasib baik DJ 3 serangkai tu buat translation, so lehlah paham sket. Citernya cam nie, mak mertua (MIL) dia nie (dia tu menantu pompuan), kalau macam orang x setuju/sokong apa yg MIL dia nie buat, confirm2 MIL dia trus meluat dgn orang tuh, even MIL dia salah pun, then orang cuba tegur, terus MIL dia nie meluat. Yang jadi persoalannya nie, bila MIL dia dah meluat, terus cari menantu dia luahkan rasa meluat2 dia. Itu x kisahlah, dia sebagai menantu kenalah jaga hati MIL dia ni. So dengarlah segala bijik butir kemeluatan MIL dia tu. Tapi yang x syoknya, si MIL nie mengadu domba kat menantu dia nie tak kira masa, bila si MIL nie tengah meluat waktu pagi, dia pi call menantu dia time keje. bile meluat waktu malam, si MIL nie pi ketuk pintu umah menantu dia nie (diorg nie duk dekat2 je). So macam x de privacy langsung si menantu nya nie. 24 jam kene melayan kerenah MIL dia nie lah.

Aku dengar pun rasa bingit gak, yelah nak mengadu domba tu boleh, tapi tengok2lah time orang tu buat apa. Kalau kene dalam meeting, si MIL tu call, tak ke niaya je menantu dia tu. Tak pasal2 dapat warning letter kan. So si DJ 3 serangkai nie, korek2 lah konon nak memperbetulkan keadaanlah. Jawapannya memang kelakar, disebabkan MIL pompuan tu janda, so diorg suggest carikan jodoh dan kawinkan cepat, so senang sket si menantu nie coz confirm2 si MIL akan membebel dengan laki baru dia nanti. Aku yang dalam kereta nie, punyelah gelak sampai x ingat. Hampir2lah nak terlepas simpang nak masuk Cyberjaya nie. Ishk! memang kelakarlah, nak nak cara Salih Yaakob cara style 'akak-akak' kan.

Anyway itu adalah secebisan kisah rumahtangga untuk kali nie. Lain kali kalau citer best2 + kelakar2 bodoh lagi, nanti aku citer kan korang ek!

Wednesday, March 24, 2010

Terima Kasih PengikutKu

Salam korang,

Hah, apa yang aku fikirkan sampai buat keputusan nak bagitau korang semua nie?

Sebenarnya cam nie, disebabkan aku boleh terlupa apa yang aku nak tulis untuk hari nie(padahal dah ingat semalam, tapi buku nota tertinggal kan umah plak). So aku tulis jelah pasal bende2 I follow u, u follow me lah.

Selain dari Bean, Aus,K ina KL,Daydeck, Bro GTO, Eny ,Tasha,PojieMelromeo,Cik Hel, Fat & Hairi, MatJoe yang selalu sekodeng blog aku ari2 sambil tinggalkan komen yang kelakau2 sesangat.

Ada gak orang2 yang sudi2 lepak2 kat blog aku nie. So kat bawah nie ade senarai orang yang memfollow aku:-

http://malinot-malinorte.blogspot.com/
http://liza365.blogspot.com/
http://penyapu-terbang.blogspot.com/
http://mamaadablog.blogspot.com/
http://inilahakuameera.blogspot.com/
http://ceritera-sindarela.blogspot.com/
http://sayangkema07.blogspot.com/
http://arena184.blogspot.com/
http://tetikuskukus.blogspot.com/
http://mumyshaneqeisha.blogspot.com/
http://harizpohsudah.blogspot.com/
http://ajwinajeera.blogspot.com/
http://mybloggerunited.blogspot.com/
http://gadis1810.blogspot.com/
http://darlingnathaniel.blogspot.com/
http://kulihatbintang.blogspot.com/
http://diaryumi.blogspot.com/
http://elissmie.blogspot.com/
http://www.kenalikomputer.com/
http://mkajunai.blogspot.com/
http://miezaniera.blogspot.com/
http://miabellymushkin.blogspot.com/
http://helomilothehamster.blogspot.com/
http://faye0504.blogspot.com/
http://myjazmanie.com/
http://alimaz.blogspot.com/
http://sfbabysofia.blogspot.com/

Selain mengucapkan ribuan terima kasih, kerana sudi menepek kat blog aku siap dgn mengikut perkembangan hidup aku seharian, aku akan tinggalkan nota2 kecik kat blog korang sambil berblogwalking okeh!(mane boleh cakap rahsia!)
Tapi ada gak yang follow aku, tapi x nak aku view blog diorang. Kenape ek? Maybe nak privacy kot. Ala tak perlah, aku okeh je.

Sesape yang rasa link dia tertinggal dalam list nie, sila letak kat ruangan komen ek!

p/s: untuk orang lain, nak tau note kecik tu ape, meh sini aku nak tanye korang follow aku ke?

Tuesday, March 23, 2010

Workaholic, itu aku

Salam bebs,

Nak tanye korang nie, aku nie seorang workaholic ke? Korang agak2. ermm rasanya tidak kot. Tapi bebudak kat opis nie gelarkan aku workaholic sebab diorg x penah nampak meja aku nie bersih dan kosong dari start keje kul 7 sampai kul 7 malam cam tu gak lah.Mana taknya pagi menimbun, tengahari kang surut sket, petang bile diorg balik dr site, bertimbun balik meja aku.

Tapi cube korang tengok gambo2 nie (diambil tadi)

Pandangan Jauh

Pandangan Sisi (Eh, cawan minum milo pun kat situ lagi lah)

Pandangan Depan (Buku nota yg sentiasa kat tangan.)

Ini adalah sebahagian dr paperwork2 yang kene buat. Lom tengok yg lelain lagi. So workaholic ke tak? Rasanya ntah kot. Aku rasa ramai lagi orang yang lagi teruk keje dari aku. Walaupun aku nie based technical, tapi keje2 admin pun kene buat gak coz lom cari lagi bebudak admin untuk tolong aku. Dahlah sekarang nie part time jadi PA untuk bos German aku plak. Ermm macam2 lagi lah keje2 machai yang aku kene buat.

Apa-apa pun ini dah jadi sebahagian dari hidup aku kan, so kenalah buat sesungguh hati kang x berkat duit gaji tu kan.So far aku lom penah complain lagi dengan HR,mlaslah nak kecoh2 kecuali dgn mrBig jelah.Tapi kalau aku tak workaholic, makin bertimbunlah kertas2 yg bercetak nie kan, but I really love my job.

Kalau dah dalam jamban pun nak keje gak, payah dik non!
all grafic pics from google.com

So korang plak cam ne? Rajin cam aku gak ke? ke rajin surfing time keje nie??

p/s: sebut betul2,wor-ka-ho-lic tapi bukan alcoholic or acrobatic okeh! tapi minum horlics bole.

Monday, March 22, 2010

No Sweat

Salam mesra yang ku berikan,

No sweat? ko tau ke ape? Tiada peluh lah. Ishk tak kan itu pun tak tau, kalau tak tau gak pegi kat Google Translate. Nanti keluarlah, apa maknanya kan.

Nie pasal peluh nie, biasalahkan semua orang berpeluh. Kalau tak peluh tu tak tau species apa plak tu kan.

Tapi orang berpeluh nak banyak kategori. Ada yang peluh tapi tak berbau dan ada yang berpeluh tapi baunya ya allah boleh pengsan lah. Pas tu plak, tak semua orang kuar peluh kat tempat yang sama, ada yang kepala je peluh2, ade yang ketiak basah dan ada plak yang satu badan basah disebabkan peluh.Agaknya hormon x berape stabil kot kan

Nak2 mrBig, ya allah dia nie memang kuat peluh. Kejap je dah peluh, kekadang tu pas mandi pun dia boleh berpeluh. So far kalau dia berpeluh taklah busuk sangat lagi kan. Kalau busuk gak. aku suruh je dia pakai nie.

Tapi dia memang pakai barang2 dari Adidas pun. Selain dari toiletries, baju, seluar, kasut semuanya Adidas. Maklumlah orang sukanlah katakan.

 
Apa-apa pun, aku nak promote kat korang jangan lupa tengok Project Alpha Season 2 nie. La korang tak tau ape bende nie, hah korang click kat sini:-

Korang tengok dulu, nanti korang tau lah project apa nie tau! Project nie start bulan April 2010 nanti.Project nie dapat tajaan P1wimax dan MAS (dapatlah aku terbang2 ke awan ek) dan dipersembahkan oleh Adidas Action 3 (ermm bertambah2 lah wangi mrBig kan!)
Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1wimax and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

p/s: pics credit to Google.com

Kejadian Menghampakan di Hot Air Balloon Fiesta 2010

Korang baca nie,

Hot Air Ballon Fiesta 2010

Semalam acara penutup bagi Hot Air Balloon Fiesta 2010, so aku pun pegi lah untuk mengisi masa lapang  petang semalam. Sampai sana dalam 10 minit je dari umah. best kan!. Cari parking pun senang. Diorg dah provide banyak tanah lapang untuk parking.

Cuaca yang sangat panas terik

Kenangan bersama belon. Jadilah kan!

Cuaca sangat memberangsangkan, so disebabkan aku malas nak pegang payung, so ktorg pakai cap je. Senang kan. Bawak backpack yang dalamnya ada botol air beso dan sangat sejuk okeh. Aku dah prepare semua F&B dari umah. So senangkan.


Cantikkan belon2 angin nie ek!

Satu je belon ade masa nie

So startlah journey ktorg, berjalan dari satu section ke section yang lain. Sambil tu mata melilau mencari belon beso yang sangat2 gorgeous itu, tapi x de. Ishk pelik plak aku rasa. Tetiba mrBig buka mulut, belon lom sampai lagi, petang sket baru ade lah kot. Berjalan to each section sangat memenatkan sebab ramai orang sedang sibuk tawar menawar segala bende yang ade dalam kawan bazaar nie. Yang paling laku sekali korang nak tau ape? Bazaar Crocs lah. Diorg boleh jual 4 pasang RM50. Haruslah orang2 yg suka membeli-belah nie seperti aku singgah tempat nie kan. Bebudak kecik sukerlah coz diorg ade tempat nak berhurah2, banyak playground yg cam belon pun ade,petting zoo dan macam2 lagilah.

Tengok betapa ramainya orang tunggu nak amik gambo belon2 nie

Sambil nak tunggu belon nie sampai, ktorg duk bersantai bawah pokok kat sini sambil peratikan gelagat orang2 yang datang kat sini. Pelbagai rupa, bangsa, corak pun ade. Tapi yang datang dengan camera dlsr yang canggih2 tuh memang banyak.

Kepala si darth vader nak mengembang

Cuaca semakin redup, so lagi ramailah yang bersantai2 bawah pokok tu kan, tetiba ade anouncement yang mengatakan belon nie akan mengembang. Ishk aku tertipu sebenarnya. Rupa2nya belon nie ada ade kat situ, cume diorg kat pasang lagi. So start diorg pasang, so one by one kembang2, tapi angin semakin kencang, diorg still cuba lagi mengembangkan. Kan situ aku dah nampak si darth vader tu start kembang.

Gelap giler kan, siap dengan ribut petir sekali!

Kembang punye kembang. bedebush hujan turun bukan main lebat lagi. Bertaburan orang ramai lari, macam kene kejar dengan dinosaur plak kata mrBig. Ktorg sampai kat kete x basah sangatlah.  Masuk dalam kete trus, bukan main gelap lagi siap dengan ribut petir lagi tau. Tunggu punye tunggu memang confirm x berhenti hujan nie. Then trus je ktorg balik.

Hampa memanglah hampa tapi nak salahkan sape. Aku rasa pihak pengajur patut kene sediakan back-up plan jika jadi kes2 cam nie. Tengoklah betapa ramai orang hampa x dapat tengok belon2 panas nak cantik nie.

Apa-apa pun aku tumpang tengok gambo belon2 nie kat blog orang lain. Nak buat cam ne kan. mr Big cakap lain kali pegi ari sabtu, at least kalau hujan sempat lagi pegi hari esoknye kan.

p/s: itulah dia pengajaran kan. Tapi sampai skrg aku stil sakit nau hati sebab x dapat amik gambo dgn darth vader. Kalau korang camne? sakit tak ati?

Sunday, March 21, 2010

Cerita Si M & M, sangat menarik tau!

Hi korang,

Wah lebih santai nampaknya kan? maklumlah ari minggu. semuanya malas mood. Dari bangun sampai nak buat sarapan pun malas.
Sapa M & M nie? bukan coklat M&M tuh, tapi initial untuk kawan aku yang namanya Mar dan hubbynya Mat. Itu yang ktorg geng2 gelarkan M&M tuh. Bukan apa senang nak ingat.
Pagi semalam (sabtu) dlm kul 7am aku dapat call dari si M(mahadir).Aku x perasan bile 3 call baru aku tersadar, rupanya dia yg call. So ini yg terjadi:

 ML: J, MB ade call ko tak?
Aku: x de plak. apa cer nie pepagi cari aku?
ML : si MB, nie buat hal plak. Cari pasal dengan aku. Tetiba dah x nak bercakap dengan aku. Bile terpaksa cakap, dia tengking2 aku. Ade ke patut? Aku nie kan laki dia.
Aku: Beb, mesti ade sebab kot, ntah2 ko ade sakitkan hati dia ke? mane tau kan?
ML : Ntah, bile aku tanye dia x nak cakap. Tapi yang paling sakit ati nie, si marissa nie dia buat tak tau je. Melalak ke nak tukar pampers ke, dia buat bodo je lah.
Aku : Oit, itu dah lebih tuh, si marissa tu bukan anak patung ke kucing ke yang dia buat cam tu.
ML : ermm tak perlah, kalau dia tepon ko, ko try2lah korek dari dia ek. mintak tolonglah sesangat okeh.
Aku : yolah, aku cubalah.
Selang beberapa minit, aku baru nak kacau cekodok pisang aku, hp aku bunyi plak. Dia tengok kat screen rupanya MB call, so aku pun angkatlah kan.

MB : beb, ML ade tepon ko tak?
Aku : x de pun(padahal bohong sebenarnya,demi nak korek rahsiakan). Hah ape cerita nie? pepagi dah cari aku nie. mesti ade hal nie kan.
MB: nie pasal ML la nie. Dia janji dengan aku nak bawak aku jejalan cuti sekolah nie. Kan aku nie cuti 1 week(dia cikgu), x kanlah x leh cuti. 
Aku : La dia keje kan, ko nie cubelah paham sket, dia kat keje construction line nie, memang x kenal waktu rehat. Aku taulah, aku pun same line dgn dia kan. Lagipun ko x leh jalan sendiri ke? Kete kan ade.
MB : masalahnya dia dah janji dengan aku. Itu yang aku x leh terima tu. Geramnya aku lah. 
Aku : Beb, ko kene faham & sabo, ko kenal dia lebih dr aku kenal dia kan. mesti ko leh paham pattern keje dia. Nie marrisa mane nie?
MB : ntah, dengan bapak dia lah. mane aku tau.
Aku : ko x leh cam ni, marrisa tu tanggungjawab ko. Anak tu. Ishk ko nie. 
MB : ala lantaklah, bapak dia jagalah.
Aku : ntahlah, aku cume nasihatkan ko je. Itu je yang aku boleh tolong. Lebih2 kang kata aku kepoh plak. Ermm nanti apa2 call aku tau!
MB : tengoklah nanti ek. thks anyway!

So sampai petang, aku lom terima satu call pun dari diorg laki bini nie. Ntah apalah nasib anaknya si Marissa tu. Aku pun x tau. Kalau aku dekat dah lama aku amik Marissa tu duduk dengan akulah.

Itulah secebis kisah rumahtangga masa kini. So korang, boleh bagi pandangan sket dalam hal nie? Bagi aku dua2 ego nak tunjuk beso kepala. X nak mengalah.Yang dah kawin silah bagi pandangan, yang blom kawin pun bagilah pandangan gak ek? plz plz plz

p/s: Apa-apa pun, M&M cair dimulut, bukan ditangan. Tak gitu?

Friday, March 19, 2010

Kepak Ayam Dan Biskut Oreo, Apa persamaannya

Korang,

Cuber tengok nie.

Adakah ini

dan ini juga

Adakah bersesuaian di antara satu sama lain?

Rasanya cam pelik je kan. Tapi itulah hakikatnya makanan tenghari aku ari nie. Disebabkan makan kat terminal tadi x menyusuk jiwa, maka time2 tea time nie, murah je rezeki akulah. Ada je orang2 bawak makanan untuk ktorg makan kat opis.

Oreo dari oversea, chicken wings dari Pizza Hut.

Cam ne, mengancam tak?

p/s: sedap kan! terliur kah?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails