MY HISTORIC MOMENTS

Sunday, February 28, 2010

Happy Birthday mrBigKu.. Ridz

Nasib baik sempat nak update entry untuk special day nie. ermm dalam bebyk entry, kenape plak aku leh terlupa nak buat entry pasal kekasih gelap dan terangku si mrBig nie. Itulah nak kejarkan Nuffnang punya pasal, sampai laki aku pun entry aku leh terlupa nak buat.

Anyway,

Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to my dear mrBig Ridzman..
Happy birthday to you.
I love you very strong tau...

Dear, Selamat menyambut ulangtahun yang ke 32. Semoga apa yang tercatat di your wishlist akan tercapai hendaknya.Hanya aku je yang tau apa dia nak selain daripada our own zuriat.

Apa-apa pun pesta buih yang menghairahkan malam tadi di Presidential Suite, Grand Millennium Hotel berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada kedua-dua my B.I.L & my S.I.L yang bersusah payah untuk ini semua.Semalam hidup ala-ala couple yang tersangat kaya yang sedang berhoneymoon..Nanti aku citerkan ek betapa luxuriesnya duduk kat presidential suite nie tau.

La kenapa korang tak wish kat mrBig aku punye birthday ari nie. Hah eish cepat.. cepat..Ishk korang nie kan..Ermm sempat lagi nie.. wish cepat tau!!

p/s: nanti aku citer pasal entry paintball event lah. Event nie lagi penting tau..Jangan jeles okeh!!

Thursday, February 25, 2010

Giveaway:[disini hatiku: my 1st giveaway]

Sambil aku berblogwalking time lunch nie tadi, aku terjumpe blog Cik Fawa nie.


Best plak lepak2 kat blog dia nie. Semuanya pasal handkraft. Terus berkobar2 nak cube plak. Ermm bile ingat balik apa mak aku cakap 'ala tangan ko tu panas,semuanya x jadi nanti', jawabnya aku suruh jelah mak aku je buatkan untuk aku. Tapi bile dah go thru blog Cik Fawa nie, aku terus nekad nak cuba balik lah.

So for the 1st step, aku nak join giveaway dia nie dulu.

Kalau aku terlucky, dapatlah aku material untuk buat bende2 handkraft nie. Hah kat situ dah tambah minat aku dah kan. Lagipun hadiah yang dia bagi tu comel2 sangatlah. Itu yang bertambah geram tu tau!

Eh jangan lupa, ada syarat-syaratnya tau!mudah saja :


1. jadi follower saya! DONE
2. link kan blog saya dalam blog list anda DONE
3. buat satu post/n3 dalam blog anda tentang giveaway ini, jangan lupa letakkan gambar diatas dan dan letakkan link n3 ini pada n3 anda. DONE

4. tinggalkan komen pada n3 ini dan link anda yang anda telah buat tentang giveaway ini. DONE
5. saya akan up date dari semasa ke semasa. OKEH

Hah itu je, untuk lebih details korang leh baca kat sini.
 
Blog Cik Fawa :http://singgahsaja.blogspot.com/2010/02/disini-hatiku-my-1st-giveaway.html
 
Cuba tau!
 
p/s: kang kalau aku dah pandai menjahit, korang jangan nak jeles plak okeh!!
 
 
 
  

CONTEST!! If I Were A Millionaire

Ermm apa aku nak buat ek dengan tetiba aku jadi millionaire?
Uiks banyak benda yang bermain kat kepala otak aku nie. Macam-macam benda nak buat kan. Maklumlah duit banyak kan.


So memula sekali ape aku nak buat dengan duit2 yang banyak tuh.
1. Settlekan hutang
Aku dah x nak hidup dalam hutang lagi. Semua kene langsaikan, dengan hutang mrBig sekali. So bayar abis duit kereta, duit umah, credit card walaupun aku tak de tapi mrBig ade, loan-loan bank yang lelain la. Tak ketinggalan gak loan-loan dengan orang2 yang tertentu seperti dengan mak aku, mak aku dan mak aku. Nampak sgt aku selalu pinjam duit mak aku kan!. Anak x solehah betul lah!.

2. Buat amal jariah sket.
Bagilah duit tuh sket kat families ktorg yang ramai nie. Dah mana pun amal jariah kan! tapi ikhlas tau! bukan nak dapat publisiti tau. Contohnya: belikan bapak aku van kecil supaya dia senang nak pegi berniaga karaoke dia tu,ini tidak pikul la segala bende sound system tu sumbat dalam kete dia yg kecik tu kan. Yang lelain tu aku bawaklah diorg pegi bercuti ke berumrah ke kan. Pegi haji mestilah aku bawak parents aku kan.

3. Buat bisnes
Eh ini penting nie, eventho dah banyak duit tapi keje kene jalan gak. Orang kata jangan menunjuk2 sangat kan. So aku x kan berhenti keje, aku akan keje seperti biasa. Sambil tu gak aku nak cuber2lah bukak bisnes kecik2. Sebelum nie aku dah cube buat bisnes cendawan tapi terbengkalai so aku nak cube sambung balik lah. Tapi kali nie secara besar-besaranlah. So cari pekerja then teruskan balik bisnes tuh. Lagi kalau jadi apa2, aku still ade icome lain kan. Aku jugak nak upah financial consultant untuk uruskan semua duit2 aku yang banyak nie. So pepandai orang buatkan duit aku beranak2 lagi kan.

4. Beli kereta? ermm tidak
Aku kan dah ade kete so buat apa beli bebyk. Kali nie aku nak beli bas yang 2 tingkat, tak pun beli caravan. So bolehlah kalau nak travel senang. Boleh naik bas reramai, jimat duit tol & minyak diorg kan. Caravan plak untuk aku anak beranak travel je. Mesti nak yang selesa kan. Aku gak mesti ada yacht bot, helikopter dan private small plane gak. Senang nak travel jejauh kalau nak cepat. Tapi yang penting semua vehicle nie aku sendiri yang bawak. So aku kene amik lesen untuk semua vehicle nie kan.

5. Rumah
Impian semua orang kan. Kalau aku lah, aku nak sebuah rumah yang lengkap. Tak yah besar sangatlah. Nanti bile dah tua, penat plak aku nak kemas umah ke hulu ke hilir. Bukan maid tak de, tapi nak gak kemas umah sendirikan sekali sekala. So rumah tu mesti ada, bathtub, swimming pool, dapor yang complete semua perkakas memasak yang canggih2, tempat untuk berkebun, tempat untuk BBQ dan macam2 lagi lah.

Hah ko macam2 yang aku angan-angankan. Kalau x berhenti nie, banyak lagi aku tengah fikirkan nie. Apa-apa pun nak jadi senang bukannya senang oo tapi nak jadi susah, senangnya.

Aku tulis entry nie sebab si Aduka nie lah. Eh! bukan Aduka Taruna tu tau. Sesaje nak masuk contest dia nie.
      http://aduka5.blogspot.com/2010/02/contest-if-i-were-millionaire.html

Semua syarat2 dia aku dah pun siapkan tinggal nak linkkan ke blog dia nie je.

Apa-apa pun kalau korang nak masuk pun still sempat lagi. Tarikh tutup 4 Mac 2010. Lama lagi kan.

p/s: Kalaulah betul2 aku kaya... Ermm langsung x terfikir pun kan! Korang plak cam ner??

Wednesday, February 24, 2010

Kereta Breakdown? Sorang? Baca tips nie!



Aku tak reti nak bagi tips pasal blogging2 nie coz baru2 je belajar menulis kan, jadi tips nie je yang aku tau so aku tulis lah ye, nie based on pengalaman sepanjang aku bawak kete.

Bukan apa, aku nie selalu kene cam nie time aku sorang. Kereta aku nie sejak dari aku beli sampai sekarang nie dia jarang meragam. Tapi bile dia meragam, payah gak lah kan. Lagipun mr Big keje area KL CDB tuh, aku plak kat Cyberjaya. Kalau nak tunggu dia datang, aku boleh rentung kat tepi jalan tu. Tak pun ramai plak mamat2 kete yang beria2 nak tolong aku sambil terjuling2 matanya memandang ke arah bende yang tak patut di tengok kan.

So ini ada sket tips untuk korang supaya tak delah mengalabah sangat kan! Macam aku dulu, siap nak nangis2 lagi. Masa tu kene kat highway PLUS nak ke JB, kene kat Kulai so bertowing lah sampai tol Skudai. Pas tol, kene towing sampai Tun Aminah, nasib baik adik aku dah tunggu kat bengkel tu.

  1. Jangan panik, rileks. Tarik nafas pepanjang. Kalau korang panik, korang x leh nak fikir pun kan. So itu lagi menyusahkan.

  1. Berhenti tepi, pasang hazard light (takkan itu pun x tau, kalau dalam hujan tau plak korang gunakan) kalau kereta mati tengah-tengah jalan selalunya mesti ada orang akan tolong tolakkan ke tepi dan diorg nie pun x bodoh nak langgar kete korang tu kan. Lebih2 lagi pompuan kan. Mesti diorg tolonglah, so janganlah bimbang.

  1. Call laki korang untuk inform yang kete tersadai kat tepi jalan nie. Maybe diorg boleh mintak tolong sesape ke yg dekat kat area korang tu ke kan. Kalau time keje call opis dulu kang sah2 ko kene potong gaji sebab tak datang x de sebab kan.

  1. Call tow truck. Cam aku ade Kurnia Auto Assist so aku call je diorg nie,bagi je no kereta, automatic diorg boleh tau details korang semua tau. Nanti diorg tanya breakdown kat mane, nak tow truck anta kemane dan macam2 soalan lagi lah. Klu kene kat highway boleh call kotak orange yang ada setiap 250m tu. Tapi aku simpan no kotak orange highway nie, senang sebenarnya.

  1. Tunggu tow truck datang. Jangan tahan tow truck yg bersepak kat tepi jalan tu, diorg tu cekik darah tau. Kalau korang pandai, cube2lah tengok kat enjin kete tu apa yang berasap ke kuar api ke kuar air ke. So senang nak explain kat bengkel nanti. Kalau korang pandai lah kan. Kalau tak, duk dediam bawah pokok kat tepi jalan tu.

  1. Pas dah call segala mak nenek semua tu, korang cube fikir bengkel yang korang selalu pegi or yg berdekatan dengan korang. Tak pun x kan laki korang nak biarkn korang rentung kat tepi jalan tu kan, eventho dia x leh nak datang, im sure dia mesti ade jalan untuk tolong korang dr jauh. Betul tak? Confirmkn bengkel mane korang nak pegi, senang tow truck nak bawak. Ala kalau susah sangat ikut je panel insurans korang tuh. Senang tapi mahal lah kan.

  1. Bile tow truck datang, amik segala info pasal tow truck tu then inform kat laki korang yang korang akan ikut tow truck tu sampai ke bengkel. Bukan apa, if anything happen laki korang taulah nak cari korang kat mane kan. Lagipun x kan korang nak tinggal tepi jalan tu tunggu teksi. Bongoklah tu kan

  1. Sampai bengkel, discuss dengan tokey cam ne. Kalau boleh claim insurans then get proper document. Kalau bayar sendiri, suruh laki ko kautim dgn tokey bengkel. Normally orang lelaki pandai bab-bab kereta nie so tak de lah kite orang pompuan nie kene tipu kan.

Kesimpulannya :-

-          Carilah satu bengkel yang boleh jadi geng, supaya bile ade apa-apa senang korang nak refer kat bengkel tuh kan. Macam ktorg, ktorg ada mechanic family kat Ampang. Apa-apa semua refer kat dia.

-          Biasa2kan independent, kalau nak harapkan orang susah beb! Belum tentu orang tu nak tolong kite kan


Tips nie leh pakai time kereta breakdown je bukan tayar pancit okeh.. Tapi kalau accident tu lebih kurang sama tapi ade sket different. Kalau korang nak, nanti aku buat entry. Sebab accident kereta jadi burger pun aku dah rasa tau. Maklumlah dulu I nie gangster kampung dusun.

Semoga apa yang aku tulis nie memberi tak banyak, sket pun jadilah manfaat untuk korang,mak2,nenek2, wanita2, bini2 orang, GF2 orang kat luar sane tau!

Yang lelaki plak bile baca entry janganlah plak nak lepas tangan. Ingat! Itu tanggungjawab tu tau! Tapi mrBig senang, dia trus tunggu kat bengkel sambil lepak2 dengan mekanik ktorg kat kedai mamak sebelah bengkel tu. Uishk itu yang aku geram tu tau!

Tuesday, February 23, 2010

Jadi ke Tak Berperang Sabtu Ni?

Ermm korang tengok poster nie :


Korang pegi tak? Ermm aku dengan mr Big pegi kot. Tapi masalahnya aku tak penah main. mrBig nie dah biasa keje menembak2 nie, maklumlah tiap-tiap malam practice kan, eh korang nie bukan dengan aku lah tapi dgn PS 2 dia, ala shooting2 game tu. Ishk korang ade plak sampai ke situ fikirnya kan!

Penah dah aku study tutorial kat Tasha-E1 pasal paintball nie tapi still benak gak otak aku nie. Agaknya ilmu malas nak masuk dalam otak aku kot minggu nie. Tapi daydeck86 cakap, kite pegi sane lepak2 sambil gelakkan Bean yang akan jadi mangsa tembakan Melz, Adikku Si Aus,Bro GTO,Cik Hel &Tasha-E1 gak. Ermm bagus gak idea tu, aku pun gak lama x gelak2 sesame diorang nie. Last gelak2 ari tu masa main bowling aritu.

Apa-apa pun aku tengok dulu, nak main ke tak tau! Lagipun aku tak de baju yang untuk diburukkan lah. Bile aku cakap cam tu kat Tasha, macam nak giler dia gelak sambil guling-guling tau. Sampai dia cakap dia leh sponsor aku sehelai t-shirt buruk dia... Lagilah tergelak2 aku dengar kan.

Anyway, diharapkan dapat jumpe korang Sabtu nie kat tepi pintu gate Zoo Negara tu ek kul 10.30am. Tapi kalau aku lambat tolong tepon aku ek! Memana blogger lain yang nak berminat nak join gak, boleh sesame kite membelasah diorg2 yang terrer2 nie. Sila tinggalkn email address di comment column tu ye..

p/s: start malam nie aku kene belajo menembak dgn mr Big lah, mesti dia suke kan? Ishk korang.. Sebab ape dia suker? Sebab dia x yah nak berebut PC dgn aku lagi macam sekarang tau!.

Monday, February 22, 2010

Aku Pemenang Contest RM Eyriqazz!

Bro GTO anjurkan contest nie. Ala korang referlah sendiri ek! Plz plz plz kamu jangan marah!

Dan pemenangnye ialah:

Hah cam x caya kan! aku leh menang contest nie. Padahal aku agak je, coz aku tau nama sebenar bro eyriqazz. Dia penah introduce nama dia dgn mrBig aku ari tu masa main bowling. Kan ktorg duk semeja time makan tuh. Betul tak daydeck?

Ermm apa-apa pun proses pemberian hadiah berjalan lancar. Cume blog aku baru acah-acah diterjah.
Korang tengok nie:

GTO Blog : sambil-menyelam-sambil-minum-air



hah seram plak aku sekarang nie, kene buat maintenance blog plak ah pas nie. Kang banyak plak yang dia komen2..

p/s: padan muke nk masuk contest sgt, kan dah kene terjah. Anyway, I like! La korang jangan jeles plak kan.. Usaha tangga kejayaan tau. La jeles lagi ke?

Astro Fest 2010,baru aku tau besaunya Opis Astro nih!

betul korang, memang cukup beso.Tapi aku berjaya tawaf lebih dari 6 kali dari hujung sane sampai ke hujung sinun.

Sabtu lepas, x keje tengah kemas umah tetiba hp bunyi plak. Check2 mamat nie call, tanye nak pi Astro Fest tak? Aku pun jawab, ade ape, kene bayar bpe, kul bpe start dan memcm soalan lagilah. Tapi dia cakap senang je, ko datang kul 3 tunggu aku kat post guard.

Aku sampai dalam kul 3 lebih, dia memang setia menanti aku kat gate tuh, dengan berlenggang kangkung ala model2 catwalk, padahal aku dah jogging dari parking tadi kan, trus pi amik gelang kat daydeck. Dia cakap korang buatlah apa yang korang suke, dan yang best tuh semuanya free. hehehehehhehe i like!

So startlah journey ktorg melawat segala mak neka booth2 yang ada, very educated dan cultured. Seronok gak la, bile sampai kat main stage tu, aku kene panggil plak oleh crew HitzFM, diorg ajak main musical chair. Kalah gak aku dpt no 5 cam tu lah, dapatlah goodies bag. Nothing much biasa2 je.

Then jejalan lagi, tengok semua bende yang ada. Actually fest nie cam style carnival kat oversea tuh, semua permainan ada but more tu Malaysia style.

Frankly speaking, aku banyak minum air dari makan. Nak makan punyelah beratur panjang. Tapi macam2 ada, kambing golek, satay, tahu bakar, corncup,chicken wings, nasi lemak, steambot dan macam2 lagi lah. Tapi yang aku paling suke dapat minum air milo lori tuh, ala yang pure tu, then boleh refill banyak mane ko suker. Yang satu ice-cream, hah amik lah banyak mane korang nak tapi kene makanlah x lehlah bawak balik.

Dah masak sket2, lepak duduk coz penat jalan. mrBig pegi melabur plak, tetiba k ina kl datang rupanya dia pun duk lepak makan gak sementara tunggu anak2 dia main2. Banyak gak lah hadiah yg dia dpt yang best dpt beg merah tu, kelakar betul lah. Pas borak2, k ina pi berjalan mencari anak2 yg ntah kemane. Aku plak heret mr Big main Saidina giant tuh, memang besau betul. Sebelahnya ada snake & ladder game. Aku main dua2 tapi x dpt hadiah, bengong asyik kene cukai je. Then lepak depan stage tengok mini konsert, kat situ baru jumpe balik daydeck, borak2 jap then jalan lagi. Eh! lupe nak cakap plak, bebudak raja lawak yang x lawak tu pun ade gak.

Jalan pun jalan, tup tup dah malam. Ingatkan nk balik ptg rupanya sampai malam gak ktorg kat sini. Tengok lion dance & bunga api yang cantik2 tu. Dah tak larat dah, trus menapak jalan2 pelan sampai bercamwhore lagi sampai ke kete.

Sampai umah kul 10 lebih cam tu, lepak bantai tengok tv plak. sampai kul 1 pagi sambil tunggu mrBig balik dr ronda2 blok, maklumlah dah join Rukun Tetangga lah kononya kan.

Anyway, thanks to daydeck coz bagi aku gelang pink tu. Jumpe lagi dengan k ina kl sefamily. Ramai gak jumpe kengkawan lama tapi x sempat amik gambo. x puashati coz x dapat menang hadiah main game. Dapat amik gambo bebanyak. Puas minum air milo tapi x makan ape pun kecuali steambot je.Sorry memang tak de gambo makanan coz aku terlupe nak amik lah.

p/s: daydeck, nanti ajak aku lagi ek, best ah. Kecian bebudak lain kan especially Aus & Bean. Jangan jeles okeh! Korang gie Samsung Corby sket pun x ajak aku kan? hehehehhehe...

Sunday, February 21, 2010

Gara-gara Astro, Kaki Aku Sakit Tau!!

Gara-gara astro la nie. ishkk

Saki kaki aku lah

Tapi tak per, aku suker.

Terima kasih Daydeck, u make my day happy tapi penat!

Bean dengan Aus jangan jeles okeh! K ina KL pun ade tau!

Nanti aku citer, nak pi urut kaki jap. Nasib baik ade mesin urut kaki nie, lega sket kan!

p/s: korang sanggup ke tawaf astro tu lebih 6 kali? aku dah..besau siot!

Friday, February 19, 2010

Travelog to Kuala Kemaman,Satar Sedap di Warung Otak-Otak Che Wan

Ini sambungan entry semalam, jejalan ke Kuala Kemaman. Pas dah lepak2 mesti lapo kan. So ktorg singgahlah di satu kedai kat pekan Kuala Kemaman nie.
Hah kedai nie lah.

Uihk, ramainya orang maklumlah cuti panjang kan, tengok kereta semuanya plate luar. Table semua penuh. So kene lah tunggu jap. Disebabkan ktorg nie ramai so terpaksalah berpecah2, satu family demi satu family dapat meja. Ktorg yg last sekali dapat meja. Nasib baik la my BIL tu kenal tokey kedai tu, so boleh chowtim2 sket kan.
Di antara yang ktorg makan :
Satar
Pais
Mee Calong
Nasi Air
Ikan Goreng Tepung
Sotong Tepung

Lelain makanan seperti karipap ikan, kepok lekor, otak-otak semua tak dapat amik gambo sebab asal letak je hilang. Dah lapar sangat masa tuh kan.

So nak start review tempat nie tau, in case sesape nak pegi kedai nie then bolehlah jadikan panduan.

1. Reservation / Tempahan : Ermm x yah la, kedai biasa je. Tapi kalau nak makan satar banyak kene lah order by phone dulu kan senang kan.
2. Traffic : Kedai nie kat tepi jalan besar so tak kan bole jem punya.
3. Parking : Park kat tepi jalan je, tepi kedai dia pun luas.Banyak kete2 beso leh parking kat situ.

4. Seating arrangement: alah cam kedai biasa. leh sambung2 meja lagi kalau ramai

5.Ambiance: Suasana kampung coz dalam kampung kan. Angin kuat tau. Ermm harumnya bau satar.
6. The crowd: Memang ramai bile time cuti, if hari biasa tokey leh bole borak2 dgn customer

7. Music : ada gak, bukak radio Era
8. Menu : x de menu tapi kite cakap je apa yang kite nak, semua ade.

9. Service: Cepat coz kebanyakan semua dah siap kecuali makanan kene masak lah. Tapi kepok lekor tu diorg goreng panas2 itu yang sedap tuh. Waitress very alert tau. Cepat je anta semua yg di order.

10.Taste: Dari appetizer, main course ke dessert semua sedap. Kene dengan tekak aku. Kalau orang lain aku tak tau lah. Makanan semua based ikan maklum lah tepi laut kan ikan senang dapat.

11. Price: Sangat2 murah dah berpatutan.

Apa-apa pun aku tak puas makan coz ramai orang kan. Satar pun dapat rasa satu je, bile nak order bawak balik diorg cakap tinggal untuk dine in je. Ermm tak perlah, mr Big cakap lain kali datang lagi time ari biasa, mesti dapat makan bebanyak.

Oleh itu datanglah ke kedai Che Wan nie, sesungguhnya makanan dia sedap2 belaka. Aku x dapat apa2 % pun, promo sesuke je nie.

p/s: jom gi K.Kemaman buat gathering ala bukan jauh pun, mesti happening kan?

Thursday, February 18, 2010

Travelog to Kuala Kemaman, perjalanan yang menyamankan.

Pintu Gerbang ke Terengganu
Inilah di percutian yang tak di rancang. Aku sekadar mengikut je. Cuti CNY 4 ari nie membawa aku ke Kuantan, umah FIL aku. Sebenarnya yang nak pegi 2-3 orang tup tup dah jadi 5-6 bijik kereta plak. So di sebabkan Kuantan nie tak de ape2 sangat untuk dilawat. Ktorg trus ke Kuala Kemaman. Saja2 jejalan untuk makan angin pantai timur plak kan.

Pokok kelapa yang melambai di tiup angin laut

Sebahagian ahli rombongan

Pilotku yang setia
So dari Kuantan dalam kul 1pm cam tu, berkonvoi la ktorg beramai nie ke sana. Actually bukan ade apa2 pun di KK nie, cume nak ke jeti KK nie nak beli ikan fresh untuk BBQ malam nanti.

So sampai betul2 depan jeti tuh, memang ade pasar ikan. Macam2 jenis ikan yang ade. Tapi yang ktorg kagum view depan jeti tu, superb memang cantik. Laut cam bersih2 je. Tak nampak pun sampah di pinggir air nie. Yang pegi membeli ikannya sorang but yg lelain tu trus jadi camwhore lah, bergambo sakan tak ingat.

Angin terlalu kuat sampai rambut aku cam mumbra dlm citer ThunderCats tu lah

Cantikkan? Yang penting murah okeh! I like!
Depan pasar ikan nie, ade kedai souvenir yang jual karangan laut. Ya allah, memang cantik2 belaka dan yang penting sekali murah. Tak yah tawar menawar trus tokey kedai tu turunkan harga. So naik giler diorg membeli belah, aku pun same gak terpengaruh then beli gak utk letak dlm akuarium kat umah tu.
Ahli rombongan

Mereka2 yang kusayang
Then lepak2 kat wakaf kat situ amik angin udara laut yang fresh tuh. Superb beb, serious best.
Cuber tengok nie,

Berdua lagi
Cantikkan!

Kalau korang nak pegi, tempat nie untuk beli ikan murah kan, korang ikut jalan Kuantan - K.Terengganu, then bile nampak signboard ke jeti K. Kemaman korang masuk kanan, jalan tu akan terus jeti K.Kemaman. Sampai lah korang ke sana. Sebelah jeti LKIM. Dekat je.

p/s: Alamak lapo, nanti citer pasal makan plak ek.Korang dah teka lom gambo kat entry sebelum nie?

Cube Teka Apakah Ini?

Cube korang teka ape nih?

Dan nie jugak.


Kalau dapat teka, ermm adelah habuannya untuk korang tau...

p/s: untuk jawapannya, tunggu entry seterusnya.. Byk sgt gambo lah, penat nak edit nie.. Tolong?

Wednesday, February 17, 2010

Hantu facebook betul lah kan?

Pagi tadi, di kantin opis:-

Opismate : Apsal lama x update blog? busy benau ke?
Cik Lily : sebab bercuti la ngok!
Opismate : la kenapa tak cakap? penat aku tunggu, tiap2 ari aku check kat blog ko ade entry baru ke tak.
Cik Lily : x sempat dol! percutian emergency, x plan ape pun. Itu yg bengong sket tuh.
Opismate : Tapi sempat facebook plak kan? Siap amik2 gambo kat tembok tuh bole plak kan?
Cik Lily : hah! la, itu je yang tengah kemaruk sekarang nie. Eh mane ko tau nie?
Opismate : Cube ko tengok nie, ko ingat ko sorang je ade camera. Bongok!


Hah itulah dia, sejak aku ade blog nie terasa plak femes sket. Jalan memana ade plak orang perasan.
Malunya mak nyah!

p/s: lain kali aku x mau lagi jejln memalam kat area wangsa walk, ade je orang tegur lah!

Friday, February 12, 2010

Time Nie Aku Sedang Berjalan Ke....?

Time nie aku tengah berjalan ke mane? la ke blog korang lah. Blogwalking.
Start dari kul 12 tadi sampai skrg nie.

Bukan apa, opis dah kosong opismate cina semua dah datang walaupun bukan dapat 1/2 day pun. Ala nak raya kan, tentulah diorg tak de mood nak keje. Dengan aku2 sekali mood raye. Pagi tadi ktorg membahagi2kan hamper yang company dapat. Orang yang datang keje ari nie untunglah, dapat bwk balik hamper sorang satu. Yang balance tu ktorg bukak2 then trus susun2 kat pantry & dalam fridge gak.

Eh bukan nak citer pasal hamper lah, ishk aku nie pun tengok dah melalut dah kan. Aku nak cakap sepanjang 3 jam aku blogwalking nie, macam2 blog aku jumpe.  Majoriti pasal personal life. Citer pasal routine works, pasal family, pasal anak, pasal nak pg bercuti CNY nie ermm macam2 lagi lah. Tak ketinggalan gak aku melungsuri blog2 berilmu spt pasal blogging,pasl nuffnang, pendek kata macam2 ilmu aku dapat ari nie.

Pendek kata, thanks korang yang banyak memberi ilmu untuk aku pada ari nie dan juga pada masa akan datang. Aku akan selalu singgah kat blog2 korang nie tau.