Monday, November 30, 2009

Invitation to Lumut, Perak


Baru aku teringat yang aku betul2 terlupa nk update travelog aku ke Lumut, Perak. So ini dia...


Aku dijemput oleh Cik Putri kite yg skrg dah bergelar Pn Putri Zuraidah ke majlis perkahwinan dia, di Sri Manjung. Aku dah buat plan dgn Pn Jamilahwatie kite untuk bercuti sekali di Lumut. Ktorg stay kat Lumut Country Resort iaitu 10 minit dari pekan lumut. So dekat sgt la nak kemane-mane.

Pas abis wedding si put nie, aku trus check in hotel. Hotel dia nie ala colonial resort la.. peaceful je, bilik plak menghadap swimming pool. Air con mesti sejuk betul la, itu yang pentingkan.. So ptg tu aku jejln kat sebelah hotel nie ade esplanade garden (ala tpt org lepak2 ptg). Bestla menghadap laut, ade playground utk bebdk, restaurant utk makan2. Ermm tpt utk yg comwhore cam aku nie pun ade...byk hardscape dan softscape kat sini..


Esoknya, ktorg beramai pegi bermandi manda di Marina Cove Theme Park. Seronok gak tpt tuh, ala2 Sunway Lagoon tapi kecik sket. Ramai gak la orang. Ktorg tak lepas kan peluang jadi bdk2 balik la.. main air tak ingat.. Pas tu ktorg pegi melepak2 plak kat Teluk Batik plak, mencari tpt makan sambil mandi manda lagi kat sini. Balik dari situ plak, ktorg bershopping sakan plak kat pekan lumut, mencari souvenir utk di bawak balik lah.. Macam2 yang ktorg beli la. Sambil lepak2 amik gambo2 lagi...hehehehhe


Malam tu plak, ktorg pg makan seafood plak kat area lumut. Sedap gak la.. Ala seafood semua same je kat mane2 cume yg membezakan harganyer je.. betul tak? Ermm tak sempat amik gambo coz sibuk mkn la.. hehehehheehe..

Esoknye ktorg balik lalu jalan lama, so dari lumut lalu teluk intan then trus ke kuala selangor.. gambo pun tak sempat nk amik coz tido je lagipun hujan plak masa tu.. mana tak syok tido.. Actually lebih 300++ keping gambo yg ktorg amik, tapi space kat blog nie sket so malas nk letak bebyk. Klu dlm facebook tuh, melambak2 aku letak..

Its fun outing sekali sekala dgn good old fren.. thks Mila for the trip.. hopefully kt leh pg bercuti lagi sesame kan..


Thursday, November 26, 2009

Anak2 Orang Muor

Ini dia anak2 orang muor, ala kawan aku tuh Pn Jamilahwatie..
Adam & Alia..
Hensem & Cantik + Comel
Tapi perangai  aku rasa ikut mila kot... nakal sesangat..

Ini sebahagian gambo2 yang sempat diupload dan di edit masa ktorg kat Lumut last week, yang lelain belom lagi.. penatla.. byk sangat..

Adam..


Alia

Comel kan?

Sakit Leher?


aku rasa dah lama sangat aku tak update blog, even update thru sms pun aku tak larat. Nak tau sebab aper?
aku sakit leher yg amat sgt skrg nie, tak tau aper punca. may be salah bantal or urat tengkuk tersimpul.. memang sakit giler nie. Nak toleh kiri kanan tuh memang perit.
Dah macam2 cara aku buat, makan ubat, sapu fannil, guna mesin urut but still sakit lagi. Klinik? aku malas nk pegi, tunggu betul2 tak leh pusing kiri kanan then baru aku pegi. skrg nie leh tahan lagi but suffer sket la...

Memang la sakit leher tak de kene mengena dgn tangan tapi still sakit gak coz nk tgk monitor tu lelama...
isk korang nie pun...

Saturday, November 21, 2009

Hujanla ke Lumut

on the way ke lumut nie hujan je. Sekejap lebat sekejap renyai2. Ktorg ikut bidor trus ke teluk intan dan ke lumut. Bestlasejak dah reti update blog thru sms. Bole update selalu2...

Friday, November 20, 2009

Tengok Sunset esok?



Aku dah terbayang2kan aku akan melihat nie esok di Teluk Batik. Dapat ke? Jangan aku bantai tido sampai terlepas sunset  dlm bilik hotel dah la coz penat driving.

Aku akan bercuti lagi sempena weekends nie.. ke Lumut..ermmm

Ex-CTRP, Mainstech

proses pencarian ex-ctrp uitm sudah bermula.. itulah status FB aku berbunyi...

disebabkan aku terwindu sangat kat diorg nie, aku berusaha untuk mencari diorg nie. Diaorg nie sape ek? Ermm good question. Diorg nie batch CTRP year 96-99 di Uitm Sri Iskandar Perak. Maknanyer geng2 masa aku belajar dulu la.. course planning. Geng2 setan la katakan. Ktorg pompuan dlm 11 org yg lelaki dlm 19 org kot.. Nampak cam sket tapi boleh roboh block kuliah tu klu ktorg buat bising.

Aku ingat, dulu ade sekali tak silap aku masa 1sem. Boleh tu gaduh dgn bebudak lelaki nie sampai tak bertegur selama 1 week. Kira hebat gak la.. yang peritnyer ade 2 couple yg tgh hot bercinta tu kene ikut gak la tak bertegus sape. khkahakhakahka.. klu ingat balik memang tak abis nak citer..

So far sekarang nie, aku baru dapat berborak dgn 2 orang nie, yang lain 3 org borak dalam FB je.. Takpe2 pencarian akan diteruskan jugak, semoga aku dapat jumpe ape yang aku cari.

Nanti aku masukkan gambo2 masa aku study dulu. ishihskhskhish kelakar tau.. Dan aku juga akan kenalkan kat korang gak.. so stay tune...

MBP Ambassador ?

MBP Ambassador? apekah?

MBP tu Mombloggersplanet.com. Ambassador tu duta, wakil. so duta MBP la..
kahkahkahakhakah

Moderator MBP tengah cari duta nie untuk tolong dia buat keje2 amal. seperti update blog, review pasal blog, klu ade gathering ke aper ke then tolong2 la.. oh cam tuh..

Aku MBP ambassador?? biar betul!!.. layak ke aku nie.. erm tapi tak per aku cuber je... klu tak dapat pun tak per.. aku leh contribute tenaga aku nie ke tempat lain plak kan.. seperti makan2, jalan2 dan cuti2 lagi..
khahkahkahkhkahkahkahkakhahkhkaa

So all the best to sesape yang nak join MBP Ambassador nie..

Teja Precient 9

ari nie makan kat Teja pre9 putrajaya. Siti ajak makan kat sini naik kembara dia. Ramai org la,makanan pun variety. Tapi akumkn roti john dan fries je coz dah kenyangla

cubaan ke3

klu x dpt lagi then x taulah

Meja Sape Nih?

Tengah kemas-kemas data dalam PC nie, aku terpandang gambo nie


Aku rasa ini bukan cubic aku nie, coz aku tak de cubic. Aku duduk dalam bilik alone kat opis nie. Nie gambo meja sape plak nie? Belek punye belek baru aku perasan nie meja mr Big kat opis dia. Tengok barang2 atas meja dia teratur je kan. Dia memang cam tu, even barang2 dia kat umah pun teratur je. Kete2 RC dia kemas je dia susun. Bukan cam tu aku, mane dan je simpan. khkahkahakhakhakah


Aku perasan gambo nie. hehehehhe. Gambo ktrog nie. Masa nie ktrog amik masa baru2 bercinta, pegi outing dengan kengkwn bank mr Big ke langkawi. Comel je kan.Masa tu aku baru baik sakit mata, itu yg pakai spek hitam tu, disebabkan dah beli tiket keretapi so ktorg pegi jelah. Seronok tau naik ketapi, yang ade katil tuh. Best...

Yang penting, comey kan... lovebird la katakan..

Thursday, November 19, 2009

Sup Hameed, Penang

Makan lagi, minggu nie majoriti entry aku pasal makan je.. may be ktorg (aku + mr Big) suke makan kot..


Kali ni plak pasal makan sup. Kedai sup nie dekat U.P.R (Upper Penang Road), sebelah Cititel je. Dekat kan. Ktorg makan sup dlm kul 1pagi cam tu pas aku balik dari dinner mlm tu. Disebabkan hujan mencurah2 turun, so ktorg pegi makan sup nie je. Plan memula nak pegi Gurney Drive tapi dah malas plak. So turun je bawah nie pegi makan kat sini.


Cube tengok supnyer, nampak sedap kan? Ternyata memang sebab pun. So aku order sup daging dan mr Big seperti biasa kesukaannye sup perut. Diaorg hidangkan dgn roti beso 2 keping. Bile hujan2 nie, pekena sup panas cicah roti plak, nikmatnyer.


Sambil makan plak, di sulami dengan minah2 & mamat2 yang baru kuar/masuk dari club2 kat sini, so dapatlah mr Big cuci2 mate sket.. (ish gatai tau)..

Wednesday, November 18, 2009

Roti Canai Argyll Road, Penang


Best in town, itu yang dapat aku berikan. Roti canai kat sinie memang sedap.

Sebab ape?? Rotinye tebal, lebar, telur banyak dan yang penting kuahnyer lah, coz dalam kuah tuh, dia bagi 2 ketul daging yang besar dan juicy sangat.


Diantara shot-shot yang dapat di ambil dibelakang kedai nie

Mee Udang, Kuala Sepetang


On the way balik dari Penang, ktorg singgah makan mee udang di Kuala Sepetang, Taiping.

Ala senang je, turun exit Changkat Jering then ikut je signboard Kuala Sepetang then sampai la tempat tu.

 Kedai mee udang mak teh  nie tepi jalan je, sebelah kiri. Kalau nampak banyak kete berhenti tepi jalan itula kedai mak teh nie.

Masa ktorg sampai tu tak ramai orang coz ari mendung2 kot, order pun tak lama kejap je dah sampai. Mee sampai dulu daripada air.


Memang sedap la mee udang nie, yang penting udangnyer banyak lebih dari 10 ekor. Harga bersesuaian lah.
Tengoklah mr Big tuh, sampai cam tu sekali dapat makan udang banyak..

ADD M+W Zander 2009


Annual Dinner & Dance tahun nie still kat Penang lagi tapi kat Traders Hotel, betul2 sebelah KOMTAR.


Cyberjaya Team
Sebelum dinner, kene masuk AGM dulu. Bagus aku rasa coz pihak management bagitau perjalanan company kat staff. Selalunye AGM nie untuk BOD je, but kat MWZ nie AGM nie untuk semua staff, itu yg best tuh.

makan makan dan makan

Tahun nie tak ramai sangat macam tahun lepas, so makannyer still buffet, international buffet. Macam2 jenis makanan ade. Okla not bad. Yang penting dapat makan lobster. Sedap tau.. Fresh sangat.


yamcha - nie mesti ade lah
As usual, mesti ade door gift, game, karaoke, yamcha2, best dress, pop quiz dan yang penting lucky draw.


ini yang aku dapat.. best2..
Aku dapat masukkan gambar sket je coz yg lelain aku dah upload kat facebook aku.

Tuesday, November 17, 2009

Cendol Teochew, Penang

aku terpengaruh dgn dia nie, Mr SixthSeal.

Masa aku kat Penang ari tu, aku berjln2 lah dgn mr Big. Sambil2 berjalan tu terpandang la kedai cendol tepi jalan nie. So tengok2 rupenye inilah gerai yang mamat Mr SixthSeal cakap tuh. So ape lagi aku pun trus singgah makanlah.. sedap tau.


Gulanyer pekat manis sangat tapi sedap dan yang penting banyak dan murah, semangkuk beso tu dalam RM1.70.


Tengokla mr Big nie, tak pandang kiri kanan

Apepun cendol Teochew nie dah komersial, dah banyak branch dia bukak. Dekat Komtar Penang ade, dalam Perangin Mall pun ade.







Monday, November 16, 2009

Penang?

ermm trip ke Penang last week ke?.. dalam proses mengupload ke server kat umah. Ade 2 camera nak kene upload, Panasonic digital dgn Sony DSLR. Biasalah byk gambo yg ktorg amik.. so tungguuuuuuu tau..

Bile Hujan

korang tengoklah nie..

project yg ktorg tgh buat nie nampak cam jauh je



Longkang pun penuh air.



lori pun kene stop keje gak coz worker tak leh keje.


Tak siap lagila jambatan kecik kat depan nie.

Macam nie lah site aku bile hujan. Payung tu dah tak layan dah coz ktorg pakai baju hujan je sekarang nie.
Nak ke site pun payah tau, tapi aku tak kisah pun sebab aku suke dan dah jadi sebahagian hidup aku.

Sanggup ke korang keje kat tempat yang macam nie??

Cik Putri Zuraidah Kite Kawin..

Cik Putri Zuraidah kite kawin... ermm sape plak minah nie???
dia nie old-old schoolmate aku masa sekolah rendah... ala masa aku ade small gathering tu dia ade lah..
ishh korang nie.. nk tgk gak ke orangnye cam ne... jap akau cari gambo dia..

hah itulah orgnyer... pasangannyer orang gombak je... tapi dia jemput aku pg umah dia kat lumut so kenelah datang kan..


cantikkan kad kawin dia.. beli kat indon kata imran...
so aku dah plan nk pegi dgn mila.. our best fren lagi sorang nie.. dia nie dari muar.. ala yg aku pg umah dia dulu tuh yg tak sempat amik gambo.. hah dgn dialah... ktorg stay lah blue bay resort lumut, dlm 10 minit je ke umah pengantin.. so senanglah nanti aku suruh si put nie anta nasi bile ktorg lapo nanti...

panjangkan nama put nie..
Anyway.. kepada cik Putri Zuraidah kite... diucapkan selamat pengantin baru semoga berkekalan ke akhir hayat dancepat2 dapat anak.. oopss.. sensitip nie.. coz aku pun tak de anak lagi... hihihihi

Lambat ari nie

ermm aku lambat masuk opis ari nie... coz bangun lambat...
smlm bertolak dr penang dlm kul 4 then lepak kat kuala sepetang dlm 1 jam..
on the way balik highway hujan lebat x nampak plak trus lepak kat tapah, then lepak kat sri rampai plak dlm 3 jam cam tu...then baru sampai umah dlm kul 1pagi cam tu...

Ermm baru aku perasan yang aku byk melepak2 semalam.... seronok....

Wednesday, November 11, 2009

Aktiviti Weekend Nie..

Hujung minggu nie aku dijemput ke sini...

Segala persiapan dalam proses seperti baju, kasut, clutch, SONY D40, make-up cam ner, GPS, penang food map.. pendek kata semualah... setelah penat lelah menyiapkan tender, inilah habuannyer...

Memang tak sabo...

Saturday, November 7, 2009

Yeyeyeh.. Aku dapat...

Citernyer semalam,


Dalam sibuk2 tolong buat tender nie, sempat gaklah aku check email, ala jeling2 je... tengok2 kalau ade yang menarik. Tetiba aku terperasan email dari Little Mama pasal Jendeco Stickers winner.. ermm dah ade pemenang ruper... Tengok punye tengok tetiba masa view lucky draw for 1st tu aku tergamam sekejap.. ya allah ruper nama aku... macam tak caye je aku menang lucky draw tuh, dapat 1st prize lagi... Seronoknye tak dapat digambarkan lah...

Anyway, ini aku amik dari blog Little Mama, Jundeco-stickers-contest-winners

Aku pun berangan2lah nk sticker yang mane satu coz aku dapat RM100 voucher product, so haruslah aku pilih yang terbaik dan tercantik.. ermm kene tanye mr Big dulu nie, kang aku pilih yang tu dia nak yang nie...

Tapi aku rasa pintu bilik air dengan dinding dapur la yang kene make-up sket coz sekarang nie nampak kosong sangat lah.. ermm tanyer mr Big dululah...

Anyway, terima kasih Little Mama yang mengadakan contest dan juga sponsor Jundecostickers

Stress? Mane Mungkin Kalau...

Stress? mane mungkin kalau ade nie semua...

Malam tadi, agaknyer dah lama tak jejalan2 pas keje.. so aku ajak mr Big gie Alamanda.. dengan alasan nak beli scrub muke..kononyerlah kan... last2 scrub kemane aku pun kemane...

Sampai Alamanda, jalan ke hulu hilir.. sudahnyer melepak kat sini.. Baskin Robbin walaupun ari tu hujan tapi tekak aku teringin sangat nak makan ice-cream nie, ntah kenape tak tau la...

Tengokla aksi2 orang yang teringin makan ice-cream..


Pas tu plak, disulami dengan makan nie bende nie plak...


Cuber korang bayangkan?? Nikmat kan... makan bende2 manis cam nie.. ya allah kalau hari-hari cam nie, cepatlah aku jalan...

Tapi aku buat keje nie bukan tiap2 ari pun, sebulan sekali pun susah tau... so bile dapat makan bende2 cam nie.. KITE ENJOY!!!!!! (cakap macam Nora Danish citer Puteri tu tau)

Friday, November 6, 2009

Spageti Aglio Olio

Semalam aku cube masak Spagetti Aglio Olio, dan ini hasilnyer..



Boleh la rasanyer, mr Big cakap macam berminyak sket la.. tapi tak per coz aku pakai olive oil so tak de kolestrol kan... lgpun baru 1st time buat so mane leh perfect.. betul tak??

Aku amik resipi nie dari sini, Cik Inahar67

Tapi bahan-bahannyer aku adjust sane sini, harap Cik Inahar tak marah tau...

So ini dia makan malam ktorg, kepok lekor tu aku goreng sbb aku teringin sangat nak makan... Limau tu untuk pencuci mulut...

Itu aje..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails