Thursday, October 29, 2009

Jln CyberPoint Barat makan darah??

Pagi tadi sebelum masuk office aku pg breakfast dgn k shikin (opismate aku) somewhere kat dlm cyberjaya nie, Warung Mak Teh tapi bukan warungla kedai makan yang kat corner yg selalu ramai orang dan penuh kete berhenti tepi jalan untuk makan kat situ.

On the way nk ke sane, ade kete ambulans yang cepat2 nor bawak laju sgt, maklumla mesti ade emergency kot, so tak kisahlah dia pun potong aku, aku haruslah memberi laluan, kang tak pasal2 no kete glamer plak nanti di sebut2 kan...


So bile nak masuk simpang ke kedai nie, aku nampak ramai dah org berkumpul tepi jalan, tak kurang gak kete2 pun banyak park kat tepi jln gak, so aku pun slow jelah bwk, then aku nampak kat sebelah kanan aku, ade org dah terduduk yg badannyer dah berdarah2 tapi tak delah banyak, then aku jalan depan sket ade waja park yang bumpernyer dah hilang dah lampunyer pecah. aku berhenti sebab kedai makan nie betul2 kat tempat accident tu, bile aku bukak je pintu aku dengar orang yang terduduk tu tadi meraung2 sakit.. mintak tolong.. alamak keciannyer aku dengar, tapi aku nk tolong aper, aku pun bukan pandai nor pasal medic nie...


Few minit pas tu k shikin smpi, so ktorg masuk dlm kedai dan order, lebih kurang 10 minit cam tu baru ambulans tadi tu sampai, rupenyer ambulans tu sesat.. cianlah orang yang meraung tuh. Ramai gak org yg prihatin datang tengok dan aku rasa yang kene langgar nie mesti org gomen coz kengkawan dia yang datang semua pakai baju batik.. may be org JPA kot coz JPA baru je bukak kat cyberjaya nie. So ambulans tu blah, so lah orang bersurai dr tpt tuh, then aku nampak polis amik statement dr tuan punye waja tuh, org muda tpai waja tuh bumper je jatuh dgn lampu pecah. Aku rasa waja nie tak laju kot, may be org yg meraung tuh yg kuar simpang tak pandang kiri kanan...



Ntahlah.. tak tau sape yang salah skrg nie, tapi k shikin kata simpang empat tuh makan darah org, dah banyak kali accident kat situ... Ape2 pun perut aku kenyang sambil tgk kes tu tadi..

Tuesday, October 27, 2009

Weblog Popular 1Malaysia Giveaway

Diambil daripada Semuanya Contest En Denaihati kite..

"I am giving away these .info domain name in Godaddy.com for 2 lucky participants. If you dont have the Godaddy account you, do register. It is free."

These are the domain:

http:// infotwi****. info
http:// itsmichae***** .info
 
Saya dikehendaki membuat ini :-
 
1. Copy dan paste ayat yang diberikan seperti ini
 
"@zulseffort like to join online contest. He is currently competing
in Weblog Popular 1Malaysia Contest"
 
2. Meninggalkan komen di ruangan yang telah disediakan bersama dgn my website sekali..
 
Itu sahaja.... Mudah je...

Monday, October 26, 2009

Mr CappacinoKu..

Hari nie sepanjang hari aku ditemani oleh si dia nie.. Mr CappacinoKu nie...


Takla busy sgt pun, cume org2 tender nie yang sibuk sangat (hulu hilir dgn hp) coz ade submission friday nie so dengan aku2 sekali jadi sibuk la..

Bukan sibuk mengira drawings, buat BQ calculation tapi sibuk uruskan bilik meeting, internet line, overseas call, fax2 surat, print dwgs bersaiz AO yang banyak...

Nampak tempting kan?? buat sendiri ok... bukan order kat starbucks ke coffee bean... office aku ade 2 cappacino machine nie... maklumla keje dgn org hilter nie memang cam tu...
 Bestkan... ari2 caffein... cepatlah mampus aku nie... takper blk aku minum BRANDS inner shine prune tau...

Saturday, October 24, 2009

Im trying

Aku terfikir untuk cuba menulis blog dalam english language tapi aku lemah grammer..
contohnya cam nie..

"Iam been thinking, I would like to write my entry in my blog using english language but im not very good in grammer"

so how.. ok ke tak?? entahlah.. so lepas nie aku kene bawak dictionary selalu la yerrr

Friday, October 23, 2009

Jeng jeng jeng..

ade orang baca blog aku as a silent reader...
alamak...@^#$*%$&^%^*%&*^($

Ala tak perla blog nie pun untuk dibaca jugak kan... yang kisahlah.. yang penting happy...

Facebook Bongok


Cube korang tgk nie..



tak leh masuk plak..."due to maintenance lah plak" dari pagi nie tau... alamak anginnyer aku lah...

Wednesday, October 21, 2009

Yearbook yourself

Malam tadi pas makan, aku godek2 facebook aku then aku terjumpe nie YearbookYourself application.


Kelakar betul bende nie, korang leh tukar2 muka korang ke tahun2 yang korang nak. start dari tahun 1950 sampai ke tahun 2000


Muka aku dalam tahun 1960, cam cikgu bedah


Aku dalam tahun 1962, kelakar la


Aku dalam tahun 1968, tak cun langsung

Aku dalam tahun aku dilahirkan 1978, aku suke yang ini


Aku dalam tahun 2000, zaman rambut layer.. cam Jenifer Aniston

Korang cubelah gunakan application nie, memang seronok la.. mr Big gelak-gelakkan aku sampai berair mata.. tapi kalau korang tgk dia punye gambo plak, lagi buruk kkhakahkahakhakahkahakha

Papadom


Aku tgk citer nie last week kat Damansara, dgn saper? la mestila dgn mr Big ben aku tuh...


Ktorg pg tgk petang masa tuh, dah boring sangat tak tau nk buat aper so pegila tgk wayang.





Bagus citer nie, korang bole baca ulasan citer kat sini muzzafarsalleh kat sini dia ade sinopsis citer papadom nie, banyak menang award citer nie. (credit to muzzafarsalleh coz aku ceduk dr blog dia nie)




Bagi aku, sayu je tgk citer eventho banyak adegan kelakar especially, Que Haidar dan Nurkiriah (watak dia lepas dia dah mati tu)..



Baguslah untuk mr Big, supaya bile dia ade anak nanti, janganlah dia berperangai cam tuh hehehehhe
Anyway citer nie best..

Mushroom Soup & Wedges

Malam tadi,
Ermm masak lagi.. tapi tak tau nk masak aper.. tetiba teringat ade lagi barang2 dapur dlm gobok tuh, so jumperla nie semua


Aperlagi terfikirlah nak masak mushroom soup cecah dgn garlic butter bread then goreng wedges sketla...









Nie tgh dalam proses memasak, wedges sedang di goreng, soup tgh direnehkan then baru abis sapu roti dgn garlic butter spread seblom dibakar dlm oven.

Inilah hasilnyer, masakan untuk org tak pandai masak cam aku hehehehhe



Dari tingkap luar mr Big dah jerit, lapo la... trus hidangkan then makan panas2.. sedap oooo

Tuesday, October 20, 2009

Mee Hoon Sup

Malam tadi, penat aku fikir nk makan aper untuk dinner.. sampai nak langgar2 pokok tau.. Penat betul aku fikir.. last2 aku masak nie...

Meehoon Sup......

Yang best tuh, sambal kicap tu aku buat sendiri amik kat Resipi nie. TQ diucapkan kepada tuan punye resipi yang aku terlupe nak amik nama dia..

Nak lagi sekali aku snap..
 Mr Big siap tanye ade lagi tak meehoon nie?/ sedap la.... Sampai hirup2 kuah..

Bengong..

Bengong.. sebab banyak membaca ari nie.. dari pagi tadi sampaila petang...

Monday, October 19, 2009

GOT BOOBIES?Check them!!


Sekali lagi Littlemama mempromosikan tentang breast cancer dalam Got Boobies?? .
Bagus jugak aku rasakan, sebab aku amik mudah dalam hal-hal cam nie, aku fikir asal tak de ketulan di payu dara kite, so tak de ape-aper lah.. bile aku baca balik review pasal breast cancer aku jadi takut plak.. trus call nk buat appointment dgn Dr Mimi dr KPMC untuk buat check up...

Sambil tu aku survey-survey gak dalam internet ni, ade tak cara yang mudah untuk kite check sendiri payu dara kite nie.. tapi yang aku jumpe teknik penjagaan payu dara plak.. tapi tak perlah boleh jugak kan..at least aku tau gak cam ner nak jaga my boobies nie..


Menurut dari Littlemama aku boleh join kempen Got Boobies nie dari link Alicewonders nie, blog nie mempromosikan pink ribbon bagi setiap pembelian barangan di web nie, cubelah korang click kat sini Kempen nie , bagi menyokong kempen nie aku dah pun masukkan pink ribbon dalam sidebar aku..


So aper tunggu lagi, cepat-cepat check boobies kite nie.. jangan sampai terlambat..

Small Reunion Ex-SKTP


Ape perasaan korang bile dapat jumpe kengkawan yang lebih kurang 20 tahun tak jumpe?? Cube korang bayangkan.. Seronok giler lah.. sampai makan pun ala kadar jer...

Ini bermula dari facebook, terjumpe plak geng-geng lama masa sekolah rendah dulu.. bayangkan?? sekolah rendah tau... so borak-borak dalam facebook.. so one of our geng nie En Syed Omar kite ajak datang untuk acara makan-makan sambil reunion kecik-kecik la katakan.. so aku pun berjanjilah dengan Cik Putri kite, untuk pegi sekali sebab aku tersangatlah malu untuk pegi sorang. So ktorg berjanji untuk jumpe di Shell Kelana Jaya, bersama dengan Ms MAS Flight Attandance Cik Intan kite,


 Di antara shot-shot yang sempat di ambil... Dan banyak lagi dalam camera Omar... tunggu for other updates..



Bile dah jumpe tuh, so macam-macam citer yang kuar, seronok betul lah.. memang tak sangka sungguh.. borak-borak sambil makan-makan sambil amik-amik gambo... acara berakhir sampai petang, sampai mr Big signal aku suruh balik.. korang bayangkan lah.. seronok-seronok...


Actually, ade lagi yang datang tapi aku dah balik... huhuhuhuhuhh!!!!!

Yang penting.. happy ok!!!

Happy Deepavali

Semalam ade lagi acara makan-makan.. ishh bestnyer asyik makan je.. tapi ingat badan pun cam dipam-pam jelah kan..

Ktorg ke Bandar Sg Long, umah ex-bos mr Big.. walaupun dah ex tapi Mr Magesh still jemput ktorg ke rumah nyer.


Rumah dia ade German sherpard dog, yang bile dia berdiri, anjing nie lebih tinggi dari aku.. so korang leh bayangkan betapa besaunyer anjing nie.. nie hah gambo dia..

Antara decoration yang diorg buat.... Cantik kan.. aku mesti belajar cam ner nk buat bende nie satu ari nanti..


Ktorg datang sekali ramai, so penuh la rumah dengan bebudak bank...






Seperti biasa, mesti gambo makanan aku tak sempat nk snap, sebab aper?? sebabnyer tengah seronok mentedarah nasi beriani la.. kari kambing, ayam masak rempah, ikan kicap, dalca, acar, sayur campur.. semuanye sedap-sedap belaka. Magesh cakap semua resipi omak dio.. itu yang lagi sedap tuh..

Makan Yong Tau Foo

Sabtu malam lepas ktorg ade somewhere area ampang.. ampang point cam tu lah.. ingatkan nk beli steak yg dah dimarinate then balik tinggal je untuk dinner ktorg.. ermm hampeh betul.. tak de plak kat giant ampang point.. then jalan-jalan jelah.. tetiba mr Big cakap jom kt makan yong tau foo nak?? aku ok je.. coz bukan lapo sangat pun but perut nie sibuk nak makan plak..


Jalan punye jalan, tetiba ternampak sign nie.. so trus ktorang masuk kedai nie then duduk. Dah lah 1st time masuk kedai nie.. nk order pun tak tau cam ner.. so pandang kiri kanan, tengok orang lain order.. ktorg order sket je...




So far sup dia sedap, mr Big cakap macam sup aji coz rasa aji tu cam banyak, aku makan je.. sedap.. so macam-macam ktrog pilih dalam menu dia.. then makan sampai tak ingat coz sedap sangat... siap tambah order lagi... so ingatkan mahal sangat la.. rupanyer... RM15.00 je ktorg kene..


 Tengok la tuh.. ade je peel-peel
mr Big yang bengong nie

Terima Kasih


Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pasangan Anna & Pawee kerana sudi menjemput kami berdua ke majlis makan-makan pada ari sabtu yang lepas...

Mintak maaf coz tak amik gambo pun, coz leka makan-makan dan makan sambil borak-borak pasal hal ehwal semasa..

Tapi yang paling best adalah cupcakes dari Wondermilk nie, sedap dan comel-comel cakenyer..


Tengok la..Cantik kan... Sekali lagi terima kasih di ucapkan... Semoga tahun depan jemput ktorg lagi ek..

Jundeco Stickers Contest

Sudah beberapa hari aku dapat notification dari Littlemama pasal contest nie, then baru ari nie start berblogging.

Aku dah masuk pun website nie Jundecostickers. Cantik-cantik wall paper dia, colourful sungguh dan harganya juga berpatutan, boleh di hias di mana-mana sudut atau bilik atau dinding yang di rasakan sesuai.


So aku pilih yang nie, SWST-20 (Opaque) sesuai untuk pintu bilik air aku yang kosong tuh, cantik designnyer. Aku rasa pas nie lagi selalu lah mr Big ke bilik air nie nanti.. hehehehehe

Di antara hadiah-hadiah yang disponspor oleh Jundeco :

                  1x First Prize – RM100 worth of stickers

                  1x Second Prize – RM80 worth of stickers

                  1x Third Prize – RM60 worth of stickers


Stickers nie korang boleh tengok kat sini  Jundecostickers

Aku dapat tau pasal nie kat sini Mombloggersplanet

Nak join contest nie, click sini  Join Contest

Jangan lupa korang kena masukkan icon nie kat sidebar korang gak



 









Pemenang dipilih berdasarkan lucky draw.. so untuk menambahkan
peluang untuk menang, korang kena lah buat benda-benda ni


1. One blog entry with contest banner on sidebar – 1 ticket (compulsory) --> SUDAH
2. Follow MomBloggersPlanet using Google Friend Connect – 1 ticket (optional) --> tengah belajar cam ne nk buat nie

3. Follow MomBloggersPlanet on Twitter – 1 ticket (optional) --> tengah register nie

4. Subscribe to MomBloggersPlanet Feedburner – 1 ticket (optional) --> SUDAH

5. Subscribe to Jundeco Stickers Feedburner – 1 ticket (optional) --> SUDAH

Sebelum terlupe, untuk syarat-syaratnyer korang boleh click kat sini Syarat-syarat

Wednesday, October 14, 2009

Kek Cawan







Semuanye gara-gara nie...






Semalam petang on the way nak balik umah, aku lalu sini  sebab aku nk pegi ke sini..




untuk amik bende nie.



Cantik kan??









Untuk permulaan aku try satu..minum dengan air sarsi.. Sedapnyerr..





Terima kasih kepada Cik Ellie kerana sudi melayan tekak saya dengan membuat kek-kek cawan yang sungguh comel dan sedap nie.. Nanti saya nak order lagi... hehehehhe

Mr Big menyanyi-nyanyi sambil makan kek cawan nie...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails